ромео Опубликовано 19 июля, 2025 Share Опубликовано 19 июля, 2025 31 хвилину тому, gardener сказав: То (як виявилось) була вимушена перерва на два тижні. Я ж вперше цей шлях проходжу. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 20 июля, 2025 Share Опубликовано 20 июля, 2025 12 годин тому, ромео сказав: Все. Сезон збору пилку вчора закрив... Настільки мало що аж недоцільно сбирати? Я ще сбираю не дивлячись на об'єм.. Що правда збираю тільки на стаціонарі до кочового точка 50 км... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 июля, 2025 Share Опубликовано 20 июля, 2025 Вже купують 270-275 грн/кг. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 июля, 2025 Share Опубликовано 20 июля, 2025 48 хвилин тому, Олександр К сказав: Настільки мало що аж недоцільно сбирати? Я ще сбираю не дивлячись на об'єм.. Що правда збираю тільки на стаціонарі до кочового точка 50 км... В мене 20+ км , але після дощу не заїхати, то ще після ріпаку вже сезон закрив. Якщо вдасться, то заберу пергою. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 20 июля, 2025 Share Опубликовано 20 июля, 2025 1 годину тому, Олександр К сказав: Настільки мало що аж недоцільно сбирати? Я ще сбираю не дивлячись на об'єм.. Що правда збираю тільки на стаціонарі до кочового точка 50 км... З декількох причин: - почався дуже активний рух... пилкозбірник створює значні затори - далі буде брак пилку, тож нехай роблять накопичення на зимове нарощування - дощу так і не було, але мряка періодично находила, а це не дуже для збору... 46 хвилин тому, Конструктор сказав: то ще після ріпаку вже сезон закри Десь за останніх 3 тижні - майже по кілограму добавило 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 июля, 2025 Share Опубликовано 20 июля, 2025 8 хвилин тому, ромео сказав: Десь за останніх 3 тижні - майже по кілограму добавило Думаю якби були дощі, то було б ще краще, але зважаючи що з медом не дуже, то добре що і це вдалось зібрати. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 20 июля, 2025 Share Опубликовано 20 июля, 2025 1 годину тому, Конструктор сказав: Вже купують 270-275 грн/кг. де? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 июля, 2025 Share Опубликовано 20 июля, 2025 2 хвилини тому, ромео сказав: де? Відносно не далеко. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 20 июля, 2025 Share Опубликовано 20 июля, 2025 3 часа назад, Конструктор сказал: Відносно не далеко. те оголошення що з фото моє... 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 20 июля, 2025 Share Опубликовано 20 июля, 2025 4 часа назад, ромео сказал: З декількох причин: - почався дуже активний рух... пилкозбірник створює значні затори Цей мінус є частотзгадую Міко і другий льоток.... 4 часа назад, ромео сказал: - далі буде брак пилку, тож нехай роблять накопичення на зимове нарощування У нас тут з цим все норм ще золотарник попереду.. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 20 июля, 2025 Share Опубликовано 20 июля, 2025 6 часов назад, Олександр К сказал: те оголошення що з фото моє... Все по чесному є люди які пропонують ціну за яку купують а є люди які пропонують ціну за яку продадуть. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 июля, 2025 Share Опубликовано 20 июля, 2025 6 годин тому, Олександр К сказав: Цей мінус є частотзгадую Міко і другий льоток... А де саме другий льоток? В медових корпусах (магазинах) ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 20 июля, 2025 Share Опубликовано 20 июля, 2025 26 минут назад, Конструктор сказал: А де саме другий льоток? В медових корпусах (магазинах) ? Я маю стандартні 10-ти рамкові вулики де є два льотка... стандарт льоток в дні типу основний та в корпусі круглий... через круглий збирати краще меньше буде сміття але то реально десь до акації максімум до липи... далі бджіл стає багато а взятки стають кращі і треба перевісити пилкосбірник вниз на нижній льоток.... а там сміття буде в рази більше... то і згадав я нашого форумчанина Міко. У нього всі льотки були продубльовані... типу в корпусі (наприклад) замість одного круглого льотка було два... ось я працюю і міркую як воно буде... наступний рік спробую бо дуже вже то муторна справа сміття вибирати з пилку.... 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 августа, 2025 Share Опубликовано 4 августа, 2025 Шо там, вроді вже дехто 300 дає? Нє? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 5 августа, 2025 Share Опубликовано 5 августа, 2025 10 годин тому, ромео сказав: Шо там, вроді вже дехто 300 дає? Нє? Хто? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 5 августа, 2025 Share Опубликовано 5 августа, 2025 3 хвилини тому, Конструктор сказав: Хто? Там просто цікавлюся... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
valik1986 Опубликовано 12 августа, 2025 Share Опубликовано 12 августа, 2025 одна з найкращих цін на сьогодні це 285.... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 14 августа, 2025 Share Опубликовано 14 августа, 2025 04.08.2025 в 21:54, ромео сказав: Шо там, вроді вже дехто 300 дає? Нє? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 августа, 2025 Share Опубликовано 14 августа, 2025 3 години тому, Конструктор сказав: Це пилок тоже з якимись документами тре продавати? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 14 августа, 2025 Share Опубликовано 14 августа, 2025 47 хвилин тому, ромео сказав: Це пилок тоже з якимись документами тре продавати? Думаю як хто домовляється. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Straight_Edge Опубликовано 15 августа, 2025 Share Опубликовано 15 августа, 2025 Підкажіть при якій максимальній температурі можна сушити пилок для здачі оптом? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Только - мед Опубликовано 15 августа, 2025 Share Опубликовано 15 августа, 2025 34 минуты назад, Straight_Edge сказал: Підкажіть при якій максимальній температурі можна сушити пилок для здачі оптом? Вроде бы 38-40 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Straight_Edge Опубликовано 15 августа, 2025 Share Опубликовано 15 августа, 2025 43 минуты назад, Только - мед сказал: Вроде бы 38-40 Це для зберігання властивостей корисних. Як дізнався для експорту головне щоб була добре суха. Я вирішив при 50 сушити Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Только - мед Опубликовано 15 августа, 2025 Share Опубликовано 15 августа, 2025 2 часа назад, Straight_Edge сказал: Це для зберігання властивостей корисних. Як дізнався для експорту головне щоб була добре суха. Я вирішив при 50 сушити Один знакомый пчеловод рассказал мне, что когда он занимался сбором и сушкой пыльцы на продажу оптовикам то говорил, что они какой то анализ делают по которому видят , если она сушилась при высокой температуре Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 15 августа, 2025 Share Опубликовано 15 августа, 2025 4 часа назад, Straight_Edge сказал: Підкажіть при якій максимальній температурі можна сушити пилок для здачі оптом? Якщо за правилами то при 38-44 протягом 12 годин за умови нормальної шафи. Якщо для експортерів (опту) то 46-50 протягом 14-16 годин. Але сушильна шафа має тримати ровну температуру в різних кутах шафи якщо ні то треба переставляти лотки. І може бути перегрів що не бажано... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.