Перейти к содержанию

Методи визначення породи бджіл

владек

Рекомендуемые сообщения

23 хвилини тому, Пахомич сказав:

Як то так , лівим кінцем 77 залізла в кавказянку і УС , а правим в краінку і італійку. Скоріш за все Губін працював для партії і народу за принципом  " пісцяні не пісцяні" . Так само ви щось підтасовуєте і підтасовуєте . Для чого в тему підкинули  індекси  Кузьміча, Броніславича, Майєра? Складається таке враження , що ви майстер по аплікації - один кусок вирізали , другий вставили.:hi:

ТакіДа - напьйорсточніки:).

1 година тому, Майер сказав:

Промер давно готов. Идеальная карпатка по первому стандарту еще В.А. Губина (времена 77 линии). Смотрите доверительные интервалы. Среднее КИ=2,345 от 1,900 до 2,790 и коэффициент вариации 9,7%. Прекрасные показатели. Придраться не к чему.

Графики безупречны- как у хорошего селекционного материала. Что касается отнесения к какому-либо типу карпатки- это не Вучковскии и не Синевир- хорошие образцы для сравнения у меня есть. Для Говерлы есть один образец и он похож на Вашу семью, но это не совсем достоверно. Методы сравнения образцов есть, но из-за небольшого их количества точно заявлять, что это именно Говерла я не могу.

"В заводському типі «Говерла» поєднано карпатських бджіл лінії 62, бджіл «Вучківського» та «Колочавського» типів, а також видатні чистопородні бджолині сім’ї з Івано-франківської, Чернівецької областей та зі Словаччини. Після багаторічних досліджень не всі вихідні генеалогічні групи залишились для формування типу."

2 часа назад, amator сказал:

ТакіДа - напьйорсточніки:).

То шо в цій темі твориться , то напйорсточники нехай сховаються:hi:

3 години тому, amator сказав:

Мішаня - як справи? На всяк випадок забираю Карніка_3. З"явилося вікно в С/Г роботах - дощ.

Карніка_2 вже закинув! Ок,  без проблем, битися не будемо:umora:

12 часов назад, Пахомич сказал:

Так само ви щось підтасовуєте і підтасовуєте . Для чого в тему підкинули  індекси  Кузьміча, Броніславича, Майєра? Складається таке враження , що ви майстер по аплікації - один кусок вирізали , другий вставили.:hi:

Будьте поточнее- где и что я подтасовываю? Желание промерять одним индексом (КИ) уже всех давно покинуло. 

С чего- то должны появляться новые разработки в морфометрии. Если Вы против Кузьмича-переименуем в индекс Гайдара. Но этот индекс хорошо работает.

Вы вроде как-бы и не заметили, что Украина имеет уже свою школу морфометристов и программа доступна любому пчеловоду- всего за 2 года. У нас преподаватели пчеловодства не знают что такое кубитальный индекс. Так что терпите меня, работать я могу полноценно только на этом форуме. К сожалению, Казахстан остался там где и был и прогресса в породах не было, нет и не будет.

3 часа назад, Майер сказал:

Будьте поточнее- где и что я подтасовываю? Желание промерять одним индексом (КИ) уже всех давно покинуло. 

С чего- то должны появляться новые разработки в морфометрии. Если Вы против Кузьмича-переименуем в индекс Гайдара. Но этот индекс хорошо работает.

Вы вроде как-бы и не заметили, что Украина имеет уже свою школу морфометристов и программа доступна любому пчеловоду- всего за 2 года. У нас преподаватели пчеловодства не знают что такое кубитальный индекс. Так что терпите меня, работать я могу полноценно только на этом форуме. К сожалению, Казахстан остался там где и был и прогресса в породах не было, нет и не будет.

Крило давним давно розложене по поличках  і наглошується , що основними  в крилі  є К.І і дискоїдальне зміщення. Навіть Рутнер говорить, що гантельний індекс не відіграє  важливу роль. Проміри робите з різних помісей , встановлюєте в процентах вміст других порід в помісі хоча ви знаєте, що помісь породи з відємним дискоїдальним  на плюсове дає перехідні форми  також і К.І.Яка може бути програма коли ви маєте індекси тільки  краінки, лісової і італьянки. Єдиний плюс це спрощення в обрахунках і точніше  визначення кутового зміщення. Длі визначення складу помісі у вас не має напряцьованих даних , а без них програма мертва. Розлложіте просту помісь по комбінаціях  лісова Х краінку і (лісова Х краінка) х краіну.:hi:    

1 час назад, Пахомич сказал:

