Мико Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 7 минут назад, ДобровоЛ сказал: @ромео , ви точно мабуть вже сидите на проценті від продажу канді @Борода-1 чи пакетів від @miro та @Yaroslav ! Переконуюсь у цьому усе більше. І так життя навколо не найкраще, а ви оцих убивців бджіл рекламуєте! Ліпше вже квітучі підсніжники та проліски виставляйте! Правильно , убийц пчёл показывать нельзя , а убийц первоцветов можно Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 1 хвилину тому, Мико сказав: Правильно , убийц пчёл показывать нельзя , а убийц первоцветов можно То нарвані на дачі , на площі, яка засаджена була з цибульок, куплених у "Новій лінії". Мені про те повідомили дівчата, яким хоч частково можна вірити. 6 хвилин тому, Николай S сказав: ні в нього "підряд" з аптеками, дохід від реалізації заспокійливих Або ж продаж підмору... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 1 минуту назад, ДобровоЛ сказал: То нарвані на дачі , на площі, яка засаджена була з цибульок, куплених у "Новій лінії". Я обычно тоже самое говорю полiцiянтам , когда они пытаются меня арестовать при продаже подснежников в переходе метро Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай S Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 1 хвилину тому, Мико сказав: Я обычно тоже самое говорю полiцiянтам , когда они пытаются меня арестовать при продаже подснежников в переходе метро помощници рвут а Вы торгуете, во как загнули Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 1 хвилину тому, Мико сказав: Я обычно тоже самое говорю полiцiянтам , когда они пытаются меня арестовать при продаже подснежников в переходе метро Та ні. То зазнято було колись у держадміністрації, в управлінні культури. А та дівчина точно має дачу і там підсніжники. Сам бачив її фото звідти. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Seos Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 2 години тому, Миха сказав: 3 години тому, davolodya сказав: І це дійсно так, бо в вуликах стара бджола, доки вона незміниться на молоду, ситуація на багатьох пасіках ще може змінитися кардинально... Ох вже ці аксакали...ох вже ці "нагнЄтатЄлі"..)) Ви ще напишіть, що зима закінчиться після першого взятку. Обліт був? Був. Чого ще треба? Далі -пункт 2.Весняний розвиток. Бджолярський бізнес - ризикований на всіх етапах, то не погода, то похолодання, то відсутність взятків. Та на мою думку зимівля завершується після обльотів і весняної ревізії. Так ризики залишаються, але це вже не ризик втрати сім'ї, хоча через не сприятливі умови сім'ї можуть просісти, погано розвиватись. А ще можуть буть потрави перед головним взятком, або й на ньому, ризиків багато, то може підсумки зимівлі будемо підводить по результатам головного взятку? Взяв по 100кг з сім'ї - успішна зимівля, ні - невдала? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 5 хвилин тому, Мико сказав: Я обычно тоже самое говорю полiцiянтам , когда они пытаются меня арестовать при продаже подснежников в переходе метро Уявив на хвильку Романовича з його ростом з манюнім букетиком підсніжників посеред темного переходу! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
shersand Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 25 минут назад, larson сказал: це де, Пришиб? То може Василівці свою продукцію рекламують, вони їх клепають, може попутно і вулики випускають Конкретно этого товарища я знаю - мой однокласник. Сдуру сложился, теперь распродает. Не так сладка жизнь пчеловода оказалась. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 Я обычно тоже самое говорю полiцiянтам , когда они пытаются меня арестовать при продаже подснежников в переходе метро Мед неберуть то ви вже підсніжниками торгуєте? Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
dacha Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 8 минут назад, uam_63 сказал: Мед неберуть то ви вже підсніжниками торгуєте? Правильно! А жить то и пасечнику как-то надо? 29 минут назад, Мико сказал: Я обычно тоже самое говорю полiцiянтам , когда они пытаются меня арестовать при продаже подснежников в переходе метро А метро где? В Харькове? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
