Ворон Опубликовано 31 мая, 2021 Share Опубликовано 31 мая, 2021 12 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: А що, Макаровичу, наловили роїв чимало, що й вулики довелось прикупити? Ще в своєму житі ніколи вуликів не купляв. 2 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макарыч57 Опубликовано 31 мая, 2021 Share Опубликовано 31 мая, 2021 4 минуты назад, ДобровоЛ сказал: А що, Макаровичу, наловили роїв чимало, що й вулики довелось прикупити? Та подкупаю поштучно, на сколько пенсия позволяет. Не все ж им по картонным коробкам мыкаться. На той неделе пересаживал рой из картонного ящика, рамки переставил, туча пчел в воздух поднялась, летают, жужжат, меня вобще игнорят, я ж как обычно, без дымаря и маски. Феерия. Обожаю это состояние. Потом еще коробку перед уликом вытрусил на траву. Сидят и в дом не идут. Как фанэрку от травы до летка приставил, так гуськом в леток и почесали. И это, я ройов не ловлю, они ко мне сами прилетают. Один правда , у соседа снимал, позвал. Главное, не забыть ему меду дать. А в другой улей полез, только рамку приподнял, а они как кинуться и на руку и везде. Шо за люди? Закрыл улик, хай шо хотят, то и делают, может через неделю одумаются. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Міхал-69 Опубликовано 31 мая, 2021 Share Опубликовано 31 мая, 2021 21 хвилину тому, Ворон сказав: Ще в своєму житі ніколи вуликів не купляв. А у пшениці ? 1 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 31 мая, 2021 Share Опубликовано 31 мая, 2021 3 хвилини тому, Міхал-69 сказав: А у пшениці ? Може в вівсі, чи в гречці. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 31 мая, 2021 Share Опубликовано 31 мая, 2021 53 хвилини тому, Ворон сказав: Ще в своєму житі ніколи вуликів не купляв. Та Ви багато чого ше не робили. того шо інші роблять 2 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 31 мая, 2021 Share Опубликовано 31 мая, 2021 2 години тому, Stol сказав: Зробив вsдводки без вІдкритого розплоду,перевіз на 15км, маточники будуть лише через два дні .Як думаєте колеги закритий розплід втримає бджіл від розльюту? А куди їм летіти? якщо не бахваст "длінне крило" 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 31 мая, 2021 Share Опубликовано 31 мая, 2021 4 години тому, ДобровоЛ сказав: Я їх доглядав у шортах і топлес. З Вікіпедії: То́плес (англ. topless — без верху) — термін, який використовується для зазначення оголених жіночих грудей в громадських місцях. 10 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 31 мая, 2021 Share Опубликовано 31 мая, 2021 27 хвилин тому, gardener сказав: Та Ви багато чого ше не робили. того шо інші роблять Наприклад? 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 31 мая, 2021 Share Опубликовано 31 мая, 2021 2 хвилини тому, Ворон сказав: Наприклад? соняшника не качали, оптом меду не здавали 2 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 31 мая, 2021 Share Опубликовано 31 мая, 2021 36 хвилин тому, gardener сказав: З Вікіпедії: То́плес (англ. topless — без верху) — термін, який використовується для зазначення оголених жіночих грудей в громадських місцях. Так воно й було! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 31 мая, 2021 Share Опубликовано 31 мая, 2021 1 хвилину тому, ДобровоЛ сказав: Так воно й було! то Ви теж помічниць маєте? 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 31 мая, 2021 Share Опубликовано 31 мая, 2021 6 хвилин тому, gardener сказав: то Ви теж помічниць маєте? Ні, у мене тут одна жіноча стать, правда їх чимало, - бджілки. А 'без верху' (топлес) - то тей же голий торс, тільки вже українською. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 31 мая, 2021 Share Опубликовано 31 мая, 2021 13 годин тому, Lefty сказав: Вчера мав задачку: днів 6 назад відроїлась сімя. Перетрусив рамки видалив маточники (проте як виявилось, одного провтикав), дав з виховалки маточник на виході. Вчера вийшов знову з цієї сім'ї невеликий рій. Знайшов обидві матки і в рою і в вулику. Питання: з якою маткою як правило виходить рій, з найстаршою із неплідних, чи не обовязково? є тією що співає і ходить по рамках. Інколи до цього гурту пристають і інші матки з маточників, та вже в той час як вони привються тимчасово на пасіці, бджоли запарюють зайвих. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 июня, 2021 Share Опубликовано 1 июня, 2021 6 годин тому, Ворон сказав: Наприклад? а ше, вроді сала ніколи не купляли 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ss77 Опубликовано 3 июня, 2021 Share Опубликовано 3 июня, 2021 Скоро повинна отроиться сім'я. Сподіваюся зловити. Є питання. Якщо я залишилися бджіл з рамками пересаджу в інший вулик, а рій поверну на місце, льотна бджола повернеться в старий вулик. Вийде непогано? Питаю тому, що немає досвіду з такими маніпуляціями. Рой ловити доводилося, але я просто садив його у вулик. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 3 июня, 2021 Share Опубликовано 3 июня, 2021 10 часов назад, ss77 сказал: Скоро повинна отроиться сім'я. Сподіваюся зловити. Є питання. Якщо я залишилися бджіл з рамками пересаджу в інший вулик, а рій поверну на місце, льотна бджола повернеться в старий вулик. Вийде непогано? Питаю тому, що немає досвіду з такими маніпуляціями. Рой ловити доводилося, але я просто садив його у вулик. Читаем стр 63, 64. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ss77 Опубликовано 6 июня, 2021 Share Опубликовано 6 июня, 2021 Вчора вийшов невеликий рій. З двома матками! У сім'ї залишилися маточники і багато бджоли. Чи можуть ще роїтися? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 июня, 2021 Share Опубликовано 6 июня, 2021 1 годину тому, ss77 сказав: Вчора вийшов невеликий рій. З двома матками! У сім'ї залишилися маточники і багато бджоли. Чи можуть ще роїтися? Все залежить, від сім' ї, одна може знищити всі маточники і продовжувати працювати, інша зроїться зовсім, поки всі матки не вийдуть, цінні тільки перші рої. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ss77 Опубликовано 6 июня, 2021 Share Опубликовано 6 июня, 2021 1 час назад, Ворон сказал: Все залежить, від сім' ї, одна може знищити всі маточники і продовжувати працювати, інша зроїться зовсім, поки всі матки не вийдуть, цінні тільки перші рої. Запізнився! Матки вже розповзлися по вулику. Буду збирати. Залишу пару, самі вирішать. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 6 июня, 2021 Share Опубликовано 6 июня, 2021 8 годин тому, ss77 сказав: Запізнився! Матки вже розповзлися по вулику. Буду збирати. Залишу пару, самі вирішать. Якщо в ввулику не лишилось маточників, ніхто нікуди не полетить, а матки за ніч розберуться між собою, лишиться одна. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 8 июня, 2021 Share Опубликовано 8 июня, 2021 На бродячого роя сьогодні випадково натрапив, спокійні як удави, через півгодини, як у вулик вкинув, вже окацію ударними темпами носили. Подивимось що воно далі буде, часом, не високопродуктивних я зловив? в процесі знайшов печерицю і розворушив гніздо здоровенних кусючих мурах 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макарыч57 Опубликовано 8 июня, 2021 Share Опубликовано 8 июня, 2021 10 минут назад, Олександр Коваль сказал: На бродячого роя сьогодні випадково натрапив Вот это человечище! Кто что в машине возит, а этот - ящик для ройов. А на ловца, как говорицца, и пчела летит. Уважуха! А мне одни фазаны попадаются. Прошлый раз еле успел затормозить. Таакой ленивый петушара дорогу переходил, взлетел из под самых колес, аккурат в лобовое бы влип, ехали потом бы вдвоем, я и цыпленок табака на лобовом. Трясця його матерi. Отожрались. 4 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 12 июня, 2021 Share Опубликовано 12 июня, 2021 з висоти польоту щурки. Роя так і не піймав - два рази трусив і два рази бачив, як матка вилітала з ящика. В результаті вона кудись пропала і бджоли довго її шукали на гілці і в ящику 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 12 июня, 2021 Share Опубликовано 12 июня, 2021 Щойно до мене на дачний балкон залетів перший у цьому році рій! Ясно, що чужий . Балкон обплетений актинидією, яка якраз цвіте. Може то їх і привабило. Бджоли УС, але дуже крупні, побільше навіть від полісянок та італійок. Спокійні- я руками їх засипав до пакета то жодна й не вкусила. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 12 июня, 2021 Share Опубликовано 12 июня, 2021 9 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: Може то їх і привабило. Бджоли УС, але дуже крупні треба фото і присилайте крила - визначимо УС чи не УС 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.