Перейти к содержанию

Потрави бджіл,.....

Рекомендуемые сообщения

10 часов назад, yu1986ra сказал:

Може пилковий токсикоз - дайте сиропу.

В мене також така підозра,дав сиропу з таким препаратом

P10321-142924.jpg

14 минут назад, igorstep сказал:

P10321-142924.jpg

І хто прокомендував такий препарат.

10 годин тому, igorstep сказав:

P10321-142924.jpg

І як воно? Що вийшло? Для чого цей препарат взагалі (я в нових назвах "мілко плаваю")?

А чем опасно соседство с массивом сои, я имею ввиду потравы , пчела ведь на сою не ходит????

поделитесь информацией кто в теме!!!

16 минут назад, ....... сказал:

А чем опасно соседство с массивом сои, я имею ввиду потравы , пчела ведь на сою не ходит????

поделитесь информацией кто в теме!!!

Соя є пилконос і бджола під час цвітіння у вологу погоду літає на ці поля.

8 минут назад, Wladimir_K сказал:

Соя є пилконос і бджола під час цвітіння у вологу погоду літає на ці поля.

А правда что есть сорта на которые пчела идёт за нектаром.? Мне местный коллега предупредил . Могут « лупить» пчелу по чёрному ( травить) ?

21 минуту назад, ....... сказал:

А правда что есть сорта на которые пчела идёт за нектаром.? Мне местный коллега предупредил . Могут « лупить» пчелу по чёрному ( травить) ?

Думаю він помиляється є інші рослини дуже схожі на сою ті якийсь та й нектар видаляють (скажімо та ж квасоля) , а так в основному пилок.

У нас сіють особливий підвид сої для нашого клімату і регіону і на скільки розумію бджолі важко з неї дістати нектар та й і погано вона його виділяє.

17 часов назад, Wladimir_K сказал:

І хто прокомендував такий препарат.

5 часов назад, yu1986ra сказал:

І як воно? Що вийшло? Для чого цей препарат взагалі (я в нових назвах "мілко плаваю")?

Що вийшло незнаю ,а хто порекомендував - сам взяв ідав.Я по спеціальності ветеринар.Як буде так буде,звісно всім недавав.

Приїхав з житомирщини від сестри. Вночі сіяли кукурузу, сьогодні почався падіж бджоли десь за годину, півтори після початку льоту. Біля кожного вулика повзає пару десятків, потім гинуть.

14 часов назад, Петр Павлович сказал:

Приїхав з житомирщини від сестри. Вночі сіяли кукурузу, сьогодні почався падіж бджоли десь за годину, півтори після початку льоту. Біля кожного вулика повзає пару десятків, потім гинуть.

Починається б...во,як вони її сіють.

Колись сіяли все було добре,боялися лише рапсу,а зараз треба боятися навіть чорного грунту.

2 минуты назад, Женя Циба сказал:

Починається б...во,як вони її сіють.

Конкретно сказати не можу нічого. Вдень ходив трактор з двома пластиковими бункерами встановленими на лафеті схожому на сівалку. А вночі по томуж полю знов працював трактор. Край цього поля знаходиться на перельоті до  гайка з пилконосами та ранніми медоносами. Очевидно бджоли, які туда літали. і зловили отрути.

7 минут назад, Петр Павлович сказал:

Конкретно сказати не можу нічого. Вдень ходив трактор з двома пластиковими бункерами встановленими на лафеті схожому на сівалку. А вночі по томуж полю знов працював трактор. Край цього поля знаходиться на перельоті до  гайка з пилконосами та ранніми медоносами. Очевидно бджоли, які туда літали. і зловили отрути.

У нас того року також після кукурудзи сипались,довга та нудно. 

Колега показав відео де на днові мертві бджоли- власник грішить на отруення. Якби зрозуміти -як, щоб можна було уникнути. Мої в лісі і в селі слабі "тануть"- природній відхід від старості і хвороб. Неможу придумати для чого бджолам летіти на поля сільгоспрослин,нічого не квітуе там,росу збирають? А обприскування по листу,так звана сінікація, можуть пшеницю від шкідників і ріпак. БІльше нічого не зеленіе.

10 годин тому, Винодел сказав:

Колега показав відео де на днові мертві бджоли- власник грішить на отруення. Якби зрозуміти -як, щоб можна було уникнути

механізм і мені недостатньо зрозумілий, бачив кілька днів опирскувачі і бочки з аміаком на полях з недавно посіяним буряком і все. Хто його знає, що там в бочках було, холдінг цукрового авторитета Бобова, не хочу з ним зв'язуватись

скільки зміг - стільки перевіз, залишок мав продатися як пакети і сім'ї. В тих що за два тижні перевіз в більш благополучне місце, такої просадки не було

Вінничина

Screenshot_2021-04-24-10-36-01-05.thumb.jpg.12a0ec2824df9039ed27140d1bd3ae67.jpg

22.04.2021 в 20:47, Петр Павлович сказав:

Вся причина в сучасних пневматичних сівалках, які висівають протруєне насіння. При роботі в атмосферу викидається відпрацьоване повітря забруднене  дрібними частинками грунту і пестициду, який відшліфовується з насіння. Цей дрібнодисперсний пил зависає в повітрі і переноситься вітром на сусідні з полем медодаї і пилкодаї. Минулого року була та ж картина.

