Перейти к содержанию

Мастерская пчеловода

Рекомендуемые сообщения

4 часа назад, Олег V сказал:

На вторичке две обмотки по 6 вольт 0,71 ампера. Вопрос или его суть в том- соединять ли эти обмотки параллельно (и какие точки из указанных). т. е напряжение то же ток больше или последовательно- 12 вольт. Тем более читал на форуме что пользуются даже менее мощными трансами

Соединить можно без проблем так как выход переменный ток  , любые контакты .Обычно ближнее , на выходи получите 0,7+0,7=1,4 ампер  максимум . А теперь сечение проволоки надо нагреть длину . Я не буду тут писать формулы . Гугол в помощь . Только 1,4 это максимум и если его использовать то глазки быстро закроет транс и это будет первичная обмотка  I = U / R и P = I × U удачи в изысканиях

4 часа назад, Витя сказал:

Паралельно: 19 з 21, 20 з 22.

Загруженность плечей будет разная и будет греться сильно одна из обмоток . Сам разорвал две обмотки что бы была разность так как одна обмотка задействована будет на зарядное , а другая на электро нож .

Ульев сейчас один.Расширяться слишком не получится-надеюсь до 5-6. На это кол-во думаю потихоньку напаяю. В крайнем случае по 1-2 нитки.а то катком никак не научусь нормально

5 часов назад, Олег V сказал:

Добрый день всем.В пчеловодстве новичок хотя форум читаю уже(или еще) больше года. Вопрос к спецам-электрикам. Хочу сделать электронаващиватель, есть трансТА 163-127/220-50. На вторичке два выхода (маркировка 19-20 и 21-22) на 6 вольт 0,71 ампера. Так вот вопрос- использовать один выход или два соединить параллельно? Если параллельно, то какие точки соединять? Смутно помнится о каких-то встречных толи намотках толи токах. Дякую.

Надо понимать, какую проволоку используете. Для стальной вполне хватает 6 вольт, для нихрома или нержавейки надо намного больше. У меня от 6 вольт на нихрома только одна проволока греется и то, медленно, стальная нагревается моментально.

По поводу трансформатора, то ТА лучше не использовать, это анодированный трансформатор, у него высокое напряжение, но маленький ток. Для наращивания лучше использовать ТН, это накальный трансформатор, маленькие напряжения и больший ток. В крайнем случае можно использовать ТАН, этот тоже имеет накпльные обмотки, обычно их несколько, да и ещё бывают обмотки с отводами на меньшее напряжение.

2 часа назад, blek-269 сказал:

Соединить можно без проблем так как выход переменный ток  , любые контакты

Не можна.

Неправильне з'єднання, мабуть, називаєтьтся "Встречное соединение". Транс буде гудіти голосно і швидко грітися без нагрузки.

55 минут назад, Витя сказал:

Не можна.

Неправильне з'єднання, мабуть, називаєтьтся "Встречное соединение". Транс буде гудіти голосно і швидко грітися без нагрузки.

Совершенно верно. Обмотки могут быть включены в противофазе, т.е. закорочены, получится короткое замыкание и трансформатор сгорит.

При соединении обмоток трансформатора, их обязательно надо фазировать. При последовательном соединении (для увеличения напряжения) нужно соединять конец одной обмотки, с началом другой. При параллельном соединении (для увеличения тока), соединяют начала обмоток вместе и концы обмоток вместе, с условием, что на обмотках одинаковое напряжение.

• 2 years later...

Для виготовлення рамок для мене найважча робота нарізання рейок. Поки по одній нашмуляєш, скажемо, на тисячу рамок - очманіти можна. А коли треба зробити декілька тисяч... 

Бачу в ютубі, що є невеличкі багатопили на 3-5 рейок. Та не можу знайти такі в продажу. Може хто знає і підкаже, де можна знайти. 

