Straight_Edge Опубликовано 15 августа, 2025 Share Опубликовано 15 августа, 2025 1 час назад, Олександр К сказал: Якщо за правилами то при 38-44 протягом 12 годин за умови нормальної шафи. Якщо для експортерів (опту) то 46-50 протягом 14-16 годин. Але сушильна шафа має тримати ровну температуру в різних кутах шафи якщо ні то треба переставляти лотки. І може бути перегрів що не бажано... Зі слів людей які закуповують пилок їм потрібний як камінці твердий, тобто виставляй хоч 70 градусів. Ніхто не переймається якою температурою сушили, головне щоб був дуже пересушений. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Straight_Edge Опубликовано 15 августа, 2025 Share Опубликовано 15 августа, 2025 1 час назад, Только - мед сказал: Один знакомый пчеловод рассказал мне, что когда он занимался сбором и сушкой пыльцы на продажу оптовикам то говорил, что они какой то анализ делают по которому видят , если она сушилась при высокой температуре нема такого аналізу з того, що мені сказали, це просто чим твердіший пилок тим кращий суши як хочеш 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 15 августа, 2025 Share Опубликовано 15 августа, 2025 19 минут назад, Straight_Edge сказал: Зі слів людей які закуповують пилок їм потрібний як камінці твердий, тобто виставляй хоч 70 градусів. Ніхто не переймається якою температурою сушили, головне щоб був дуже пересушений. Потім буде як з медом "ой у вас якийсь там фурол вище норми давайте дешевше купимо..." 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asaltan Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 11 годин тому, Straight_Edge сказав: нема такого аналізу 1. Для того, щоб визначити, перегрівався пилок чи ні, треба при хорошому збільшенні глянути на підготовлений пилок під мікроскопом. Якщо продихи на зерні закриті, то його варили або смажили і пилок не живий. 2. Перед тим, як торгувати чимось, бажано вивчити стандарти на цей продукт. P.S. Якщо недосушите пилок, то він запліснявіє. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 5 минут назад, Конструктор сказал: 100% В мене так вже є, і не один рік. Пилку за сезон преблизно зі 100 сімей скільки зібрати можна ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 8 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Пилку за сезон преблизно зі 100 сімей скільки зібрати можна ? В мене вийшло десь 2.2кг на сім'ю, правда після ріпаку завершив збір. Там ще й від пилкозбірників залежить, в мене більшість були які трохи гірше відбирають. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 5 минут назад, Конструктор сказал: В мене вийшло десь 2.2кг на сім'ю, правда після ріпаку завершив збір. Ну якщо за сезон на 200 сімей взяти 2-3тони меду і 1тон пилку,то можна якось прожити. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 10 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Ну якщо за сезон на 200 сімей взяти 2-3тони меду і 1тон пилку,то можна якось прожити. Думаю що можна взяти, аби б не травили, бо для пилку теж потрібні сильні сім'ї, тим більше для перги. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 1 година тому, Женя Ц. сказав: Пилку за сезон преблизно зі 100 сімей скільки зібрати можна ? Кажуть, шо в хороший рік до 5кг з сім'ї. 1 година тому, Конструктор сказав: мене вийшло десь 2.2кг на сім'ю, правда після ріпаку завершив збір Я збирав трохи довше - вийшло близько 2.6 кг. 1 година тому, Женя Ц. сказав: 200 сімей... 1тон пилку Це на максимумі - треба, шоб всі зірки зійшлися... думаю орієнтовно 500-600 кг 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 58 хвилин тому, Конструктор сказав: бо для пилку теж потрібні сильні сім'ї, Помітив, що сім'ї приносять багато пилку ті, які НЕ на піку розвитку... навіть навпаки - такі сім'ї в деякий момент припиняють його носити майже зовсім... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 4 хвилини тому, ромео сказав: Помітив, що сім'ї приносять багато пилку ті, які НЕ на піку розвитку... навіть навпаки - такі сім'ї в деякий момент припиняють його носити майже зовсім... Так, сім'ї потрібно завжди тримати в "тонусі", щоб працював інстинкт росту (розвитку), головне з зими вийти сильними. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 14 хвилин тому, ромео сказав: Кажуть, шо в хороший рік до 5кг з сім'ї. Я збирав трохи довше - вийшло близько 2.6 кг. Це на максимумі - треба, шоб всі зірки зійшлися... думаю орієнтовно 500-600 кг Кажуть цей рік слабоватий по пилку в порівнянні з минулими. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 2 минуты назад, Конструктор сказал: Так, сім'ї потрібно завжди тримати в "тонусі", щоб працював інстинкт росту (розвитку). Мабуть потрібно щоб були молоді матки. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 1 хвилину тому, Женя Ц. сказав: Мабуть потрібно щоб були молоді матки. Мабуть так. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 7 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Мабуть потрібно щоб були молоді матки. Не помітив звязку 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 9 хвилин тому, Конструктор сказав: Кажуть цей рік слабоватий по пилку в порівнянні з минулими. Не знаю, це перший мій сезон збору. Поставив пилкозбірники лише на третину пасіки. Головне - знову ж рослинна база. Ріпак тут фаворит однозначно... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 Только что, ромео сказал: Не знаю, це перший мій сезон збору. Поставив пилкозбірники лише на третину пасіки. Головне - знову ж рослинна база. Ріпак тут фаворит однозначно... У мени є знайомий то у нього основний заробіток це збір пилку,те саме його батько,в принципі шось та витягує,як то кажуть йому зайшло. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 1 хвилину тому, ромео сказав: Не знаю, це перший мій сезон збору. Поставив пилкозбірники лише на третину пасіки. Головне - знову ж рослинна база. Ріпак тут фаворит однозначно... Так само і я, але ставив на всі. Цього року на ріпаку в мене вийшло збирати лише тиждень, але приноси були найбільші. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 Але він в кінці квітня починає повну заміну маток на матошники,так би мовити сімї по новому стартують коли молода починає сіяти. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 Тільки що, Женя Ц. сказав: У мени є знайомий то у нього основний заробіток це збір пилку,те саме його батько,в принципі шось та витягує,як то кажуть йому зайшло. Для мене пилок + перга, значно краще ніж продати відводки. Це при теперішніх цінах. 1 хвилину тому, Женя Ц. сказав: Але він в кінці квітня починає повну заміну маток на матошники,так би мовити сімї по новому стартують коли молода починає сіяти. Теж таке чув. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 Только что, Конструктор сказал: Для мене пилок + перга, значно краще ніж продати відводки. Це при теперішніх цінах. Відводки вже років 3-4 як не продаю також не вигідно. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 Краще матку задавлю та тих 15-20 кг. ріпаку принесуть+віск,а з хвостом гратися тимпаче коли постійно травлять бджолу то дурна справа. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 1 хвилину тому, Женя Ц. сказав: Відводки вже років 3-4 як не продаю також не вигідно. Відколи сіють ріпаки, то немає сенсу продавати. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 54 хвилини тому, Женя Ц. сказав: Які помічники,то самому працювати, ну можливо родичі десь допоможуть. Це все образно,запроси у кожного різні. 5 кг пилку на рило з 200 сімей це дуже вже амбітний план 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 16 августа, 2025 Share Опубликовано 16 августа, 2025 Только что, yu1986ra сказал: 5 кг пилку на рило з 200 сімей це дуже вже амбітний план Може трохи перигнув, я його ніколи не збирав. А булоби так нічого?) 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.