Крило давним давно розложене по поличках  і наглошується , що основними  в крилі  є К.І і дискоїдальне зміщення. Навіть Рутнер говорить, що гантельний індекс не відіграє  важливу роль. Проміри робите з різних помісей , встановлюєте в процентах вміст других порід в помісі хоча ви знаєте, що помісь породи з відємним дискоїдальним  на плюсове дає перехідні форми  також і К.І.Яка може бути програма коли ви маєте індекси тільки  краінки, лісової і італьянки. Єдиний плюс це спрощення в обрахунках і точніше  визначення кутового зміщення. Длі визначення складу помісі у вас не має напряцьованих даних , а без них програма мертва. Розлложіте просту помісь по комбінаціях  лісова Х краінку і (лісова Х краінка) х краіну.:hi:    

А де готова вже програма про яку пишите ? Як її назва ?

5 минут назад, Пахомич сказал:

Раз промірують , визначають проценти, придатність для розведення,то щось є. Правда чистих карпатки , поліської , УС , кавказької ніхто в руках не тримав , а К.І. визначають по методиці  "орел - решка" . Хочаб для ясності результати промірів перекреслювали  червоною лінією з написом проба. :IMHO: 

Сто раз відміряти - один відрізати. 

В 24.03.2019 в 19:04, bercik alex /liliya сказал:

Шпіон! Знайда скани крил цих маток які зайшли уже в БІІБРІД.

Снимок матки в бібріді.PNG

Рудаков.Шукайте цІ крила !:dntknw: І не заважайте хлопцям спілкуватися.

3 часа назад, bercik alex /liliya сказал:

Рудаков.Шукайте цІ крила !:dntknw: І не заважайте хлопцям спілкуватися.

На частину маток в http://carpatica.honey.biz.ua є результати дослідження, крила які Вас цікавлять є в Ігоря. Особисто мене не цікавлять матки зі списку який надали. Кому Я заважаю, Вам ? Невже клієнти стали розумні і всі хочуть дослідження материнок? Я ось не боюся показати що в мене є. 

З.і. про карпатку давайте в темі карпатки.

7 часов назад, Пахомич сказал:

Пахомыч, на моем компьютере этих данных больше чем Вы можете себе представить. Гантельный индекс У Руттнера не играл роли, потому что карника отличалась от темной лесной двумя индексами достаточно хорошо. Посмотрите историю карники. Там все просто.

4 години тому, Майер сказав:

Пахомыч, на моем компьютере этих данных больше чем Вы можете себе представить. Гантельный индекс У Руттнера не играл роли, потому что карника отличалась от темной лесной двумя индексами достаточно хорошо. Посмотрите историю карники. Там все просто.

Все абсолютно верно. Немцы решали свои задачи и в своих условиях. Чуть позже стали использовать и гантельный индекс, но как пороговое значение в 0,923. С ним все предельно просто: левее меллифера, правее карника.

Но я умиляюсь другим. Пахомыч так и пытается склонить Вас к разложению помеси на исходные составляющие, да еще и в процентах, да еще и с помощью программы, которая "мертвая":). И вот это последнее какраз и является ключевым. Поскольку не существует ни одной "живой" программы, которая пыталась бы решать такую абсурдную задачу :).

Даже предположить не могу, что Пахомыч не видит разницы между вероятностью соответствия в процентах и процентным содержанием, поэтому высоко ценю его стеб :).

Вот только кто после этого есть истинный мастер аппликаций :umora:?

В 24.03.2019 в 17:32, Mihail-ves сказав:

Ми отримали карніку та міліферу (не всю), і коли я у Ваших попрацював, а потім пішов на оригінали, то прийшлось і інші привести до такого вигляду як в архіві. І зараз по них проходжу кавказьку. Вузли жилок чіткі, легко ставити круги.

Карніку і меліферу я надав всю і збільшену. Тобто те, чого мені бракувало, бо решту опрацював сам. Але від Вас я отримав половину меліфери у низькій роздільній здатності і це трохи проблема... :)

А за решту дякую!

Це вже синтезована тпс-ка за Вашими  "*.dw.png":

blob.thumb.png.a3f73eb8d83a811f734dcb43782e64f9.png

Доречі, IdentiFly версії 1,0 маєте? Вона ще працювала з не вивихнутою точкою №14 :), а відповідно і її класифікатори. Якщо потрібно, то скину.

6 годин тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав:

Доречі, IdentiFly версії 1,0 маєте?

звичайно є. попробую пройтись в ній, якщо потрібно.

У версії 1.0 була проблема із зображенням, не всі формати відкривала, тому вже давно працюю  в другій версії.

7 годин тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав:

Але від Вас я отримав половину меліфери у низькій роздільній здатності і це трохи проблема... 

Я встиг пройти частину проб до того як Ви виставили збільшені скани, тому і надав все що було.

До речі вже всі крила оцифровані в IdentiFly і знаходяться тут https://drive.google.com/open?id=1rmAGVq-HbPYaXRwJ5E7KOPUJh3QPABtZ

2 години тому, Mihail-ves сказав:

У версії 1.0 була проблема із зображенням, не всі формати відкривала

У мене і попередня  1.1 також не все відкривала.

13 години тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав:

Пахомыч так и пытается склонить Вас к разложению помеси на исходные составляющие, да еще и в процентах, да еще и с помощью программы, которая "мертвая":).

И вот это последнее какраз и является ключевым. Поскольку не существует ни одной "живой" программы, которая пыталась бы решать такую абсурдную задачу :).

Жаль, що не смислю в програмуванні. Гарна ідея - "Індекс Пахомича"!:)

1 година тому, amator сказав:

Гарна ідея - "Індекс Пахомича"!:)

Смієтесь, але індекс з такою назвою вже існує ;) :). Майєр його певний час досліджував і може описати. Це вже не кажучи про самого Пахомича :).

У мене з тим індексом єдина проблема - потребує додаткових точок до вже існуючих дванадцяти. По 19 точках лише збираюся щільно попрацювати, тому цілком можливо... :).

Отже щеміть тих двох панів, щоб поділились інформацією, і буде в секті свято :).

1 година тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав:

Смієтесь, але індекс з такою назвою вже існує ;) 

Знову я спізнився... :(.

А з тими двома - ми розберемось: "У нас длинные руки"(с):)

4 часа назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал:

Смієтесь, але індекс з такою назвою вже існує ;) :). Майєр його певний час досліджував і може описати.

Потратил на него много времени, но уловить его точное поведение и применение не могу- нет вариационной кривой. По средним значениям понять что-либо сложно.

С индексами все достаточно сложно. Вначале найти, потом куча промеров, затем кто-то посторонний должен это воспринять, потом совместная работа. И когда вроде все получилось попадается проба, которая все гробит... И сначала.

Название последнего индекса "новый ДС2", количество промеров и названия файлов на скане ниже (Это не все)

5c9b98de5502a_2019-3-27_21-38-23_593.thumb.jpg.b756ff488e58c9c1463b2114fc676d64.jpg. Но и это не гарантия, что не уйдет в брак. А обкатать надо на всех породах и даже бакфаст. 

Ниже кавказянка из коллекции Руттнера- крыльев немного маловато, но некоторые выводы сделать можно.

Первый образец 1221 гурийская популяция- норма

Второй                   1223 гурийская популяция- гибрид

третий                    1226 карталинская полностью уходит влево и кавказской назвать нельзя.

1221.jpg

1223.jpg

1226.jpg

Згідний, нормальна кавказянка

5c9bbb59a67b1_2019-3-27_19-58-27_162.thumb.jpg.8c0c5095d60e65be2a4023cd3f8b0599.jpg

Підтримую.

5c9bbb5c73536_2019-3-27_20-0-17_811.thumb.jpg.c76a41b3282af71d5d3f21b53ba888d8.jpg

третий                    1226 карталинская полностью уходит влево и кавказской назвать нельзя

в цій пробі тільки три крила попадать в міліферу та УС, але більшість достатньо кучно лягають в еліпси СГК по трьох класифікаторах.:IMHO:

5c9bbb5ec780e_2019-3-27_20-1-11_180.thumb.jpg.47cc1fdcab05e3e5dca8559544de1dd4.jpg

процент відповідності менший ніж у 1221 але і у повну помісь я б її не відносив. Але в зв'язку з малою кількість крил, щось більш точно говорити не можна.

Подскажите что нужно для определения породы? Хочу своих проверить местных, дед говорил степная, интересно стало аж)

3 години тому, Майер сказав:

Потратил на него много времени, но уловить его точное поведение и применение не могу- нет вариационной кривой. По средним значениям понять что-либо сложно.

Так надо было свиснуть... :)

3 години тому, Майер сказав:

Ниже кавказянка из коллекции Руттнера- крыльев немного маловато, но некоторые выводы сделать можно.

третий                    1226 карталинская полностью уходит влево и кавказской назвать нельзя.

А  традиционное дискоидальное по 1221 Вас не смущает? Не высоковато ли будет? А вместе с индексом Вашего имени вообще норовит прижаться к степной :). Оригинальный DAWINO не особо ее жалует:

blob.png.ae42fa0a75f07a52173235a47d5be695.png

Ну и остальные

blob.png.311c1689723370b710faafbe1b367dea.png

blob.png.e81c3f6216f88ba8420745b2badfbcc8.png

И кому теперь верить :)?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...