Пробував ставити два пильних диска, при нарізанні рейок товщиною 9-11мм, глубина пропилу 20, 25, 37 мм. Технічно нескладно, береш два діска мінімального діаметра, але щоб перехвачував заготовку(наприклад в мене 125мм.) якщо дозволяе месце на валу надіваеш з проставкую між ними, стіл теж треба з двома пропилами(місце під диск), щоб деталі не застрявали і не провалювались між дисками. Треба щоб потужність двигуна дозволяла(у мене 0,9кВт), але чомусь не користуюсь, швидкість пиляння таке менше, може вдвічі, до того ж останній припил, дае бракову деталь(тонка).

Взагали дивно чути що пиляти нудно, саме задоволення, якщо подобаеться... А якщо не подобаеться то розумніше купити а гроші на них заробити справою яка подобаеться. Погано коли ніяка робота не подобаеться, тоді дорога "сісти на соціал", особливо приваблива цим Америка(США). Хто "вкурив тему" може мати 50-80т. доларів на рік на сім'ю. В загальних рисах так. Подаеш на інвалідність в тебе діпрессія, тобі дадуть велфор, теща-джерело доходу, оформлюеш догляд за нею отримуеш платню за це від уряду, через рік вона(теща) тебе розраховуе і бере на роботу доньку і ти стаеш на біржу і отримуеш пособіе, через рік міняешся з дружиною.

1 годину тому, Винодел сказав:

Пробував ставити два пильних диска, при нарізанні рейок товщиною 9-11мм, глубина пропилу 20, 25, 37 мм. Технічно нескладно, береш два діска мінімального діаметра, але щоб перехвачував заготовку(наприклад в мене 125мм.) якщо дозволяе месце на валу надіваеш з проставкую між ними, стіл теж треба з двома пропилами(місце під диск), щоб деталі не застрявали і не провалювались між дисками. Треба щоб потужність двигуна дозволяла(у мене 0,9кВт), але чомусь не користуюсь, швидкість пиляння таке менше, може вдвічі, до того ж останній припил, дае бракову деталь(тонка).

Взагали дивно чути що пиляти нудно, саме задоволення, якщо подобаеться... А якщо не подобаеться то розумніше купити а гроші на них заробити справою яка подобаеться. Погано коли ніяка робота не подобаеться, тоді дорога "сісти на соціал", особливо приваблива цим Америка(США). Хто "вкурив тему" може мати 50-80т. доларів на рік на сім'ю. В загальних рисах так. Подаеш на інвалідність в тебе діпрессія, тобі дадуть велфор, теща-джерело доходу, оформлюеш догляд за нею отримуеш платню за це від уряду, через рік вона(теща) тебе розраховуе і бере на роботу доньку і ти стаеш на біржу і отримуеш пособіе, через рік міняешся з дружиною.

Потрібно виходити з розрахунків 1,2 кВт на диск,тобто на три диски приблизно 3 кВт.Але це не основне,основне тема техніка безпеки!

Два диски - небезпечно - часто кидає з між дисків заготовки.

У свій час робив деревяні колеса до возів, то теж так пробував, щоб було швидше....

Але коли кинуло заготовкою по руках - то виявилося що по одній буде швидше... 

Тому дійсно  - "основне тема  техніки безпеки"....

:hmm: А хороший багатопильний  - трохи задорога штука....

4 часа назад, Винодел сказал:

дивно чути що пиляти нудно, саме задоволення, якщо подобаеться...

Не писав, що нудно, писав, що очманіти можна. На тисячу рамок за день не наріжеш по 1 рейці. 

По 2 більше зробити можна в результаті. :)

5 годин тому, бігунець сказав:

На тисячу рамок за день не наріжеш по 1 рейці. 

Куди спішите? Ріжте за два дні.

17 годин тому, бігунець сказав:

Не писав, що нудно, писав, що очманіти можна. На тисячу рамок за день не наріжеш по 1 рейці. 

По 2 більше зробити можна в результаті. :)

Можна і по 3 , тільки для безпечної і комфортної роботи потрібна автоподача.:IMHO:

В 27.09.2023 в 20:08, gardener сказал:

Куди спішите? Ріжте за два дні.

