Jump to content

Профилактика нозематоза

Recommended Posts

Кто, чем, как и вообще нужна ли профилактика ?

Конечно нужна 

вот один из методов 

• Like 1

Можна проводиди дезінфекцію вуликів і рамок.

Вибраковка медових рамок від пропавших сімей.

• Like 1

• 3 months later...

Що сподобалось - Срібна вода і її вплив на хвороби бджіл.

А от щодо взаємодії амітраз та флюваліната з медом та воском відповідно то тут може хто прокоментує. Як на мене то тут попахує отсебятіною.

8 минут назад, Маркіян сказал:

Що сподобалось - Срібна вода і її вплив на хвороби бджіл.

А от щодо взаємодії амітраз та флюваліната з медом та воском відповідно то тут може хто прокоментує. Як на мене то тут попахує отсебятіною.

Далекий дядько від реальності і в підсумку колись відчує свою методику. А від нозематозу нічим не обробляю і нічого не застосовую. У мене на пасіці опоношення весною останні роки не зустрічав.

Ну чому ж? Дію свяченої води ще ніхто не заперечив. Навпаки підтверджено наукою. У більшості також нозематоз та аскофероз явище не масове. Але регулярне. Бо обумовлене погодними чинниками особливо для слабих сімей. Схиляюсь до думки, що срібна вода в змозі протидіяти цим хворобам.

• Like 1

14 минуты назад, Маркіян сказал:

Ну чому ж? Дію свяченої води ще ніхто не заперечив. Навпаки підтверджено наукою. У більшості також нозематоз та аскофероз явище не масове. Але регулярне. Бо обумовлене погодними чинниками особливо для слабих сімей. Схиляюсь до думки, що срібна вода в змозі протидіяти цим хворобам.

Цих дві хвороби більше відносяться до роботи пасічника з бджолами.

• Like 1

• 4 months later...

Опоносился слабий отводок зимовал на улице, и некоторие семми по несколько ипорожнений на рамках, что делать, чтобы всю пасеку не заразить? 

9 годин тому, Tedo сказав:

Опоносился слабий отводок зимовал на улице, и некоторие семми по несколько ипорожнений на рамках, что делать, чтобы всю пасеку .не заразить? 

Опоношені сім'? не обов'язково хворі нозематозом. Причина поносу може бути зовсім інша, наприклад неякісний корм, або занадто мала сила сім'?, можливо бджіл зимою що -небуть тривожило. 

У Вашому випадку опоносився слабий відводок, скоріш завсе, щоб обігрітися, спожили забагато корму, а кишківник то не резиновий...

• Like 8

10 часов назад, Tedo сказал:

Опоносился слабий отводок зимовал на улице, и некоторие семми по несколько ипорожнений на рамках, что делать, чтобы всю пасеку не заразить? 

Щоб дізнатися остаточно причину опоношення бджіл, потрібно здати бджіл на дослідження даної проблеми. Без даного аналізу можна все на світі вигадувати, навіть до дзвону церковного чи годинника на бані, що кожні пів години повідомляє годину на все місто;). І в мене в цьому році слабонькі відводки мають сліди опоношення. Причини можуть бути різні:починаючи від нозематозу і закінчуючи неякісними кормами.Повірте, тут на точку багатьом бджоли опоносились, просто мовчать:hmm:

:IMHO:Якщо не велике опоношення по кілька капель, то стамескою заберіть, якщо у бджіл відбувся понос, то вже гірша справа і такі рамки на вибраковку. Я б так робив би. Думаю тут є бувалі і краще підкажуть за мене, що робити.

• 2 weeks later...
В 26.02.2017 в 22:18, Tedo сказав:

Як я вже не один раз повідомляв, - для попередження і профілактики нозематозу (без антибіотиків) - настоянка червоного гіркого перцю (в аптеці є) одна столова ложка за звичай на три - чотири літри сиропу. У вашому випадку можна й крутіше. Сироп - по півлітири в день на сім"ю. 3-4 даванки , думаю, буде предостатньо.:ay: Повідомте результат.:hi::IMHO:

Я таке відвідав місцеву ветлабу і повчився у лаборантів як робити препарат для визначення спор ноземи в калових массах бджіл.схоже на те .що я робив все правильно.Природньо,що спор ноземи може и небути(чомусь думав,що вони присутні обов'язково.тільки в різних кількостях.Більша ймовірність їх там знайти взявши для дослідження  кал з рамок та частин вулика.Недоречі але вам буде цікаво.В нашій ветдільниці " проштамповка" ветпаспорта з заявлених 90 сім. коштуватиме мені 1425гр.Дослідження 9проб і клинічний огляд 10% відсотків сім. пасіки.Чому б і ні?Нехай досліджують і приїджають оглядають цим самим підтримують свій проф. рівень,можливо і мене чомусь навчать.

