Sanich Опубликовано 30 марта, 2015 Share Опубликовано 30 марта, 2015 Це і є корупція - спонукання співробітника пошти використовувати службове становище для власного збагачення. В теорії, співробітник пошти повинен займатися своєю роботою, виконувати службові обов"язки. Ви ж його пропонуєте "підсадити" на медову голку. А наступного разу він спеціально затримає посилку вам чи сусіду, бо меду ж ви ще не піднесли. Не так все просто, як здається на перший погляд. Або навпаки, хутчіше сповістить пасічника... памятаючи доброту іншого.. баночка меду це не "збагачення", а солодке "спасибі". А якщо "інший" не дасть баночки меду? Хтось взнає за баночку меду що матки прийшли, всупереч стандартній процедурі, а хтось за мільйон долларів взнає інсайдерську інформацію. І одне і інше, то корупція. Це все, хлопці, корупція і у нас вона вже на рівні інстинктів. Щоб її побороти треба змінити спосіб мислиння. Мені подобається як це звучить на англійській "Change state of your mind". Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
konoval_am Опубликовано 30 марта, 2015 Share Опубликовано 30 марта, 2015 Я не жадна людина але підтримую Санича. Це в чистому вигляді корупція... завуальована добрими намірами і душевною добротою, але корупція. Ми самі породжуємо корумповану державу, тут літру меду, в знак вдячності, там коробку цукерок, в знак вдячності, там пляшку коньяку, в знак вдячності... А потім люди, які отримують такі "подяки", на рівні підсвідомості створюють такі ситуації, в яких їм будуть "дякувати", адже "подяка" вже сприймається як норма... і в той-же час вовком дивляться на тих, хто подякував тільки на словах. На пошті є певний перелік послуг, от в їм межі і потрібно вписуватися. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
андрон Опубликовано 30 марта, 2015 Share Опубликовано 30 марта, 2015 Я не жадна людина але підтримую Санича. Це в чистому вигляді корупція... завуальована добрими намірами і душевною добротою, але корупція. Ми самі породжуємо корумповану державу, тут літру меду, в знак вдячності, там коробку цукерок, в знак вдячності, там пляшку коньяку, в знак вдячності... А потім люди, які отримують такі "подяки", на рівні підсвідомості створюють такі ситуації, в яких їм будуть "дякувати", адже "подяка" вже сприймається як норма... і в той-же час вовком дивляться на тих, хто подякував тільки на словах. На пошті є певний перелік послуг, от в їм межі і потрібно вписуватися. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дочинец Опубликовано 30 марта, 2015 Share Опубликовано 30 марта, 2015 Укрпошта мае послугу"Курєрська доставка".Заплатив офіційно і посилку доставили прямо додому. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 30 марта, 2015 Share Опубликовано 30 марта, 2015 Укрпошта мае послугу"Курєрська доставка".Заплатив офіційно і посилку доставили прямо додому. 20 гривень в кассу i маток принiс почтар додому Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Adam Опубликовано 30 марта, 2015 Share Опубликовано 30 марта, 2015 ДобровоЛ Добрый вечер поставте меня в очередь на 5 маточек на июнь месяц. Свои кординаты скину в личку.Заранее спасибо. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 30 марта, 2015 Share Опубликовано 30 марта, 2015 Це в чистому вигляді корупція... завуальована добрими намірами і душевною добротою, але корупція. Корупція (від лат. corrumpere — псувати) — протиправна діяльність, яка полягає у використанні службовими особами їх прав і посадових можливостей для особистого збагачення; підкупність і продажність громадських і політичних діячів. В мене на пошті в основному залі працюють близько 5-6 чол. Коли я їм принесу літр меду до чаю на обід - то це ніяка не корупція. Хоча згідний що в нашій державі такі дії можуть спокушати тих працівниць до корупційних дій в подальшому. Але кожному в душу не заглянеш......, тому для мене такий варіант прийнятний особлдиво враховуючи що маток по пошті ми (я принаймні) отримуємо вкрай рідко, тому така ситуація аж ніяк не породить корупційну складову між працівниками пошти і пасічниками P.S. Мабуть модератору варто перенести ці розмови в тему поштових перевізників Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 30 марта, 2015 Автор Share Опубликовано 30 марта, 2015 ДобровоЛ Добрый вечер поставте меня в очередь на 5 маточек на июнь месяц. Свои кординаты скину в личку.Заранее спасибо. Ок. Домовились. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 30 марта, 2015 Автор Share Опубликовано 30 марта, 2015 P.S. Мабуть модератору варто перенести ці розмови в тему поштових перевізників Бджолопотам, як хочете. Мені це не заважає, але ця інфо має право на існування. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 31 марта, 2015 Share Опубликовано 31 марта, 2015 В мене на пошті в основному залі працюють близько 5-6 чол. Коли я їм принесу літр меду до чаю на обід - то це ніяка не корупція. ← А якщо хтось медпрацівнику принесе пляшку коньяку за 100 дол, щоб обідалося краще - це корупція? Але кожному в душу не заглянеш......, тому для мене такий варіант прийнятний ← Ото й біда, що для вас являється прийнятною маленька корупція. Це при тому, що вас я вважаю людиною з високими моральними принципами. А що тоді говорити про інших. Давайте уявимо гіпотетичну ситуацію. Прийшла на пошту ваша посилка з матками і в цей же день робітник пошти мав віднести пенсію бабусі. Але так сталося, що він довго до вас дозвонювався, тому що вважав вас більш важливим "клієнтом", чим бабуся, і пенсію не відніс, тому що забув або не мав часу. А бабусі на завтра не було за що купити хліба. Ви все ще вважаєте, що у ваших діях немає корупційної складової? Корупція (від лат. corrumpere — псувати) — протиправна діяльність, яка полягає у використанні службовими особами їх прав і посадових можливостей для особистого збагачення; підкупність і продажність громадських і політичних діячів. ← Отож - працівник пошти використовує своє службове становище, щоб збагатитися вашою баночкою меду. Дивно, що ви цього не розумієте. Мені це не заважає, ← От і добре. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 31 марта, 2015 Share Опубликовано 31 марта, 2015 Це при тому, що вас я вважаю людиною з високими моральними принципами. Sanich, Ви занадто перебільшуєте Почнемо з того що на пошті дійсно є така послуга (платна) - смс після надходження посилки у відділення. І це залежить від відправника як відправить маток. І якщо така послуга не працює матка буде два зайві дні перебувати у відділенні. Тепер мої дії - я даю свій мобільний телефон і оплачую дзвінок до мене (оплата у вигляді меду) - такий собі бартер. Людина яка сидить у відділенні і обробляє посилки до розносу пенсій ніякого відношення не має, тому Ваше порівняння Звичайно, якби я матки отримував що тижня круглий рік - у деяких працівників міг би з'явитись великий апетит до цього діла, але оскільки я матки отримую вкрай рідко (на укрПошті отримував всього один раз і обійшовся до речі без ніякого меду, просто поштарі почувши слово "бджоли" - сказали що зроблять все як треба) - то такі дії ніяк не переростуть в якусь корупційну схему. Не той масштаб. Резюмуємо - юридично можна постаратись все це віднести до такого терміну як "корупція". Фактично ж як такої - корупції тут не має. P.S. У пасічника головна мета отримати матки живими. У працівників пошти - по швидше позбавитись такої "небезпечної" посилки Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рейл Опубликовано 31 марта, 2015 Share Опубликовано 31 марта, 2015 Скоріш за все Sanich мав на увазі, що хабар він і є хабар, якби його не назвали. Платна послуга (за СМС) йде в казну підприємства, в даному випадку - Укрпошти. А вже підприємство виплачує заробітну плату своїм працівникам. А якщо будь-яким способом (мед, гроші, та ін.) "стимулювати" конкретного працівника - то це все ж таки хабарництво. Це і є складова корупції. Хоч і маленької. Узаконене "хабарництво" існує хіба що в закладах громадського харчування - т.зв. "чайові". Але там, як правило, це прописано (з/п+"чайові") В державних установах такого поки що немає Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 31 марта, 2015 Share Опубликовано 31 марта, 2015 Тепер мої дії - я даю свій мобільний телефон і оплачую дзвінок до мене (оплата у вигляді меду) - такий собі бартер. ← Тобто ви даєте на лапу співробітнику пошти, замість: - домовитися з відправником і оплатити офіційну послугу. - особисто відслідковувати номер. Людина яка сидить у відділенні і обробляє посилки до розносу пенсій ніякого відношення не має, тому Ваше порівняння ← Я наголосив, що мій приклад був гіпотетичний. Можлива інша ситуація. Ви хотіли б, щоб лікар приділяв більше уваги іншому хворому, хто дав йому пляшку коньяку за 100 у.