Перейти к содержанию

Якість меду

Рекомендуемые сообщения

как в улей мог попасть метронидазол,пчелы не болеют ни профилактики ни стимуляции не делалось и что мне теперь делать с медом и репутацией :dntknw::dntknw::helpme:
Попробовать сдать в другую лабораторию .Желательно не в одну и ещё в другую . Смотреть потом на заключение :hi:

а соседи старые мудрые, знают страшные секреты содержания пчел, кричат бакфаст спид, у них самая лучшая местная районированая пчела (с советских времен мутанты кавказян, по пъяни признаются) а секрет их содержания трихопол и порядок. кто правду скажет? сильные семьи само собой грабят слабые и партия меда коту под хвост. на каждой пасеке намешано карпатяны степные остатки кавказян (супер селекция) это норма, а бакфаст чума. извиняюсь съехал с темы, крик души.

крик души.

Со временем пройдёт... :)

• 1 month later...
Принаймі, там, де застосовували російські "полоски", ми часто знаходимо залишки тетрациклінів та нітрофуранів.

Prostomed, Шановний, уточніть будь ласка, про які саме "полоски" йдеться? Бо їх зараз видимо...

уточніть будь ласка, про які саме "полоски" йдеться? Бо їх зараз видимо...
На жаль, пасічники часто самі не знають або не пам`ятають назв цих ліків. Буде більш точна інформація - викладу. Загальні правила: - обробляти бджіл ліками до початку промислового взятку, - з гніздових рамок мед не качати. :hi:

уточніть будь ласка, про які саме "полоски" йдеться? Бо їх зараз видимо...
На жаль, пасічники часто самі не знають або не пам`ятають назв цих ліків. Буде більш точна інформація - викладу. Загальні правила: - обробляти бджіл ліками до початку промислового взятку, - з гніздових рамок мед не качати. :hi:
З Вашого дозволу пропоную третє правило: -не обробляти бджіл навесні(за винятком форс-мажорних обставин).

про які саме "полоски" йдеться? Бо їх зараз видимо...

Наприклад:
застосовуючи російський препарат ноземат, в складі якого заборонені метронідазол і окситетрациклін. На упаковці відомості про склад препарату відсутні.

про які саме "полоски" йдеться? Бо їх зараз видимо...

Наприклад:
застосовуючи російський препарат ноземат, в складі якого заборонені метронідазол і окситетрациклін. На упаковці відомості про склад препарату відсутні.

Могли бути і полоски "Оксибактоцид" виробництва "Агробиопром", в складі яких містяться антибіотики.

• 2 months later...

Іннує багато факторів, які впливають на якість меду, але основним із них є хімічні препарати для лікування і профілактики бджіл. Тому потрібно добре думати, коли, які препарати і з якою метою застосовувати, щоб отримати чисту продукцію бджільництва. Є інша загроза якості меду і для бджіл - це пестициди, якими обробляють поля і с/г культури. Я хочу сказати про пестициди, які мають довгий період розпаду, потрапляють з нектаром і пилком до вулика, пригнічують бджолосімю і роблять неякісним мед. :IMHO1:

• 5 months later...

Прочитав вчора в газеті ""Експерти Центру незалежних споживчих марок ТЕСТ перевірили на якість 5 марок меду які були придбані в торговельних мережах Три з них не відповідають показникам безпеки... Перевищення гідроксиметилфурфуролу... при нормі вищий гатунок/10мг, 1 гатунок/25 мг на 1кг меду в торгової марки"Mellis" показник 30,7 мг "Медодар" (вищий гатунок) - 24,95мг., "Пасіка" - 92,16мг. (що вони там з ним роблять :dntknw: )

що вони там з ним роблять

Гріють.

Перевищення гідроксиметилфурфуролу... (що вони там з ним роблять )

Гріли по декілька разів при фасовці, та й лежить мабуть не один рік.