Я лінива людина. Спланую роботу наперед, скажемо зробити в місяць 15 вуликів з рамками і стараюся зробити. Але лінощі про себе знати дають. Хочеться урвати годину, день, щоб просто полежати, почитати фантастику. 

Хоча, знаєте, не факт, що коли вдасться знайти такий станочок, я не підніму для себе план по кількості. :)

9 часов назад, бігунець сказал:

коли вдасться знайти такий станочок,

то працювати  він буде 2- 3  дні на протязі року, а весь інший час буде припадати пилом. Такий станок потрібний тому, хто постійно займається виготовленням рамок.:IMHO:

Все вірно. Автоматичні і напіватоматичні лінії вироблялись у нас львівянами і працюють у Нагорнюка, наприклад, також багато бачів на відео. В Дніпрі стояла і "Олександр Пасічник" зняв про них рекламне відео і отримав за роботу не пам'ятаю скільки комплектів рамок. Пізніше обладнання пререзли ближче до дешевої сировини.

Про шо я мріяв чи планував в роботі на деревообробному(пильному) станку так це виготовити чи придбати такий товкач-тримач заготовки який дозволяе рукою проводити над діском. Рукою робиш притискання і подачу на диск. Так і не дійшло до виконання, як і багато іншого.

13 годин тому, бігунець сказав:

Я лінива людина. Спланую роботу наперед, скажемо зробити в місяць 15 вуликів з рамками і стараюся зробити. Але лінощі про себе знати дають. Хочеться урвати годину, день, щоб просто полежати, почитати фантастику. 

Хоча, знаєте, не факт, що коли вдасться знайти такий станочок, я не підніму для себе план по кількості. :)

З часом приходить розуміння, що рамки простіше купити готові, нехай їх роблять ті, що мають відповідне обладнання... Тим більше, якщо матеріал куплений в магазині, а не халявний, + додати вартість електроенергії, + затратити власний час - то  в самостійному виготовленні рамок  ніякої економії нема... 

23 хвилини тому, davolodya сказав:

З часом приходить розуміння, що рамки простіше купити готові, нехай їх роблять ті, що мають відповідне обладнання... Тим більше, якщо матеріал куплений в магазині, а не халявний, + додати вартість електроенергії, + затратити власний час - то  в самостійному виготовленні рамок  ніякої економії нема... 

Так і є. Навіть маючи все обладнання, рамки для себе робити вигідно лише коли матеріал безплатний, (халявний).

7 часов назад, Конструктор сказал:

Так і є. Навіть маючи все обладнання, рамки для себе робити вигідно лише коли матеріал безплатний, (халявний).

Ну не знаю. Можливо у вас дошка дуже дорога. У мене собівартість готової рамки приблизно 6-7грн була. А коли робити з обрізків, то ще дешевше.  

За такі гроші можна купити готові. Ате ще доплюсувати пересилкк і збивання, то буде дорожче. Та й куди себе діти довгою зимою? 

22 хвилини тому, бігунець сказав:

собівартість готової рамки приблизно 6-7грн була

Це як я зрозумів собівартість заготовок? Якщо так , то яка вигода якщо я на місці можу купити по 10 грн. досить якісні рамки. 

13 годин тому, Винодел сказав:

Про шо я мріяв чи планував в роботі на деревообробному(пильному) станку так це виготовити чи придбати такий товкач-тримач заготовки який дозволяе рукою проводити над діском. Рукою робиш притискання і подачу на диск.

Це дуже просто. На сьомій хвилині і на сімнадцятій дуже прості пристосування, які не дадуть травмувати руки і дають повний контроль над заготовками.

27.09.2023 в 12:02, Борода-1 сказав:

1 хвилину тому, ПчОла сказав:

Не хочу я це дивитися.

після сєльодочки?

2 хвилини тому, ПчОла сказав:

Воно не рентабельно.

10 годин тому, Конструктор сказав:

рамки для себе робити вигідно лише коли матеріал безплатний, (халявний).

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...