Перейти к содержанию

Якість меду

Рекомендуемые сообщения

Вчера на работе паренек похвастал, что "Мама купила бутыль настоящего цветочного меда. Даже лепестки цветов плавают в нем" :Jumpy: Как я понял, мед даже не цедили, крылышки пчел - как доказательство натуральности меда. :)
Странно, как туда попали клышки пчел... Их что кто то отрывал и бросал в мед.
Ну при откачке бывает что и крылышки и лапки попадают и целые пчелы, а вот откуда лепестки? Видать пчелы рвали и метали, тащили нектар вместе цветами и корнями в улей :umora: . Узнать бы что за порода такая ;)
Був у дітей в Чернівцях . Зустрів на зупинці тролейбуса рекламу меду: post-2653-1381609691_thumb.jpg Думаю в ньому ні крилець ні пелюсток ні меду немає.Чи може хтось думає по іншому????????????????????

Узнать бы что за порода такая wink.gif

Хитростная -жадность ---кажись так называется :hi:

Закупляють сонях по 12 грн за кг. і далі гроші + реклама на виході 40% зверху, можливо ще дещо добавлять, але про це можуть судити лише в незалежних лабораторія, якщо в масових маштабах, то за рік виходить непоганий дохід.

Чи може хтось думає по іншому????????????????????
Я думаю по другому. Мёд "козакам "сдают знатные и опытные пчеловоды, живущие вдали от рынков сбыта. "Козаки "скупая мёд по 45 гривнов бутылёк и реализуя его по 89, преследуют цель максимального продвижения мёда на рынке. При такой высокой рентабельности им нужен вал, а его можно достигнуть только низкой ценой. А ведь они имеют чуть чуть меньше, чем производитель ,но поверте им в деревне очень рады. Они привозят сразу деньги и за тару дают 200 гривнов залог и никакого кидалова Вспомните "Канопус "" А все эти росказни про китайский мёд и низкое качество мёда, это лиш потуги справиться с конкурентами Ведь не "козаки" виноваты, что народ живёт за чертой бедности, а кое кто другой Я лично против реализации мёда по столь низкой цене Сам не продал и 20 % урожая и чем дальше тем труднее продавать И всё равно считаю, что конкуренция должна быть жесткой, а не жестокой. Свой мёд хвали хоть тресни, а про чужой зазь :IMHO1::IMHO:

Козаки "скупая мёд по 45 гривнов бутылёк и реализуя его по 89, преследуют цель максимального продвижения мёда на рынке.

Заходил недавно в главный дом меда казаков, остановился рядом, меда около 5 видов , цена разная от 89 за 3л и 70-80 грн. за 1л. липа , акация , фасовка в пластиковые ведерки , ассортимент другой продукции скудный. Конкуренции пасечникам казаки не делают , цены примерно у всех одинаковые кроме подсолничника , потребитель сам выбирает по кошельку и вкусу.

потребитель сам выбирает по кошельку и вкусу.

Казаки давали пробовать мёд? ;)

Казаки давали пробовать мёд? wink.gif

В Мелитополе когда в музее при монастыре торговали, то были и пробники

Казаки давали пробовать мёд?

Пробовать не спрашивал , наверно дали бы по просьбе , свой мед ( дикий) возил по заказам 80 за 1л , его и расхваливал.

были и пробники

наверно дали бы по просьбе

У нас всё было намного суровее. Подсолнух с трёхлитровки пробовать давали, а остальное - пробуйте глазами. Публика не возражала, очередь стояла постоянно.

• 2 weeks later...

можливо не в тему але хай простять модератори ,бо давно шукаю відповідь на питання -при кристалізвції меду вверху посуди утворюється біла солодка я її називаю піна.Яка природа цього утворення? Які будуть думки.Особливо її багато в цьому році.

при кристалізвції меду вверху посуди утворюється біла солодка я її називаю піна.Яка природа цього утворення? Які будуть думки.Особливо її багато в цьому році.

Это глюкоза. Она легче меда, поэтому всплывает наверх. У меня есть покупатели, которые берут только эту "білу піну" и еще желают, что бы там были зерна пыльцы. Молодцы! :ay::hi:

У меня есть покупатели, которые берут только эту "білу піну"

а по какой цене,простите,если не секрет? :)

в принципе если это глюкоза,то ее в меде 50% и пены было бы быть больше

можливо не в тему але хай простять модератори ,бо давно шукаю відповідь на питання -при кристалізвції меду вверху посуди утворюється біла солодка я її називаю піна.Яка природа цього утворення? Які будуть думки.Особливо її багато в цьому році.
Я своим покупателям говорю, что это глюкоза природного происхождения Тяжело больным в вену вводят глюкозу и они выздоравливают. Это как сливки на молоке. Чем их больше ,тем лучше молоко. Так же и с мёдом. Проходит на ура

в принципе если это глюкоза,то ее в меде 50% и пены было бы быть больше
Эта "пенка" образуется из выдавливаемого из мёда воздуха. Мелкие пузырьки всплывают и скучиваясь застывают.

