Неизвестный Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 4 минуты назад, tolik2362 сказал: Юра если считать что семя перезимовала надо через 40 дней после массового облета атак это но это И я о том же. Перезимовала значит жива,а жива-работоспособная. А первый облет это значит дожила или дотянула до весны. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ss77 Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 6 минут назад, Егор Юрьев сказал: А первый облет это значит дожила или дотянула до весны. В эту зиму трудно определить первый облёт. В январе было несколько облётов. Кстати в феврале летают меньше. Пока было только два! Тепло, но пчёлки сидят смирно. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 4 минуты назад, tolik2362 сказал: Юра если считать что семя перезимовала надо через 40 дней после массового облета атак это но это А як цю теорію примінить мені до цього року 19.12.19 масовий у всіх , но можливо разної сили Через 40 днів ( ну майже ) 2.02.20 також такий самий обліт Слідуючі 40 днів десь 13.03.20 і то гісметіо необіщає Якесь магічний інтервал виходить Пока нече всі живі , вильоти бачив з кожного , що всередині незнаю Зверху глянув тільки відводки , там кришу зняв і сразу плівка Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 7 минут назад, Егор Юрьев сказал: И я о том же. Перезимовала значит жива,а жива-работоспособная. А первый облет это значит дожила или дотянула до весны. Тут спірне питання , прошлий рік дві сімьї після обльоту, почистив дно глянув корм утеплив 6р , так що бджола сиділа на пінопластових заставних На другий день приходю на льотку мертва бджола , та тільки ж учора почистив , в усіх нема двує Так за дві неділі по жмені і висипались до двух рамок бджоли , даже і пилку недождались , пришлось ліквідувать Пасіка майже нелітала , розплод масово негнала , похолодало, пилку небуло , пусті рамки на повномедки замінив при ревізії Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
tolik2362 Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 6 минут назад, AVA сказал: А як цю теорію примінить мені до цього року 19.12.19 масовий у всіх , но можливо разної сили Через 40 днів ( ну майже ) 2.02.20 також такий самий обліт Слідуючі 40 днів десь 13.03.20 і то гісметіо необіщає Якесь магічний інтервал виходить Пока нече всі живі , вильоти бачив з кожного , що всередині незнаю Зверху глянув тільки відводки , там кришу зняв і сразу плівка Это у вас экстремальная зимовка .Но если после ваших облетов пчелы не погнали рас плод то они еще зимуют .А если гонят и в большом количестве а погоды хорошей не предвидится то это очень не хорошо . У нас сидят и не летают потому как массового облета не было и в блежайшое время не предвидится .Так что у меня пока идет все по классике . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
tolik2362 Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 7 минут назад, AVA сказал: Тут спірне питання , прошлий рік дві сімьї після обльоту, почистив дно глянув корм утеплив 6р , так що бджола сиділа на пінопластових заставних На другий день приходю на льотку мертва бджола , та тільки ж учора почистив , в усіх нема двує Так за дві неділі по жмені і висипались до двух рамок бджоли , даже і пилку недождались , пришлось ліквідувать Пасіка майже нелітала , розплод масово негнала , похолодало, пилку небуло , пусті рамки на повномедки замінив при ревізії проблема была в том что корм который вы под ставили сыграл злую шутку Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 1 минуту назад, tolik2362 сказал: Это у вас экстремальная зимовка .Но если после ваших облетов пчелы не погнали рас плод то они еще зимуют .А если гонят и в большом количестве а погоды хорошей не предвидится то это очень не хорошо . У нас сидят и не летают потому как массового облета не было и в блежайшое время не предвидится .Так что у меня пока идет все по классике . Наявність розплоду провіряв тільки рукою , ненайшов , ще жодну невскривав Ще наявність розплоду з практики можна побачить по кришам переді стоящих вуликів Але тут також непонятка із-за обльоту 19.12.19 криші чисті Отводки з плівкою то після обльоту зібрались у клуб через плівку видно Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 12 минут назад, tolik2362 сказал: проблема была в том что корм который вы под ставили сыграл злую шутку Так це не корм, це обичні лишні рамки забрані перед зимою і нефакт що я їм підставляв , уже неповню При першій ревізії заміняю тільки 10% сімей по одній рамкі , для більшості нема потреби ,забрав лишні і все , Була в них відміність від інших, підмору було в два рази більше чим в інших сімей Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
