blek-269 Опубликовано 18 января, 2021 Share Опубликовано 18 января, 2021 4 часа назад, Олег V сказал: На вторичке две обмотки по 6 вольт 0,71 ампера. Вопрос или его суть в том- соединять ли эти обмотки параллельно (и какие точки из указанных). т. е напряжение то же ток больше или последовательно- 12 вольт. Тем более читал на форуме что пользуются даже менее мощными трансами Соединить можно без проблем так как выход переменный ток , любые контакты .Обычно ближнее , на выходи получите 0,7+0,7=1,4 ампер максимум . А теперь сечение проволоки надо нагреть длину . Я не буду тут писать формулы . Гугол в помощь . Только 1,4 это максимум и если его использовать то глазки быстро закроет транс и это будет первичная обмотка I = U / R и P = I × U удачи в изысканиях Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 18 января, 2021 Share Опубликовано 18 января, 2021 4 часа назад, Витя сказал: Паралельно: 19 з 21, 20 з 22. Загруженность плечей будет разная и будет греться сильно одна из обмоток . Сам разорвал две обмотки что бы была разность так как одна обмотка задействована будет на зарядное , а другая на электро нож . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олег Во Опубликовано 18 января, 2021 Share Опубликовано 18 января, 2021 Ульев сейчас один.Расширяться слишком не получится-надеюсь до 5-6. На это кол-во думаю потихоньку напаяю. В крайнем случае по 1-2 нитки.а то катком никак не научусь нормально Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 18 января, 2021 Share Опубликовано 18 января, 2021 5 часов назад, Олег V сказал: Добрый день всем.В пчеловодстве новичок хотя форум читаю уже(или еще) больше года. Вопрос к спецам-электрикам. Хочу сделать электронаващиватель, есть трансТА 163-127/220-50. На вторичке два выхода (маркировка 19-20 и 21-22) на 6 вольт 0,71 ампера. Так вот вопрос- использовать один выход или два соединить параллельно? Если параллельно, то какие точки соединять? Смутно помнится о каких-то встречных толи намотках толи токах. Дякую. Надо понимать, какую проволоку используете. Для стальной вполне хватает 6 вольт, для нихрома или нержавейки надо намного больше. У меня от 6 вольт на нихрома только одна проволока греется и то, медленно, стальная нагревается моментально. По поводу трансформатора, то ТА лучше не использовать, это анодированный трансформатор, у него высокое напряжение, но маленький ток. Для наращивания лучше использовать ТН, это накальный трансформатор, маленькие напряжения и больший ток. В крайнем случае можно использовать ТАН, этот тоже имеет накпльные обмотки, обычно их несколько, да и ещё бывают обмотки с отводами на меньшее напряжение. 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Витя Опубликовано 18 января, 2021 Share Опубликовано 18 января, 2021 2 часа назад, blek-269 сказал: Соединить можно без проблем так как выход переменный ток , любые контакты Не можна. Неправильне з'єднання, мабуть, називаєтьтся "Встречное соединение". Транс буде гудіти голосно і швидко грітися без нагрузки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 18 января, 2021 Share Опубликовано 18 января, 2021 55 минут назад, Витя сказал: Не можна. Неправильне з'єднання, мабуть, називаєтьтся "Встречное соединение". Транс буде гудіти голосно і швидко грітися без нагрузки. Совершенно верно. Обмотки могут быть включены в противофазе, т.е. закорочены, получится короткое замыкание и трансформатор сгорит. При соединении обмоток трансформатора, их обязательно надо фазировать. При последовательном соединении (для увеличения напряжения) нужно соединять конец одной обмотки, с началом другой. При параллельном соединении (для увеличения тока), соединяют начала обмоток вместе и концы обмоток вместе, с условием, что на обмотках одинаковое напряжение. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 26 сентября, 2023 Share Опубликовано 26 сентября, 2023 Для виготовлення рамок для мене найважча робота нарізання рейок. Поки по одній нашмуляєш, скажемо, на тисячу рамок - очманіти можна. А коли треба зробити декілька тисяч... Бачу в ютубі, що є невеличкі багатопили на 3-5 рейок. Та не можу знайти такі в продажу. Може хто знає і підкаже, де можна знайти. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 27 сентября, 2023 Share Опубликовано 27 сентября, 2023 Пробував ставити два пильних диска, при нарізанні рейок товщиною 9-11мм, глубина пропилу 20, 25, 37 мм. Технічно нескладно, береш два діска мінімального діаметра, але щоб перехвачував заготовку(наприклад в мене 125мм.) якщо дозволяе месце на валу надіваеш з проставкую між ними, стіл теж треба з двома пропилами(місце під диск), щоб деталі не застрявали і не провалювались між дисками. Треба щоб потужність двигуна дозволяла(у мене 0,9кВт), але чомусь не користуюсь, швидкість пиляння таке менше, може вдвічі, до того ж останній припил, дае бракову деталь(тонка). Взагали дивно чути що пиляти нудно, саме задоволення, якщо подобаеться... А якщо не подобаеться то розумніше купити а гроші на них заробити справою яка подобаеться. Погано коли ніяка робота не подобаеться, тоді дорога "сісти на соціал", особливо приваблива цим Америка(США). Хто "вкурив тему" може мати 50-80т. доларів на рік на сім'ю. В загальних рисах так. Подаеш на інвалідність в тебе діпрессія, тобі дадуть велфор, теща-джерело доходу, оформлюеш догляд за нею отримуеш платню за це від уряду, через рік вона(теща) тебе розраховуе і бере на роботу доньку і ти стаеш на біржу і отримуеш пособіе, через рік міняешся з дружиною. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Борода-1 Опубликовано 27 сентября, 2023 Share Опубликовано 27 сентября, 2023 1 годину тому, Винодел сказав: Пробував ставити два пильних диска, при нарізанні рейок товщиною 9-11мм, глубина пропилу 20, 25, 37 мм. Технічно нескладно, береш два діска мінімального діаметра, але щоб перехвачував заготовку(наприклад в мене 125мм.) якщо дозволяе месце на валу надіваеш з проставкую між ними, стіл теж треба з двома пропилами(місце під диск), щоб деталі не застрявали і не провалювались між дисками. Треба щоб потужність двигуна дозволяла(у мене 0,9кВт), але чомусь не користуюсь, швидкість пиляння таке менше, може вдвічі, до того ж останній припил, дае бракову деталь(тонка). Взагали дивно чути що пиляти нудно, саме задоволення, якщо подобаеться... А якщо не подобаеться то розумніше купити а гроші на них заробити справою яка подобаеться. Погано коли ніяка робота не подобаеться, тоді дорога "сісти на соціал", особливо приваблива цим Америка(США). Хто "вкурив тему" може мати 50-80т. доларів на рік на сім'ю. В загальних рисах так. Подаеш на інвалідність в тебе діпрессія, тобі дадуть велфор, теща-джерело доходу, оформлюеш догляд за нею отримуеш платню за це від уряду, через рік вона(теща) тебе розраховуе і бере на роботу доньку і ти стаеш на біржу і отримуеш пособіе, через рік міняешся з дружиною. Потрібно виходити з розрахунків 1,2 кВт на диск,тобто на три диски приблизно 3 кВт.Але це не основне,основне тема техніка безпеки! 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Міхал-69 Опубликовано 27 сентября, 2023 Share Опубликовано 27 сентября, 2023 Два диски - небезпечно - часто кидає з між дисків заготовки. У свій час робив деревяні колеса до возів, то теж так пробував, щоб було швидше.... Але коли кинуло заготовкою по руках - то виявилося що по одній буде швидше... Тому дійсно - "основне тема техніки безпеки".... А хороший багатопильний - трохи задорога штука.... 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 27 сентября, 2023 Share Опубликовано 27 сентября, 2023 4 часа назад, Винодел сказал: дивно чути що пиляти нудно, саме задоволення, якщо подобаеться... Не писав, що нудно, писав, що очманіти можна. На тисячу рамок за день не наріжеш по 1 рейці. По 2 більше зробити можна в результаті. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 27 сентября, 2023 Share Опубликовано 27 сентября, 2023 5 годин тому, бігунець сказав: На тисячу рамок за день не наріжеш по 1 рейці. Куди спішите? Ріжте за два дні. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 28 сентября, 2023 Share Опубликовано 28 сентября, 2023 17 годин тому, бігунець сказав: Не писав, що нудно, писав, що очманіти можна. На тисячу рамок за день не наріжеш по 1 рейці. По 2 більше зробити можна в результаті. Можна і по 3 , тільки для безпечної і комфортної роботи потрібна автоподача. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 28 сентября, 2023 Share Опубликовано 28 сентября, 2023 В 27.09.2023 в 20:08, gardener сказал: Куди спішите? Ріжте за два дні. Я лінива людина. Спланую роботу наперед, скажемо зробити в місяць 15 вуликів з рамками і стараюся зробити. Але лінощі про себе знати дають. Хочеться урвати годину, день, щоб просто полежати, почитати фантастику. Хоча, знаєте, не факт, що коли вдасться знайти такий станочок, я не підніму для себе план по кількості. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 29 сентября, 2023 Share Опубликовано 29 сентября, 2023 9 часов назад, бігунець сказал: коли вдасться знайти такий станочок, то працювати він буде 2- 3 дні на протязі року, а весь інший час буде припадати пилом. Такий станок потрібний тому, хто постійно займається виготовленням рамок. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 29 сентября, 2023 Share Опубликовано 29 сентября, 2023 Все вірно. Автоматичні і напіватоматичні лінії вироблялись у нас львівянами і працюють у Нагорнюка, наприклад, також багато бачів на відео. В Дніпрі стояла і "Олександр Пасічник" зняв про них рекламне відео і отримав за роботу не пам'ятаю скільки комплектів рамок. Пізніше обладнання пререзли ближче до дешевої сировини. Про шо я мріяв чи планував в роботі на деревообробному(пильному) станку так це виготовити чи придбати такий товкач-тримач заготовки який дозволяе рукою проводити над діском. Рукою робиш притискання і подачу на диск. Так і не дійшло до виконання, як і багато іншого. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 29 сентября, 2023 Share Опубликовано 29 сентября, 2023 13 годин тому, бігунець сказав: Я лінива людина. Спланую роботу наперед, скажемо зробити в місяць 15 вуликів з рамками і стараюся зробити. Але лінощі про себе знати дають. Хочеться урвати годину, день, щоб просто полежати, почитати фантастику. Хоча, знаєте, не факт, що коли вдасться знайти такий станочок, я не підніму для себе план по кількості. З часом приходить розуміння, що рамки простіше купити готові, нехай їх роблять ті, що мають відповідне обладнання... Тим більше, якщо матеріал куплений в магазині, а не халявний, + додати вартість електроенергії, + затратити власний час - то в самостійному виготовленні рамок ніякої економії нема... 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 сентября, 2023 Share Опубликовано 29 сентября, 2023 23 хвилини тому, davolodya сказав: З часом приходить розуміння, що рамки простіше купити готові, нехай їх роблять ті, що мають відповідне обладнання... Тим більше, якщо матеріал куплений в магазині, а не халявний, + додати вартість електроенергії, + затратити власний час - то в самостійному виготовленні рамок ніякої економії нема... Так і є. Навіть маючи все обладнання, рамки для себе робити вигідно лише коли матеріал безплатний, (халявний). 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 29 сентября, 2023 Share Опубликовано 29 сентября, 2023 7 часов назад, Конструктор сказал: Так і є. Навіть маючи все обладнання, рамки для себе робити вигідно лише коли матеріал безплатний, (халявний). Ну не знаю. Можливо у вас дошка дуже дорога. У мене собівартість готової рамки приблизно 6-7грн була. А коли робити з обрізків, то ще дешевше. За такі гроші можна купити готові. Ате ще доплюсувати пересилкк і збивання, то буде дорожче. Та й куди себе діти довгою зимою? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 сентября, 2023 Share Опубликовано 29 сентября, 2023 22 хвилини тому, бігунець сказав: собівартість готової рамки приблизно 6-7грн була Це як я зрозумів собівартість заготовок? Якщо так , то яка вигода якщо я на місці можу купити по 10 грн. досить якісні рамки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Шульц Опубликовано 29 сентября, 2023 Share Опубликовано 29 сентября, 2023 13 годин тому, Винодел сказав: Про шо я мріяв чи планував в роботі на деревообробному(пильному) станку так це виготовити чи придбати такий товкач-тримач заготовки який дозволяе рукою проводити над діском. Рукою робиш притискання і подачу на диск. Це дуже просто. На сьомій хвилині і на сімнадцятій дуже прості пристосування, які не дадуть травмувати руки і дають повний контроль над заготовками. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Борода-1 Опубликовано 29 сентября, 2023 Share Опубликовано 29 сентября, 2023 27.09.2023 в 12:02, Борода-1 сказав: 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Борода-1 Опубликовано 29 сентября, 2023 Share Опубликовано 29 сентября, 2023 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 29 сентября, 2023 Share Опубликовано 29 сентября, 2023 1 хвилину тому, ПчОла сказав: Не хочу я це дивитися. після сєльодочки? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 29 сентября, 2023 Share Опубликовано 29 сентября, 2023 2 хвилини тому, ПчОла сказав: Воно не рентабельно. 10 годин тому, Конструктор сказав: рамки для себе робити вигідно лише коли матеріал безплатний, (халявний). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.