Мішаня Ukrainian Beekeeper Опубликовано 15 февраля, 2024 Share Опубликовано 15 февраля, 2024 бачу тема ще цікава) 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 9 апреля, 2024 Share Опубликовано 9 апреля, 2024 16.02.2024 в 00:28, Мішаня Ukrainian Beekeeper сказав: бачу тема ще цікава) Та мабуть ще трохи цікава, хоча й не для всіх. Що зрештою зовсім і не дивно . Але сьогодні мене здивувало дещо інше. Кілька днів не заглядав у пошту, бо ж сезон на повному старті. А сьогодні глянув і там якийсь голандець, по імені Piet Verkooijen, вже давно просить повну ліцензію на програму MorphoXL. Приізвище мені цілком не знайоме, тому довелося погуглити. І яке ж було моє здивування, коли побачив, що це далеко не останній чоловік у селекції бакфаста ?! Отже, або у селекції бакфаста щось змінилось, або хтось тут був трішки не в темі, коли стверджував, що у селекції бакфаста морфометрія не має жодного значення. Бо виглядає, що для отого Веркойєна таки має, хоча чоловік активно практикує комбінаторне схрещування Ситуація мені виглядала одночасно і дивною, і приємною, тому вирішив оту ліцензію чоловікові попросту подарувати 7 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 10 апреля, 2024 Share Опубликовано 10 апреля, 2024 6 часов назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал: Та мабуть ще трохи цікава, хоча й не для всіх. Що зрештою зовсім і не дивно . Але сьогодні мене здивувало дещо інше. Кілька днів не заглядав у пошту, бо ж сезон на повному старті. А сьогодні глянув і там якийсь голандець, по імені Piet Verkooijen, вже давно просить повну ліцензію на програму MorphoXL. Приізвище мені цілком не знайоме, тому довелося погуглити. І яке ж було моє здивування, коли побачив, що це далеко не останній чоловік у селекції бакфаста ?! Отже, або у селекції бакфаста щось змінилось, або хтось тут був трішки не в темі, коли стверджував, що у селекції бакфаста морфометрія не має жодного значення. Бо виглядає, що для отого Веркойєна таки має, хоча чоловік активно практикує комбінаторне схрещування Ситуація мені виглядала одночасно і дивною, і приємною, тому вирішив оту ліцензію чоловікові попросту подарувати Я думаю что дело тут в другом. А именно в том что : Не весь бакфаст показывает хорошие результаты . А тот что показывает хорошие с каких пород состоит ... вот можно и проверить . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 10 апреля, 2024 Share Опубликовано 10 апреля, 2024 7 часов назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал: Та мабуть ще трохи цікава, хоча й не для всіх. Що зрештою зовсім і не дивно . Але сьогодні мене здивувало дещо інше. Кілька днів не заглядав у пошту, бо ж сезон на повному старті. А сьогодні глянув і там якийсь голандець, по імені Piet Verkooijen, вже давно просить повну ліцензію на програму MorphoXL. Приізвище мені цілком не знайоме, тому довелося погуглити. І яке ж було моє здивування, коли побачив, що це далеко не останній чоловік у селекції бакфаста ?! Отже, або у селекції бакфаста щось змінилось, або хтось тут був трішки не в темі, коли стверджував, що у селекції бакфаста морфометрія не має жодного значення. Бо виглядає, що для отого Веркойєна таки має, хоча чоловік активно практикує комбінаторне схрещування Ситуація мені виглядала одночасно і дивною, і приємною, тому вирішив оту ліцензію чоловікові попросту подарувати Слово Бакфаст пишеться з великої букви. 26 минут назад, koste сказал: Я думаю что дело тут в другом. А именно в том что : Не весь бакфаст показывает хорошие результаты . А тот что показывает хорошие с каких пород состоит ... вот можно и проверить . Тут треба іншого помірати , і визначити в якій період він так і не навчився грамотно писати. То реально? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 10 апреля, 2024 Share Опубликовано 10 апреля, 2024 5 годин тому, B 740 сказав: Слово Бакфаст пишеться з великої букви. Тут треба іншого помірати , і визначити в якій період він так і не навчився грамотно писати. То реально? Та мабуть реально. От тільки з "експертом" біда, якщо в одному реченні він робить чотири граматичні помилки 2 1 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 11 апреля, 2024 Share Опубликовано 11 апреля, 2024 В 10.04.2024 в 13:05, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал: Та мабуть реально. От тільки з "експертом" біда, якщо в одному реченні він робить чотири граматичні помилки Менi байдуже скiльки там помилок ,чи е вони чи ïх немае . Головне змicт . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 20 ноября, 2024 Share Опубликовано 20 ноября, 2024 Результати морфометрії від маток СГК що вдалося привезти в серпні. Грузія, регіон Гурія. і ще одна: 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 19 января, 2025 Share Опубликовано 19 января, 2025 02.02.2024 в 15:02, Mihail-ves сказав: Гарна новина, піду скачувати. Михайле, йдіть туди знову, бо минув майже рік . На цей раз, там додалося досить багато "смаколиків" у програмі WingsDig. Зокрема, Ваша мрія - обмін даними (імпорт/експорт у відповідний формат) з програмою IdentiFly. Також при автоматичному добавлянні точок, реалізоване їх позиціонування за допомогою алгоритму комп'ютерного зору. Ну або при конвертації старих 8-точкових файлів TPS у "більш інформативний" формат, якщо дозволяють крильця... 