Перейти к содержанию

Добываем пергу

Рекомендуемые сообщения

1 година тому, Джаз сказав:

Подскажите, после извлечения перги методом заморозки и миксера, нужно ее сушить? Если да, то как это можно сделать в бытовых условиях? 

Спасибо.

Обов'язково... я б сказав не сушити,  а просушити... Тому що на перці з морозилки утворюється конденсат - якщо її не просушити - вона запліснявіє. А щодо степені просушки - то тут вже залежить що ви будете з нею робити. Якщо оптом здавати, то треба в них взнавати  (вони вимагають щоб перга була більш сухіша) а якщо самому на базарі продавати - то я особисто сильно не сушу а стараюсь щоб вона лишалась м'якою...

В Sun Aug 26 2018 в 13:02, Бджолопотам сказал:

Обов'язково... я б сказав не сушити,  а просушити... Тому що на перці з морозилки утворюється конденсат - якщо її не просушити - вона запліснявіє. А щодо степені просушки - то тут вже залежить що ви будете з нею робити. Якщо оптом здавати, то треба в них взнавати  (вони вимагають щоб перга була більш сухіша) а якщо самому на базарі продавати - то я особисто сильно не сушу а стараюсь щоб вона лишалась м'якою...

Да на опт, розницы нет практически. Как вы просушиваете, если не секрет?

5 годин тому, Джаз сказав:

Как вы просушиваете, если не секрет?

Виставляю 40 градусів і кілька днів по пару годин - всього 6-8 годин... Треба дивитись по консистенції...

sushka_dlya_fruktov_veterok_2_1_big_348_

В 26.08.2018 в 10:59, Джаз сказал:

нужно ее сушить?

Для розницы не сушу

на опт обязательно

• 2 weeks later...

Дошли руки до перги 

отобрал  много рам ,

буду давать пчёлам на обсушку 

20180915_122802 (800x600) (800x600).jpg

• 4 weeks later...
В 15.09.2018 в 15:31, Мико сказал:

Дошли руки до перги 

отобрал  много рам ,

буду давать пчёлам на обсушку 

20180915_122802 (800x600) (800x600).jpg

С 15 сентября по 8 октября так и не удосужились обсушить пергу ,

в корпусах поставленных под гнездо .

Тупо поселились там часть пчёл и натаскали напрыска 

Снял корпуса ,рамки с пергой в сотохранилище 

Весной обсушу открытым способом ,поставив корпуса среди ульев

В 19.12.2017 в 12:17, Bee_Boy сказал:

Може хтось поділитись досвідом використання сота-пазла для добування перги?

В 19.12.2017 в 18:56, Юрец 76 сказал:

В 2016 році пробував той дивайс. В цьому даже не притронувся.Тому не можу розказати досконалу інструкцію добування перги в пазлах.  Тому, мені також, буде цікаво взнати хто як робить на досвіді!!!

Було б цікаво, самому взнати про досвід користування сотом-пазлом для добування перги, невже  так ніхто і не користувався......

3 часа назад, Николай S сказал:

Було б цікаво, самому взнати про досвід користування сотом-пазлом для добування перги, невже  так ніхто і не користувався......

У 2016 році ми почали продавати соти-пазли і закупили до 200кг перги у пасічників що освоювали новий метод. До Нового року продали всю. У 2017 році закупили вже до 300 кг, продали половину.Залишок- до 50 кг зберігається в холодильнику- проводим спостереження за зберіганням. Періодично продаєм в роздріб. На пропозиції закупить у пасічників пергу у цьому році відповідаємо відмовою. Частково через нестачу коштів, людина що цим займалась звільнилась, та й ціни значно впали.

Крім того спрацювала антиреклама від людей що отримують пергу традиційним способом. А пазли потроху продаються за кордон... 

21 час назад, Ю.М. сказал:

... спрацювала антиреклама від людей що отримують пергу традиційним способом.... 

антиреклама була якось аргументована?, чи так як завжди "моє краще і крапка"

В 15.10.2018 в 10:36, Николай S сказав:

по цій технології написана книга @Леонора Леонорою Адамчук.

Можу сказати, що знайомий пасічник за 2 дні торгівлі на ярмарку продав 20 кг такої перги

перга.jpg

1 час назад, Николай S сказал:

антиреклама була якось аргументована?, чи так як завжди "моє краще і крапка"

І так і ні! Я маю вже досить багато інформації про цей метод, лише сам не пробував - пасіка далеко, за 100 км, пилок не збираю.

Так от, основна різниця між традиційною технологією і новою - це чинник впливу людини. Якщо порівнювати пергу у восковій рамці і правильно "підготовлену" пергу в пластиковій - навряд чи буде суттєва різниця.  І та і друга прекрасно зберігаються в холодильнику, аналізи показують відповідність ГОСТу,  і першу і другу з апетитом поїдають бджоли(це фактор якості :IMHO:).

Але далі пасічник "роздягає" пергу, морозить, сушить, товче, не завжди в санітарних умовах і в результаті "маємо те що маємо".  

• 4 weeks later...
В 08.03.2009 в 19:50, Петрович сказал:

GREEN BEE, Как правила некоторые изготовители делают рамки с пластиковой вощиной черного цвета для удобства наблюдения за личинками и яйцами пчел. Пчелкам вероятнее всего цвет не играет роли, а вот качество воска для покрытия тонким слоем УРС уверен влияет. Желаю успехов и обязательно в последствии поделитесь опытом.

