ДобровоЛ Опубликовано 21 июня, 2015 Автор Share Опубликовано 21 июня, 2015 Леонид Александрович. Огромное спасибо за маток. Всех приняли. Все ОК. Вчера лупилась от них первая партия дочек. Все матки по окрасу как мама. Успехов, удачи и всего найлучшего Вам. Дякую за відповідь. Дуже радий прислужитися. Здоров"я і успіхів усій Вашій родині, а бджолосім"ям величезних медозборів! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 27 июня, 2015 Автор Share Опубликовано 27 июня, 2015 Поясню тут про те, що запитують по тел. ті, хто ще не стикався з універсальною кліточкою Гайдара . Я висилаю маток саме у ній. Для цього вона дуже зручна.Збоку, де канді є невеличка пластинка. Відсуньте трохи з канді більшу пластинку над нею, щоб звільнити міце , кудою маленьку вставку можна вийняти. Це зручно зробити можна цвяхом чи шилом. І потім так і вставляйте між рамки кліточку, бджіл супроводу бажано випустити. Коротший вхід бджоли швидко звільнять від канді і матимуть перший тактильний контакт з маткою. Але прохід до неї можливий через довгий хід. Для цього їм буде потрібно 2-3 доби, що повністю достатньо для її прийому Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 28 июня, 2015 Share Опубликовано 28 июня, 2015 Для цього їм буде потрібно 2-3 доби, що повністю достатньо для її прийому Та нi , деякi прогризають i поiдають кандi за 12 годин . Маю такий досвiд Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 28 июня, 2015 Share Опубликовано 28 июня, 2015 Для цього їм буде потрібно 2-3 доби, що повністю достатньо для її прийому Та нi , деякi прогризають i поiдають кандi за 12 годин . Маю такий досвiд Мені здається це залежить від консистенції канді. Якщо забагато пудри кинути то можуть і 4 доби гризти і вигризти не вдається... Теж мав колись такий досвід... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 28 июня, 2015 Share Опубликовано 28 июня, 2015 бджіл супроводу бажано випустити. ← Чому? Я не помічав різниці в прийомі ні плідних ні неплідних маток. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Паланочка Опубликовано 28 июня, 2015 Share Опубликовано 28 июня, 2015 Наявність чи відсутність бджіл не впливає на прийом матки. наскільки швидко прогризут канді залежить від сили нуклеуса- відводка ,складу канді і його кількості в відділенні. У гадаровських кліточках його наприклад більше за польські. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kysopatriu Опубликовано 28 июня, 2015 Share Опубликовано 28 июня, 2015 Наявність чи відсутність бджіл не впливає на прийом матки. наскільки швидко прогризут канді залежить від сили нуклеуса- відводка ,складу канді і його кількості в відділенні. У гадаровських кліточках його наприклад більше за польські. Аще в Гайдаровських бджоли через маленьке відділення можуть потрапити до матки, а у польських ні якщо я про ті думаю Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 июня, 2015 Автор Share Опубликовано 28 июня, 2015 Наявність чи відсутність бджіл не впливає на прийом матки. наскільки швидко прогризут канді залежить від сили нуклеуса- відводка ,складу канді і його кількості в відділенні. У гадаровських кліточках його наприклад більше за польські. Аще в Гайдаровських бджоли через маленьке відділення можуть потрапити до матки, а у польських ні якщо я про ті думаю У Гайдаровських бджоли через маленьке відділення ніяк не можуть потрапити до матки. Там є обмежувачі. Польські менші за висотою і за кормовим відділенням. А решта майже схоже. Тільки вони одноразові, а я подумав, що багаторазові - зручніше, хоч вони й дорожчі... А щодо наявності бджіл супроводу,- так рекомендували поступати ще за часів Союзу науковці Красної Поляни, а я їм вірю. Може так менше агресії проявляють? Але чомусь я сам провірити різницю так і не додумався... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 июня, 2015 Автор Share Опубликовано 28 июня, 2015 Наявність чи відсутність бджіл не впливає на прийом матки. наскільки швидко прогризут канді залежить від сили нуклеуса- відводка ,складу канді і його кількості в відділенні. У гадаровських кліточках його наприклад більше за польські. От щодо сили сім"ї та складу канді - згоден з тобою ,Паланочка, на всі сто. Густіше, з більшою частиною пудри (що при високій температурі, думаю, не буде лишнім) досить помітно сповільнює його поїдання. Торік, пам"ятаєш, Артеме, навіть трохи і попливло моє канді. Тож тепер пудри добавлю побільше і ліпше вимішую. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
buben Опубликовано 29 июня, 2015 Share Опубликовано 29 июня, 2015 Можно ли ещё заказать пару маток и какой срок ? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kysopatriu Опубликовано 29 июня, 2015 Share Опубликовано 29 июня, 2015 Там є обмежувачі. Між обмежувачами 4,9 мм бджола проходить із свистом Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 29 июня, 2015 Автор Share Опубликовано 29 июня, 2015 Можно ли ещё заказать пару маток и какой срок ? Так buben. Замовлення приймаю десь приблизно на 25 липня, по 150 грвн за плідну, перевірену на кладку. Доставка - найліпше Новою Поштою (перевірено не один раз). Умови див. вище. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
whale Опубликовано 29 июня, 2015 Share Опубликовано 29 июня, 2015 На якому трутовому фоні запліднюються матки? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 29 июня, 2015 Автор Share Опубликовано 29 июня, 2015 Там є обмежувачі. Між обмежувачами 4,9 мм бджола проходить із свистом Про що Ви говорите, шановний sergo? Та там, у першому меншому(коротшому) відділенні щілина не більше 2 мм, у яку тільки хоботок і пролазить! Це ж було задумано ще його створювачем - Василем Антоновичем Гайдаром саме таким чином, - спочатку тактильний контакт через менше відділення, а вже згодом - її випускають бджоли самі через довше відділення, з"ївши канді. Гляньте в іннеті, прошу, бо у мене немає часу. Прошу, не плутайте голови людям. Це є "велика універсальна кліточка Гайдара". Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 29 июня, 2015 Автор Share Опубликовано 29 июня, 2015 На якому трутовому фоні запліднюються матки? Мої трутні в аватарці - "Порода пчел: Карпат., Buckfast B-73, B-75(АР)аnd Carnica Prima." Правда, карпатки Дочинця переважають. На віддалі 3 км - та ж картина,- карпатки є й бакфаст, є й карніка. Але мій бакфаст , навіть дочки, плодить все ж замшеві бджоли. До третього покоління не пробував(немає на це часу). Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zaporojec Опубликовано 30 июня, 2015 Share Опубликовано 30 июня, 2015 Прошу, не плутайте голови людям. Це є "велика універсальна кліточка Гайдара".opr06K93.gif ? Скорей всего наоборот. Не городите ерунду. Откройте клеточку и сверлом или еще чем померяйте тот проход в малом отделении. А еще так же есть фильм, где сам Гайдар рассказывает про свою клеточку. Так же на слайдах показывает Из чего состоит и что для чего. Там и говорит,что через маленькое отделение происходит контакт пчел с маткой, так как пчелы могут пройти к матке, а матка нет, и только после того как освободят большой проход, мадка выходит. Пользуйтесь проверенной информацией, а не своими домыслами Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 30 июня, 2015 Автор Share Опубликовано 30 июня, 2015 Прошу, не плутайте голови людям. Це є "велика універсальна кліточка Гайдара".opr06K93.gif ? Скорей всего наоборот. Не городите ерунду. Откройте клеточку и сверлом или еще чем померяйте тот проход в малом отделении. А еще так же есть фильм, где сам Гайдар рассказывает про свою клеточку. Так же на слайдах показывает Из чего состоит и что для чего. Там и говорит,что через маленькое отделение происходит контакт пчел с маткой, так как пчелы могут пройти к матке, а матка нет, и только после того как освободят большой проход, мадка выходит. Пользуйтесь проверенной информацией, а не своими домыслами Відповім просто - хай буде так - " Замовник завжди правий!" Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zaporojec Опубликовано 30 июня, 2015 Share Опубликовано 30 июня, 2015 Відповім просто - хай буде так - " Замовник завжди правий!" ? Дат нет , Вы не правы. От знания что до чего, и как много зависит. К примеру прием купленной у Вас матки, причем за нормальные деньги. Поэтому нужно рассказывать как есть, как задумал автор, а не как мне вздумается. Почему эти отделения разные по длинне? Почему в коротком отверстие только для прохода пчел, а в длинном может и матка пройти? Гайдар обьясняет, по его задумке, пчелы быстрей забирают канди в малом отделении и устанавливают контакт с маткой непосредственно. И к тому времени, когда освободят длинный проход, матка будет с пчелами, и большая вероятность ее лучшего приема Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zaporojec Опубликовано 30 июня, 2015 Share Опубликовано 30 июня, 2015 " Замовник завжди правий! ? Да нет, скорей продавец не в теме. Как то ходил по базару и искал клей ПВА водостойкий, смотрю маленький ларечек, клеи, и прочее. Ну думаю раз по клеям специализируется, тут точно куплю, или что то умное узнаю. На мой вопрос про водостойкий ПВА хозяин долго смеялся, и кричал, люди смотрите, он водостойкий ПВА ищет. На мой вопрос что тут смешного, он мне ответил..........Глупый, ПВА не может быть водостойким, он же ВОДОЙ РАЗВОДИТСЯ Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 30 июня, 2015 Автор Share Опубликовано 30 июня, 2015 " Замовник завжди правий! ? Да нет, скорей продавец не в теме. Как то ходил по базару и искал клей ПВА водостойкий, смотрю маленький ларечек, клеи, и прочее. Ну думаю раз по клеям специализируется, тут точно куплю, или что то умное узнаю. На мой вопрос про водостойкий ПВА хозяин долго смеялся, и кричал, люди смотрите, он водостойкий ПВА ищет. На мой вопрос что тут смешного, он мне ответил..........Глупый, ПВА не может быть водостойким, он же ВОДОЙ РАЗВОДИТСЯ Взагалі тут - моя об"ява , дискусії і про ціни і клеї - в іншому місці. Зважаючи на Вашу аватарку, zaporojec,та, чесно , й на Вас особисто хотів віджартуватися на Вашу досить суттєву помилку. Не вийшло! Ви взялися роздувати все й далі. Тож читайте відповідь, Ви змусили мене до цього - на кону - моя порядність і компітентність. Ваша теж. Щодо кліточки. Колись на флоті годок(по солдатськи - дембель) сказав цінну річ "ИЗУЧАЙ МАТЧАСТЬ". І не по книгах! Це стосується і Вас. У мене дві бджоли вже зранку сидять у меншому відділенні тієї кліточки, у якому дирка десь на 0,4. Думав , може дісно параметри змінились. Сидять і не виходять, хоч через перегородку мед Так от, уточню- тактильний контакт, про який пише Гайдар, мабуть Ви читали тут(http://www.pchelovod.info/index.php?showtopic=7121&mode=threaded&pid=.), поясню Вам простішою мовою - торкання тіла одне одного(по рос. мові - теж саме). І заходять бджоли у кліточку до матки лише в це відділення й контачать з нею хоботками. Про це він розказував кілька років тому мені при особистій зустрічі у нього в селищі, коли я готував фоторепортаж для Укрінформу.Про це він пише і в багатьох виданнях. Зчепитися з маткою чи нашкодити її вони не можуть. Для цього за логікою й створено такі відділення- менше для контакту, більше для проходу бджіл і випускання матки! Ну, а якщо ж бджоли проходять через менше відділення - то брак виробника. Ну, а далі- все за сценарієм. І взагалі, - кліточками я не торгую, пліз. Я лише виводжу маток від однієї племінної матки В-73(АР), відомого походження. zaporojec Тож прошу Вас вибачитися за своє незнання і наведені не по місцю асоціації щодо мене тут же. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zaporojec Опубликовано 30 июня, 2015 Share Опубликовано 30 июня, 2015 Тож читайте відповідь, Ви змусили мене до цього - на кону - моя порядність і компітентність. Ваша теж.opr06K94.gif Щодо кліточки. Колись на флоті годок(по солдатськи - дембель) сказав цінну річ "ИЗУЧАЙ МАТЧАСТЬ". І не по книгах! ? Очень не прилично хамить. Матчасть изучаем не только по книгам. Так как на кону - моя порядність і компітентність. Ваша теж. ? В отличии от вас не хвастаюсь встречами и знакомством с Гайдаром, хотя не раз лично с ним общался. Второе, так же лично в Мелитополе, когда он туда приезжал, слушал его рассказ Дашкевичу про эту клеточку.Приехали очень рано, и никого в клубе не было, кроме них. Ну и чтоб не быть голословным, для тех кто с фотоаппаратом за броней, смотреть с 11 минуты С уважением Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zaporojec Опубликовано 30 июня, 2015 Share Опубликовано 30 июня, 2015 zaporojec Тож прошу Вас вибачитися за своє незнання і наведені не по місцю асоціації щодо мене тут же. ? Могу ответить только Вашими словами Колись на флоті годок(по солдатськи - дембель) сказав цінну річ "ИЗУЧАЙ МАТЧАСТЬ". І не по книгах! Це стосується і Вас. ? Извинений от Вас не жду Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
zaporojec Опубликовано 30 июня, 2015 Share Опубликовано 30 июня, 2015 І взагалі, - кліточками я не торгую, пліз. ? Так про это ни кто и не говорит. Вы советами сыплете налево и направо Поясню тут про те, що запитують по тел. ті, хто ще не стикався з універсальною кліточкою Гайдара . Я висилаю маток саме у ній. Для цього вона дуже зручна.Збоку, де канді є невеличка пластинка. Відсуньте трохи з канді більшу пластинку над нею, щоб звільнити міце , кудою маленьку вставку можна вийняти. Це зручно зробити можна цвяхом чи шилом. І потім так і вставляйте між рамки кліточку, бджіл супроводу бажано випустити. Коротший вхід бджоли швидко звільнять від канді і матимуть перший тактильний контакт з маткою. Але прохід до неї можливий через довгий хід. Для цього їм буде потрібно 2-3 доби, що повністю достатньо для її прийому ? До конца не зная темы Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Паланочка Опубликовано 30 июня, 2015 Share Опубликовано 30 июня, 2015 Хлопці є декілька моментів, використаних в цій кліточці і взятих гайдаром з інших. Головний це те що бджоли не проявляют агресії в замкнутому просторі ,якщо їх не спровокувати. 2 відділення з канді мають призначення одне коротше впустити бджіл до матки. Бджоли вільно проходять і виходят з кліточки розносять по сімї інформацію про матку. І лише після цього звільняється від канді більше відділення і матка спокійно вихидить в сімю яка вже по суті прийняла матку. Важливим моментом є те щоб бджоди самі випустили матку. Томущо коли матка сама виходить з кліточки це проходить в спокійному стані , якщож випускати самому то матка перелякана і може вискочити на сот , бджоли реагують на рух і при цьому є збудженні бо гніздо відкрите. Достатньо агресії однієї бджоли і вже здавалосяб прийняту матку можуть вбити. Якщо потрібно випускати матку самому то робити це треба якомога менше хвилюючи бджіл. Кліточка гайдара на мій погляд має один сутєвий недолік, немає вушка для підвішування між рамками . але перевага її в тому що в ній можна ізольовувати маточник . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 30 июня, 2015 Share Опубликовано 30 июня, 2015 немає вушка для підвішування між рамками але є за що зачепити дротом... от, Паланочка, Ви дійсно вишукали ваду там де її нема... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.