Перейти к содержанию

Методи визначення породи бджіл

владек

Рекомендуемые сообщения

Розумію , до лємпочки Вам оті всі штами, рами , і тд. 

Я підтримую Вашу роботу , поважаю, графіки також треба . Ну хочаб для того щоб люди знали від чого відштовхуватися.

Може і спати будуть спокойніше:umora:

6 хвилин тому, В 361 сказав:

Розумію , до лємпочки Вам оті всі штами, рами , і тд. 

Я підтримую Вашу роботу , поважаю, графіки також треба . Ну хочаб для того щоб люди знали від чого відштовхуватися.

Може і спати будуть спокойніше:umora:

Як мінімум, для того, щоб було що підливати :)

5 минут назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал:

Як мінімум, для того, щоб було що підливати :)

Щоб підливати треба мати знання , і розуміти те , а не так як наші ...

То небо і земля. Там мають розум

15 хвилин тому, В 361 сказав:

Щоб підливати треба мати знання , і розуміти те , а не так як наші ...

То небо і земля. Там мають розум

Я не думаю, що у нас бракує толкових людей. Тут швидше відсутність економічних механізмів. Така праця дуже не легка, а стимули практично відсунті. 

5 часов назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал:

Я не думаю, що у нас бракує толкових людей. Тут швидше відсутність економічних механізмів. Така праця дуже не легка, а стимули практично відсунті. 

Таку петрушку можна студентам розказувати .

По факту написане Вами ось це є жалюгідним виправданням при продажі бадяги. Сумно.

3 години тому, В 361 сказав:

По факту написане Вами ось це є жалюгідним виправданням при продажі бадяги. Сумно.

Ну мені також сумно через те, що Вам сумно :). Хоча цілу ніч теренділи і ніби обом було весело. :umora:

А щодо жалюгідного виправдання, то скажіть, чи пробували Ви себе у цій справі? Навіть не у селекції, а попросту в якості тестера?
Бо це дуже лайтовий варіант того, де Вам доведеться потратити купу часу з нульовим вихлопом :). Ну і на хвильку уявіть, що у Вас під таку байду заточена вся пасіка...

А тепер трішки лірики. Ось ми почали наше нічне спілкування з мого поста про класифікатор. Але спитайте, для чого я це роблю, якщо степовою не займаюсь і не планую у майбутньому??? Часу потратив десь біля тижня і це ще не все, а зиску ноль і не передбачається.

Десь приблизно так і в селекції , тому з бажаючими там не густо... :)

2 минуты назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал:

Ну мені також сумно через те, що Вам сумно :). Хоча цілу ніч теренділи і ніби обом було весело. :umora:

А щодо жалюгідного виправдання, то скажіть, чи пробували Ви себе у цій справі? Навіть не у селекції, а попросту в якості тестера?
Бо це дуже лайтовий варіант того, де Вам доведеться потратити купу часу з нульовим вихлопом :). Ну і на хвильку уявіть, що у Вас під таку байду заточена вся пасіка...

А тепер трішки лірики. Ось ми почали наше нічне спілкування з мого поста про класифікатор. Але спитайте, для чого я це роблю, якщо степовою не займаюсь і не планую у майбутньому??? Часу потратив десь біля тижня і це ще не все, а зиску ноль і не передбачається.

Десь приблизно так і в селекції , тому з бажаючими там не густо... :umora::)

Якщо Вас чимось образив , то вибачаюсь.

Та я вже тестер з 2016 :umora:.  Відчув як ніхто цей " кайф" :umora:

Тому я з Вами і спілкуюсь. :umora:

Щось своє може доніс Вам цікаве , а може не цікаве . Хз. 

Те що Ви написали що не має там в когось стимулу чи ще щось , то не так 

Кому треба той сам знаходить стимули і ще . І рухається в перед

11 минут назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал:

і не планую у майбутньому??? Часу потратив десь біля тижня і це ще не все, а зиску ноль і не передбачається.