igorstep Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 41 минуту назад, uam_63 сказал: Мед неберуть то ви вже підсніжниками торгуєте? Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk Мабуть навпаки мед закінчився , всее готове до сезону ,можна й квіточками поторгувати... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 2 години тому, Миха сказав: але де не читаю, то зимівля закінчується після очисного обльоту. Ті шо там писали (де Ви читаєте) за такі зими і весни ще навіть не думали Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 1 година тому, Мико сказав: при продаже подснежников в переходе метро Блін...то Ви точно не складаєте яйця в одну корзину Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Миха Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 2 години тому, Егор Юрьев сказав: Недостаток образования -не грех. Мы о пофессорах или пчелах? Втратили суть розмови? Нічого, ми спочатку теж про закінчення зимівлі почали..)) 2 години тому, Егор Юрьев сказав: Да не пыли,все норм. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Миха Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 14 хвилини тому, gardener сказав: Ті шо там писали (де Ви читаєте) за такі зими і весни ще навіть не думали Дєд, і ти туди ж!)) Ну звісно, я після прогулу "Клубу" хватку трохи втратив, але по старій дружбі, міг-би масла не підливати)) Читай Брата Адама, він взагалі за зимівлю нічого не чув!)) Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 1 час назад, dacha сказал: Правильно! А жить то и пасечнику как-то надо? А метро где? В Харькове? Точно ! А вы что меня видели или покупали подснежники , там из под полы ещё и медовухи купить можно Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Н. Петрович Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 3 часа назад, davolodya сказал: Виглянув, дощ валить. Було 2 дні гарних обльотів, і на цьому все закінчилося, температура хоч і плюсова, бджоли нелітають, більшість ще в клубах. Фундук пилить, і схоже, цей сезон теж бджоли його невідвідають, верба починає розпускатися, і теж під знаком питання... Ось Вам і розвиток в лютому... Всьому свій час. Да, что не было никогда такого февраля? Зачем эти страшилки? Зима теплая, перепадов температуры не было, подмора мало, пчелы не изношены. Все будит нормально. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 1 час назад, Н. Петрович сказал: пчелы не изношены. Все будит нормально. При первых попытках пчёл по летной активности можно увидеть что пчела на крыло лёгкая. А это значит что нагрузка на кишечник небольшая, зимовка проходит успешно. Была полемика по поводу когда заканчивается зимовка. Выскажу свое мнение-согласен с Миха-после, добавил бы (полного) очистительного облета, добавил бы после установления устойчивой тёплой погоды. Ну а дальше идут работы по наращиванию пчёл в весенний период. В этот период есть и отход пчелы, есть и вывод новой, молодой пчелы. Семьи могут терять в это время общую массу имея в своём составе инзимовалую пчелу и ту которую воспитали в весенний период. Развитие пчёл весной - это не значит что отправная точка-прирост массы пчелы. Ну а случаи когда семья больна и тает после облета-так это и летом есть заболевания , когда она может сойти на нет. Тогда тоже считать что не перезимовали? Каждый пчеловод отправные точки может ставить себе любые, и поэтому не стоит друг друга учиться отправлять, но отмечу что можно ориентироваться и на общепринятые понятия что прописаны а учебникахА там таки если память не изменяет написано так, что получается Миха ближе к истине Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Петрович 49 Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 2 часа назад, Мико сказал: Точно ! А вы что меня видели или покупали подснежники , Бачив! І купити хотів, не вистачило... Всі проліски молодій симпатичній дісталися Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Петрович 49 Опубликовано 21 февраля, 2020 Share Опубликовано 21 февраля, 2020 9 часов назад, Миха сказал: де не читаю, то зимівля закінчується після очисного обльоту. Я б це назвав загальноприйнятою межею між зимівлею і активним сезоном. Скоро і на ТОЧКУ з'явиться Весна/Літо2020. 