Bee.P Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 14 минут назад, yu1986ra сказал: Та так прягли, що боявся руку в карман за телефоном запхати Трута вже вирізаєте ? як всі нормальні люди ??? Пора вже 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 9 хвилин тому, gardener сказав: Треба розмножувати. Якщо встигну Самі розмножаться... не треба тілько мішать 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 55 хвилин тому, yu1986ra сказав: Всю не з'їдять, але ферментація почнеться з взятком. В моїх вуликах після тижня не льотної погоди перга ніби щойно принесена. Думаю ферментація від взятку залежить менше всього. Більше від температури, обсидки і час на то потрібен. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 9 хвилин тому, ромео сказав: Самі розмножаться... не треба тілько мішать А я про шо? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 12 хвилин тому, Bee.P сказав: як всі нормальні люди А Ви до яких? Бо я вже давно не нормальний Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 1 минуту назад, gardener сказал: А Ви до яких? Бо я вже давно не нормальний Я до ледачих . А так би різав , а шо робить ? Всі різали б і я різав ..(ніт) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 1 година тому, gardener сказав: Треба розмножувати. Якщо встигну В кармані теж сиділи? Щоб в карман не залізли. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 1 година тому, Bee.P сказав: Трута вже вирізаєте ? як всі нормальні люди ??? Пора вже Я не зовсім нормальний - тільки нарости по низу рамок, коли розширював корпусом під низ. Печатного трутня ще не багато. В лежаках навпаки організовую трохи будівельні рамки. В минулому році батько навостив багато рамок до нижнього бруска, деякі з них ''попливли'' знизу 5-7 см. Я ті 5-7 см вирізаю і ставлю в середину гнізда. Трутні трохи відтягнуть роїння. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 1 година тому, Конструктор сказав: Думаю ферментація від взятку залежить менше всього. Більше від температури, обсидки і час на то потрібен. Пройшло більше 10 днів як вони напрамбували ті рамки. Обсидки в моїх лежаках і температури в гнізді точно вистачає (пергу складають за рамкою з свіжим розплодом). Зрілу пергу бджоли покривають тонким шаром меду. Це причина чи наслідок її зрілості? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 7 минут назад, yu1986ra сказал: Пройшло більше 10 днів як вони напрамбували ті рамки. Обсидки в моїх лежаках і температури в гнізді точно вистачає (пергу складають за рамкою з свіжим розплодом). Зрілу пергу бджоли покривають тонким шаром меду. Це причина чи наслідок її зрілості? Хватить ото розказувать , давайте вже новий відос на каналі , вже всі чекають 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 22 минуты назад, yu1986ra сказал: Трутні трохи відтягнуть роїння Мені б таку наівність 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 23 хвилини тому, yu1986ra сказав: Зрілу пергу бджоли покривають тонким шаром меду. Звідки така інформація? В мене сумніви в її достовірністі. В червні і осінню коли немає взятку бджоли без проблем ферментують пергу. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 20 хвилин тому, Конструктор сказав: Звідки така інформація? В мене сумніви в її достовірністі. В червні і осінню коли немає взятку бджоли без проблем ферментують пергу. Так мед же ж у вулику є Повинен буть... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 2 часа назад, Bee.P сказал: Хватить ото розказувать , давайте вже новий відос на каналі , вже всі чекають Хоч ссилку дайте на канал... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 18 апреля Share Опубликовано 18 апреля 44 хвилини тому, Олександр К сказав: Хоч ссилку дайте на канал... Пахомича просіть, бо то більше ніхто не знає 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 8 годин тому, Bee.P сказав: Мені б таку наівність Матка розганяється до умовних 7 рам бджолиного розплоду і гальмує, або більше не може, хоч бджоли можуть вигодувати ще багато. Якщо в цей момент дати трутневий сот, то вони його точно засіють в пришвидшеному порядку навіть через рамку від розплоду. Чи додатково бджолиного розплоду, чи за рахунок його, а трутневий жере значно більше. Більше бджіл треба на обслуговування, менш буде висіти під рамками. Трутневий розплід відтягне бажання роїтися на 10-15 днів, доки його не запечатають Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 8 годин тому, ромео сказав: Так мед же ж у вулику є Повинен буть... Так. Але мова починалась з цього: 11 годин тому, yu1986ra сказав: Всю не з'їдять, але ферментація почнеться з взятком. В моїх вуликах після тижня не льотної погоди перга ніби щойно принесена. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 8 годин тому, Конструктор сказав: Звідки така інформація? В мене сумніви в її достовірністі. В червні і осінню коли немає взятку бджоли без проблем ферментують пергу. У всіх книжках про це писали колись. Процес ферментації проходить без доступу повітря під тонким шаром меду. Я колись собі пилок так ферментував в банці під медом. Насипав сирого пилку до верху, добре втрамбував і зверху налив на палець меду. Через кілька тижнів смак тої каші був дуже схожий на пергу. 6 годин тому, Олександр К сказав: Хоч ссилку дайте на канал... 6 годин тому, gardener сказав: Пахомича просіть, бо то більше ніхто не знає Пахомич її нікому не дає 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 1 хвилину тому, yu1986ra сказав: У всіх книжках про це писали колись. Процес ферментації проходить без доступу повітря під тонким шаром меду. Я колись собі пилок так ферментував в банці під медом. Насипав сирого пилку до верху, добре втрамбував і зверху налив на палець меду. Через кілька тижнів смак тої каші був дуже схожий на пергу. Може і так, але ж як вище писав: 8 годин тому, ромео сказав: Так мед же ж у вулику є Тому можуть ферментувати і без приносу нектару 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 6 хвилин тому, Конструктор сказав: Так. Але мова починалась з цього: Останню пергу (в жовтні) не ферментують, бо більше нема взятку (принаймні така моя теорія). Там вже й розплоду мізер, бджіл може не вистачати і температури вже не ті в гнізді. Зараз все це є. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 2 хвилини тому, yu1986ra сказав: Останню пергу (в жовтні) не ферментують, бо більше нема взятку (принаймні така моя теорія). Там вже й розплоду мізер, бджіл може не вистачати і температури вже не ті в гнізді. Зараз все це є. В мене ферментують, тільки в слабаках може бути не ферментована, думаю не змогли обігріти 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 4 хвилини тому, Конструктор сказав: Може і так, але ж як вище писав: Тому можуть ферментувати і без приносу нектару Побачимо на скільки затягнеться похолодання, чи вдасться перевірити теорію (хоч краще не перевіряти). В мене з понеділка малюють зовсім не льотні дні. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 2 хвилини тому, yu1986ra сказав: Побачимо на скільки затягнеться похолодання, чи вдасться перевірити теорію (хоч краще не перевіряти). В мене з понеділка малюють зовсім не льотні дні. Ага, в мене схоже 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 2 хвилини тому, Конструктор сказав: Ага, в мене схоже Ну і як тут бакхфасту не роїтись 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 19 апреля Share Опубликовано 19 апреля 2 хвилини тому, yu1986ra сказав: Ну і як тут бакхфасту не роїтись З'їдять пергу і почнуть чемодани збирати. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.