tolik2362 Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 28 минут назад, AVA сказал: Так це не корм, це обичні лишні рамки забрані перед зимою і нефакт що я їм підставляв , уже неповню При першій ревізії заміняю тільки 10% сімей по одній рамкі , для більшості нема потреби ,забрав лишні і все , Була в них відміність від інших, підмору було в два рази більше чим в інших сімей Тогда клещ добил Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 22 минуты назад, tolik2362 сказал: Тогда клещ добил У марту місяці , да підмор був більше чим у других десь всего до пів літра Кліщ би неждав до марта І ще я роблю контроль кліща самим надійним способом . винімаю послідні пятна розплоду і годую курей , з.їдають до 3-5 рамок в одної точно дивився , чого я її заповнив , бо на зіму ішла на другий рік для трута спеціально матка уже правда ф2 була , но це була матка від Ф1 від В43 Штефана кращого бакфаста якап працювала б даже на разнотравьї у мене небуло І це притом що разнотравья у мене нема зовсім , перенасищеность села , а він умудрявся принести коричневого і причом жидкого протягом року , з чого носили , представляєте пасіка 50 сильних сімей меду нема перед соняхом , а у них літрів по 3 є і у деякихФ2 є І ще пилок несли наскільки різнокольоровий на фоні пасіки , І це все була Ф1 куплена , от віднеї вивів Ф2 відбракував, залишив дві на трута на слідуючий рік , а тут Можливо хватонули осіню якоїсь хімії , бо друга була Ф1 від італії 117, обоє так сказать хитрі хватонуть чогось Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рус Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 Сегодня увидел на прилетке застывшую пчелу с обножкой. И всю дорогу домой, в голове как отрывок песни , крутилось "февральский мед - он вкусный самый" Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 8 минут назад, Рус сказал: Сегодня увидел на прилетке застывшую пчелу с обножкой. И всю дорогу домой, в голове как отрывок песни , крутилось "февральский мед - он вкусный самый" Боком можуть вилізти ці ривки пилку цей рік Мене раніше щимило коли колега на 2-3 дні казав що бачив пилок на бджолах , все таки в нього край села їм везе А зараз довольний мої просрались , за 3км ніхти не полетить 2 подсніжника шукать Зімуєм дальше в клубі Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
tolik2362 Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 12 минут назад, AVA сказал: У марту місяці , да підмор був більше чим у других десь всего до пів літра Кліщ би неждав до марта І ще я роблю контроль кліща самим надійним способом . винімаю послідні пятна розплоду і годую курей , з.їдають до 3-5 рамок в одної точно дивився , чого я її заповнив , бо на зіму ішла на другий рік для трута спеціально матка уже правда ф2 була , но це була матка від Ф1 від В43 Штефана кращого бакфаста якап працювала б даже на разнотравьї у мене небуло І це притом що разнотравья у мене нема зовсім , перенасищеность села , а він умудрявся принести коричневого і причом жидкого протягом року , з чого носили , представляєте пасіка 50 сильних сімей меду нема перед соняхом , а у них літрів по 3 є і у деякихФ2 є І ще пилок несли наскільки різнокольоровий на фоні пасіки , І це все була Ф1 куплена , от віднеї вивів Ф2 відбракував, залишив дві на трута на слідуючий рік , а тут Можливо хватонули осіню якоїсь хімії , бо друга була Ф1 від італії 117, обоє так сказать хитрі хватонуть чогось Но клешь есть еще и трахейный .!А то что хапнули нектара или пельци это также есть весомой причиной. . Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 6 минут назад, tolik2362 сказал: Но клешь есть еще и трахейный .!