Перейти к содержанию

Осінь-Зима 2019/20

Укроп

Рекомендуемые сообщения

4 минуты назад, tolik2362 сказал:

Юра :IMHO1:если считать что семя перезимовала надо через 40 дней после массового облета атак это:ae: но это :IMHO1::hi:

И я о том же.

Перезимовала значит жива,а жива-работоспособная.

А первый облет это значит дожила или дотянула до весны.

6 минут назад, Егор Юрьев сказал:

В эту зиму трудно определить первый облёт. В январе было несколько облётов. Кстати в феврале летают меньше. Пока было только два! Тепло, но пчёлки сидят смирно.

4 минуты назад, tolik2362 сказал:

Юра :IMHO1:если считать что семя перезимовала надо через 40 дней после массового облета атак это:ae: но это :IMHO1::hi:

А як цю теорію примінить мені до цього року :umora:

19.12.19 масовий у всіх , но можливо разної сили

Через 40 днів ( ну майже )  2.02.20 також такий самий обліт 

Слідуючі 40 днів десь 13.03.20 і то гісметіо необіщає 

Якесь магічний інтервал виходить :hmm:

Пока нече всі живі , вильоти бачив з кожного , що всередині незнаю

Зверху глянув тільки відводки , там кришу зняв і сразу плівка 

7 минут назад, Егор Юрьев сказал:

И я о том же.

Перезимовала значит жива,а жива-работоспособная.

Тут спірне питання ,  прошлий рік дві сімьї після обльоту, почистив дно глянув корм утеплив 6р ,

так що бджола сиділа на пінопластових заставних 

На другий день приходю на льотку мертва бджола , та тільки ж учора почистив , в усіх нема  двує 

Так за дві неділі по жмені і висипались до двух рамок бджоли , даже і пилку недождались ,  пришлось ліквідувать 

Пасіка майже нелітала , розплод масово негнала ,  похолодало,  пилку небуло , пусті рамки на повномедки замінив при ревізії :dntknw:

6 минут назад, AVA сказал:

А як цю теорію примінить мені до цього року :umora:

19.12.19 масовий у всіх , но можливо разної сили

Через 40 днів ( ну майже )  2.02.20 також такий самий обліт 

Слідуючі 40 днів десь 13.03.20 і то гісметіо необіщає 

Якесь магічний інтервал виходить :hmm:

Пока нече всі живі , вильоти бачив з кожного , що всередині незнаю

Зверху глянув тільки відводки , там кришу зняв і сразу плівка 

Это у вас экстремальная зимовка .Но если после ваших облетов пчелы не погнали рас плод то они еще зимуют .А если гонят и в большом количестве  а погоды хорошей не предвидится то это очень не хорошо . У нас сидят и не летают потому как массового  облета не было и в блежайшое время не предвидится .Так что у меня пока идет все по классике .:hi:

7 минут назад, AVA сказал:

Тут спірне питання ,  прошлий рік дві сімьї після обльоту, почистив дно глянув корм утеплив 6р ,

На другий день приходю на льотку мертва бджола , та тільки ж учора почистив , в усіх нема  двує 

Так за дві неділі по жмені і висипались до двух рамок бджоли , даже і пилку недождались ,  пришлось ліквідувать 

Пасіка майже нелітала , розплод масово негнала ,  похолодало,  пилку небуло , пусті рамки на повномедки замінив при ревізії :dntknw:

:IMHO1:проблема была в том что корм который вы под ставили сыграл злую шутку :hi:

1 минуту назад, tolik2362 сказал:

Это у вас экстремальная зимовка .Но если после ваших облетов пчелы не погнали рас плод то они еще зимуют .А если гонят и в большом количестве  а погоды хорошей не предвидится то это очень не хорошо . У нас сидят и не летают потому как массового  облета не было и в блежайшое время не предвидится .Так что у меня пока идет все по классике .:hi:

Наявність розплоду провіряв тільки рукою , ненайшов , ще жодну невскривав 

Ще наявність розплоду з практики можна побачить по кришам переді стоящих вуликів 

Але тут також непонятка  із-за обльоту 19.12.19 криші чисті 

Отводки з плівкою то після обльоту зібрались у клуб через плівку видно 

12 минут назад, tolik2362 сказал:

:IMHO1:проблема была в том что корм который вы под ставили сыграл злую шутку :hi:

Так це не корм,  це обичні лишні рамки забрані перед зимою і нефакт що я їм підставляв , уже неповню 

При першій ревізії заміняю тільки 10% сімей по одній рамкі , для більшості нема потреби ,забрав лишні і все ,  

Була в них відміність від інших,  підмору було в два рази більше чим в інших сімей 

28 минут назад, AVA сказал:

Так це не корм,  це обичні лишні рамки забрані перед зимою і нефакт що я їм підставляв , уже неповню 

При першій ревізії заміняю тільки 10% сімей по одній рамкі , для більшості нема потреби ,забрав лишні і все ,  

Була в них відміність від інших,  підмору було в два рази більше чим в інших сімей 

Тогда клещ добил :IMHO1:

22 минуты назад, tolik2362 сказал:

Тогда клещ добил :IMHO1:

У марту місяці :umora:, да підмор був більше чим у других десь всего до пів літра 

Кліщ би неждав до марта 

І ще я роблю контроль кліща самим надійним способом . винімаю послідні пятна розплоду і годую курей , з.їдають до 3-5 рамок :umora:

в одної точно дивився , чого я її заповнив , бо на зіму ішла на другий рік для трута спеціально 

матка уже правда ф2 була , но це була матка від Ф1 від В43 Штефана кращого бакфаста якап працювала  б даже на разнотравьї у мене небуло 

І це притом що разнотравья у мене нема зовсім , перенасищеность села , а він умудрявся принести коричневого і причом жидкого протягом року , з чого носили :dntknw: , представляєте пасіка 50 сильних сімей меду нема перед соняхом , а у них літрів по 3 є і у деякихФ2  є

І ще пилок несли наскільки різнокольоровий на фоні пасіки , 

І це все була Ф1 куплена , от віднеї вивів Ф2 відбракував, залишив дві на трута на слідуючий рік , а тут :dntknw:

Можливо хватонули осіню якоїсь хімії :hmm:, бо друга була Ф1 від італії 117, обоє так сказать хитрі хватонуть чогось 

Сегодня увидел на прилетке застывшую пчелу с обножкой. И всю дорогу домой, в голове как отрывок песни , крутилось "февральский мед - он вкусный самый":hmm:

8 минут назад, Рус сказал:

Сегодня увидел на прилетке застывшую пчелу с обножкой. И всю дорогу домой, в голове как отрывок песни , крутилось "февральский мед - он вкусный самый":hmm:

Боком можуть вилізти ці ривки пилку цей рік 
Мене раніше щимило коли колега на 2-3 дні казав що бачив пилок на бджолах , все таки в нього край села їм везе

А зараз довольний мої просрались , за 3км ніхти не полетить 2 подсніжника шукать :umora:

Зімуєм дальше в клубі 

12 минут назад, AVA сказал:

У марту місяці :umora:, да підмор був більше чим у других десь всего до пів літра 

Кліщ би неждав до марта 

І ще я роблю контроль кліща самим надійним способом . винімаю послідні пятна розплоду і годую курей , з.їдають до 3-5 рамок :umora:

в одної точно дивився , чого я її заповнив , бо на зіму ішла на другий рік для трута спеціально 

матка уже правда ф2 була , но це була матка від Ф1 від В43 Штефана кращого бакфаста якап працювала  б даже на разнотравьї у мене небуло 

І це притом що разнотравья у мене нема зовсім , перенасищеность села , а він умудрявся принести коричневого і причом жидкого протягом року , з чого носили :dntknw: , представляєте пасіка 50 сильних сімей меду нема перед соняхом , а у них літрів по 3 є і у деякихФ2  є

І ще пилок несли наскільки різнокольоровий на фоні пасіки , 

І це все була Ф1 куплена , от віднеї вивів Ф2 відбракував, залишив дві на трута на слідуючий рік , а тут :dntknw:

Можливо хватонули осіню якоїсь хімії :hmm:, бо друга була Ф1 від італії 117, обоє так сказать хитрі хватонуть чогось 