Гріють.
Я розумію що гріють... Ну на 2-3 мг більше норми - приймається, але 92 при нормі 10\25... як його вже треба гріти :dntknw: Мабуть дійсно по кілька разів....

Гріють.
Я розумію що гріють... Ну на 2-3 мг більше норми - приймається, але 92 при нормі 10\25... як його вже треба гріти :dntknw: Мабуть дійсно по кілька разів....
Якісний експортують за кордон та вимоги досить серйозні, а то й що нікуди іде у для українського населення.

• 2 weeks later...

Всім привіт. Трапився мені мед якийсь дивний. Відкачував останнім, в серпні. Зберігався у пластиковому харчовому відрі, довго не кристалізувався. Я думав, що він недозрілий і вирішив не реалізовувати. Зверху був темний і рідкий, а глибше - каша з великих світло-коричневих кристалів. Я набрав дві банки, мед швидко розподілився на рідку і кристалічну частину. Але через два дні рідка частина раптом застигла, подібно до вареної згущенки. Рідина між кристалами також застигла. Заніс банку в тепло, мед не змінився. На знімку видно розподіл двох частин. На смак нічого дивного, явно не гречка, не знаю що. Цікаво, що це за мед, чи він нормальної якості. У відрі теж дуже несподівано застиг. post-1893-1417194806_thumb.jpgpost-1893-1417194829_thumb.jpg

Всім привіт. Трапився мені мед якийсь дивний. Відкачував останнім, в серпні. Зберігався у пластиковому харчовому відрі, довго не кристалізувався. Я думав, що він недозрілий і вирішив не реалізовувати. Зверху був темний і рідкий, а глибше - каша з великих світло-коричневих кристалів. Я набрав дві банки, мед швидко розподілився на рідку і кристалічну частину. Але через два дні рідка частина раптом застигла, подібно до вареної згущенки. Рідина між кристалами також застигла. Заніс банку в тепло, мед не змінився. На знімку видно розподіл двох частин. На смак нічого дивного, явно не гречка, не знаю що. Цікаво, що це за мед, чи він нормальної якості. У відрі теж дуже несподівано застиг

Соняшник і гречка розділилися. :IMHO1: У мене таке також було.

Всім привіт. Трапився мені мед якийсь дивний. Відкачував останнім, в серпні. Зберігався у пластиковому харчовому відрі, довго не кристалізувався. Я думав, що він недозрілий
А золотарник біля Вас там не цвів часом?

Соняшник і гречка розділилися. :IMHO1: У мене таке також було.
О, ну тоді я спокійний. Такого ще не бачив. Але точно знаю, що соняшник був самосійний, а трохи далі доцвітала гречка.
Золотарник окремими кущами, небагато, також різні бур'яни. Мабуть натягали всякої всячини. Кристалізований мед з легкою кислинкою. :hi:

Золотарник окремими кущами, небагато, також різні бур'яни. Мабуть натягали всякої всячини. Кристалізований мед з легкою кислинкою. :hi:
Я коли в себе перший раз качав золотарник і я тільки починав займатись розширенням пасіки - всі рамки були білі з свіжевідбудованої вощини (магазинні) - то була схожа картина, мед не кристалізувався до грудня місяця, а потім почав кристалізуватись з низу, а з верху залишалась напіврідка фракція - правда по кольору не знаю - в бочці не видно. В наступні роки в магазинних рамках були вже кристали меду і золотарниковий мед кристалізувався швидше...

• 6 months later...

Мы много говорили, можно ли откачивать мед не зрелым ( с повышенной влажностью) о потом доводить его до стандартной . Выпаривать ил и держать мед открытым. Что пчеловоды практикуют особенно с медом с рапса. Вот вам ответ. Такой мед является фальсификатом. :ah:

На конференции также были рассмотрены проблемы, порождаемые широко распространенной в Китае практикой сбора «незрелого меда» с содержанием воды 35% и более, и последующей «сушкой» этого продукта в заводских условиях. Подчеркивалось, что подобная практика негативно сказывается на качестве меда и упрощает внесение в перерабатываемый продукт различных «добавок». Мед, который разбавляли водой или из которого «механическим путем» удаляли воду, во многих странах считается фальсификатом, и это порождает конфликтные ситуации в международной торговле подобным продуктом.