о., а не вашій дитині, том що ви не дали нічого або дали лише баночку меду? Только без обид,но как бы год назад гасла от запада до востока ,звучали мол теперь все должны жить по иному ,по новому ,как в европе ← Бджолопотам, ви уявляєте таку ситуацію в Європі, щоб робітнику пошти несли баночку меду за те, що він подзвонив коли матки прийдуть? Там, найперше, цю баночку обклали б податком, а подруге - робітника вигнали б відразу за те, що прийняв цей подарунок. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 31 марта, 2015 Share Опубликовано 31 марта, 2015 Бджолопотам, ви уявляєте таку ситуацію в Європі, щоб робітнику пошти несли баночку меду за те, що він подзвонив коли матки прийдуть? Якби у нас на УкрПошті був такий сервіс і така швидкість доставки як в Європі, то баночку меду нести б не прийшлося... І всіє цієї б розмови мабуть не було... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рейл Опубликовано 31 марта, 2015 Share Опубликовано 31 марта, 2015 Якби у нас на УкрПошті був такий сервіс Претензії до Укрпошти (роботи конкретного відділення) дуже добре "лікуються" дзвінком на "гарячу" лінію з описом конкретної проблеми. Навіть надають відповідь у вигляді листа. Перевірено особисто. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 31 марта, 2015 Share Опубликовано 31 марта, 2015 Ніж сперечатись між собою викладіть умови пересилки пакетів,бджоломаток та іншого в Україні і Європі. Потім порівняємо і співставим з угодою між Гайдарем і Доброволом та іншими і визначим де тут що і як це називається. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 31 марта, 2015 Share Опубликовано 31 марта, 2015 Якби у нас на УкрПошті був такий сервіс Претензії до Укрпошти (роботи конкретного відділення) дуже добре "лікуються" дзвінком на "гарячу" лінію з описом конкретної проблеми. Навіть надають відповідь у вигляді листа. Перевірено особисто. Це не проблема якогось відділення - це проблема всього підприємства УКРПОШТА. Там працюють ще по старій системі і ніяких зрушень в покращені сервісу не спостерігається. Тому коли дійсно є цінна матка - я стараюсь користуватись послугами Нової Пошти... Це той випадок коли час важливіший за гроші. В інших випадках намагаюсь користуватись УкрПоштою по одній причині - набагато дешевше. Коли до мене куплені в інтернеті черевики йдуть 7 днів мені байдуже, але коли 7 днів йдуть матки і з цих 7 днів 2 дні вони просто лежать у відділенні.... то в мене спокою не має... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
konoval_am Опубликовано 31 марта, 2015 Share Опубликовано 31 марта, 2015 Бджолопотам, Мені з сусідньої області (Полтавської, відправлялися з обл. центру) в м. Шпола, Черкаської області по НП йшли 5 !!! днів. В четвер відправлялися, в вівторок отримав. А от карпатки, з закарпатських сіл, по УП йшли в позаминулому році двічі, один раз 2 дні, інший - 3. І телефонували мені з почти без будь яких сервісів, адже там на самій упаковці зазначений був мій номер і написано "Увага, Бджоли". Вони перевозять їх офіційно, і ховатися з ними або писати "вироби зі скла" не доводиться. А зі своєю "баночкою меду" Ви дуже не праві. Санич доречний приклад навів про те, що лікар і не гляне у бік Вашої хворої дитинки і буде кружляти разом зі всім персоналом відділення навколо того хворого, родичі якого "озолотили ручку". Хочете боротися з корупцією в державі - почніть кожний з себе. Не давайте і не беріть, дуже простий шлях для боротьби з цією напастю. Хтось скаже: "так у лікаря ЗП маленька, от і бере". А коли не буде брати і на одну зп почне жити то просто звільниця. І коли на всю лікарню замість 100 лікарів буде 10 то зрозуміють, що кадри можуть прийти тільки при достойній оплаті праці і не інакше. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 31 марта, 2015 Share Опубликовано 31 марта, 2015 Хочете боротися з корупцією в державі - почніть кожний з себе. Не давайте і не беріть, дуже простий шлях для боротьби з цією напастю. Хтось скаже: "так у лікаря ЗП маленька, от і бере". А коли не буде брати і на одну зп почне жити то просто звільниця. І коли на всю лікарню замість 100 лікарів буде 10 то зрозуміють, що кадри можуть прийти тільки при достойній оплаті праці і не інакше. Ну що ж, давайте на цьому і зупинимось. Будемо вважати що я був неправий зі своєю порадою про баночку меду Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 31 марта, 2015 Share Опубликовано 31 марта, 2015 Хочете боротися з корупцією в державі - почніть кожний з себе. Не давайте і не беріть, дуже простий шлях для боротьби з цією напастю. Хтось скаже: "так у лікаря ЗП маленька, от і бере". А коли не буде брати і на одну зп почне жити то просто звільниця. І коли на всю лікарню замість 100 лікарів буде 10 то зрозуміють, що кадри можуть прийти тільки при достойній оплаті праці і не інакше. Ну що ж, давайте на цьому і зупинимось. Будемо вважати що я був неправий зі своєю порадою про баночку меду З усим можна погодитись і з усим можна сперечатись. Якась міра людяністю у всьому повинна бути. Якщо мені не досяжні розцінки і в мене не має достатньо коштів, а лікар (ГУРУ) тягне гору... що робить? - Шукать де дешевше... Мені особисто прийшлось пройти через таке і потім, дійсно, ніхто тільки Бог мене повів до людяного лікаря, який зробив свою справу за мінімум коштів і частиною в кредит на джентльментських засадах. "На живих не пропаде". До нині спілкуємось, підтримуємо зв'язок, співробітничаємо і т.п. Інша справа тих що в кабміні повязали і вони визволяються - от там треба гадів мочить, якщо голова протухла - відрубать. Решту риби можна їсти. Із себе? - я не беру і все? Ні, треба їх усіх виявлять і іменем України наказувать усіма доступними і убезпеченими засобами. А то поки ми не будемо брать і давать вони і без нас усе розгребуть що, дійсно, ні дать, ні взять не буде що... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рейл Опубликовано 1 апреля, 2015 Share Опубликовано 1 апреля, 2015 Це не проблема якогось відділення - це проблема всього підприємства УКРПОШТА. Там працюють ще по старій системі і ніяких зрушень в покращені сервісу не спостерігається. Якщо декілька разів (інколи і одного разу достатньо) не махнути рукою, а таки висловити претензію на ту ж саму "гарячу" лінію, то зрушення таки будуть і в кращу сторону. але коли 7 днів йдуть матки і з цих 7 днів 2 дні вони просто лежать у відділенні.... то в мене спокою не має... У мене ніколи не було такого, щоб 2 дні лежали у відділенні з вини Укрпошти. Користуйтеся доступними сервісами, такими як відстеження посилки наприклад, і будете бачити всю картину від моменту відправлення до моменту отримання. Я, наприклад, уже навіть знаю "ключові" точки, і скільки часу займає рух відправлення від сортувального центру до мого відділення. І бігати та дзвонити нікуди не треба Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 1 апреля, 2015 Автор Share Опубликовано 1 апреля, 2015 Цікаві підняли Ви тут питання. Щиро дякую! Але треба попросити адмін перенести цю розмову у тему пошти.Бо моя об"ява про продаж маток недовговічна, а піднята тема має право на довге існування й безумовне продовження. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ильич (альп) Опубликовано 11 апреля, 2015 Share Опубликовано 11 апреля, 2015 написал в приват Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 12 апреля, 2015 Автор Share Опубликовано 12 апреля, 2015 Як і обіцяв, даю номер рахунку Приватбанку, а також адресу Укрпошти. Нагадаю, у травні вартість однієї плідної дочки моєї В-73(АР) 180 грн, неплідної - 100 грн. У червні - плідна хай буде 150 грн., - я від цього не оббіднію. Тим, хто замовляв ще до Нового року - вартість на їх власний розсуд. Кошти як Вам зручніше, так і перераховуйте, тільки при висиланні Приватбанком дуже бажано зразу ж після оплати передзвонити мені 067 775 79 14 (Леонід) для уточнення як строків, так і шляхів доставки.А в переказі Укрпоштою - вказати це в ньому,при зміні умов доставки, названих мені раніше. Приватбанк,мій рахунок 5168 7553 9928 0631 Добровольський Леонід Олександрович . Або ж Укрпошта 02097 Київ-97,вул. О. Бальзака 98/29 кв.189. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Георгий14 Опубликовано 14 апреля, 2015 Share Опубликовано 14 апреля, 2015 Доброго дня ! Леонід , куплю вісім неплодок - заберу з "Лісової ", бажано в проміжку часу - з 15 по 30 травня . P.S. Через скільки днів після вилуплення - відправляєте неплодок ? Скільки маточників даєте на виховання в одну сім'ю ? Чи є можливість неплодок помітити ? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.