Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

43 хвилини тому, Mаксим сказав:

Ну в мене туди-сюди поносити ще по 2-3 повномедні рамки з першого корпусу, вільні від розплоду,- то до тони меду. Пару днів роботи непогано оплачуються. Або можна і з іншого кута зору подивитися: 2-3 рамки повномедні з гніздового корпусу відсотків на 80 окуплять цукор на те гніздо зимове.

Ви ж той мед не вроздріб продаєте?

З такою гуртовою ціною меду і ціною на цукор ці ваші ''пару днів роботи'' тільки додадуть вам роботи. По оплаті, після закорму, там буде тільки ''пшик'' і болітиме спина.:IMHO:

5 часов назад, Гурович сказал:

Це одна з причин по яких карніки у мене на пасіці більше нема.

юра1986  і що такого смішного я написав?

17 минут назад, yu1986ra сказал:

Ви ж той мед не вроздріб продаєте?

З такою гуртовою ціною меду і ціною на цукор ці ваші ''пару днів роботи'' тільки додадуть вам роботи. По оплаті, після закорму, там буде тільки ''пшик'' і болітиме спина.:IMHO:

А хто Вам сказав, що я збираюсь здаватися після закорму? Я ціну чекаю, як і більшість з об'ємом. Ну не три роки звичайно, в межах розумного. Межа розумного зазвичай моя наступає зимою.

3 години тому, yu1986ra сказав:

Завтра почну ставити видалячі.

Я цього року взяв на пробу 10шт нікот , в принципі працюють , але якось мені більше дуйка підходить.:IMHO:

30 хвилин тому, Гурович сказав:

Я підозрюю, що у вас бакфаст? Вам важко зрозуміти як можна зимувати на 7 рам рута. Викликає несприйняття факт коли мало бджіл і багато печатного меду. 

27 хвилин тому, Mаксим сказав:

А хто Вам сказав, що я збираюсь здаватися після закорму? Я ціну чекаю, як і більшість з об'ємом. Ну не три роки звичайно, в межах розумного. Межа розумного зазвичай моя наступає зимою.

Порахуйте прибуток від цієї роботи по бажаній зимовій ціні. Я чогось не впевнений, що гуртова ціна меду підскочить хоч на 50% (навряд чи стане 1 кг меду = 2 кг цукру). 

Скільки ви заробите з одної сім'ї коли цукор майже = меду?

11 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Порахуйте прибуток від цієї роботи по бажаній зимовій ціні. Я чогось не впевнений, що гуртова ціна меду підскочить хоч на 50% (навряд чи стане 1 кг меду = 2 кг цукру). 

А робота з бджолами , це ж не тільки робота , а і задоволення.:umora:

26 хвилин тому, Конструктор сказав:

Я цього року взяв на пробу 10шт нікот , в принципі працюють , але якось мені більше дуйка підходить.:IMHO:

А я задивлявся на акумуляторну дуйку (не охота зв'язуватись з бензиновими або ще й генератор купувати). Знайомий рекомендував дніпро-м, але почитав відгуки про їх акуми і зарядки та й зрозумів, що моїх 30 колись зроблених квебеків ще на довго вистачить:umora:. Та не всі хвалять видув саме акумулярним інструментом. Чим дуєте?

Минулого разу мої квебеки спрацювали майже на відмінно. Більшість магазинів просто зняв і заніс на причіп. Деякі ставив на ребро і продимлював, деякі все ж змітав по рамочно (тут би дуйка не завадила б).

12 минут назад, yu1986ra сказал:

Кілограм до кілограму, копійка до копійки. Мені додаткова тона меду краща за її відсутність, і не стільки тієї роботи, щоб її, ту додаткову тону, дістати порівняно з загальним об'ємом робіт по відкачці.

3 хвилини тому, Конструктор сказав:

А робота з бджолами , це ж не тільки робота , а і задоволення.:umora:

Останнім часом, стараюсь нагадувати собі що я мужик. Не хочу себе розбещувати понад нормовими порціями задоволень.

1 хвилину тому, Mаксим сказав:

Кілограм до кілограму, копійка до копійки. Мені додаткова тона меду краща за її відсутність, і не стільки тієї роботи, щоб її, ту додаткову тону, дістати порівняно з загальним об'ємом робіт по відкачці.

Ну то скільки копієчок плануєте додатково отримати зимою?

Робота в гнізді, з перестановкою всіх рамок це далеко не те ж саме що зняти магазин:IMHO:. Особливо коли низькі підставки, як на більшості великих пасік.

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Останнім часом, стараюсь нагадувати собі що я мужик. Не хочу себе розбещувати понад нормовими порціями задоволень.