Мы много говорили, можно ли откачивать мед не зрелым ( с повышенной влажностью) о потом доводить его до стандартной . Выпаривать ил и держать мед открытым. Что пчеловоды практикуют особенно с медом с рапса. Вот вам ответ.

Ви маєте конкретні факти?

На конференции также были рассмотрены проблемы, порождаемые широко распространенной в Китае практикой сбора «незрелого меда» с содержанием воды 35% и более, и последующей «сушкой» этого продукта в заводских условиях. Подчеркивалось, что подобная практика негативно сказывается на качестве меда и упрощает внесение в перерабатываемый продукт различных «добавок». Мед, который разбавляли водой или из которого «механическим путем» удаляли воду, во многих странах считается фальсификатом, и это порождает конфликтные ситуации в международной торговле подобным продуктом.
Спасибо metrolog, интересная статья, надо Комисару на почту скинуть интересно что он скажет, часто слышал на ютубе его рекомендации по поводу до сушки меда. :dntknw: А вообще появились только новые вопросы, почему нельзя, если можно то при какой влажности раньше откачивать 25 %? Какие отличая в результатах исследования такого меда? :dntknw: Сам ждал в этом году 7-10 дней что-бы майский мед дозрел, но наверно будут моменты когда надо будет откачивать с не до конца испаренной водой.

Сам ждал в этом году 7-10 дней что-бы майский мед дозрел, но наверно будут моменты когда надо будет откачивать с не до конца испаренной водой.
Надо разделить понятия, зрелый мед и мед с повышенной влажностью. Зрелый мед, мед который пчелы довели до кондиции, скажем так, сложные сахара расщеплены, влажность в пределах 20-17%. Но мед не запечатан по «техническим» причинам. И мед с превышенной влажностью, когда в меде присутствует не переработанный пчелами нектар, еще идет процесс расщепления, и где повышенная влажность, как необходимость для проведения расщепления. И если принудительно убрать влагу, процесс расщепления приостановится. Такой продукт называть медом, ну скажем так, НЕ КОРЕКТНО. Это суррогат меда в смеси с нектаром (соком). :IMHO1:

Надо разделить понятия, зрелый мед и мед с повышенной влажностью.

Агааа... То значить, мед з підвищеною вологістю можна "механічно" довести до кондиції? :ah:

• 2 weeks later...
Сам ждал в этом году 7-10 дней что-бы майский мед дозрел, но наверно будут моменты когда надо будет откачивать с не до конца испаренной водой.
Надо разделить понятия, зрелый мед и мед с повышенной влажностью. Зрелый мед, мед который пчелы довели до кондиции, скажем так, сложные сахара расщеплены, влажность в пределах 20-17%. Но мед не запечатан по «техническим» причинам. И мед с превышенной влажностью, когда в меде присутствует не переработанный пчелами нектар, еще идет процесс расщепления, и где повышенная влажность, как необходимость для проведения расщепления. И если принудительно убрать влагу, процесс расщепления приостановится. Такой продукт называть медом, ну скажем так, НЕ КОРЕКТНО. Это суррогат меда в смеси с нектаром (соком). :IMHO1:
Полностю согласен, сурогат , не надо забывать, что процесс расщепления ещё включает в себя донасыщение меда аминокислотами при переносе его от гнезда в верхнюю часть улья а не простую банальную сушку от излишней влаги Надо наверное розделять ещё и понятие мед для розничной торговли постоянным клиентам, и валовый мед(сурагат) для опта.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...