А то что хапнули нектара или пельци это также есть весомой причиной. . Дуже "хитрі" бджоли інколи боком виходять Вони були в 20% лідерах які вийшли з зими , після першої ревізії У мене нема сильних сімей , даже Бакфаста , опять перенасищеность Пилок з амброзії і лободи розвитку не дає , приходится використовувать недозволені прийоми , качать рамки з пергою і підставлять під засів Тоді весною вилазить боком , нема перги Зато є плюс цього року відводки чому сидять у клубі у них просто нема перги , я їм поміняв рамки на повномедові із сімей Як воно отразится на цім році Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Неизвестный Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 2 часа назад, AVA сказал: Тут спірне питання , прошлий рік дві сімьї після обльоту, почистив дно глянув корм утеплив 6р , так що бджола сиділа на пінопластових заставних На другий день приходю на льотку мертва бджола , та тільки ж учора почистив , в усіх нема двує Так за дві неділі по жмені і висипались до двух рамок бджоли , даже і пилку недождались , пришлось ліквідувать Пасіка майже нелітала , розплод масово негнала , похолодало, пилку небуло , пусті рамки на повномедки замінив при ревізії И в чем-же спорный вопрос если и я говорю выше о том же. Дожила до весны не значит перезимовала. Считать перезимовавшей можно после смены пчелы. 23 минуты назад, AVA сказал: Дуже "хитрі" бджоли інколи боком виходять Вони були в 20% лідерах які вийшли з зими , після першої ревізії У мене нема сильних сімей , даже Бакфаста , опять перенасищеность Пилок з амброзії і лободи розвитку не дає , приходится використовувать недозволені прийоми , качать рамки з пергою і підставлять під засів Тоді весною вилазить боком , нема перги Зато є плюс цього року відводки чому сидять у клубі у них просто нема перги , я їм поміняв рамки на повномедові із сімей Як воно отразится на цім році Да нормально отразится если дать заменители для поддержки,при условии что не будет тепла и будут сидеть без пыльцы. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Неизвестный Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 1 час назад, AVA сказал: умудрявся принести коричневого і причом жидкого протягом року , з чого носили , ....хитрі хватонуть чогось А пробу на падь не делал? Может падь с сосняка? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Неизвестный Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 2 часа назад, ss77 сказал: В эту зиму трудно определить первый облёт. В январе было несколько облётов. Кстати в феврале летают меньше. Пока было только два! Тепло, но пчёлки сидят смирно. Я имел ввиду первый МАССОВЫЙ ВЕСЕННИЙ облет. Если после промежуточного облета погнали расплод то это 50/50 к весне труп или плохо зимующая. Если посыпались после первого облета то по большому счету она ничем не отличилась от той что высыпалась в декабре.Если дожила до весны и на момент ревизии ее надо ссыпать то опять-же разницы абсолютно никакой,семья ушла в ноль как единица. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Укроп Опубликовано 18 февраля, 2020 Автор Share Опубликовано 18 февраля, 2020 Вчора для есперименту в деяких сім’ях позакривав сітчасті дна. Сьогодні клуби на половину розпались, і піднялися на верх. До закриття сиділи з низу, і з верху їх не було навіть видно. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 1 минуту назад, Егор Юрьев сказал: А пробу на падь не делал? Может падь с сосняка? Проблема , а може і вихід з ситуації , що корм на зиму і сімья в мене не совмістимі штуки були тоді Я знав , точніше пройшов коров і свиней І вулики у мене і схема двіженія сімей можно описувать сутки Я вкладав гроші не в пасіку , викручувався на гнилих вуликах путьом пересадки сімей Роботи дофіга *2 зато дійшов майже на 100кг із зімувалої , другий варіант клубніка Польші Зато зараз в кризис сидю з гнилими вуликами із нормальними породистими Ф1 Так там не мог буть в одній сімьї з одної сімьї , скоріше за все якийсь вірус , або пятно хімії на рамкі Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Неизвестный Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 6 минут назад, AVA сказал: Проблема , а може і вихід з ситуації , що корм на зиму і сімья в мене