5 хвилин тому, yu1986ra сказав:

А я задивлявся на акумуляторну дуйку (не охота зв'язуватись з бензиновими або ще й генератор купувати). Знайомий рекомендував дніпро-м, але почитав відгуки про їх акуми і зарядки та й зрозумів, що моїх 30 колись зроблених квебеків ще на довго вистачить:umora:. Та не всі хвалять видув саме акумулярним інструментом. Чим дуєте?

Минулого разу мої квебеки спрацювали майже на відмінно. Більшість магазинів просто зняв і заніс на причіп. Деякі ставив на ребро і продимлював, деякі все ж змітав по рамочно (тут би дуйка не завадила б).

Тут як кажуть - кожному своє. Мені дуйкою легше , бо не потрібно двічі піднімати магазини (хоча можу це робити і механізовано), та і за останні роки мабуть вже звик до роботи з дуйкою.

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Робота в гнізді, з перестановкою всіх рамок це далеко не те ж саме що зняти магазин:IMHO:. Особливо коли низькі підставки, як на більшості великих пасік.

В мене вулики 300+145 , минулі 2 роки з гнізда не качаю, тільки з піврамки. Вже взагалі не має бажання качати мед з великої рамки, це дуже важка праця.:IMHO:Хоча там і є + по меду 

27 минут назад, yu1986ra сказал:

Приблизно 30 тис грн з моєю кількістю сімей. Займе 2-3 дні.

В розрахунках нинішні 1,2 долари і ймовірні 1,6-1,7 доларів взимку.

Так, вартість цукру, яким заміняється мед, врахована і віднята.

6 хвилин тому, Mаксим сказав:

1,6-1,7 доларів взимку.

Мені ваші прогнози по ціні дуже подобаються, ще б аби вони збулися.:rolleyes:

1 минуту назад, Конструктор сказал:

Мені ваші прогнози по ціні дуже подобаються, ще б аби вони збулися.

Ви не вірите в ціну 65 грн? Цінові гойдалки та тренди багатьох років так чи інакше дозволяють мені планувати 1,6-1,7

Я ж не пишу 2 або 3 долари, в мене все в порядку з головою.

1 хвилину тому, Mаксим сказав:

Ви не вірите в ціну 65 грн? Цінові гойдалки та тренди багатьох років так чи інакше дозволяють мені планувати 1,6-1,7

Я ж не пишу 2 або 3 долари, в мене все в порядку з головою.

Віру ,але коли вона буде?

Думаю поки в нас війна на швидкий ріст ціни не варто розраховувати.:IMHO:

16 минут назад, Конструктор сказал:

Віру ,але коли вона буде?

Думаю поки в нас війна на швидкий ріст ціни не варто розраховувати.:IMHO:

Тут я погоджуюсь, війна це чинник, що мало піддається прогнозу. Цього чиннику ще не було і як себе поверне ринок невідомо. Підсвідомо маю негативний прогноз, проте маю надію. Події в Україні зараз взагалі мало піддаються якимсь логічним прогнозам. Починаючи з Києва за три дні і що від того прогнозу залишилось. Тож все може бути дивовижно і в один бік, і в інший

Результати по кочівлі частини пасіки на пізній соняшник. До вчорашнього дня нуль, вчора колега "побачив" +0,1кг. Сьогодні будуть свіжіші новини. Сам не був на пізньому вже четвертий день, працюю на ближчих точках, майже загодував. Цікава і для когось корисна  дискусія відбулась з приводу пізнього і системи загодівлі. Сам намагаюсь зимувати по "Максимовій" технології, не завжди так вдаеться бо бджоли як і люди бувають різні: противні, дурні, лацюжкуваті. Можуть сироп не брати і продовжувати вирощувати розплід(таким" чоло зеленкою" треба мазати), в листопаді перед сталими холодами з здивуванням можна знайти сім. в яких недостатньо корму-питання де ділись корма отстаточної безсумнівної відповіді на дав. Ну і інші негаразди(неочикувана ситуація), про які зразу і не згадаеш. Вважаю цукрові запаси на зиму кращі від нашого соняшникового, економіка заходу- цукор 33т.гр тона(закруглив)  мед 45т.гр.(теж закруглив до "красивої" цифри) тож різниця статистично достовірна і відчутна і можливо найголовнише-відчуття що правильно робиш(замінюючи корми).

47 хвилин тому, Винодел сказав:

Результати по кочівлі частини пасіки на пізній соняшник. До вчорашнього дня нуль, вчора колега "побачив" +0,1кг. Сьогодні будуть свіжіші новини. Сам не був на пізньому вже четвертий день, працюю на ближчих точках, майже загодував. Цікава і для когось корисна  дискусія відбулась з приводу пізнього і системи загодівлі. Сам намагаюсь зимувати по "Максимовій" технології, не завжди так вдаеться бо бджоли як і люди бувають різні: противні, дурні, лацюжкуваті. Можуть сироп не брати і продовжувати вирощувати розплід(таким" чоло зеленкою" треба мазати), в листопаді перед сталими холодами з здивуванням можна знайти сім. в яких недостатньо корму-питання де ділись корма отстаточної безсумнівної відповіді на дав. Ну і інші негаразди(неочикувана ситуація), про які зразу і не згадаеш. Вважаю цукрові запаси на зиму кращі від нашого соняшникового, економіка заходу- цукор 33т.гр тона(закруглив)  мед 45т.гр.(теж закруглив до "красивої" цифри) тож різниця статистично достовірна і відчутна і можливо найголовнише-відчуття що правильно робиш(замінюючи корми).