То може не треба тратити час на те що нікому не цікаве??? , по факту якщо випити кави то толку більше буде . Але кожному своє :vinny:

Знаю я цей прикол . Сів дядько мірати крила , тут приходять і питають , а що це ти міряєш якихось бухвастів карнік , наше треба міряти !! Тий дядько починає наше міряти , міряв , міряв і наміряв , ціла папка  кіла три , виходить показати тим крикуна свою роботу , а крикуни пропали швидко :umora:. Кіно:umora:

28 минут назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал:

Але спитайте, для чого я це роблю, якщо степовою не займаюсь і не планую у майбутньому??? Часу потратив десь біля тижня і це ще не все, а зиску ноль і не передбачається.

Всё логично, что бы знать с какими помесями были скрещены те или другие пчёлы. :)

25 минут назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал:

заточена вся пасіка...

Для початку треба взнати , чи є бажаючі купити певний матеріал відшліфований . Якщо є , то можна тестити , але все треба писати , всі затрати і не отриману медову частку . На базі цього і формувати ціну на цей матеріал. В  плюсі мають бути всі учасники , якщо хтось в мінусі буде ,тоді все  посипеться . Ніби логічно:umora:

14 часов назад, В 361 сказал:

:umora:дякую розмішили .  Мене більше дивує що Ви до сих пір не зрозуміли що таке баки . Коли зрозумієте , і мені поясните , тоді вишлю крила. 

І ще.. якщо доповнюєте текст то попереджайте. Бо якось...

То поясни ,що таке бакфаст.

2 години тому, В 361 сказав:

Якщо Вас чимось образив , то вибачаюсь.

Та припиняйте, які там образи. Ми ж обоє у приколі :)

2 години тому, В 361 сказав:

Та я вже тестер з 2016 :umora:.  Відчув як ніхто цей " кайф" :umora:

І що, по протоколу? Навіть вуликові картки заповнювали? :)

Товариство, кому цікаво. Експериментальна версія, не остаточна:

apis-mellifera-5-subspecies-(Sossimai).dw.xml

Скріншот роботи в IdentiFly:

image.thumb.png.7571fe4dc5dfb0b2bd001acfc54f9c89.png

Те ж саме у MorphoXL, досліджується інший зразок:

image.thumb.png.88606981d343c2228730a0585cb0c49f.png

2 часа назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал:

Та припиняйте, які там образи. Ми ж обоє у приколі :)

І що, по протоколу? Навіть вуликові картки заповнювали? :)

Все як має бути  " по всєй формє  "   " ,  " опісь , протокол , сдал , прінял , отпєчаткі пальцєв " :umora:

Мовою оригіналу . 

From " Briliant hand " 

3 часа назад, Пахомич сказал:

То спід , так одна лиса стара людина сказала . 

4 часа назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал:

Товариство, кому цікаво. Експериментальна версія, не остаточна:

apis-mellifera-5-subspecies-(Sossimai).dw.xml 9 \u043a\u0411 · 1 загрузка

Скріншот роботи в IdentiFly:

image.thumb.png.7571fe4dc5dfb0b2bd001acfc54f9c89.png

Те ж саме у MorphoXL, досліджується інший зразок:

image.thumb.png.88606981d343c2228730a0585cb0c49f.png

Нагадайте мені про байку яку обіцяв , пліз, бо можу забути , там гумор буде позитивний .  Ключове слово " графік " . Дякую

Через тиждень нагадайте

В 01.03.2025 в 17:14, Пахомич сказал:

а що тут пояснювати -міжпородний крос

01.03.2025 в 10:29, В 361 сказав:

Таку петрушку можна студентам розказувати .

Будь який відбір в першу чергу це затрачений час. А в нас всі хочуть швидко і вигідно, гривню вклали сьогодні а завтра щоб тисяча була. Із "селекцією бджіл" так не проходить .