9 часов назад, Егор Юрьев сказал: Весняний розвиток починається ПОСЛЕ СМЕНЫ ЗИМОВАЛОЙ ПЧЕЛЫ.Надо бы знать. А полная смена как раз припадает на выход второй генерации молодой пчелы. До смены пчелы семья не растет,а восстанавливается. Мабуть під весняним розвитком Ви розумієте весняний ріст, тобто кількісний склад - народжується більше, ніж відходить. Я би процес "восстановления" і "роста" розглядав як одне ціле. Швидко відновились - добре розвинулись. Якщо через тиждень - два після обльоту відкриваю вулика, бачу 3-4 рамки розплоду обсижені бджолою, хіба я не можу сказати, весняний розвиток нормальний? 7 часов назад, Seos сказал: Та на мою думку зимівля завершується після обльотів і весняної ревізії. Підтимую Вашу думку, особливо згадку про ревізію. Єдине уточнення. В моєму розумінні, зимівля як явище, закінчується після обльоту. А от її результат видно або під час обльоту (мертві бджоли не гудуть), або після ревізії (кількість бджоли, розплоду, підмору). В якості підтвердження. Був випадок: непоганий обліт, на перший погляд дружний. Сім'ї, поряд. Під час ревізії - в одному вулику пусто (не було матки), в іншому густо. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
военрук Опубликовано 22 февраля, 2020 Share Опубликовано 22 февраля, 2020 15 минут назад, Мико сказал: А у нас пчела в зимовнике ,с утра мокрый снег +1 * Зимовка перевалила экватор На новой неделе жду рамки по 3.60 на 145 мм Збивать , наващивать время есть , месяц впереди , до выноски пчёл с зимовника Таке впечатленіє, що Ви в Україні, а я на Мальдівах у бувшого президента пасічникую. Вчора в один отводок ослаблений за зиму підтрусив бджоли з нормальної сім*ї, а сьогодні поліз подивиться чи багато бджіл назад вернулось, а там матку в клубок беруть, прийшлось матку в клеточку посадить. Оце у нас так, рамки ніколи збивать, треба підрівнювать отводки, може прийдеться в травні пакети продавать. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Крук Опубликовано 22 февраля, 2020 Share Опубликовано 22 февраля, 2020 32 хвилини тому, военрук сказав: Таке впечатленіє, що Ви в Україні, а я на Мальдівах у бувшого президента пасічникую. Вчора в один отводок ослаблений за зиму підтрусив бджоли з нормальної сім*ї, а сьогодні поліз подивиться чи багато бджіл назад вернулось, а там матку в клубок беруть, прийшлось матку в клеточку посадить. Оце у нас так, рамки ніколи збивать, треба підрівнювать отводки, може прийдеться в травні пакети продавать. Треба натрушувати тоді коли будуть молоді бджоли і до іншого вулика ставити листок заліза так щоб бджоли полізли в льоток. Старі полетять додому а молоді до нової матки. Тоді проблем не виникає. Прошу перейти в тему Осінь-Зима для продовження діалогу. Це не по темі але іншого виходу не було. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 22 февраля, 2020 Share Опубликовано 22 февраля, 2020 В 21.02.2020 в 17:09, Мико сказав: Я обычно тоже самое говорю полiцiянтам , когда они пытаются меня арестовать при продаже подснежников в переходе метро у нас підсніжники продавали 9 січня траса Тернопіль - Золочів, а зараз мабуть їх вже не буде. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 22 февраля, 2020 Share Опубликовано 22 февраля, 2020 Сьогодні розставив утеплення, канді ще не ставлю бо немає смислу, кормів ще на одну зиму, при +7 словенка носить воду і пилок, я в приємно шокований, тиждень тому вони були в нижній частині рамок посередині, ознак на активність було нуль, а нині всі рамки в бджолі і таке враження, що на вулиці +20, на пасіці практично всі були у вуликах, тільки словенка, як морж повним ходом працювала, не облітувалась, а працювала, я здивований такій стійкості до холоду, то бімба бджола, на пасіці її в мене мало, но я хочу таку бджолу Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 22 февраля, 2020 Share Опубликовано 22 февраля, 2020 10 минут назад, miro сказал: у нас підсніжники продавали 9 січня траса Тернопіль - Золочів, а зараз мабуть їх вже не буде. В нас на трасi Харькiв - Золочiв поки ще не продають Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.