Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

Якщо хтось розказує байки типу " що людині треба продати маток" то можливо  є такі люди , і скорш за все вони продають всі породи які є , але селекції там не має  скорш за все .:IMHO:

1 минуту назад, ромео сказал:

І скільки встигаєте? В середньому?

В моїх умовах 4 магазини на соняху має стояти, в більш теплих регіонах може бути і 5-6 магазинів .  Але це стосується сімей пущених в зиму а не відводків на 4 рам дадан

1 година тому, B 740 сказав:

В моїх умовах 4 магазини на соняху має стояти, в більш теплих регіонах може бути і 5-6 магазинів .  Але це стосується сімей пущених в зиму а не відводків на 4 рам дадан

Тоді в чому перевага бакфаста, якщо аборигени теж стільки мають?

4 хвилини тому, ромео сказав:

Мабудь, в ''рівності'' (щоб це не означало):rofl:

1 годину тому, B 740 сказав:

Якби то була правда то люди би не напрягалися з породами , із збереженням порід , і бажані мати "рівну " пасіку. 

Я не проти порід і селекції. Я проти твердження, що нібито порода всьому голова. На пасіці всьому голова пасічник.

1 година тому, ромео сказав:

В мене бакфаст не дає меду більше "аборигенів" , іноді і менше. Але переваги є!:wave:

Ваги потихеньку мінусують. 

На рахунок порід. При наявності взятку - що бакфаст, що карніка, що українська степана, чи інші принесуть меду.  Питання в затратах сил пасічника на отримання 1 кг меду.

Із прикладу цього року всі ф1 від іо однієї з ліній бакфаст не були в реклрдистках, але із роботи з ними розширив до повного гнізда накинув магазини , забрав і до сьогодні ще не лазив у гнізда. Без турботи про ройовий стан.

І для прикладу декілька ф2?, що від карніки, що від бакфаст висмалили маточниками так що їх просто поділив. В сумі поділені сім'ї принесли меду більше від вище вказаних ф1. Але кількість витраченого часу....

Все залежить від  пасічника його умов і способу ведення пасіки.

Товариш працює на місцевій результати не гірші за мої ф1. Але займається своєю бджолою 

На пізньому за вчора "0". І то добре ,що не зменшення. На воді немае, зранку кудись літали, інф. від колеги,що дістають на ті ж поля.

Оце щойно з точка що в селі. Схоже взяток з чогось йде, не лізуть віднімати свое, меду, розплоду, пилку в чарунках всього достатньо. Відбираю лишні медові(на мій погляд) даю до 10кг інверту. Щось мені каже що сироп заберуть а сіяти матки не перестануть, хоч трохи порожніх чарунок залишать. Дома стоїть чотири сім. здебільше на "облизування" меду з інвентаря. Даю сироп поки, беруть, і все беруть і беруть міста для складання 10р Рута. Ситуація нагадуе дослід з ненажерливим цуценьом давав хліба(хліб не м'ясо можна ставити експеременти) поки їв. Край прийшов, шматок хліба лежить між лапами і дивиться на мене сумними очима. Я перевів як-Який сум, не влазить більше. По бджолиним очам нічого прочитати не можу, дуже дрібні і невиразні. Скільки не придивлявсь -кліщів не бачив, не показник, треба відшукувати обладнання і робити промивку проб.

3 часа назад, Винодел сказал:

Скільки не придивлявсь -кліщів не бачив,

Кліщ є, але його не настільки багато, як в попередні сезони. Думаю є якийсь зв*язок з нинішньою жарою.

5 часов назад, Винодел сказал:

Щось мені каже що сироп заберуть а сіяти матки не перестануть,

Як на мене, то ще зарано закормлювати. 

9 часов назад, Олександр С. сказал:

Чим раніше закормиш - тим більше молодої бджоли зостанеться не зношеною.

10 часов назад, Олександр С. сказал:

Чому? Мені спадає на думку, що Ви маєте на увазі, що ще є час пару тижнів наростити бджоли і вже потім заливати їх на зиму. Інакше чому б не закормлювати вже?

То я впевнено можу сказати, що часу нарощувати немає. З нарощування отримаємо пізній розплід, який або прийдеться потім колупати виделкою, або залишати і спричиняти проблемну зимовку через кишківник необлітаного молодняка. 

6 годин тому, Гурович сказав:

Чим раніше закормиш - тим більше молодої бджоли зостанеться не зношеною.

Це якщо вже не буде пилку. Я якщо зараз почну кормити, то матки ще почнуть сіяти  на вже добре ''скороченому'' гнізді. Сім'ї просто перестануть брати сироп, залишивши трохи місця для засіву. В такому разі просідання гарантоване.

