Укроп Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 Шановні колеги. Ось і пролетів швидко активний сезон для наших бджілок. Осінь вступила в свої права. Всі ми пасічники зараз активно готуєм свої пасіки до зимівлі. Пропоную в цій темі висвітлювати всі свої напрацювання, результати, і методи праці, біля своїх бджіл. Отже ласкаво прошу до обговорення Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 Что то никто в осень идти не хочет Подождём 14.09 . По старому стилю надёжней За бортом 31,2 * Поездку домой отложил на утро Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted September 3, 2019 Author Share Posted September 3, 2019 1 час назад, Мико сказал: Что то никто в осень идти не хочет Подождём 14.09 . По старому стилю надёжней За бортом 31,2 * Поездку домой отложил на утро Ви вже почали годувати бджіл? На яке число плануєте закінчить загодівлю? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 1 минуту назад, Укроп сказал: Ви вже почали годувати бджіл? На яке число плануєте закінчить загодівлю? Дважды дал Первый раз по 2 литра с полынью Второй раз по 4 литра Кончились кульки и харчи Завтра домой пополню провиант и водочку и пакетов куплю заодно и матку одну продам есть купец за 300 гривен и кормить и обрабатывать Сейчас ролик заливаю на канал Клеща просто жуть А полосочки дают осыпь 20 клещей и люди радуются Клеща нет А его просто ужас сколько , а сколько ещё в расплоде Ранний старт ,большое ,очень большое к-во расплода и вот результат Гарантирую больше 1000 шт осыпалось Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 14 минут назад, Мико сказал: люди радуются Клеща нет Я не радуюсь , жду коли він "вилізе " мені боком А вдуг є просто несипется Прошлий рік в августі перша обробка димпушкою у відводках в лежаках найбільше 5шт У сімьях дно сітка дим виліз через сітку Потім 4 пролива кожний четвертий день А осінью вийняв рамки всі з пятнами розплоду разом з маломедками То в деяких пятнах десь Д100мм до півсотні в деяких ні одного Сумарно розпичатав пятен до 4 рамок дадана , хоть курей накормив Зробив ще два пролива уже без розплоду, бо в деяких сімей розплід зовсім вийшов Весною пластини Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted September 3, 2019 Author Share Posted September 3, 2019 1 час назад, Мико сказал: Дважды дал Первый раз по 2 литра с полынью Второй раз по 4 литра Кончились кульки и харчи Завтра домой пополню провиант и водочку и пакетов куплю заодно и матку одну продам есть купец за 300 гривен и кормить и обрабатывать Сейчас ролик заливаю на канал Клеща просто жуть А полосочки дают осыпь 20 клещей и люди радуются Клеща нет А его просто ужас сколько , а сколько ещё в расплоде Ранний старт ,большое ,очень большое к-во расплода и вот результат Гарантирую больше 1000 шт осыпалось Ви мене злякали. Тепер і я оброблю гарматою для впевненності. Але я Романович суджу по тому що скільки не приглядаюсь то я кліща не бачу, і розплоді теж. По пасіці на землі бджіл теж не видно щоб повзали. Але щоб бути спокійним то ліпше постріляю з гармати Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 2 часа назад, Укроп сказал: Але я Романович суджу по тому що скільки не приглядаюсь то я кліща не бачу, В прошлом году помощница Алла просила клеща показать Так и не показал ,даже при отыскании матки и тщательном осмотре не нашли . Сейчас бы показал осыпавшегося ,так не ходит на работу ,не нуждается в деньгах Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 А тут ещё это матководство ,трута выращивал специально и клеща вместе с ним Но теперь все строительные рамки после запечатки между двух досок и в воскотопку Link to comment Share on other sites More sharing options...
Женя Ц. Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 В 03.09.2019 в 17:05, Мико сказал: полосочки дают осыпь 20 клещей и люди радуются Клеща нет Які полоски ставили? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 В 03.09.2019 в 17:05, Мико сказав: Дважды дал Первый раз по 2 литра с полынью Второй раз по 4 литра Кончились кульки и харчи Завтра домой пополню провиант и водочку и пакетов куплю заодно и матку одну продам есть купец за 300 гривен и кормить и обрабатывать Сейчас ролик заливаю на канал Клеща просто жуть А полосочки дают осыпь 20 клещей и люди радуются Клеща нет А его просто ужас сколько , а сколько ещё в расплоде Ранний старт ,большое ,очень большое к-во расплода и вот результат Гарантирую больше 1000 шт осыпалось Стоять полоски вже місяць "Варостоп " болгарський. Придбав амітраз - "Апімітрин" в Улей ін. Випуск цього року. Завтра через "Росинку " спробую на одній сім'ї, якщо ніщо не зашкодить. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Два дня работаем с понедельника расслабон Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 На канале Ивана Фабро стрим Цитата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 В 03.09.2019 в 17:05, Мико сказал: Дважды дал Первый раз по 2 литра с полынью Второй раз по 4 литра Кончились кульки и харчи Завтра домой пополню провиант и водочку и пакетов куплю заодно и матку одну продам есть купец за 300 гривен и кормить и обрабатывать Сейчас ролик заливаю на канал Клеща просто жуть А полосочки дают осыпь 20 клещей и люди радуются Клеща нет А его просто ужас сколько , а сколько ещё в расплоде Ранний старт ,большое ,очень большое к-во расплода и вот результат Гарантирую больше 1000 шт осыпалось Чим обробляєте від кліща? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 34 минуты назад, Серж 82 сказал: Чим обробляєте від кліща? Щавелевая через сублиматор Венгерский тактик проливом Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лавр Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 12 години тому, Мико сказав: Два дня работаем с понедельника расслабон Ого, це вже зашквар. Link to comment Share on other sites More sharing options...
