Mihail-ves Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 4 години тому, Мішаня (МІМ) Майгутяк сказав: 204-10-6_а.pdf Хтось халтуре, або ми або вони. Ось яка це карніка, Правда колись я для такої карніки малював еліпс карпатки а мені казали що не там малюю. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 8 годин тому, Мішаня (МІМ) Майгутяк сказав: Мене турбують постановка цих 2 точок, не впевнений чи їх ставлю правильно.... Я ж казав, що уточнити це питання у Михайла. Ці точки позиціонуються однаково в обох програмах, лише під іншими номерами. Ось взірцеве крило IdentiFly: 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 3 години тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: Я ж казав, що уточнити це питання у Михайла. Ці точки позиціонуються однаково в обох програмах, лише під іншими номерами. Ось взірцеве крило IdentiFly: точка 14 (у Давіно точка 19) ставить двояко, так як вказав Ігор у одному "зразку прототип під номером "0", але я ставлю по першому "зразку прототип без номера" ось так. Зменшуємо масштаб окремо для т 7 та 14 так щоб коло вписувалось в жилки. А ось зразок який показує Ігор, тут т 14 вписується тільки в три жилки, залишаючи четверту верхню. Таке можна робити коли дуже вдалий скан крила. А я рекомендую ставити т 14 як у першому моєму зразку (прототип без "0"). тут ми вбиваємо два зайця: коли поганий скан і не можливо відділити верхню жилку та й коло можна так краще вписати. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мішаня Ukrainian Beekeeper Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 2 години тому, Mihail-ves сказав: точка 14 (у Давіно точка 19) ставить двояко, так як вказав Ігор у одному "зразку прототип під номером "0", але я ставлю по першому "зразку прототип без номера" ось так. Зменшуємо масштаб окремо для т 7 та 14 так щоб коло вписувалось в жилки. А ось зразок який показує Ігор, тут т 14 вписується тільки в три жилки, залишаючи четверту верхню. Таке можна робити коли дуже вдалий скан крила. А я рекомендую ставити т 14 як у першому моєму зразку (прототип без "0"). тут ми вбиваємо два зайця: коли поганий скан і не можливо відділити верхню жилку та й коло можна так краще вписати. мені більше подобається таке крило(щоб не крутився світ) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 17 хвилин тому, Мішаня (МІМ) Майгутяк сказав: щоб не крутився світ програма Ідентифлу працювати з таким розміщенням крила НЕ Буде! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мішаня Ukrainian Beekeeper Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 45 хвилин тому, Mihail-ves сказав: програма Ідентифлу працювати з таким розміщенням крила НЕ Буде! в курсі DAWINO буде 11 година тому, Mihail-ves сказав: Хтось халтуре, або ми або вони. Ось яка це карніка, Правда колись я для такої карніки малював еліпс карпатки а мені казали що не там малюю. на мою думку, то просто така "карніка" 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 ось ще одна мелліфера хоча групова точка в центрі але процент малий із-за кучності. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 5 годин тому, Mihail-ves сказав: точка 14 (у Давіно точка 19) ставить двояко, так як вказав Ігор у одному "зразку прототип під номером "0", але я ставлю по першому "зразку прототип без номера" ось так. Зменшуємо масштаб окремо для т 7 та 14 так щоб коло вписувалось в жилки. А ось зразок який показує Ігор, тут т 14 вписується тільки в три жилки, залишаючи четверту верхню. Таке можна робити коли дуже вдалий скан крила. А я рекомендую ставити т 14 як у першому моєму зразку (прототип без "0"). тут ми вбиваємо два зайця: коли поганий скан і не можливо відділити верхню жилку та й коло можна так краще вписати. А я рекомендую ставити так, як покпзав я. Мотиваці дві. По перше, саме так ставиться ця точка абсолютно у всіх програмах, котрі працюють по 19 точках (їх не мало). Те, що у Тофільського показані два варіанти, схильний вважати помилкою. По друге, добре розумію сам алгоритм геометричної морфометрії, тому переконаний, що нічого хорошого з цього не вийде. Банально класифікатор почне брехати. Крім цього я ж казав, що обов"язково буду обробляти ваші дані в обох програмах (конвертувати). Якщо ця точка буде поставлена по особливому, то яка мені користь з вашої роботи? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 4 хвилини тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: По перше, саме так ставиться ця точка абсолютно у всіх програмах, котрі працюють по 19 точках (їх не мало) Не питання, передвину, так як Ви пишете. Отже, приймаємо рішення по т 14 ---круг вписуємо в три жилки! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 11 хвилину тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: Банально класифікатор почне брехати. прототип без "0" прототип з "0" наче кращий. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 Змістив точку 14 і процент відповідності породі впав і добре. ось дивіться самі. Для прикладу ось ця сімейка Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 48 хвилин тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: Банально класифікатор почне брехати. треба спитати Тофільского про правильність постановки в його програмі для наших проб, тому що дійсно процент відповідності дуже падає. Ось ще одна сімейка яка втратила досить багато. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 10 хвилин тому, Mihail-ves сказав: треба спитати Тофільского про правильність постановки в його програмі для наших проб, тому що дійсно процент відповідності дуже падає. Ось ще одна сімейка яка втратила досить багато. Михайле, просто пам'ятайте, для чого я виклав ці крильця. До чого тут Тофільський? Мені потрібні ці проміри для подальшої роботи над програмою, а там є певні вимоги, на котрих я вже наголосив. Потрібна була допомога компанії і полягала вона в тому, що ви оціфровуєте для будь-якої програми, а я розробляю конвертери для подальшого аналізу ваших результатів в обох програмах. Зрозуміло ж, що для цього точки мусять бути розставлені однотипно. Сам я оцифрував вже половину проб, а от від колективу ще не отримав нічого . Якщо б в даний час не розробляв ті конвертери, то вже би завершив з промірами сам . Але на разі не роблю ні те, ні інше, а даю пояснення... П.С. У першій версії IdentiFly був лише один зразок розсталяння точок і він був такий, як я показав. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 6 хвилин тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: Сам я оцифрував вже половину проб, а от від колективу ще не отримав нічого Думаю треба спочатку опрацювати, прийти до одного знаменника, а потім і викласти. Я наприклад вже на 401 пробі, це 21, ще 33. Працю тільки по вечорах, трішки потерпіть і все буде. 9 хвилин тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: У першій версії IdentiFly був лише один зразок розсталяння точок і він був такий, як я показав. Буду розставляти як договорились, і так як 11 хвилину тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: точки мусять бути розставлені однотипно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 2 хвилини тому, Mihail-ves сказав: Думаю треба спочатку опрацювати, прийти до одного знаменника, а потім і викласти. Я наприклад вже на 401 пробі, це 21, ще 33. Працю тільки по вечорах, трішки потерпіть і все буде. Вам не потрідно опрацьовувати все. Я кзав, що кавказянка, італійка і македоніка вже готові. На вас усіх залишилася карніка і меліфера, їх і поділіть. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
