Bee.P Опубликовано 25 августа, 2023 Share Опубликовано 25 августа, 2023 Якщо хтось розказує байки типу " що людині треба продати маток" то можливо є такі люди , і скорш за все вони продають всі породи які є , але селекції там не має скорш за все . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 августа, 2023 Share Опубликовано 25 августа, 2023 1 минуту назад, ромео сказал: І скільки встигаєте? В середньому? В моїх умовах 4 магазини на соняху має стояти, в більш теплих регіонах може бути і 5-6 магазинів . Але це стосується сімей пущених в зиму а не відводків на 4 рам дадан 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 25 августа, 2023 Share Опубликовано 25 августа, 2023 1 година тому, B 740 сказав: В моїх умовах 4 магазини на соняху має стояти, в більш теплих регіонах може бути і 5-6 магазинів . Але це стосується сімей пущених в зиму а не відводків на 4 рам дадан Тоді в чому перевага бакфаста, якщо аборигени теж стільки мають? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 августа, 2023 Share Опубликовано 25 августа, 2023 4 хвилини тому, ромео сказав: Тоді в чому перевага бакфаста, якщо аборигени теж стільки мають? Мабудь, в ''рівності'' (щоб це не означало) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 августа, 2023 Share Опубликовано 25 августа, 2023 1 годину тому, B 740 сказав: Якби то була правда то люди би не напрягалися з породами , із збереженням порід , і бажані мати "рівну " пасіку. Я не проти порід і селекції. Я проти твердження, що нібито порода всьому голова. На пасіці всьому голова пасічник. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 25 августа, 2023 Share Опубликовано 25 августа, 2023 1 година тому, ромео сказав: Тоді в чому перевага бакфаста, якщо аборигени теж стільки мають? В мене бакфаст не дає меду більше "аборигенів" , іноді і менше. Але переваги є! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
слава 1987 Опубликовано 26 августа, 2023 Share Опубликовано 26 августа, 2023 Ваги потихеньку мінусують. На рахунок порід. При наявності взятку - що бакфаст, що карніка, що українська степана, чи інші принесуть меду. Питання в затратах сил пасічника на отримання 1 кг меду. Із прикладу цього року всі ф1 від іо однієї з ліній бакфаст не були в реклрдистках, але із роботи з ними розширив до повного гнізда накинув магазини , забрав і до сьогодні ще не лазив у гнізда. Без турботи про ройовий стан. І для прикладу декілька ф2?, що від карніки, що від бакфаст висмалили маточниками так що їх просто поділив. В сумі поділені сім'ї принесли меду більше від вище вказаних ф1. Але кількість витраченого часу.... Все залежить від пасічника його умов і способу ведення пасіки. Товариш працює на місцевій результати не гірші за мої ф1. Але займається своєю бджолою 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 26 августа, 2023 Share Опубликовано 26 августа, 2023 На пізньому за вчора "0". І то добре ,що не зменшення. На воді немае, зранку кудись літали, інф. від колеги,що дістають на ті ж поля. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 26 августа, 2023 Share Опубликовано 26 августа, 2023 Оце щойно з точка що в селі. Схоже взяток з чогось йде, не лізуть віднімати свое, меду, розплоду, пилку в чарунках всього достатньо. Відбираю лишні медові(на мій погляд) даю до 10кг інверту. Щось мені каже що сироп заберуть а сіяти матки не перестануть, хоч трохи порожніх чарунок залишать. Дома стоїть чотири сім. здебільше на "облизування" меду з інвентаря. Даю сироп поки, беруть, і все беруть і беруть міста для складання 10р Рута. Ситуація нагадуе дослід з ненажерливим цуценьом давав хліба(хліб не м'ясо можна ставити експеременти) поки їв. Край прийшов, шматок хліба лежить між лапами і дивиться на мене сумними очима. Я перевів як-Який сум, не влазить більше. По бджолиним очам нічого прочитати не можу, дуже дрібні і невиразні. Скільки не придивлявсь -кліщів не бачив, не показник, треба відшукувати обладнання і робити промивку проб. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 26 августа, 2023 Share Опубликовано 26 августа, 2023 3 часа назад, Винодел сказал: Скільки не придивлявсь -кліщів не бачив, Кліщ є, але його не настільки багато, як в попередні сезони. Думаю є якийсь зв*язок з нинішньою жарою. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 26 августа, 2023 Share Опубликовано 26 августа, 2023 5 часов назад, Винодел сказал: Щось мені каже що сироп заберуть а сіяти матки не перестануть, Як на мене, то ще зарано закормлювати. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 27 августа, 2023 Share Опубликовано 27 августа, 2023 9 часов назад, Олександр С. сказал: Як на мене, то ще зарано закормлювати. Чим раніше закормиш - тим більше молодої бджоли зостанеться не зношеною. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mаксим Опубликовано 27 августа, 2023 Share Опубликовано 27 августа, 2023 10 часов назад, Олександр С. сказал: Як на мене, то ще зарано закормлювати. Чому? Мені спадає на думку, що Ви маєте на увазі, що ще є час пару тижнів наростити бджоли і вже потім заливати їх на зиму. Інакше чому б не закормлювати вже? То я впевнено можу сказати, що часу нарощувати немає. З нарощування отримаємо пізній розплід, який або прийдеться потім колупати виделкою, або залишати і спричиняти проблемну зимовку через кишківник необлітаного молодняка. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 27 августа, 2023 Share Опубликовано 27 августа, 2023 6 годин тому, Гурович сказав: Чим раніше закормиш - тим більше молодої бджоли зостанеться не зношеною. Це якщо вже не буде пилку. Я якщо зараз почну кормити, то матки ще почнуть сіяти на вже добре ''скороченому'' гнізді. Сім'ї просто перестануть брати сироп, залишивши трохи місця для засіву. В такому разі просідання гарантоване. Я стараюсь кормити ближче до жовтня (ідеально якщо попасти в бабине літо). 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mаксим Опубликовано 27 августа, 2023 Share Опубликовано 27 августа, 2023 13 минут назад, yu1986ra сказал: Я стараюсь кормити ближче до жовтня (ідеально якщо попасти в бабине літо). А якщо не попасти в бабине літо і похолодало? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 27 августа, 2023 Share Опубликовано 27 августа, 2023 10 хвилин тому, Mаксим сказав: А якщо не попасти в бабине літо і похолодало? Тоді, труба. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 27 августа, 2023 Share Опубликовано 27 августа, 2023 Десь 50 Га в 2 км від пасіки. Можливо і кормити майже не треба буде. Матки сіють на повну. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 27 августа, 2023 Share Опубликовано 27 августа, 2023 На піздньому за вчора +0,2кг. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 27 августа, 2023 Share Опубликовано 27 августа, 2023 1 годину тому, Mаксим сказав: А якщо не попасти в бабине літо і похолодало? В холодну погоду також беруть. Гірше це коли по ''холодку'' в кінці жовтня гнізда складати, бо матки відновили кладку і центральні рамки пустуваті. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 27 августа, 2023 Share Опубликовано 27 августа, 2023 1 годину тому, msgarry сказав: Десь 50 Га в 2 км від пасіки. Можливо і кормити майже не треба буде. Матки сіють на повну. ''На всю'' це скільки повних рам дадан? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 27 августа, 2023 Share Опубликовано 27 августа, 2023 22 хвилини тому, yu1986ra сказав: В холодну погоду також беруть. То ,мабуть, ваші беруть в холодну погоду. В врізалось в пам'ять ситуація коли в вересні похолодало і перестали забирать навідь з потолочних годівниць, пішли в зиму недогодовані і нескладеним правильно сиропом, але , перезимували. Взагалі у мене склалась думка,що якщо чомусь не беруть сироп,то кандидати на небіжчиків в зимовий період. Здорові,бадьорі бджоли беруть поки е куди складати, а потім будують коржі і їх заливають . На скількох розплід нині? По різному але думка,що багато. В одній, вчора, не зміг забрати жодної рамки(Рута) на всіх десяти був розплід(Вулик на вагах), поставив порожній маг. і в нього 4 пакета з інвертом, що становило 13,7 кг.Якщо не ставити маг. то висота кришки дозволяе покласти 3 пакета загальною вагою 6-7кг. Бувае не вгадую з наповненням пакетів і тоді дах висить на підпирочці з палички. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 27 августа, 2023 Share Опубликовано 27 августа, 2023 в деяких розплід на неповних 4 рамки, маю намір відібрати повномедні відводкам, по 2 рамки, а в замін сушинки підставити, в магазини нектар вже не понесуть. два тижні тому зробив відводок на 4 розплодні, додав 3 сушки , то матка засіяла площу трохи більше з долоню і немає місця, підливають. знайомий казав 2 кг на контрольній вазі було. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 27 августа, 2023 Share Опубликовано 27 августа, 2023 6 годин тому, Винодел сказав: То ,мабуть, ваші беруть в холодну погоду. В врізалось в пам'ять ситуація коли в вересні похолодало і перестали забирать навідь з потолочних годівниць, пішли в зиму недогодовані і нескладеним правильно сиропом, але , перезимували. Взагалі у мене склалась думка,що якщо чомусь не беруть сироп,то кандидати на небіжчиків в зимовий період. Здорові,бадьорі бджоли беруть поки е куди складати, а потім будують коржі і їх заливають . На скількох розплід нині? По різному але думка,що багато. В одній, вчора, не зміг забрати жодної рамки(Рута) на всіх десяти був розплід(Вулик на вагах), поставив порожній маг. і в нього 4 пакета з інвертом, що становило 13,7 кг.Якщо не ставити маг. то висота кришки дозволяе покласти 3 пакета загальною вагою 6-7кг. Бувае не вгадую з наповненням пакетів і тоді дах висить на підпирочці з палички. Я зараз взагалі уявлення не маю, що там в гніздах робиться. Заглядав тільки в проблемні і пізні відводки. Нема часу, вже буде як буде. В осіннє нарощення я не вірю. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 августа, 2023 Share Опубликовано 28 августа, 2023 На передодні пройшли два дощики. За бортом до +30 градусів. Контрольний вулик з п'ятниці + 2,5 кг. В багатьох вуликах висять борідки. Запах на точку, вперше за два місяці, не гречаний. Фіг його знає, що це. Може й справді золотарник чи верес десь намацали, а може якийсь бур'ян по гречці. Ставив видалячі. Вирішив ще лишити на тиждень верхній пустуватий (а в декого не повністю запечатаний) магазин. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 28 августа, 2023 Share Опубликовано 28 августа, 2023 19 часов назад, yu1986ra сказал: ''На всю'' це скільки повних рам дадан? Хоч гніздо і не качав але не залиті. Рамки з вінцем 5-10см. Засіяно десь 6-7 рамок. Інші медові. Бджоли літають до 10 ранку та після 16.00. Спека страшна. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.