01.03.2025 в 14:49, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав:

Бо це дуже лайтовий варіант того, де Вам доведеться потратити купу часу з нульовим вихлопом :)

Да це взагалі супер можна сказати варіант, що тестер тільки час витратив. 

01.03.2025 в 15:19, В 361 сказав:

Для початку треба взнати , чи є бажаючі купити певний матеріал відшліфований . Якщо є , то можна тестити , але все треба писати , всі затрати і не отриману медову частку . На базі цього і формувати ціну на цей матеріал. В  плюсі мають бути всі учасники , якщо хтось в мінусі буде ,тоді все  посипеться . Ніби логічно:umora:

Колонія медоносної бджоли це не матеріал який можна відшліфувати - це лише одна колонія в матриці генетичних комбінацій, можливих і не дуже :wave:

01.03.2025 в 20:49, В 361 сказав:

Не можна думку однієї людини приписати відразу всім. 

20 годин тому, arki сказав:

а що тут пояснювати -міжпородний крос

Це як в Американських фільмах? Вона біла а він чорний а в результаті потомство расисти ?:umora:

24.02.2025 в 20:00, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав:

Ну така людина насправді є, це я (у BeeBreed, офіційно, з минулого місяця) :)

Але не для того, щоб міряти за Вас, а щоб підтвердити результат.

Радий за Вас! Мої вітання!

• 3 months later...
В 01.03.2025 в 20:49, В 361 сказал:

Одне запитання в 10  і В361  здох.

В 28.02.2025 в 13:50, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал:

Саме так, існують відповідні ресурси, де можна отримати такі зразки. Ящо ж потрібного зразка немає, то є загальновідомі методи дослідження популяцій.

А тепер перейдемо до конкретного прикладу - степової. Можна довго сперечатись про її існування і нічого не робити. А можна і по іншому:

1001298761_Sossimai2022-Ci.thumb.png.da9fe77b90c230cd51f104f32b8e53b8.png

А це викопіювання із ДСТУ 4985-2008:

1354777112_-1.thumb.png.a9953d19118a2c61df63dd78f0003eee.png

Тобто середнє зачення кубітального у чистопородних сім'ях має знаходитись у межах 2,2...2,5, а якщо перенести на класи популяційної кривої, котра вище, то отримуємо 2,16...2,53.

Як бачите, популяція чемненько собі існує і навіть повністю відповідає "державному еталону" :).
Ну тобто не є проблемою теоретично розрахувати оту ідеальну, еталонну бджілку і всі її параметри. Інша справа, чи вдасться на сьогодні відшукати хоча б кілька не метизованих зразків...

То намальована бажана картинка ( для когось) . Де проміри трутнів дочок вашої намальованої еліти. Ану шановний розтолкуйте .

• 8 months later...

Товариство, вітаю!

Сьогодні опублікував на сайті ОМУ оновлені версії програм WigsDig та MorphoXL (версія 2.2), у розділі "Програмне забезпечення".

Традиційно там багато виправлень і покращень, але робота трішки затагнулась через MorphoXL.
Вона переписана повністю і тепер це повноцінний виконуваний файл, без жодних залежностей від Microsoft Excel.

Ліцензії від попередніх версій підтримуються повністю, тому ніяких додаткових дій не потрібно. Лише вийняли з архіву (тільки не на роболчий стіл) і до роботи...

Користувачам програми з обмеженим функціоналом (неліцензійний режим) також рекомендую використовувати саме цю версію.

Користуйтесь на здоров'я! :)

26.02.2026 в 14:33, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав:

Товариство, вітаю!

Сьогодні опублікував на сайті ОМУ оновлені версії програм WigsDig та MorphoXL (версія 2.2), у розділі "Програмне забезпечення".

Користуйтесь на здоров'я! :)

Дякую, п. Ігорю - чудова робота!

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...