Перейти к содержанию

Все про обніжку (пилок).В т.ч. ціни та методи реалізації.

Рекомендуемые сообщения

2 хвилини тому, yu1986ra сказав:

І скільки вона зараз займає?

Лежак

56 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Вони її брати не будуть, бо є свіжа перга.:IMHO:

Ще й як будуть. Перевірено.

10 минут назад, Конструктор сказал:

завтра планую зробити цей ход.

Та майте совість !!!! Хватить вже перегодовувати тих бджіл !!!  Бо скоро розжиріють і в льоток не зможуть пройти !!!!!:hi::umora:  

14 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Скільки зараз коштує сім'я з лежаком? І скільки вона зараз займає?

10 рамок займали усі, крім одного, якого розширив до 15 рамок, ціна моя, 3000 грв,три поїхали на Волинь, остальні на Рівненьщену. :hi:

1 час назад, yu1986ra сказал:

Вони її брати не будуть, бо є свіжа перга.:IMHO:

Будуть не так активно але іде норм... Взагалі можна давати хоч пів  літа правда потім вже ехфекту немає....:umora:

Не беруть чомусь в серпні-вересні:dntknw: колись грався так то дурна справа....:umora:

1 час назад, Конструктор сказал:

Цей ход, може дати два +: розвиток бджолам і більше перги залишається:IMHO:

Я завтра планую зробити цей ход.

Мені щоб цей хід зробити треба мінімум три дні...:(

Єдине що радує що є у вуликах ще трошки білкової з минулого кругу...

• 2 weeks later...

У Фейсбуці стали з'являтись оголошення про купівлю пилку по 180-200 грн

• 1 month later...
4 години тому, Bee.P сказав:

Шось ніхто не мусоле тему по  пилку , чи перзі :dntknw:. Шо вже зовсім така печаль - печаль???

Я трохи порухаю.

Поставив цього року пилкозбірників вдвічі більше як минулого року...

Пилку теж зібрав вдвічі... 

...менше, як минулого року

2 минуты назад, ромео сказал:

Я трохи порухаю.

Ну добре !! Пост лайкт:ay:. Ок ???

9 годин тому, ромео сказав:

Я трохи порухаю.

Цього року в багатьох так.

Я цього року думав що пилок не буду збирати, то перги буде  більше, а її навпаки в двічі менше.:dntknw:

Я не знаю чи правда чи нє , але поставив лайк :hi::umora:

17 хвилин тому, Bee.P сказав:

але поставив лайк :hi::umora:

і хай собі стоїть

На роздріб собі назбирав пилку за 2 тижні, потім почались дощі холоди і рамки заторохтіли. Потім включив, а вимкнув 15 травня і досі не вмикав...чекаю на пергу:hi: ціну на пилок, бачив 190-200грн рахую ніякою.

26.06.2026 в 21:20, Макс_Скрипник сказав:

На роздріб собі назбирав пилку за 2 тижні, потім почались дощі холоди і рамки заторохтіли. Потім включив, а вимкнув 15 травня і досі не вмикав...чекаю на пергу:hi: ціну на пилок, бачив 190-200грн рахую ніякою.

Мої в лежаках принесли по 1-2 толкових рамки перги, але геть суха (не ферментована). Спробую зібрати всі в купу і поставити в толкові відводки, може вони менш з'їдять.

10 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Мої в лежаках принесли по 1-2 толкових рамки перги, але геть суха (не ферментована). Спробую зібрати всі в купу і поставити в толкові відводки, може вони менш з'їдять.

Треба в безматочну(безросплодну) і сити чи сиропу...бо толкові відводки швидко стануть сім'ями 

7 годин тому, yu1986ra сказав:

В мене під час взятку з липи зафарментували дуже швидко. Таки Ви були праві що взяток сприяє ферментації.:hi:

7 годин тому, Макс_Скрипник сказав:

Треба в безматочну(безросплодну) і сити чи сиропу...бо толкові відводки швидко стануть сім'ями 

Так це ідеальний варіант.:ay:

7 годин тому, Макс_Скрипник сказав:

Ті що робив на плідну матку в лежаках вже зараз мають вигляд як сім'ї в корпусних. Займають 12-14 рам. Глянув одного з них, то знайшов дві добрих рамки з пергою. Сім'ї в лежаках добре підлиті були, то в них перги може бути менше.

Я все ж надіюсь, що ця спека принесе добру зливу з місячною нормою опадів. Там саме зацвітають перші осоти, ще буде волошка і золотарник. Шкода буде якщо все це діло пропаде.

8 годин тому, Макс_Скрипник сказав:

Ще можна дати маточник на виході, якраз поки заферментують то і матка облетиться. Я це називаю перговий відводок.:umora:

2 часа назад, Конструктор сказал:

В мене під час взятку з липи зафарментували дуже швидко. Таки Ви були праві що взяток сприяє ферментації.:hi:

Мабуть переключаються з процесу  жирування до роботи :IMHO:.  Ну бо " Хто не работає - той їсть" :hi::umora:©.

16 годин тому, yu1986ra сказав:

Ті що робив на плідну матку в лежаках вже зараз мають вигляд як сім'ї в корпусних. Займають 12-14 рам. Глянув одного з них, то знайшов дві добрих рамки з пергою. Сім'ї в лежаках добре підлиті були, то в них перги може бути менше.

Я все ж надіюсь, що ця спека принесе добру зливу з місячною нормою опадів. Там саме зацвітають перші осоти, ще буде волошка і золотарник. Шкода буде якщо все це діло пропаде.

У мене на точку, той що в самому лісі у горах за день погоріло листя на ліщині(коричневе) на крушині почало сипатись, різнотрав'я деяке норм, а деяке згоріло за день це те все, що на сонці. Ожина заквітувала пилок несуть гарний, жирний але пилковловлювачі не вмикаю...можливо підіб'ють перги. 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...