Перейти к содержанию

Все про обніжку (пилок).В т.ч. ціни та методи реалізації.

Рекомендуемые сообщения

9 годин тому, Олександр К сказав:

Є таке відчуття що якщо день в день ставити пилкосбірники то пергову набивають тільки на 50%... може від бджіл ще залежить але в мене мабуть так... :dntknw:

Ну дивіться я збирав двома типами навісними апіс+ і доними. Донні відбирають пилок значно краще, пилку в двічі більше ніж з навісних. А от вже як відбирав пергу, то де навісні її було помітно більше ніж там де донні. І це все було коли пилку в природі було багато (сади, ріпак), якщо пилку обмаль, то явно перги не з вімкненим пилкозб. не буде.:IMHO:

4 хвилини тому, Конструктор сказав:

А от вже як відбирав пергу,

Як часто ви відбираєте пергу? Як та процедура виглядає?

10 хвилин тому, gardener сказав:

Як часто ви відбираєте пергу?

Коли є тоді і відбираю. Цього року брав в квітні, травні.

10 хвилин тому, gardener сказав:

Як та процедура виглядає?

Та як, як? Обично: відкрив кришку, забрав рамку, закрив кришку.

Тобто треба постійно гніздо перебирати

2 хвилини тому, gardener сказав:

Нє. Тільки коли є перга. І є бажання її взяти.

11 часов назад, Конструктор сказал:

Ну дивіться я збирав двома типами навісними апіс+ і доними. Донні відбирають пилок значно краще, пилку в двічі більше ніж з навісних. А от вже як відбирав пергу, то де навісні її було помітно більше ніж там де донні. І це все було коли пилку в природі було багато (сади, ріпак), якщо пилку обмаль, то явно перги не з вімкненим пилкозб. не буде.:IMHO:

Апіс та апіс + то велика різниця.... апіс + не використовую...:IMHO:

1 годину тому, Олександр К сказав:

Апіс та апіс + то велика різниця.... апіс + не використовую...:IMHO:

Апіс краще відбирає? Маю їх 2шт але ще ними не користувався.

12 годин тому, gardener сказав:

І вона за звичай по краях гнізда.

3 минуты назад, Конструктор сказал:

І вона за звичай по краях гнізда.

В мене тупо завжди друга з краю але треба піймати так щоб без росплоду....:IMHO:

6 хвилин тому, Олександр К сказав:

В мене тупо завжди друга з краю але треба піймати так щоб без росплоду....:IMHO:

В мене крайня, або друга від краю.

16 минут назад, Конструктор сказал:

Апіс краще відбирає? Маю їх 2шт але ще ними не користувався.

Маю десь 70 апісів, та колись коли покупав прорахувався на 2 шт.... апіси купував оптом а ті дві штуки взяв в простому пасічному магазині.... продавчиня мене взула, сказала що то все те саме... але коли повісив то побачив що запчастини від + не підходять на звичайний апіс... до того ж в лотках апіс + завжди меньше пилку хоча сім'ї  + - однакові... 

Як мені вже потім розповіла одна людина ( не знаю чи то правда але мені здається що так), Засновник апіс + починав на виробництві апіс а коли пішов заснував апіс плюс.... в апіс + отвори трошки більші тому і пилку залишається у пилкосбірнику меньше...

3 минуты назад, Конструктор сказал:

В мене крайня, або друга від краю.

Ось що і дивно крайня у мене з медом а перги там ніколи не буває в великому обсязі...:dntknw:

У мене бджоли крайні рамки ті сторони що до стінки взагалі висушують особливо в липні серпні і далі...

2 хвилини тому, Олександр К сказав:

Маю десь 70 апісів, та колись коли покупав прорахувався на 2 шт.... апіси купував оптом а ті дві штуки взяв в простому пасічному магазині.... продавчиня мене взула, сказала що то все те саме... але коли повісив то побачив що запчастини від + не підходять на звичайний апіс... до того ж в лотках апіс + завжди меньше пилку хоча сім'ї  + - однакові... 

Як мені вже потім розповіла одна людина ( не знаю чи то правда але мені здається що так), Засновник апіс + починав на виробництві апіс а коли пішов заснував апіс плюс.... в апіс + отвори трошки більші тому і пилку залишається у пилкосбірнику меньше...

Так в апіс 4.8 в апіс+ 5.0мм

Десь чув що просто змінили прес форми, апіс теж можуть зробити тільки якщо велике замовлення.

11 хвилин тому, Олександр К сказав:

Апіс і Апіс+, це різні виироби, і різні виробники, Апіс+, це копія Апіса, і вона гірша від оригіналу, так пояснив виробник Апісів. :hi:

15 хвилин тому, Олександр К сказав:

Ось що і дивно крайня у мене з медом а перги там ніколи не буває в великому обсязі...:dntknw:

Може ще від бджоли залежить, скільки розплоду, як мед виносять на верх. Своїх вас сезон тримає магазином і не пустили, бувають періоди що мед лише в магазині, а в гніздах майже не має.

18 хвилин тому, Олександр К сказав:

У мене бджоли крайні рамки ті сторони що до стінки взагалі висушують особливо в липні серпні і далі...

Теж так буває і вже після соняшнику перга в більшості друга від краю. Якщо є.

12 хвилин тому, Ворон сказав:

Апіс і Апіс+, це різні виироби, і різні виробники, Апіс+, це копія Апіса, і вона гірша від оригіналу, так пояснив виробник Апісів. :hi:

Може і так, правда апіс в продажі давно не зустрічав.

23 хвилини тому, Конструктор сказав:

Може і так, правда апіс в продажі давно не зустрічав.

В продажі є постійно Апіси. 

Пилок із соняшника жирніший чи шо. Сушіння протягом 13 годин не хватає довести до кондиції

11.07.2025 в 21:02, Олександр К сказав:

Этих АПИСов было несколько разновидностей. У меня есть две разновидности, но обе имеют определённые недостатки, как несовершенная конструкция, так и качество изготовления. Пластик, из которого они сделаны тоже желает лучшего качества и УФ-защиты, но когда нет ничего лучшего, то использовать можно.

18.07.2025 в 14:54, ромео сказав:

Пилок із соняшника жирніший чи шо. Сушіння протягом 13 годин не хватає довести до кондиції

В мене було таке на ріпаку. Знайомий підказав що пішов хороший взяток, пора відчиняти.

1 годину тому, Конструктор сказав:

В мене було таке на ріпаку. Знайомий підказав що пішов хороший взяток, пора відчиняти.

Все. Сезон збору пилку вчора закрив...

7 хвилин тому, ромео сказав:

Все. Сезон збору пилку вчора закрив...

19.06.2025 в 00:31, ромео сказав:

Хтось ше пилок збирає? Я вже виключив пилкозбірники - несуть крихти...

В 18.07.2025 в 13:54, ромео сказал:

у нас значно жирніший чим зазвичай

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...