Так, про пінку вияснили. Тепер поясніть мені що це за "іній" утворюється в банці і зверху і по бокам - ніби мороз на склі Майже в кожному відрі смужки такого інею :dntknw:

Так, про пінку вияснили. Тепер поясніть мені що це за "іній" утворюється в банці і зверху і по бокам - ніби мороз на склі Майже в кожному відрі смужки такого інею :dntknw:
Я так мислю, це суха кристалізація. А як це пояснити з фізико-хімічної точки я не знаю. Короче як собака, розуміти - розумію, а сказати не можу.

Тепер поясніть мені що це за "іній" утворюється в банці і зверху і по бокам - ніби мороз на склі

Почитайте вот здесь.http://paseka22rus.ru/baza-znanij-o-mede/tsvetenie-meda-medvedi-s-tsvetushhim-medom/

а по какой цене,простите,если не секрет? smile.gif

По той же цене, что и мед :hi:
Тепер поясніть мені що це за "іній" утворюється в банці і зверху і по бокам - ніби мороз на склі Майже в кожному відрі смужки такого інею opr06K94.gif

Это та же глюкоза. Если "іній" отделить от меда и попробовать, то на вкус немного кисловатый :hi:

• 1 month later...
Тепер поясніть мені що це за "іній" утворюється в банці і зверху і по бокам - ніби мороз на склі

Почитайте вот здесь.http://paseka22rus.ru/baza-znanij-o-mede/tsvetenie-meda-medvedi-s-tsvetushhim-medom/
Тепер поясніть мені що це за "іній" утворюється в банці і зверху і по бокам - ніби мороз на склі Майже в кожному відрі смужки такого інею opr06K94.gif

Это та же глюкоза. Если "іній" отделить от меда и попробовать, то на вкус немного кисловатый :hi:
От сьогодні накидав мед - замовили 7 літрів Ось на відрі чіткий слід узору 74f329247c95t.jpg У відрі цей білий шар товщиною 3-5 см і не з самого верху, сантиметрів 4 від верху Тобто версія про пустоти після висихання меду як написано на сайті малоймовірна - дуже велика кількість утворилась f1af02f977e2t.jpg Консистенція набагато сухіша від меду що навколо у відрі d348b5f93cc1t.jpg Ось такий вигляд при розломі. На смак нічого кислого не відчувається :dntknw: але смак трішки інший 379f9c9e2fa5t.jpg Добавлю що таке утворюється тільки на золотарниковому меду і набагато менше на акацієвому чи гречаному

В книзі "все о меде" Хельмут Хорд, Корд Люлльман закристалізувавшийся розлитий в банки мед утворює на поверхні або у стінок білий слой таке явище називається зацвітання меду. Цей феномен пояснюється тим що при кристалізаціі утворюеться велика кількість пустот які не завжди можуть бути заповнені міжкристальною рідиною в ці пустоти проникає повітря в результаті чого верхній шар стає білий. Це є признак доброї якості.

В книзі "все о меде" Хельмут Хорд, Корд Люлльман закристалізувавшийся розлитий в банки мед утворює на поверхні або у стінок білий слой таке явище називається зацвітання меду. Цей феномен пояснюється тим що при кристалізаціі утворюеться велика кількість пустот які не завжди можуть бути заповнені міжкристальною рідиною в ці пустоти проникає повітря в результаті чого верхній шар стає білий. Це є признак доброї якості.
Я це все читав, але поясніть що це за пустоти 5 см товщини по всій площі відра. На фото видно що великі куски цього білого меду - це не може бути пов'язано з пустотами.... Що це за пустоти такі (останнє фото ) Коли таке утворюється в акацієвому меду чи гречаному, там дійсно воно має невеличкі об'єми А тут я поки що пояснення знайти не можу :dntknw:

Я це все читав, але поясніть що це за пустоти 5 см товщини по всій площі відра. На фото видно що великі куски цього білого меду - це не може бути пов'язано з пустотами.... Що це за пустоти такі (останнє фото ) Коли таке утворюється в акацієвому меду чи гречаному, там дійсно воно має невеличкі об'єми А тут я поки що пояснення знайти не можу :dntknw:
Колега, у вас чудовий мед! Качали зрілий мед з вологістю менше 18% - а білі смужки, то глюкоза. Яка свідчить про мед високого гатунку. В мене таке теж є.

Бджолопотам Добавлю що таке утворюється тільки на золотарниковому меду і набагато менше на акацієвому чи гречаному У меня в цветочном с гречкой в 200 л бочках шар примерно 4 см, как у Вас на фото.

Я це все читав, але поясніть що це за пустоти 5 см товщини по всій площі відра.

З соняшниковим медом така картинка завжди, і вже сприймається як норма, але при умові, що відкачується мед з низькою вологістю - менше 18%. Однозначно це можна вважати показником "сухого" меду. Думаю, кремуванням меду можна позбавитись такого ефекту.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...