Спасіння від цього не має, єдиний вихід - заборона на використання таких сівалок, що мало ймовірно, або вимога з їх вдосконалення, щоб не викидали пил в атмосферу, що не так просто і швидко зробити.

26 хвилин тому, nibond сказав:

12 минут назад, nibond сказал:

Спасіння від цього не має, єдиний вихід 

Глаз за глаз.

31 хвилину тому, nibond сказав:

Вся причина в сучасних пневматичних сівалках, які висівають протруєне насіння. При роботі в атмосферу викидається відпрацьоване повітря забруднене  дрібними частинками грунту і пестициду, який відшліфовується з насіння. Цей дрібнодисперсний пил зависає в повітрі і переноситься вітром на сусідні з полем медодаї і пилкодаї. Минулого року була та ж картина.

Спасіння від цього не має, єдиний вихід - заборона на використання таких сівалок, що мало ймовірно, або вимога з їх вдосконалення, щоб не викидали пил в атмосферу, що не так просто і швидко зробити.

звідки дані, звідки технологія та виробництво?

11 часов назад, Petrovich 63 сказал:

Вінничина

Screenshot_2021-04-24-10-36-01-05.thumb.jpg.12a0ec2824df9039ed27140d1bd3ae67.jpg

Складається враження, що формується думка про те, що єдине, що зобов'язані зробити аграрії - це попередити пасічників про свої наміри..

Але толку з того попередження...

4 години тому, Лавр сказав:

звідки дані, звідки технологія та виробництво?

Можна багато говорити в цьому напрямку, проте чи буде це комусь цікаво. Та й навіщо, коли є готовий легко засвоюваний продукт "розумової" діяльності від Овдієнка.

Проте, неважко знайти, гугл все знає.

http://proty-pestycydiv.co.ua/2020/04/26/pnevmatychni-sivalky-pestyczydnyj-pyl-ta-ekolologichna-katastrofa-v-ukrayini/

http://proty-pestycydiv.co.ua/2020/05/09/pestyczydnyj-pyl-naukovo-dovedenyj-faktor-yak-prychyna-masovoyi-zagybeli-bdzhil/

https://agravery.com/uk/posts/show/zagibel-bdzil-v-ukraini-novi-dokazi-otruenna

https://propozitsiya.com/ua/golovni-vorogy-bdzholyariv-i-osnovni-prychyny-masovoyi-zagybeli-bdzhil

Цитата

То яка все-таки основна причина масової загибелі бджіл?

Перша – це технологія сівби. Сіють недосконалими пневматичними сівалками – без додаткового обладнання, яке перешкоджає потраплянню пестицидного пилу в атмосферу.

Друга – це порушення технологій протруювання. Якщо взяти провідні насіннєві компанії – Bayer, Syngenta, BASF, Corteva, то вони продають уже протруєне насіння. І протруєне воно так, що пестициди добре тримаються на насінині і практично не пилять, бо вони захищені оболонкою.

Але поряд із цим часто насіння протруюється в ангарах агрохолдингів застарілими методами, не використовуються відповідні прилипачі, насіння не сертифікується. Таке насіння й виступає джерелом пестицидного пилу.

Третя - повне ігнорування Закону «Про пестициди і агрохімікати» і державних санітарних норм і правил. Бджоли гинуть тоді, коли при обприскуванні не звертають увагу ні на напрямок, ні на силу вітру, ні на санітарні захисні зони (300 м до межі населеного пункту).

Тут є ще один важливий момент: сівба протруєного насіння, оскільки це сівба, а не обприскування, не підпадає під дію вищезгаданих обмежень, встановлених для внесення ЗЗР. Хоча повинна було б, адже в результаті, як ми бачимо, інколи утворюється пестицидний пил. Але нікого з влади це, видно, не турбує.

©Пропозиція - Головний журнал з питань агробізнесу
https://propozitsiya.com/ua/golovni-vorogy-bdzholyariv-i-osnovni-prychyny-masovoyi-zagybeli-bdzhil

5 часов назад, nibond сказал:

розумової" діяльності від Овдієнка.

Кстати очень популярный в наших краях дядька. Прям мессия какой-то... Когда узнают что я его не смотрю, прям как на ущербного смотрят))) А когда говорю что я с ним водку пил, руку жмут))) Типа "вот ты человечище, первый паровоз видел"))))

12 годин тому, nibond сказав:

цікава інформація

В 23.04.2021 в 11:12, Петр Павлович сказал:

Перший трактор с бункерами - це розприскування гербіциду від бур'яну. Трактористи Світанка (середина квітня, васильківський район) сказали, що цього року вносили Штарнес (ацетохлор).

Далі в цей день скородили. На наступний день - пневматичні сівалки з протруєним зерном (також була кукурудза).

+- допомогло, закриття вуликів на 3 дня (+1 доба після сівалки.) та дощ

А в мене сьогодні знов потрава....

P10429-112505.jpg

P10429-112454.jpg

P10429-112447.jpg

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...