Я стараюсь кормити ближче до жовтня (ідеально якщо попасти в бабине літо).

13 минут назад, yu1986ra сказал:

Я стараюсь кормити ближче до жовтня (ідеально якщо попасти в бабине літо).

А якщо не попасти в бабине літо і похолодало? 

10 хвилин тому, Mаксим сказав:

Тоді, труба. :hmm:

Десь 50 Га в 2 км від пасіки. Можливо і кормити майже не треба буде. Матки сіють на повну.

20230826_102757.jpg

20230826_102753.jpg

На піздньому за вчора +0,2кг. 

1 годину тому, Mаксим сказав:

В холодну погоду також беруть.

Гірше це коли по ''холодку'' в кінці жовтня гнізда складати, бо матки відновили кладку і центральні рамки пустуваті.

1 годину тому, msgarry сказав:

Десь 50 Га в 2 км від пасіки. Можливо і кормити майже не треба буде. Матки сіють на повну.

20230826_102757.jpg

20230826_102753.jpg

''На всю'' це скільки повних рам дадан?

22 хвилини тому, yu1986ra сказав:

В холодну погоду також беруть.

То ,мабуть, ваші беруть в холодну погоду. В врізалось в пам'ять ситуація коли в вересні похолодало і перестали забирать навідь з потолочних годівниць, пішли в зиму недогодовані і нескладеним правильно сиропом, але , перезимували. Взагалі у мене склалась думка,що якщо чомусь не беруть сироп,то кандидати на небіжчиків в зимовий період. Здорові,бадьорі бджоли беруть поки е куди складати, а потім будують коржі і їх заливають . 

На скількох розплід нині? По різному але думка,що багато. В одній, вчора, не зміг забрати жодної рамки(Рута) на всіх десяти був розплід(Вулик на вагах), поставив порожній маг. і в нього 4 пакета з інвертом, що становило 13,7 кг.Якщо не ставити маг. то висота кришки дозволяе покласти 3 пакета загальною вагою 6-7кг. Бувае не вгадую з наповненням пакетів і тоді дах висить на підпирочці з палички.

в деяких розплід на неповних 4 рамки, маю намір відібрати повномедні відводкам, по 2 рамки, а в замін  сушинки підставити, в магазини нектар вже не понесуть. два тижні тому зробив відводок на 4 розплодні, додав 3 сушки , то матка засіяла площу трохи більше з долоню і немає місця, підливають. знайомий казав 2 кг на контрольній вазі було.

6 годин тому, Винодел сказав:

То ,мабуть, ваші беруть в холодну погоду. В врізалось в пам'ять ситуація коли в вересні похолодало і перестали забирать навідь з потолочних годівниць, пішли в зиму недогодовані і нескладеним правильно сиропом, але , перезимували. Взагалі у мене склалась думка,що якщо чомусь не беруть сироп,то кандидати на небіжчиків в зимовий період. Здорові,бадьорі бджоли беруть поки е куди складати, а потім будують коржі і їх заливають . 

На скількох розплід нині? По різному але думка,що багато. В одній, вчора, не зміг забрати жодної рамки(Рута) на всіх десяти був розплід(Вулик на вагах), поставив порожній маг. і в нього 4 пакета з інвертом, що становило 13,7 кг.Якщо не ставити маг. то висота кришки дозволяе покласти 3 пакета загальною вагою 6-7кг. Бувае не вгадую з наповненням пакетів і тоді дах висить на підпирочці з палички.

Я зараз взагалі уявлення не маю, що там в гніздах робиться. Заглядав тільки в проблемні і пізні відводки. Нема часу, вже буде як буде. В осіннє нарощення я не вірю.

На передодні пройшли два дощики. За бортом до +30 градусів. Контрольний вулик з п'ятниці  + 2,5 кг. В багатьох вуликах висять борідки. Запах на точку, вперше за два місяці, не гречаний. Фіг його знає, що це. Може й справді золотарник чи верес десь намацали, а може якийсь бур'ян по гречці.

Ставив видалячі. Вирішив ще лишити на тиждень верхній пустуватий (а в декого не повністю запечатаний) магазин.

19 часов назад, yu1986ra сказал:

''На всю'' це скільки повних рам дадан?

Хоч гніздо і не качав але не залиті.

Рамки з вінцем 5-10см. Засіяно десь 6-7 рамок. Інші медові.

Бджоли літають до 10 ранку та після 16.00. Спека страшна.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...