Sanich Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Надибав ось такий пристрій. https://www.ebay.com/itm/Electric-Vibrating-Bee-machine-Bee-Honey-Remove-Shaker-Beekeeping-Honeycomb-Tool/323849066494?hash=item4b66e897fe:g:2OMAAOSwgXFdGx9X Чи хто мав таке в хазяйстві. Як себе показав? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 16 минут назад, Sanich сказал: Чи хто мав таке в хазяйстві. 200 баксів? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted November 20, 2019 Author Share Posted November 20, 2019 1 хвилину тому, ромео сказав: 200 баксів? Спина дещо дорожче коштує. Струшувати рамки 300-ті з медом - ще те задоволення. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Є 2 критичні сумніви, індивідуального характеру: 1. Як впливає на руку? 2. Як витримає 300 рамка вібрацію? Ну і мабуть щоб витягти потрібно відірвати рамку стамескою, а працювати двома "клешнями" незручно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 14 минут назад, Sanich сказал: Спина дещо дорожче коштує. Струшувати рамки 300-ті з медом - ще те задоволення. Закони збереження імпульсу та енергії не відмінено... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted November 20, 2019 Author Share Posted November 20, 2019 4 хвилини тому, Ю.М. сказав: Є 2 критичні сумніви, індивідуального характеру: 1. Як впливає на руку? 2. Як витримає 300 рамка вібрацію? Згоден. Тому і запитую про досвід. 4 хвилини тому, Ю.М. сказав: Ну і мабуть щоб витягти потрібно відірвати рамку стамескою, а працювати двома "клешнями" незручно Також згоден. Але для мене особисто складне місце у моїх вуликах - це відбір 300тих рамок із медом із гнізда. З магазинами просто - поставив бджоловидаляч на 2-3 доби і все гаразд. Тому незручність тут умовна, так як використання приладу розглядається лише на етапі відбору рамок на відкачку. 4 хвилини тому, ромео сказав: Закони збереження імпульсу та енергії не відмінено... Не впевнений, що зрозумів коментар. Проте - одне діло тримати і воно само труситься, а інше діло трусити руками, коли йде удар по хребту, спровокований м"язами свого тіла. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OlexanderSh Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 3 минуты назад, Sanich сказал: Не впевнений, що зрозумів коментар. Проте - одне діло тримати і воно само труситься, а інше діло трусити руками, коли йде удар по хребту, спровокований м"язами свого тіла. Повномедна Даданівська рамка занадто важка, тому не міцна. Особливо зважаючи на горизонтальне натягування дроту. Я б не рекомендував її трусити ні вручну, ні механічно. Особливо у спеку. Краще обмітати чи здувати. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted November 20, 2019 Author Share Posted November 20, 2019 Тільки що, Ю.М. сказав: Повномедна Даданівська рамка занадто важка, тому не міцна. Особливо зважаючи на горизонтальне натягування дроту. Я б не рекомендував її трусити ні вручну, ні механічно. Особливо у спеку. Краще обмітати чи здувати. Вручну у мене немає проблем зі струшуванням, крім того, що а. Я не можу повну рамку трусити з достатньою силою. б. це недобре впливає на мою спину. Змітати рамку повну бджіл - сумнівний сєкас. Ще думаю над здуванням, хіба, що. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 1 минуту назад, Sanich сказал: Не впевнений, що зрозумів коментар. Проте - одне діло тримати і воно само труситься, а інше діло трусити руками, коли йде удар по хребту, спровокований м"язами свого тіла. китайські пропозиції http://vodcdn.video.taobao.com/oss/taobao-ugc/c07f2740110448f3ade5bd4d2b344667/1509771426/video.mp4 http://ae-cn.alicdn.com/f4EtbR0o7RKi0Lqrpbp/jkwt33FyoY64bSij2RZ%40%40hd.mp4 http://ae-cn.alicdn.com/owTi9eJA4QLWa8jVDDr/4g7pntWK2bbs3rRHqt6__hd.mp4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted November 20, 2019 Author Share Posted November 20, 2019 1 хвилину тому, ромео сказав: китайські пропозиції http://vodcdn.video.taobao.com/oss/taobao-ugc/c07f2740110448f3ade5bd4d2b344667/1509771426/video.mp4 http://ae-cn.alicdn.com/f4EtbR0o7RKi0Lqrpbp/jkwt33FyoY64bSij2RZ%40%40hd.mp4 http://ae-cn.alicdn.com/owTi9eJA4QLWa8jVDDr/4g7pntWK2bbs3rRHqt6__hd.mp4 Так, це відео із Алі. Пристрої ідентичні. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 1 минуту назад, Sanich сказал: Так, це відео із Алі. Пристрої ідентичні. На відео ніби непогано. Правда струсити із ненавантаженої рамки - то одне, а от як буде на повній 300 - то ще не ясно... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 49 минут назад, ромео сказал: 200 баксів? Хорошая воздуходувка столько стоит, а тут порамочная работа с сомнительным эффектом 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 3 минуты назад, Sanich сказал: Вручну у мене немає проблем зі струшуванням, крім того, що а. Я не можу повну рамку трусити з достатньою силою. б. це недобре впливає на мою спину. Змітати рамку повну бджіл - сумнівний сєкас. Ще думаю над здуванням, хіба, що. Тому й придумали магазинну рамку - значно легшу. А механічний струшувач "не відчуває" ваги, тому імпульс може відривати верхню планку. Є також механічні змітачі різних конструкцій, є такий у Гени Ткаченко. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted November 20, 2019 Author Share Posted November 20, 2019 2 хвилини тому, Ю.М. сказав: Тому й придумали магазинну рамку - значно легшу Тому й вона називається магазинна, що використовується в магазині. Мова йде про гніздову на 300. 2 хвилини тому, Ю.М. сказав: Є також механічні змітачі різних конструкцій, є такий у Гени Ткаченко. Маю деякий скепсис по їх використанню. Наприклад - медові рамки обов"язково будуть мазати щітки і дуже швидко щітка буде вся у медові. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 2 минуты назад, Ю.М. сказал: Тому й придумали магазинну рамку - значно легшу. А механічний струшувач "не відчуває" ваги, тому імпульс може відривати верхню планку. От і я про це. Закон збереження імпульсу. Не легких рамках - на ура. Вага ж наших рамок з медом доволі солідна. І може бути варіант, що надто смикатиме руку або пошкодить рамку. Тут тільки практичне випробовування 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 1 минуту назад, Ю.М. сказал: також механічні змітачі різних конструкцій, є такий у Гени Ткаченко Реально можно пользоваться только два раза в году - при первой откачке подсолнуха и при второй, когда идет взяток и пчелы заняты. После акации, липы и при финальном отборе подсолнуха работать невозможно, облако из воровок преследует и некуда деться. 2 минуты назад, Sanich сказал: деякий скепсис по їх використанню. Наприклад - медові рамки обов"язково будуть мазати щітки і дуже швидко щітка буде вся у медові. Проверено на практике, эта мотылялка только для видеоролика годится. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 6 минут назад, Mаксим сказал: Проверено на практике, эта мотылялка только для видеоролика годится про що мов?, дайте посилання будь ласка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 4 минуты назад, larson сказал: про що мов?, дайте посилання будь ласка. https://youtu.be/ujfNWF1CiWA 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gennadiy Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 В 20.11.2019 в 19:52, larson сказал: про що мов?, дайте посилання будь ласка https://youtu.be/ujfNWF1CiWA 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Термообработчик Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 Использовал такую машину на 220В при термообработке. Работает неплохо. Но при отборе мёда не знаю, как её использовать - клещи берут захват за низ верхнего бруска, повреждая печатку мёда и частично сам сот . Даже в холодное время мёд начинает подтекать. А летом это сразу же будет вызывать напад, тем более сами клещи тоже постоянно измазаны в мёде - напад будет и на них. Для отбора мёда даже не буду пытаться его использовать. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 3 години тому, Термообработчик сказав: клещи берут захват за низ верхнего бруска, повреждая печатку мёда и частично сам сот Це можна було б вирішити, а от чи не обриватиме при струшуванні повномедні рамки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Термообработчик Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 10 минут назад, nibond сказал: Це можна було б вирішити, а от чи не обриватиме при струшуванні повномедні рамки. В мене нічого подібного не було. Але зараз холодно і мед більш стабільний. Гадаю, що масово таких явищ не буде і літом (кілька рамок з медом пробував у вересні трусити, але був напад, і я це діло закинув). Я теж цього боявся, але насправді стільник при таких вертикальних коливаннях невеликого діапазону більш стійкий ніж може здаватись. Взагалі цей пристрій корисний для рамок на яких багато бджіл - можливо для формування яких-небудь відводків, пакетів, або для струшування щільно обсижених гніздових рамок. Коли на рамці 100 або 200 бджіл, толку з нього мало, бо всіх до одної він все одно не струшує, приходиться проходити щіткою. Але струшує краще, ніж це можно зробити руками. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts