Конструктор Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 9 хвилин тому, yu1986ra сказав: 5 кг пилку на рило з 200 сімей це дуже вже амбітний план В знайомого не велика пасіка і біля дому, стабільно збирає по 4кг з сім'ї. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 41 хвилину тому, Женя Ц. сказав: Мабуть потрібно щоб були молоді матки. Як я зрозумів, це ще залежить й від вибору самої сім"ї. Може не виключено, що й через породність (тип). У мене якогось року була одна середня за розмірами сім"я , що без видимих причин приносила обніжку на рівні, як десять інших разом взятих ! І це при однакових умовах і розміщенню поряд... Я хотів було від цієї сім"ї вивести маток. Та тоді я ще працював, був дуже зайнятий й ніяк не зміг віднайти час на це. Лишив цей задум на наступний рік. Та весною ця матка без видимих причин перейшла в інший світ... Так що тут , видимо , потрібно враховувати ще й якісь характерні особистості окремих сімей їх переваги ... 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 7 хвилин тому, Конструктор сказав: В знайомого не велика пасіка і біля дому, стабільно збирає по 4кг з сім'ї. Була б велика, то збирав би менше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 19 хвилин тому, ДобровоЛ сказав: Як я зрозумів, це ще залежить й від вибору самої сім"ї. Може не виключено, що й через породність (тип). Саме так і є, під пилок як і під мед потрібно підбирати бджоли. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 августа, 2025 Share Опубликовано 17 августа, 2025 12 годин тому, Конструктор сказав: Саме так і є, під пилок як і під мед потрібно підбирати бджоли. Радий, що не я один так вважаю, десятиріччями спостерігаючи за своїми крилатими трудівницями. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 19 августа, 2025 Share Опубликовано 19 августа, 2025 Хто користувався, є різниця між цими пристроями? в мене зелені... цікавлять верхні, як бджоли через них йдуть і чи вони тримають сітку надійно в піднятому положенні, Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 19 августа, 2025 Share Опубликовано 19 августа, 2025 45 хвилин тому, ромео сказав: Хто користувався, є різниця між цими пристроями? в мене зелені... цікавлять верхні, як бджоли через них йдуть і чи вони тримають сітку надійно в піднятому положенні, Шось я не бачу в них різниці? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 19 августа, 2025 Share Опубликовано 19 августа, 2025 32 хвилини тому, Конструктор сказав: Шось я не бачу в них різниці? Ну, одні білі, інші - зелені... конструктивно то немає різниці, але діло в дрібницях... є в мене пару штук, які купляв окремо (на пробу)... все ніби таке ж, колір правда світло- зелений (не темний), так в них сітка дуже слабко фіксується у відкритому положенні, за сезон-два зовсім не триматиметься... а це геморойно 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 19 августа, 2025 Share Опубликовано 19 августа, 2025 23 хвилини тому, ромео сказав: Ну, одні білі, інші - зелені... Спробуйте жовті і сині, думаю мають бути кращі. Колір тож гарний. Головне не беріть було-синьо-червоні! 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 19 августа, 2025 Share Опубликовано 19 августа, 2025 20 хвилин тому, ромео сказав: Ну, одні білі, інші - зелені... конструктивно то немає різниці, але діло в дрібницях... є в мене пару штук, які купляв окремо (на пробу)... все ніби таке ж, колір правда світло- зелений (не темний), так в них сітка дуже слабко фіксується у відкритому положенні, за сезон-два зовсім не триматиметься... а це геморойно Колись колезі купував їх у виробника, то там були різні кольори. Думаю тут більше має значення з якої по якості сировини їх виготовили, ніж колір. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 19 августа, 2025 Share Опубликовано 19 августа, 2025 1 годину тому, ромео сказав: Хто користувався, є різниця між цими пристроями? в мене зелені... цікавлять верхні, як бджоли через них йдуть і чи вони тримають сітку надійно в піднятому положенні, А і ще по відгукам колеги, то в них пластмаса значно гірша ніж апісів. Це висновок за 5-6 експлуатації. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 19 августа, 2025 Share Опубликовано 19 августа, 2025 1 година тому, ромео сказав: так в них сітка дуже слабко фіксується у відкритому положенні, за сезон-два зовсім не триматиметься... а це геморойно Я сверлю дирочку і туди заклепку люмінієву. (не клепаю, а вставляю) 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 августа, 2025 Share Опубликовано 20 августа, 2025 18 годин тому, gardener сказав: Я сверлю дирочку і туди заклепку люмінієву. (не клепаю, а вставляю) Є простіший life hack: звичайна прищепка для білизни. 1 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 20 августа, 2025 Share Опубликовано 20 августа, 2025 1 година тому, Конструктор сказав: Є простіший life hack: звичайна прищепка для білизни. А куди її пхати? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 20 августа, 2025 Share Опубликовано 20 августа, 2025 53 минуты назад, ромео сказал: А куди її пхати? Ось так Одна проблема у жінки зникло десь 80 прищіпок якщо знайде хто... мабуть буде бити... 2 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 20 августа, 2025 Share Опубликовано 20 августа, 2025 1 годину тому, Олександр К сказав: Ось так Капєц як просто... ніколи таке просте рішення на ум не прийшло б 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 20 августа, 2025 Share Опубликовано 20 августа, 2025 50 минут назад, ромео сказал: Капєц як просто... ніколи таке просте рішення на ум не прийшло б Якщо чесно сам десь підгледів до цього планки вставляв... Ще зручно що знімати не треба зняв закрив і причепив знову і нікуди вона не дівається. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 20 августа, 2025 Share Опубликовано 20 августа, 2025 1 годину тому, ромео сказав: Капєц як просто... ніколи таке просте рішення на ум не прийшло б Тільки жінці не показуйте. бо 3 години тому, Олександр К сказав: мабуть буде бити... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 20 августа, 2025 Share Опубликовано 20 августа, 2025 14 хвилин тому, gardener сказав: Тільки жінці не показуйте. бо В мене ше пока тримаються Це на майбутнє 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 20 августа, 2025 Share Опубликовано 20 августа, 2025 14 минут назад, gardener сказал: Тільки жінці не показуйте. бо Сам дивуюсь як ще не спалився... мало того на другому точку (він не такий великий) пилок збирає мій хресник так я і його навчив де брати прищіпки. ото як спалюсь буде весело... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 20 августа, 2025 Share Опубликовано 20 августа, 2025 1 минуту назад, ромео сказал: Це на майбутнє То як Вам цей весь процес зі збору пилку сподобався ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 20 августа, 2025 Share Опубликовано 20 августа, 2025 41 хвилину тому, Женя Ц. сказав: То як Вам цей весь процес зі збору пилку сподобався ? Да. Якщо все налагоджено, то досить азартне заняття, скажу я вам... Але я вже почав цю справу в квітні. Потрібно було сверлити верхні льотки і перевчати сім'ї на них літати... досить марудна справа... поборов лише третину пасіки... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 20 августа, 2025 Share Опубликовано 20 августа, 2025 29 минут назад, ромео сказал: Да. Якщо все налагоджено, то досить азартне заняття, скажу я вам... Але я вже почав цю справу в квітні. Потрібно було сверлити верхні льотки і перевчати сім'ї на них літати... досить марудна справа... поборов лише третину пасіки... То гра свічок вартує ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 августа, 2025 Share Опубликовано 20 августа, 2025 3 години тому, ромео сказав: Капєц як просто... ніколи таке просте рішення на ум не прийшло б https://youtu.be/c-6vgH8DZVc?si=FKn_lEZ6Lf2dPM2b Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 августа, 2025 Share Опубликовано 20 августа, 2025 4 хвилини тому, Женя Ц. сказав: То гра свічок вартує ? По теперішніх цінах і з теперішніми взятками думаю вартує. Хоча по цих же цінах перга ще вигідніше. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.