Як на мене, то з такими цінами лишається вагомим тільки ваше відчуття. Я завжди рахую 1 кг цукру = 0,8-0,9 кг меду при закормі (при переробці мої його під'їдають). 

Корпус 10 р. Дадан далі магазини . Гнізда не качаю. Три точки , то там де нормальний сонях був то там 2 -3 літри сиропу  дам на зиму, раніше дарав гфс-42 , На точку де сонях був кондитерський і меду мало принесли то треба буде дати більше сиропу ( 5-6л.) На третьому як завжди якась фігня , після соняха пауза ( сонях все , відцвів) проходить тиждень і знов починаю щось нести , не сонях - мед на смак дикороси , меньше треба буде його годувати але і бждола зноситься . Але бак тримає ту силу що хоче піти в зиму . Тому поки все норм.  Зрозумів які лінії і в який регіон потрібні .  Бджолу треба розуміти, і бачити як вона себе веде.  Для себе вибрав лінію, під свою кормову базу , тобто весною не має переросхід кормів, весною не годую ( але залишаю на зиму багато з тим урахуванням що весна буде холодна) ,  " вибух" розвитку починається з початком приходу пилку , і якщо пустив в зиму норм сімю то вона приносить 2-3 магазини до кінця травня, це в основному сади,  ріпак . Акації не маю великих насаджень тому можу її магазин взяти, липа - лотерея , а на сонях тільки встигай магази ставити.  Тому знову кажу що треба підбирати лінію і породу і систему вуликів під свої умови.

20 часов назад, Гурович сказал:

Пан Юрій тримає на пасіці місцеву помісь бджіл , починає пробувати карніку , більше ніяких порід бджіл людина не тримала , тому ця людина не може порівняти результати роботи різних порід, але в голові має стереотип ( як і більшість тих хто не працював з різними породами )  . Бо пан Гайдар залякав Бакфастом як чимось страшним , як лякали при совку " що іномарка це біда , і бери жигуля" , але то таке ,  все норм  , не звертайте уваги. 

До речі Бакфаст є різний , так і супер швидкий, людина яка його придумала і донесла людям що вона хоче бачити від бджоли пройшла великий шлях і скоро буде як 100 років зі створення породи " Бакфаст" .  А дехто лиш в ютубі наляпав що бджоли це спід.  І тд

33 хвилини тому, B 740 сказав:

Пан Юрій тримає на пасіці місцеву помісь бджіл , починає пробувати карніку , більше ніяких порід бджіл людина не тримала , тому ця людина не може порівняти результати роботи різних порід, але в голові має стереотип ( як і більшість тих хто не працював з різними породами )  . Бо пан Гайдар залякав Бакфастом як чимось страшним , як лякали при совку " що іномарка це біда , і бери жигуля" , але то таке ,  все норм  , не звертайте уваги. 

До речі Бакфаст є різний , так і супер швидкий, людина яка його придумала і донесла людям що вона хоче бачити від бджоли пройшла великий шлях і скоро буде як 100 років зі створення породи " Бакфаст" .  А дехто лиш в ютубі наляпав що бджоли це спід.  І тд

От і все, тепер як голий... Ви мене розкрили:rofl:.

При чому тут Гайдар до ваших жигулів? Є в мене дві сімейки на бакфасті ф1, була одна на італійці ф1, лишилось кілька сімей місцевих, решта карніка ф1. Поки рано говорити (в наступному сезоні видніше буде), бо половину меду збирали ще мої аборигени, але:

- сім'ї на бакфасті по меду не відзначились (посередньо);

- італійка зроїлась в липні (меду біля 30 кг)

- 1 місцева і 1 карніка відроїлись (в серпні) або проблеми з маткою (меду біля 50 і 70 кг).

По меду я не бачу якоїсь особливості між породистими і дворянами. Якщо є з чого і є куди носити, то принесуть всі. Мені глибоко до лампочки якою силою вони зимують, лиш би приносили як всі і були трохи спокійніші.

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

Якщо є з чого і є куди носити, то принесуть всі.

Якби то була правда то люди би не напрягалися з породами , із збереженням порід , і бажані мати "рівну " пасіку. 

1 годину тому, B 740 сказав:

на сонях тільки встигай магази ставити

І скільки встигаєте? В середньому?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...