Но клешь  есть еще и трахейный .!А то что хапнули нектара или пельци  это также есть весомой причиной. .:hi:

6 минут назад, tolik2362 сказал:

Но клешь  есть еще и трахейный .!А то что хапнули нектара или пельци  это также есть весомой причиной. .:hi:

Дуже "хитрі"  бджоли інколи боком виходять 

Вони були в 20% лідерах які вийшли з зими , після першої ревізії 

У мене нема сильних сімей , даже Бакфаста , опять перенасищеность

Пилок з амброзії і лободи розвитку не дає , приходится використовувать недозволені прийоми ,

качать рамки з пергою і підставлять під засів 

Тоді весною вилазить боком , нема перги 

Зато є плюс цього року відводки чому сидять у клубі у них просто нема перги , я їм поміняв рамки на повномедові із сімей 

Як воно отразится на цім році :dntknw:

2 часа назад, AVA сказал:

И в чем-же спорный вопрос если и я говорю выше о том же.

Дожила до весны не значит перезимовала.

Считать перезимовавшей можно после смены пчелы.:IMHO1:

23 минуты назад, AVA сказал:

Дуже "хитрі"  бджоли інколи боком виходять 

Вони були в 20% лідерах які вийшли з зими , після першої ревізії 

У мене нема сильних сімей , даже Бакфаста , опять перенасищеность

Пилок з амброзії і лободи розвитку не дає , приходится використовувать недозволені прийоми ,

качать рамки з пергою і підставлять під засів 

Тоді весною вилазить боком , нема перги 

Зато є плюс цього року відводки чому сидять у клубі у них просто нема перги , я їм поміняв рамки на повномедові із сімей 

Як воно отразится на цім році :dntknw:

Да нормально отразится если дать заменители для поддержки,при условии что не будет тепла и будут сидеть без пыльцы.

1 час назад, AVA сказал:

умудрявся принести коричневого і причом жидкого протягом року , з чого носили :dntknw: , ....хитрі хватонуть чогось 

А пробу на падь не делал?

Может падь с сосняка?

2 часа назад, ss77 сказал:

В эту зиму трудно определить первый облёт. В январе было несколько облётов. Кстати в феврале летают меньше. Пока было только два! Тепло, но пчёлки сидят смирно.

Я имел ввиду первый МАССОВЫЙ ВЕСЕННИЙ облет.

Если после промежуточного облета погнали расплод то это 50/50 к весне труп или плохо зимующая.

Если посыпались после первого облета то :IMHO:по большому счету она ничем не отличилась от той что высыпалась в декабре.Если дожила до весны и на момент ревизии ее надо ссыпать то опять-же разницы абсолютно никакой,семья ушла в ноль как единица.:IMHO1:

Вчора для есперименту в деяких сім’ях позакривав сітчасті дна. Сьогодні клуби на половину розпались, і піднялися на верх. До закриття сиділи з низу, і з верху їх не було навіть видно. 

1 минуту назад, Егор Юрьев сказал:

А пробу на падь не делал?

Может падь с сосняка?

Проблема , а може і вихід з ситуації , що корм на зиму і сімья в мене не совмістимі штуки були тоді :umora:

Я знав , точніше пройшов коров і свиней І вулики у мене і схема двіженія сімей можно описувать сутки 

Я вкладав гроші не в пасіку , викручувався на гнилих вуликах путьом пересадки сімей 

Роботи дофіга *2 зато дійшов майже на 100кг із зімувалої , другий варіант клубніка Польші :umora:

Зато зараз в кризис сидю з гнилими вуликами із нормальними породистими Ф1 :umora:

Так там не мог буть в одній сімьї з одної сімьї , скоріше за все якийсь вірус , або пятно хімії на рамкі 

6 минут назад, AVA сказал:

Проблема , а може і вихід з ситуації , що корм на зиму і сімья в мене не совмістимі штуки були тоді :umora:

Я знав , точніше пройшов коров і свиней І вулики у мене і схема двіженія сімей можно описувать сутки 

Я вкладав гроші не в пасіку , викручувався на гнилих вуликах путьом пересадки сімей 

Роботи дофіга *2 зато дійшов майже на 100кг із зімувалої , другий варіант клубніка Польші :umora:

Зато зараз в кризис сидю з гнилими вуликами із нормальними породистими Ф1 :umora:

Так там не мог буть в одній сімьї з одної сімьї , скоріше за все якийсь вірус , або пятно хімії на рамкі 

Порой слово сказанное как бы между прочим может дать вариант ответа при анализе ситуации.