хорошо

1 минуту назад, Володя50 сказал:

хорошо

Хорошо ,но вы ответили на сообщение 2009 года 

В 15.10.2018 в 10:36, Николай S сказал:

досвід користування сотом-пазлом

Знаю пчеловода, пробовавшего пазлы, но бросившего. Причина - в его степной бедной на пыльцу местности пчёлы просто выедали покупную пыльцу, которую он давал в пазлах для переработки в пергу и кормили ею расплод. В местности, богатой пыльценосами должно сработать.

• 4 months later...

Зробив собі подарунок на своє 70-ти річчя.
Станок Перго-Дар для добування очищеної натуральної перги з бджолиних стільників.
Варіант 1. Компоновка без додаткового провіювання. Пергові гранули збираються в підставлену внизу посудину, воскова крихта відсмоктується пилосмоком.

30bf64b10b03.jpg

Варіант 2. Теж саме, але з  додатковим провіювання готового продукту. Потік повітря від турбінки відвіює дрібнішу, легшу фракцію пергових частинок.

86a696cd3e97.jpg
503759517e3e.jpg

Варіант 3. Станок використовується лише для провіювання сухого пилку від легких домішок.

3886b9c06cb8.jpg
58ead48923a8.jpg

Всі технічні рішення взяті з інтернету з деякими своїми нововведеннями, які потрібно підтвердити в реальних умовах. Шкода, але поки що немає можливості випробувати роботу Перго-дару через відсутність пергових стільників.

39 минут назад, Немолодий сказал:

Шкода, але поки що немає можливості випробувати роботу Перго-дару через відсутність пергових стільників.

Плануете робити закупiвлю пергових стiльникiв

Поки що не думав над цим питанням. Час покаже.

1 час назад, Немолодий сказал:

Всі технічні рішення взяті з інтернету з деякими своїми нововведеннями, які потрібно підтвердити в реальних умовах. Шкода, але поки що немає можливості випробувати роботу Перго-дару через відсутність пергових стільників.

Я вже хочу побчити його роботу, просто супер, а ще хотів би побачити більш детальне його виконання, дякую.

3 часа назад, Немолодий сказал:

Зробив собі подарунок на своє 70-ти річчя.
Станок Перго-Дар для добування очищеної натуральної перги з бджолиних стільників.
Варіант 1. Компоновка без додаткового провіювання. Пергові гранули збираються в підставлену внизу посудину, воскова крихта відсмоктується пилосмоком.

30bf64b10b03.jpg

Варіант 2. Теж саме, але з  додатковим провіювання готового продукту. Потік повітря від турбінки відвіює дрібнішу, легшу фракцію пергових частинок.

86a696cd3e97.jpg
503759517e3e.jpg

Варіант 3. Станок використовується лише для провіювання сухого пилку від легких домішок.

3886b9c06cb8.jpg
58ead48923a8.jpg

Як завжди  , гарна робота:ay:

З чого зроблені молотки  , та решітка через яку має вилітати перга ?

Дякую за добрі слова. Попереду ще випробування.

Перше тестове випробування. Віднайшов стільник з невеликою кількістю пергових включень. Попробував добути з нього пергу. Перго-Дар працював без турбіни. Випробування показали що ще слід покращити.

582a02616577.jpg

А ось така роздроблена воскова складова в пилосмоку.

194fe9836a3f.jpg

Для варіанту роботи станка з турбіною не вистачило пергоматеріалу.

• 6 months later...

Пергу добував без глибокої заморозки. Скористався двома вересневими днями, коли нічна температура опускалась до заморозків на поверхні грунту. Температура стільників була близько 0 градусів. Після незначних доробок станочок "Пергодар" класно вибив і відсортував пергу навіть при цій температурі. Соти з пергою ще є. Чекаєм зниження температури.

8c33c5fcf242.jpg

1d584debfdc2.jpg

Дещо доопрацював свій "Перго-Дар". Переробив сьогодні заморожені в холодильнику пергові вирізки. Ось такий результат. Перга поки що не сортована, не просушена. Така перга на виході із станка і така воскова труха у відрі (10 л) пилосмоку .

77110ee60cd8.jpg

b4cd3b829656.jpg

d49d2fb4c391.jpg

960fb8eaa659.jpg

880afa8a226c.jpg

1e78e119c4a4.jpg

Працюєм далі. Всім успіхів!

Також на минулому тижні вибивав пергу, правда більш кустарним методом: дрель та нержавіючий міксер.

Яка роздрібна ціна по регіонах в цьому році на пергу?

Я реалізую по 800 - 900 за кг.

5 часов назад, Немолодий сказал:

Дещо доопрацював свій "Перго-Дар". Переробив сьогодні заморожені в холодильнику пергові вирізки. Ось такий результат. Перга поки що не сортована, не просушена. Така перга на виході із станка і така воскова труха у відрі (10 л) пилосмоку .

77110ee60cd8.jpg

Гарна установка.  Електродвигун від "стіралки"? Зробіть ще фото конструкції в середині барабана-подрібнювача.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...