не совмістимі штуки були тоді Я знав , точніше пройшов коров і свиней І вулики у мене і схема двіженія сімей можно описувать сутки Я вкладав гроші не в пасіку , викручувався на гнилих вуликах путьом пересадки сімей Роботи дофіга *2 зато дійшов майже на 100кг із зімувалої , другий варіант клубніка Польші Зато зараз в кризис сидю з гнилими вуликами із нормальними породистими Ф1 Так там не мог буть в одній сімьї з одної сімьї , скоріше за все якийсь вірус , або пятно хімії на рамкі Порой слово сказанное как бы между прочим может дать вариант ответа при анализе ситуации. У меня с маткой от Брониславовича была одна такая семья. Все сидели ,а эта моталась.С чего носили не знаю-вощину тянут,матка сеет,пчелы полно.Мед темный,к зиме не садился.К весне сел 50/50 крупными кристаллами и вверху жидкая часть. Линию сейчас сказать не готов с лету,если интересно напомни к апрелю(буду на пасеке и посмотрю журнал) Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 7 минут назад, Егор Юрьев сказал: Порой слово сказанное как бы между прочим может дать вариант ответа при анализе ситуации. У меня с маткой от Брониславовича была одна такая семья. Все сидели ,а эта моталась.С чего носили не знаю-вощину тянут,матка сеет,пчелы полно.Мед темный,к зиме не садился.К весне сел 50/50 крупными кристаллами и вверху жидкая часть. Линию сейчас сказать не готов с лету,если интересно напомни к апрелю(буду на пасеке и посмотрю журнал) Я просто виразився неправильно на рахунок корму У мене тоді стояла група сімій з корпусами на 300 з верху , яку я зовсім некачав А лежаки викачував по максімум , бо мене задовбало , що залишеш рамки повномедні на зиму , а там виберуть і матка засіє Коли у вас вулики 8р, 9Р , 12Р 13Р , 14Р ,16Р , 18Р , 20Р , 24Р і крутися як білка щоб неїхать у Польшу на клубніку І получить Як МИКо порахував 98,...кг з зімувалої І про тому невитратить лишньої гривні І ще визначить кращі сімьї на слідуючий рік Можливі буть ошибки мої , а може просто бджоли офігели з моїх перетасовок Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Неизвестный Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 4 минуты назад, AVA сказал: Я просто виразився неправильно на рахунок корму У мене тоді стояла група сімій з корпусами на 300 з верху , яку я зовсім некачав А лежаки викачував по максімум , бо мене задовбало , що залишеш рамки повномедні на зиму , а там виберуть і матка засіє Коли у вас вулики 8р, 9Р , 12Р 13Р , 14Р ,16Р , 18Р , 20Р , 24Р і крутися як білка щоб неїхать у Польшу на клубніку І получить Як МИКо порахував 98,...кг з зімувалої І про тому невитратить лишньої гривні І ще визначить кращі сімьї на слідуючий рік Можливі буть ошибки мої , а може просто бджоли офігели з моїх перетасовок Порой под такими сообщениями ставил Но на днях @Женя К упрекнул что посмеялся и зафукал когда-то в темах хотя от последних строчек 8 минут назад, AVA сказал: Можливі буть ошибки мої , а може просто бджоли офігели з моїх перетасовок зная как это реально выглядит(у самого разброс кой-какой и в посуде и в рамках имеется) действительно улыбает. Не в упрек Жене,мог его перепутать и с Жекой NL. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 3 минуты назад, Егор Юрьев сказал: Порой под такими сообщениями ставил Но на днях @Женя К упрекнул что посмеялся и зафукал когда-то в темах хотя от последних строчек зная как это реально выглядит(у самого разброс кой-какой и в посуде и в рамках имеется) действительно улыбает. Не в упрек Жене,мог его перепутать и с Жекой NL. Я необижаюсь Колега Фігеє з моїх перетасовок і технології Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 43 минуты назад, AVA сказал: Зато зараз в кризис сидю з гнилими вуликами із нормальними породистими Ф1 19 минут назад, AVA сказал: Як МИКо порахував невитратить лишньої гривні Мико может подсказать где делают корпуса 145 по 80 гривен и отличного качества Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Nadia Опубликовано 18 февраля, 2020 Share Опубликовано 18 февраля, 2020 Только что, Мико сказал: Мико может подсказать где делают корпуса 145 по 80 гривен и отличного качества Ух-ты, а где?) Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.