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 25 января, 2025 Share Опубликовано 25 января, 2025 20.01.2025 в 00:21, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: Михайле, йдіть туди знову, бо минув майже рік . На цей раз, там додалося досить багато "смаколиків" у програмі WingsDig. Зокрема, Ваша мрія - обмін даними (імпорт/експорт у відповідний формат) з програмою IdentiFly. Також при автоматичному добавлянні точок, реалізоване їх позиціонування за допомогою алгоритму комп'ютерного зору. Ну або при конвертації старих 8-точкових файлів TPS у "більш інформативний" формат, якщо дозволяють крильця... Дуже дякую Друже!. Звісно що скачаю і навіть попробую все в роботі. Правда бажання займатись промірами падає так як наша економіка. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 25 января, 2025 Share Опубликовано 25 января, 2025 14 часов назад, Mihail-ves сказал: Правда бажання займатись промірами падає так як наша економіка. Почему ,промеры же делаются для себя ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 17 февраля, 2025 Share Опубликовано 17 февраля, 2025 26.01.2025 в 00:01, koste сказав: Почему ,промеры же делаются для себя ? Для себе - все вже давно вияснив і майже зрозумів (особливо полісянок та УС). А стояти на одному місці і товкти воду у ступі - це не моє. Тому шукаю ті теми, де є ще в чому рости. Ну така я людина, йду завжди вперед. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мішаня Ukrainian Beekeeper Опубликовано 17 февраля, 2025 Share Опубликовано 17 февраля, 2025 20.01.2025 в 00:21, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: Михайле, йдіть туди знову, бо минув майже рік . На цей раз, там додалося досить багато "смаколиків" у програмі WingsDig. Зокрема, Ваша мрія - обмін даними (імпорт/експорт у відповідний формат) з програмою IdentiFly. Також при автоматичному добавлянні точок, реалізоване їх позиціонування за допомогою алгоритму комп'ютерного зору. Ну або при конвертації старих 8-точкових файлів TPS у "більш інформативний" формат, якщо дозволяють крильця... файні смаколики, дуже дякуємо за плідну працю! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 17 февраля, 2025 Share Опубликовано 17 февраля, 2025 В 20.01.2025 в 00:21, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал: Михайле, йдіть туди знову, бо минув майже рік . На цей раз, там додалося досить багато "смаколиків" у програмі WingsDig. Зокрема, Ваша мрія - обмін даними (імпорт/експорт у відповідний формат) з програмою IdentiFly. Також при автоматичному добавлянні точок, реалізоване їх позиціонування за допомогою алгоритму комп'ютерного зору. Ну або при конвертації старих 8-точкових файлів TPS у "більш інформативний" формат, якщо дозволяють крильця... Було б цікаво подивитись але де ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 17 февраля, 2025 Share Опубликовано 17 февраля, 2025 8 часов назад, Mihail-ves сказал: Для себе - все вже давно вияснив і майже зрозумів (особливо полісянок та УС). А стояти на одному місці і товкти воду у ступі - це не моє. Тому шукаю ті теми, де є ще в чому рости. Ну така я людина, йду завжди вперед. Так вот какие особенности полесянок и УС это интересно...? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 18 февраля, 2025 Share Опубликовано 18 февраля, 2025 17.02.2025 в 09:59, Олександр К сказав: Було б цікаво подивитись але де ? Як завжди, на сайті ОМУ, на сторінці "Програмне забезпечення". Прямі посиланні на інші ресурси тут не вітаються, тому самі нагуглите. Виклав би і тут, але чомусь на сайті відповідне місце не передбачене (лише література) 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 18 февраля, 2025 Share Опубликовано 18 февраля, 2025 3 часа назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал: Як завжди, на сайті ОМУ, на сторінці "Програмне забезпечення". Прямі посиланні на інші ресурси тут не вітаються, тому самі нагуглите. Виклав би і тут, але чомусь на сайті відповідне місце не передбачене (лише література) Дякую дуже! Знайду, колись одна гарна людина мене наштовхнула на проміри тепер користуюсь саме тим що скачав на сайті ОМУ. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 18 февраля, 2025 Share Опубликовано 18 февраля, 2025 5 часов назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал: Як завжди, на сайті ОМУ, на сторінці "Програмне забезпечення". Прямі посиланні на інші ресурси тут не вітаються, тому самі нагуглите. Виклав би і тут, але чомусь на сайті відповідне місце не передбачене (лише література) Насколько точно определяется порода по 19 точкам по сравнению с 8 точками ? На какие показатели влияют точки после 8 ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 23 февраля, 2025 Share Опубликовано 23 февраля, 2025 18.02.2025 в 21:21, koste сказав: Насколько точно определяется порода по 19 точкам по сравнению с 8 точками ? На какие показатели влияют точки после 8 ? На запитання Ваші досить сладно відповісти, тому попросту спробую пояснити По 8 точках можна розрахувати лише три параметри класичної морфометрії ( три морфометричні індекси). За таким скромним дабором даних можна досить добре визначити селекційну/племінну придатність матки і лише досить наближено оцінити породну приналежність її бджіл. Останнє вдається далеко не завжди, причини загальновідомі. За 19 точками програма отримує до 38 параметрів геометричної морфометрії, що дозволяє визначити породну приналежність досить точно. Точніші результати може дати лише аналіз ядерної ДНК, хоч і він також може бути помилковим. Тобто геометрична морфометрія не лише поступається трохи аналізу ядерної ДНК у точності, але ще й суттєво у ціні. Таке співвідношення (у ціні питання) може сягати до 300 разів. При цьому, селекційну придатність матки не зможе оцінити ні геометрична морфометрія, ні аналіз ДНК. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 24 февраля, 2025 Share Опубликовано 24 февраля, 2025 39 минут назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал: На запитання Ваші досить сладно відповісти, тому попросту спробую пояснити По 8 точках можна розрахувати лише три параметри класичної морфометрії ( три морфометричні індекси). За таким скромним дабором даних можна досить добре визначити селекційну/племінну придатність матки і лише досить наближено оцінити породну приналежність її бджіл. Останнє вдається далеко не завжди, причини загальновідомі. За 19 точками програма отримує до 38 параметрів геометричної морфометрії, що дозволяє визначити породну приналежність досить точно. Точніші результати може дати лише аналіз ядерної ДНК, хоч і він також може бути помилковим. Тобто геометрична морфометрія не лише поступається трохи аналізу ядерної ДНК у точності, але ще й суттєво у ціні. Таке співвідношення (у ціні питання) може сягати до 300 разів. При цьому, селекційну придатність матки не зможе оцінити ні геометрична морфометрія, ні аналіз ДНК. Хорошо . Я так понимаю что даже програма по 8 точкам более точная чем Немецкая (флюве индекс ). Но у них как обезаловка довать своих пчел для определения породы . Для тех кто занемается селекцыей ,и работе в бибриде . Когда это делает один человек исключается ошибка ,в опредилении чистоты и натягивании нужных результатов . Насколько точна может програма сама выставлять точки ? Возможно нужно что бы и у нас был такой человек ,кто бы делал ту же роботу что и у Немцев ? И к нему могли бы обращятся другие . И ещё вспомнил бывало что попадались крылья у которых прожилки не заканчивается какой либо нужной точкой . Как правильно поступить с такими крыльями ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 24 февраля, 2025 Share Опубликовано 24 февраля, 2025 В 18.02.2025 в 15:23, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал: Як завжди, на сайті ОМУ, на сторінці "Програмне забезпечення". Прямі посиланні на інші ресурси тут не вітаються, тому самі нагуглите. Виклав би і тут, але чомусь на сайті відповідне місце не передбачене (лише література) Добрий день, є питання по віндіг, виходить точки на крилі добавити автоматично можна, але треба на кожному крилі поставити дві перші точки? Вірно чи то я щось не зрозумів в відео інструкції? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 24 февраля, 2025 Share Опубликовано 24 февраля, 2025 5 годин тому, Олександр К сказав: Добрий день, є питання по віндіг, виходить точки на крилі добавити автоматично можна, але треба на кожному крилі поставити дві перші точки? Вірно чи то я щось не зрозумів в відео інструкції? Це відео я робив для попередньої версії програми, тому там немає багатьох речей. А щодо Вашого питання, то спробуйте ще й прочитати текстову версію інструкції користувача. Там для кожної програми є своя інструкція у форматі pdf, з картинками Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 24 февраля, 2025 Share Опубликовано 24 февраля, 2025 17 годин тому, koste сказав: Возможно нужно что бы и у нас был такой человек ,кто бы делал ту же роботу что и у Немцев ? Ну така людина насправді є, це я (у BeeBreed, офіційно, з минулого місяця) Але не для того, щоб міряти за Вас, а щоб підтвердити результат. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 24 февраля, 2025 Share Опубликовано 24 февраля, 2025 18 часов назад, koste сказал: Насколько точна может програма сама выставлять точки ? наскільки знаю- не точно. хоча росіяни щось і робили найбільше точно це саменькому і своїми руцями 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 24 февраля, 2025 Share Опубликовано 24 февраля, 2025 33 хвилини тому, arki сказав: наскільки знаю- не точно. хоча росіяни щось і робили найбільше точно це саменькому і своїми руцями Все залежить від якості зображення. Ось маленьке демонстраційне відео, де якість зображення майже добра. Зробив щойно 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 24 февраля, 2025 Share Опубликовано 24 февраля, 2025 1 час назад, Kumpel (Ігор Довгуник) сказал: Все залежить від якості зображення. Ось маленьке демонстраційне відео, де якість зображення майже добра. Зробив щойно супер. вибачаюсь не уважно прочитав і непомітив новшество. тоді мені лишається навчитися супер-якісні скани робити на склі з гліцерином 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.