андрон Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 1 година тому, Мико сказав: Венгерский тактик проливом Почему от пушки отказались? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 2 часа назад, Мико сказал: Щавелевая через сублиматор Венгерский тактик проливом Дякую вже побачив на каналі Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 2 часа назад, андрон сказал: Почему от пушки отказались? Да не отказывался я Не отказывался Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted September 8, 2019 Author Share Posted September 8, 2019 16 часов назад, Мико сказал: Да не отказывался я Не отказывался Романович щось у мене є підозра що тактік Ваш в минулому році не зпрацював,тоді коли Ви ним обробляли своїх бджіл. По іншому пояснити ситуацію у Вас з такою закліщеністю я не можу. Навіть якщо і вивелось більше генерацій розплоду, то його не може бути стільки. Ви взяли,і весь кліщ який упав з Ваших сімей зсипали в одну купу, і показали. Можливо що і не така критична у Вас закліщеність як всі подумали, і я в тому числі? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 2 минуты назад, Укроп сказал: Романович щось у мене є підозра що тактік Ваш в минулому році не зпрацював В прошлом году не сработал , а в этом сработал ? как такое может быть Или тактик как и коньяк с годами становится лучше 4 минуты назад, Укроп сказал: Ви взяли,і весь кліщ який упав з Ваших сімей зсипали в одну купу, і показали. Вы нанесли мне глубокую душевную травму ,просто оскорбление Теперь никто и никогда не увидит ни фото ни видео с моей пасеки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted September 8, 2019 Author Share Posted September 8, 2019 7 минут назад, Мико сказал: В прошлом году не сработал , а в этом сработал ? как такое может быть Или тактик как и коньяк с годами становится лучше Вы нанесли мне глубокую душевную травму ,просто оскорбление Теперь никто и никогда не увидит ни фото ни видео с моей пасеки Якщо я Вас чимось образив то щиро прошу вибачення. Але я вважаю що ображатись абсолютно немає підстав. Просто люди думають що закліщеність побачивши таку купу кліща. Хоча його могло впасти по 10-20 штук на сім’ю, а все зсипане до купи, і здається що то з однієї сім’ї . Ось саме це я і мав на увазі. Ще раз прошу вибачення, якщо я Вас чимось образив Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 20 минут назад, Укроп сказал: а все зсипане до купи, Вы обозвали меня брехуном Извинения не принимаются Я не ссыпал всё в кучу у меня стояло всего две контрольки Теперь поставил 17 штук Но теперь информации не будет Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted September 8, 2019 Author Share Posted September 8, 2019 11 минут назад, Мико сказал: Вы обозвали меня брехуном Извинения не принимаются Я не ссыпал всё в кучу у меня стояло всего две контрольки Теперь поставил 17 штук Но теперь информации не будет Значить я не правильно Вас зрозумів. Абсолютно не бачу підстав Вам на мене ображатись. Брехуном ніколи Вас не називав, і не назву. Я просто не уважно подивився відео, і думав що то весь кліщ зсипаний до купи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 57 минут назад, Укроп сказал: Навіть якщо і вивелось більше генерацій розплоду, то його не може бути стільки. Ви взяли,і весь кліщ який упав з Ваших сімей зсипали в одну купу, і показали. Ваши умозаключения не соответствуют действительности Цитата уявляю собі прогресію розмноження кліща, особливо в сильних колоніях протягом терміну 10 бджолиних поколінь - це один сезон починаючи з однієї самки кліща. В розрахунку взято одноразове збільшення чисельності популяції в три рази, якщо самка відкладає зпліднених 5-6 яєць з яких вродяться самки з них половина не дозріють і замруть, а три-чотири таки встигають пийнуть лімфи щоби подорослішать: 1-ша генерація 3, 2-га- 10, 3-тя - 30 4 - 90 5- 270 6- 800 7- 2500 8- 7500 9-22500 10-67000 це потенціал відтворення кліща, а по факту прикинемо, що навіть якщо у вересні місяці в сімї буде 10 рамок бджіл =30 000 пчел то закліщеність в 10% дає нам чисельність клщів що дорівнює приблизно-орієнтовно 3 тисячі кліщів. Така арифметика з незначними поправками приблизно відповідає представленому Мико Романовичем відео, за яке особиста подяка. Варто прислухатись. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted September 8, 2019 Author Share Posted September 8, 2019 2 минуты назад, Мико сказал: Ваши умозаключения не соответствуют действительности Я просто не зміг повірити що то з одної чи декілька сімей. При такій закліщеності сім’я гине, тобто злітає в небуття. Принаймні в мене колись було таке. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.