Bee.P Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 15 минут назад, Neanderthalensis сказал: Не завжди так, можуть і зверху клубом сісти. На результат зимівлі це ніяк не впливає. Як сильна сім"я то вона може зимою з пустих центральних рамок вільно перелізти на ліво чи на право , і далі зиимувати , Слабак такого не зробить . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 1 годину тому, Burkun сказав: Те що перга у гнізді не потрібна дилетантська несерйозна заява. Наявність перги у інший час - то інше питання. Ми ж обговорюємо перший огляд... Зробіть порівняння - не давайте із зими парі сімей... 1 годину тому, Burkun сказав: Кормом забезпеченість в зиму не завжди з запасом, це більше виключення. А повинно бути правилом 1 годину тому, Burkun сказав: Заставні з осені перестав ставити бо часто бджоли зміщуються до заставної з центру, гніздо "гуляє", При правильно зібраному гнізді і повному гнізді меду ніяке гуляння не страшне. 1 годину тому, Burkun сказав: Мені подобається оглядати рамки. .. Бджільництво при якому я не зможу заглянути до вулика мені не цікаве. Я таким бджільництвом займатись не збираюсь. Так би зразу й сказали... Не переживайте - це пройде... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Neanderthalensis Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 3 минуты назад, B 740 сказал: Як сильна сім"я то вона може зимою з пустих центральних рамок вільно перелізти на ліво чи на право , і далі зиимувати , Слабак такого не зробить . Теоретично можуть мабуть. Якщо їм залишити таку можливісь. А якщо немає ніякого право-ліво? Чи якщо зверху їх холстиком пригрузити з подушкою, а по стєнках їнєй в 2 см товщиною наріс, то куди їм повзти? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 37 минут назад, Neanderthalensis сказал: Теоретично можуть мабуть. Якщо їм залишити таку можливісь. А якщо немає ніякого право-ліво? Чи якщо зверху їх холстиком пригрузити з подушкою, а по стєнках їнєй в 2 см товщиною наріс, то куди їм повзти? Мав на увазі на сусідні рамки з медом . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 4 години тому, yu1986ra сказав: Дуже смішно і вчасно читати вашу думку держслужбовцям з мінімальною (або близькою до неї) зарплатою. Але якщо у вас є беззаперечні докази розкрадання рекомендую звернутись в прокуратуру. По поводу першого речення: Це ж які держслужбовці з мінімальною зарплатою? + ще 100% премії щомісяця + відкати? І як вони під час війни з мінімалкою примудрятися купувати квартири десятками, преміум авто і не тільки собі. Дуже смішно. По поводу другого речення, прокуратури, заявили на заступника мера, прокуратура покрутила, знайшла, отримати свою долю і всі на своїх місцях, і далі гребуть ще більше, бо вже всі замазані. Попродавали всі об'єкти які стояли пусткою більше 20 років, під час війни, за безцінь, з великими площами, отримавши відкати. Зараз там йде будівництво без вихідних, якого не було з розпаду совка. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай77 Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 5 годин тому, Burkun сказав: Огляд 50 вуликів за 6 годин це називається пасіка на самообслуговуванні. Майже без догляду. Якщо бджоли не рійливі то можна і позитивний результат мати з таким підходом. Підставити додаткові рамки щоб було куди носити нектар. Можна і цим обмежитись. Як замінити маток за 8 хв я не знаю. А що її міняти головне найти матку. Це як приїзжаєш по пакети і за день потрібно відвбрати 100 на двох то головне швидко найти матку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Neanderthalensis Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 13 минут назад, B 740 сказал: Мав на увазі на сусідні рамки з медом . Я теж. Не суттєво. Просто я думаю, що люди застрягли в технологіях 19-го сторіччя. Але хай так і буде. А то ціна на мед ще більше впаде. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 6 годин тому, Wladimir_K сказав: А що відпустка не рахується. Мед саме під час відпустки і відкачую в основі. Скільки раз за сезон відкачуєтє і скільки раз відпусток берете? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 6 часов назад, andrey2588 сказал: Ходжу на роботу з 8 до 17, тримаю 20-23 вулика лежака які дістались від батька. Останні роки пішли напряги, так як помічників на відкачку вже не залишилось майже(розїхались, повмирали) Предивлятись маю час тільки на вихідих, і щоб якісно передивитись потрібен цілий день, після якого хочеться здохнути ввечері =)))) За сезон накачую десь +-1800 кг. Затрати в рік не більше 8 тис, з яких десь 4 йде на бензин. Прибуток вроді як і є, але часу займає догреця, самому важкувато, так як єще робота то в огороді, то по господарству. Вже навіть приходять думки, а на кой воно мені потрібно, що немає ні вихідного ні прохідного. Як декотрі дивлять по 50 сімей за день для мене загадка. Якщо цим займатись як основним видом діяльності то можливо тримати до 100 сімей, батько був пасічником в колгоспі і тримав 60 колгоспних та до 40 своїх, і часу вже особо не хватало йому навіть на рибалку їздити. Все так і є 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 6 часов назад, andrey2588 сказал: Як декотрі дивлять по 50 сімей за день для мене загадка. То або творча фантазія, або 5 часов назад, AVA сказал: Хто заказав прорахувати рентабельність пасіки Це хтось буде розширятись , та скільки потягне, чи на скільки ціну можна понизити , щоб пасічник тільки вижив Або ще шось 2 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 35 минут назад, _kos_ сказал: Скільки раз за сезон відкачуєтє і скільки раз відпусток берете? Відкривайте українське законодавство і читайте. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 5 хвилин тому, Wladimir_K сказав: 41 хвилину тому, _kos_ сказав: Скільки раз за сезон відкачуєтє і скільки раз відпусток берете? Відкривайте українське законодавство і читайте. І в законодавстві написано скільки роз ви мед відкачуєте за сезон? Чи щось не сходиться? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 17 минут назад, _kos_ сказал: І в законодавстві написано скільки роз ви мед відкачуєте за сезон? Чи щось не сходиться? В закондавстві немає обмежень на кількість відпусток головне основна 14 днів. А мед качаю по мірі наявності і якості приносу бджіл, точно не менші ніж інші. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 1 годину тому, Wladimir_K сказав: А мед качаю по мірі наявності і якості приносу бджіл, точно не менші ніж інші. 8 годин тому, Wladimir_K сказав: Гнізда формую, "ображених" у мене фактично немає, корма можна оцінити за 15 с. Зимою огляд точна з оцінкою стану 60 сімей 30-40 хв. займає не більше. Я не живу стереотипами "ройова пора" бо зазвичай у мене її немає. Значній кількості важко зрозуміти, а суш у мене більшості свіжа. Є набір рамок, є вощина і вперед. 1 годину тому, Wladimir_K сказав: Це проблема не в кількості, а у вмінні продати вчасно мед. І мед продаєте вчасно, по самій найвищій ціні. Так і хочеться додати слова Остапа Бендера: "З таким щастям і ....... на форумі. Вам би книжки писати по економіці та професійному бджільництві як за вихідні дні утримувати 200 сімей без напрягу, а то тут більшість дідівськими методами користуються, та трутнів рахують. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 12.03.2024 в 13:43, Burkun сказав: Огляд 50 вуликів за 6 годин це називається пасіка на самообслуговуванні. Майже без догляду. Якщо бджоли не рійливі то можна і позитивний результат мати з таким підходом. Підставити додаткові рамки щоб було куди носити нектар. Можна і цим обмежитись. Як замінити маток за 8 хв я не знаю. В минулому році за +/-5 годин з двома перекурами задавив і замінив через відводок всі 30 немічених маток на точку. Якби матки були мічені і за 10-15 днів в гніздо поставити три вощини, то, думаю, 50 шт. в день це не така вже й велика цифра. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 23 години тому, Burkun сказав: З якою метою звертатися? Ну, звісно, щоб нічого не змінилося і був привід понити. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 12.03.2024 в 14:07, andrey2588 сказав: Ходжу на роботу з 8 до 17, тримаю 20-23 вулика лежака які дістались від батька. Останні роки пішли напряги, так як помічників на відкачку вже не залишилось майже(розїхались, повмирали) Предивлятись маю час тільки на вихідих, і щоб якісно передивитись потрібен цілий день, після якого хочеться здохнути ввечері =)))) За сезон накачую десь +-1800 кг. Затрати в рік не більше 8 тис, з яких десь 4 йде на бензин. Прибуток вроді як і є, але часу займає догреця, самому важкувато, так як єще робота то в огороді, то по господарству. Вже навіть приходять думки, а на кой воно мені потрібно, що немає ні вихідного ні прохідного. Як декотрі дивлять по 50 сімей за день для мене загадка. Якщо цим займатись як основним видом діяльності то можливо тримати до 100 сімей, батько був пасічником в колгоспі і тримав 60 колгоспних та до 40 своїх, і часу вже особо не хватало йому навіть на рибалку їздити. Працював на держслужбі, тримав до 20 шт, то на пасіці відпочивав. Працював будівельником, тримав до 30 шт - відпочивав. Будівельником, до 60 - трохи в напряг. Безробітний, до 100 - знову відпочиваю. На відкачку і перевезення залучаю ще 1-2 помічника (але і там основну роботу роблю я). 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 12 минут назад, yu1986ra сказал: Ну, звісно, щоб нічого не змінилося і був привід понити. Для чого рекомендувати те що нічого не змінює? Ви звертались до прокуратури коли-небудь? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 19 годин тому, _kos_ сказав: По поводу першого речення: Це ж які держслужбовці з мінімальною зарплатою? + ще 100% премії щомісяця + відкати? І як вони під час війни з мінімалкою примудрятися купувати квартири десятками, преміум авто і не тільки собі. Дуже смішно. По поводу другого речення, прокуратури, заявили на заступника мера, прокуратура покрутила, знайшла, отримати свою долю і всі на своїх місцях, і далі гребуть ще більше, бо вже всі замазані. Попродавали всі об'єкти які стояли пусткою більше 20 років, під час війни, за безцінь, з великими площами, отримавши відкати. Зараз там йде будівництво без вихідних, якого не було з розпаду совка. Я працював на цифрах близьких до мінімальних. Оклад прибиральниці, кваліфікованого працівника і керівника були однаковими. Хоч якусь диференціацію по з/п можна було робити за рахунок стажу і премії, яка береться з загального зарплатного фонду за рахунок економії на вільних робочих місцях (місця вільні, а роботу за них хтось робить). Не гребіть всіх під один гребінець. Об'єкти не дарма, мабудь, пусткою стояли 20 років. Це ''проблемна'' з різних причин нерухомість. Почало щось працювати (до чого ви не доклали свою руку) радійте і отримуйте задоволення. Бачите порушення звертайтесь до компетентних органів, піднімайте суспільний резонанс. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 55 хвилин тому, Burkun сказав: Для чого рекомендувати те що нічого не змінює? Ви звертались до прокуратури коли-небудь? Так я ж не мав беззаперечних доказів. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 27 минут назад, yu1986ra сказал: Так я ж не мав беззаперечних доказів. А якби мали то на який результат розраховували б? Звернення пересічних громадян України до будь-яких бюрократичних установ України не вартують паперу на якому буде звернення. Тим паче в епоху "єрмаківщини". 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 2 часа назад, yu1986ra сказал: В минулому році за +/-5 годин з двома перекурами задавив і замінив через відводок всі 30 немічених маток на точку. Якби матки були мічені і за 10-15 днів в гніздо поставити три вощини, то, думаю, 50 шт. в день це не така вже й велика цифра. 5*60 :30 = 10хв на відводок з заміною матки. А це трудозатратна дія. Тому цілком нормально, 7 хв на огляд б/р. За 8 годинний робочий тиждень, тобто за 8*60*5=2400хв можна оглянути 2400:7= 342 бджолородини. Потім два дня вихідних і знову повторити цикл. Це без напряга, з вихідними. З 342 б/родин при нормі 50кг можна викачати 342*50=17100кг. За це все платиться мінімалка 7100 грн. Тому ціна 1кг меду виходить 7100:17100=0.41грн. І це при 8 годинному, 5 денному робочому тижні. Ото ваша реальна ціна ( не ваша, yu1986ra, а взагалі, українського пасічника). 41 коп. Все, що більше - лінь і недопрацювання. На моменті маємо більше ніж стократну переплату! 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 1 годину тому, yu1986ra сказав: Почало щось працювати (до чого ви не доклали свою руку) радійте і отримуйте задоволення. Бачите порушення звертайтесь до компетентних органів, піднімайте суспільний резонанс. Ви дійсно не розумієте ситуації або не хочете розуміти. Розкажу більш детально, думаю такі схеми непоодинокі. Купується об'єкт з великою земельною площею в межах міста через тендер, де початкова ціна дуже занижена 15 000 $ де реальна в десятки разів більша. На тенедері представлені компаньйони тих хто купує, для кількості. Оформляється документація на такого собі "Фунта" який під слідством вже 5 років за незаконний оборот наркоти., думаю читали "Золоте теля", який прописаний за 200 км. і йому пофіг за що сидіти, якщо щось нариють незаконне. Керують всім цим ті хто в місті в 90-ті займався рекетом і ті що цим самим займались в москві та Криму, тепер сюди повтікали, тобто смотрящі, кришують це все зацікавлений "великі люди" з ВР. Відкати які отримали місцеві царьки, звичайно ніхто не фільмував. Працюють люди там нелегально, тобто податків ніхто не сплачує. Обнесли все металевим забором, по периметру як зовні, так і в середині відеоспостереження, зробили декілька виходів з території. Коли туди навідались ТЦК, всі розбіглись через інші виходи, так, як камери показали хто йде і звідки. Тепер питання - до чого я мав докласти свої руки, до корупційних схем? Чого ви мене туди взагалі приплели? Компетентні органи можуть працювати по дрібних речах, а там де великі гроші і впливові особи, вони їм тільки допомагають кришувати. А тепер повернемось з чого все почалось, що пасічники крадуть у держави: 10.03.2024 в 07:28, Николай77 сказав: мед записувати по родичам щоб неплатити податки і т.д. тобто красти у держави, і кожен раз когось звинувачувати в своїх проблемах. От і зверніться до прокуратури, якщо є докази, а не звинувачуєте когось. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай77 Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 5 хвилин тому, _kos_ сказав: От і зверніться до прокуратури, якщо є докази, а не звинувачуєте когось. Це просто обов'язок свідомого громодянина. Починати треба з себе. Як кажуть сплатив податки спи спокійно. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.