• Like 1

9 часов назад, Винодел сказал:

.В нашій ветдільниці " проштамповка" ветпаспорта з заявлених 90 сім. коштуватиме мені 1425гр.Дослідження 9проб і клинічний огляд 10% відсотків сім. пасіки.Чому б і ні?Нехай досліджують і приїджають оглядають цим самим підтримують свій проф. рівень,можливо і мене чомусь навчать.

я тоже отметил паспорт .Сперва сопроводительную взял ,потом в другой конец города в лабораторию ,потом в банк оплатил Анализ одна проба +7 гривен услуга банка 

подмор 001.JPG

На второй день с результатом экспертизы в районную ветеринарку там ещё За каждый десяток семей 

подмор 002.JPG

• Like 3

• 2 years later...
В 11.03.2017 в 21:50, ДобровоЛ сказав:

Як я вже не один раз повідомляв, - для попередження і профілактики нозематозу (без антибіотиків) - настоянка червоного гіркого перцю (в аптеці є) одна столова ложка за звичай на три - чотири літри сиропу. У вашому випадку можна й крутіше. Сироп - по півлітири в день на сім"ю. 3-4 даванки , думаю, буде предостатньо.:ay: Повідомте результат.:hi::IMHO:

• Like 1

В 20.10.2019 в 22:25, nibond сказав:

цікаво, який же ш результат експерименту з ізоляторами? На самому цікавому обірвали :hmm:

• Like 1

2 години тому, Олександр Коваль сказав:

цікаво, який же ш результат експерименту з ізоляторами? На самому цікавому обірвали :hmm:

Це вже другий ролик з цієї наради, мабуть буде і третій.

• Like 1

Перець червоний гіркий стручковий - настоянка  в аптеці є. Десь ст. ложка на літрів три сиропу. Підкормка в зиму  десь тричі по три літри. Дуже класна профілактика нозематозу, перевірено вже роками.  :ay: :IMHO:

• Like 4

2 хвилини тому, ДобровоЛ сказав:

Перець червоний гіркий стручковий - настоянка  в аптеці є. Десь ст. ложка на літрів три сиропу. Підкормка в зиму  десь тричі по три літри. Дуже класна профілактика нозематозу, перевірено вже роками.  :ay: :IMHO:

а я перевіру лише цього року, кожен рік давав 25мл на бідон сиропу,полину40мл, а того року нічого не дав, бо забув:umora:

• Like 1

4 хвилини тому, miro сказав:

а я перевіру лише цього року, кожен рік давав 25мл на бідон сиропу,полину40мл, а того року нічого не дав, бо забув:umora:

На бідон 40л я даю по дві пляшечки аптечної настоянки. :ay:

Полин теж хороша справа. Але я якось його передав був, з тих пір більше не застосовував.

• Like 1

Тільки що, ДобровоЛ сказав:

На бідон 40л я даю по дві пляшечки аптечної настоянки. :ay:

нічого собі, то вони трохи пяніют:umora:

• Haha 2

3 хвилини тому, miro сказав:

нічого собі, то вони трохи пяніют:umora:

А я методом втику перевіряв. То після такого "компоту" бачив, як Вароа навіть падав. А бджолам - хоч би що.:umora:  Але на сім"ю більше 6 літрів цього питва не давав - це все давав у передзимову підкормку.

• Like 3

18 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

Нозему можливо вбиває, але, як каже Єфіменко, разом з бджолами. У мене не має підстав їй не вірити.

• Like 2

53 хвилини тому, nibond сказав:

Нозему можливо вбиває, але, як каже Єфіменко, разом з бджолами. У мене не має підстав їй не вірити.

Я її теорію не перевіряв. Але ще ті науковці (я про союзних настоящих, не дутих за взятки) довели корисність перцю  своїми працями. Він має такі речовини, які бджоли вживають , збираючи нектар і які благотворно впливають на них. Так що шкоди вони від перцю одержують не більше за нас, коли ми їмо борщ. А знаєте скільки видів перцю за Ільченком ("Козацькому роду немає переводу, або козак Мамай і чужа молодиця...") мав мудрий борщ ? - аж 96!:Jumpy:  У мене гастрит.То його не вживаю. А бджілки мої - то із задоволенням .:umora: Але тільки в підкормках на зиму. І вживають  потім зимуючи без поносів.:wave:

• Like 2

39 минут назад, ДобровоЛ сказал:

Я її теорію не перевіряв. Але ще ті науковці (я про союзних настоящих, не дутих за взятки) довели корисність перцю  своїми працями. Він має такі речовини, які бджоли вживають , збираючи нектар і які благотворно впливають на них. Так що шкоди вони від перцю одержують не більше за нас, коли ми їмо борщ. А знаєте скільки видів перцю за Ільченком ("Козацькому роду немає переводу, або козак Мамай і чужа молодиця...") мав мудрий борщ ? - аж 96!:Jumpy:  У мене гастрит.То його не вживаю. А бджілки мої - то із задоволенням .:umora: Але тільки в підкормках на зиму. І вживають  потім зимуючи без поносів.:wave:

Самодеятельность и самонадеяность...тут одна формула -"Что нас сразу не убило - то  нам на пользу! "

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1