amator Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 2 хвилини тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: Вам не потрідно опрацьовувати все. Я кзав, що кавказянка, італійка і македоніка вже готові. На вас усіх залишилася карніка і меліфера, їх і поділіть. Ігоре, перегляньте - чекаю зауваження. Якщо чесно - мені не сильно подобається, відвик від сканів такої якості. Кожного разу, при відкритті ТПС, коригую деякі точки на 1-2 ріх. 204-10-6_а.tps 216-2-6_а.tps 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мішаня Ukrainian Beekeeper Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 8 хвилин тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: Вам не потрідно опрацьовувати все. Я кзав, що кавказянка, італійка і македоніка вже готові. На вас усіх залишилася карніка і меліфера, їх і поділіть. Візьму частину карніки (2, 3) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 мені залишилось 6 сімей меліфери (з трьох архівів) пройти і викладу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мішаня Ukrainian Beekeeper Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 4 хвилини тому, amator сказав: Ігоре, перегляньте - чекаю зауваження. Якщо чесно - мені не сильно подобається, відвик від сканів такої якості. Кожного разу, при відкритті ТПС, коригую деякі точки на 1-2 ріх. 204-10-6_а.tps 216-2-6_а.tps Маємо те, що маємо звикли всі до доброго Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мішаня Ukrainian Beekeeper Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 @Kumpel (Ігор Довгуник) теж чекаю на зауваження і після цього можу продовжувати 216-JugoslawienSlo-6_mim.pdf 216-JugoslawienSlo-6_mim.tps Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 в якому форматі робити експорт даних? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 22 марта, 2019 Share Опубликовано 22 марта, 2019 1 година тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: Вам не потрідно опрацьовувати все. Я кзав, що кавказянка, італійка і македоніка вже готові. На вас усіх залишилася карніка і меліфера, їх і поділіть. ось експорт в форматі ТПС Mellifera1.rar Mellifera2.rar Mellifera3.rar ТПСКи. P.S. Викажу свою думку до цих промірів. Оскільки буде імпорт з програми IdetiFly, то і крило повинно бути розміщено так як в програмі, а також точки. Оскільки точку 14 я змістив так як ми домовились, то результати в IdentiFly по всіх пробах просто плачевні. Завтра подовжу роботу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 23 марта, 2019 Share Опубликовано 23 марта, 2019 18 годин тому, Mihail-ves сказав: в якому форматі робити експорт даних? Та мабуть вже не актуально , бо 17 годин тому, Mihail-ves сказав: ось експорт в форматі ТПС Mellifera1.rar Mellifera2.rar Mellifera3.rar Але відповідь на це питання я давав: 19 годин тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: ... ви оціфровуєте для будь-якої програми, а я розробляю конвертери для подальшого аналізу ваших результатів в обох програмах. Тобто я буду класифікувати ваші результати в обох програмах, а потім порівнювати ці результати між собою, та ще й з результатами класифікації у новій (третій) програмі. Зрозуміло, що краще було б отримати від Вас файли "*.dw.png". Три дні поспіль махався з екстракцією даних оцифровки із таких файлів і буквально щойно поборов цю задачку. Просто мізки закипали, бо через не зрозумілу проблему декотрі файли не зчитувалися. Але етап пройдено. Тепер, завдяки Вашій допомозі , доведеться навчитися запихату цю інформацію в зворотньому напрямку . Але не проблема. Обидва ці алгоритми будуть корисними в WingsDig та MorphoXL_Tools. Тепер щодо цього: 18 годин тому, Мішаня (МІМ) Майгутяк сказав: @Kumpel (Ігор Довгуник) теж чекаю на зауваження і після цього можу продовжувати 216-JugoslawienSlo-6_mim.pdf 216-JugoslawienSlo-6_mim.tps Не буду я нічого перевіряти, бо нема на те часу. Якось саменькі..., ну і звіти PDF мені також ні до чого . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mihail-ves Опубликовано 23 марта, 2019 Share Опубликовано 23 марта, 2019 2 години тому, Kumpel (Ігор Довгуник) сказав: Зрозуміло, що краще було б отримати від Вас файли "*.dw.png". https://drive.google.com/open?id=10ykfbXglg_0-wcyNGlCwsEAB2cD_PJqf тримайте Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kumpel (Ігор Довгуник) Опубликовано 23 марта, 2019 Share Опубликовано 23 марта, 2019 4 години тому, Mihail-ves сказав: https://drive.google.com/open?id=10ykfbXglg_0-wcyNGlCwsEAB2cD_PJqf тримайте Дякую !!! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.