У меня с маткой от Брониславовича была одна такая семья.

Все сидели ,а эта моталась.С чего носили не знаю-вощину тянут,матка сеет,пчелы полно.Мед темный,к зиме не садился.К весне сел 50/50 крупными кристаллами и вверху жидкая часть.

Линию сейчас сказать не готов с лету,если интересно напомни к апрелю(буду на пасеке и посмотрю журнал)

7 минут назад, Егор Юрьев сказал:

Порой слово сказанное как бы между прочим может дать вариант ответа при анализе ситуации.

У меня с маткой от Брониславовича была одна такая семья.

Все сидели ,а эта моталась.С чего носили не знаю-вощину тянут,матка сеет,пчелы полно.Мед темный,к зиме не садился.К весне сел 50/50 крупными кристаллами и вверху жидкая часть.

Линию сейчас сказать не готов с лету,если интересно напомни к апрелю(буду на пасеке и посмотрю журнал)

Я просто виразився неправильно на рахунок корму

У мене тоді стояла група сімій з корпусами на 300 з верху , яку я зовсім некачав 

А лежаки викачував по максімум , бо мене задовбало , що залишеш рамки повномедні на зиму , а там виберуть і матка засіє 

Коли у вас вулики 8р, 9Р , 12Р 13Р , 14Р ,16Р , 18Р , 20Р , 24Р і крутися як білка щоб неїхать у Польшу на клубніку І получить 

Як МИКо порахував 98,...кг з зімувалої І про тому невитратить лишньої гривні 

І ще визначить кращі сімьї на слідуючий рік :dntknw:

Можливі буть ошибки мої , а може просто бджоли офігели з моїх перетасовок  :umora:

4 минуты назад, AVA сказал:

Я просто виразився неправильно на рахунок корму

У мене тоді стояла група сімій з корпусами на 300 з верху , яку я зовсім некачав 

А лежаки викачував по максімум , бо мене задовбало , що залишеш рамки повномедні на зиму , а там виберуть і матка засіє 

Коли у вас вулики 8р, 9Р , 12Р 13Р , 14Р ,16Р , 18Р , 20Р , 24Р і крутися як білка щоб неїхать у Польшу на клубніку І получить 

Як МИКо порахував 98,...кг з зімувалої І про тому невитратить лишньої гривні 

І ще визначить кращі сімьї на слідуючий рік :dntknw:

Можливі буть ошибки мої , а може просто бджоли офігели з моїх перетасовок  :umora:

Порой под такими сообщениями ставил :umora: 

Но на днях @Женя К упрекнул что посмеялся и зафукал когда-то в темах хотя от последних строчек 

8 минут назад, AVA сказал:

зная как это реально выглядит(у самого разброс кой-какой и в посуде и в рамках имеется) действительно улыбает.

Не в упрек Жене,мог его перепутать и с Жекой NL.

:az:

3 минуты назад, Егор Юрьев сказал:

Порой под такими сообщениями ставил :umora: 

Но на днях @Женя К упрекнул что посмеялся и зафукал когда-то в темах хотя от последних строчек 

зная как это реально выглядит(у самого разброс кой-какой и в посуде и в рамках имеется) действительно улыбает.

Не в упрек Жене,мог его перепутать и с Жекой NL.

:az:

Я необижаюсь :umora:

Колега Фігеє з моїх перетасовок і технології 

43 минуты назад, AVA сказал:

19 минут назад, AVA сказал:

Як МИКо порахував  невитратить лишньої гривні 

Мико может подсказать где делают корпуса 145 по 80 гривен и отличного качества 

Только что, Мико сказал:

Мико может подсказать где делают корпуса 145 по 80 гривен и отличного качества 

Ух-ты, а где?)

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...