Js_ Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 10 хвилин тому, Николай77 сказав: 15 хвилин тому, _kos_ сказав: От і зверніться до прокуратури, якщо є докази, а не звинувачуєте когось. Це просто обов'язок свідомого громодянина. Починати треба з себе. Як кажуть сплатив податки спи спокійно. Це беззаперечно, але не треба звинувачувати всіх пасічників у, тому що вони обкрадають державу. Приклади як обкрадають державу я навів вище. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай77 Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 31 хвилину тому, Вадім Полтава сказав: 5*60 :30 = 10хв на відводок з заміною матки. А це трудозатратна дія. Тому цілком нормально, 7 хв на огляд б/р. За 8 годинний робочий тиждень, тобто за 8*60*5=2400хв можна оглянути 2400:7= 342 бджолородини. Потім два дня вихідних і знову повторити цикл. Це без напряга, з вихідними. З 342 б/родин при нормі 50кг можна викачати 342*50=17100кг. За це все платиться мінімалка 7100 грн. Тому ціна 1кг меду виходить 7100:17100=0.41грн. І це при 8 годинному, 5 денному робочому тижні. Ото ваша реальна ціна ( не ваша, yu1986ra, а взагалі, українського пасічника). 41 коп. Все, що більше - лінь і недопрацювання. На моменті маємо більше ніж стократну переплату! Якщо ви уважно читали то в розрахунок закладалась середня зарплата 17300, що більше 200тис. на рік Також такі самі затрати 200тис. закладались на обслуговування пасіки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 38 хвилин тому, _kos_ сказав: Ви дійсно не розумієте ситуації або не хочете розуміти. Розкажу більш детально, думаю такі схеми непоодинокі. Купується об'єкт з великою земельною площею в межах міста через тендер, де початкова ціна дуже занижена 15 000 $ де реальна в десятки разів більша. На тенедері представлені компаньйони тих хто купує, для кількості. Оформляється документація на такого собі "Фунта" який під слідством вже 5 років за незаконний оборот наркоти., думаю читали "Золоте теля", який прописаний за 200 км. і йому пофіг за що сидіти, якщо щось нариють незаконне. Керують всім цим ті хто в місті в 90-ті займався рекетом і ті що цим самим займались в москві та Криму, тепер сюди повтікали, тобто смотрящі, кришують це все зацікавлений "великі люди" з ВР. Відкати які отримали місцеві царьки, звичайно ніхто не фільмував. Працюють люди там нелегально, тобто податків ніхто не сплачує. Обнесли все металевим забором, по периметру як зовні, так і в середині відеоспостереження, зробили декілька виходів з території. Коли туди навідались ТЦК, всі розбіглись через інші виходи, так, як камери показали хто йде і звідки. Тепер питання - до чого я мав докласти свої руки, до корупційних схем? Чого ви мене туди взагалі приплели? Компетентні органи можуть працювати по дрібних речах, а там де великі гроші і впливові особи, вони їм тільки допомагають кришувати. А тепер повернемось з чого все почалось, що пасічники крадуть у держави: От і зверніться до прокуратури, якщо є докази, а не звинувачуєте когось. Стукайте і вам відкриють, звертайтеся і на вас звернуть увагу. Тендери можна оскаржувати. Ви знову намалювали загальну схему без будь якої конкретики. ''Проблемні'' об'єкти, які стоять пустками 20 років найчастіше тягнуть за собою майбутні фінансові обтяження, що значно впливають їх оціночну вартість. Біля мене один такий є, там ще й з документами проблеми. Ніхто, нічого не може з ним зробити, 40 літ помалу розкладається. Громада була б рада якомусь руху там. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 23 минуты назад, Николай77 сказал: Якщо ви уважно читали то в розрахунок закладалась середня зарплата 17300, що більше 200тис. на рік Також такі самі затрати 200тис. закладались на обслуговування пасіки. А для чого середню? Достатньо й мінімалки! Свій огород, сад... можна ще зменшувать і зменшувать. Ну ладно. Нехай середня 17300грн. Тоді ціна 1кг: 17300грн :17100кг =1,01грн за кіло 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 1 година тому, Вадім Полтава сказав: 5*60 :30 = 10хв на відводок з заміною матки. А це трудозатратна дія. Тому цілком нормально, 7 хв на огляд б/р. За 8 годинний робочий тиждень, тобто за 8*60*5=2400хв можна оглянути 2400:7= 342 бджолородини. Потім два дня вихідних і знову повторити цикл. Це без напряга, з вихідними. З 342 б/родин при нормі 50кг можна викачати 342*50=17100кг. За це все платиться мінімалка 7100 грн. Тому ціна 1кг меду виходить 7100:17100=0.41грн. І це при 8 годинному, 5 денному робочому тижні. Ото ваша реальна ціна ( не ваша, yu1986ra, а взагалі, українського пасічника). 41 коп. Все, що більше - лінь і недопрацювання. На моменті маємо більше ніж стократну переплату! Ви реально думаєте, що висококласний і зі здоровою спиною (на пасіці ці поняття рідко перетинаються) спеціаліст захоче/зможе працювати (а доведеться саме працювати швидко) по 8 год за мінімалку? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 1 час назад, Вадім Полтава сказал: 5*60 :30 = 10хв на відводок з заміною матки. А це трудозатратна дія. Тому цілком нормально, 7 хв на огляд б/р. За 8 годинний робочий тиждень, тобто за 8*60*5=2400хв можна оглянути 2400:7= 342 бджолородини. Потім два дня вихідних і знову повторити цикл. Це без напряга, з вихідними. З 342 б/родин при нормі 50кг можна викачати 342*50=17100кг. За це все платиться мінімалка 7100 грн. Тому ціна 1кг меду виходить 7100:17100=0.41грн. І це при 8 годинному, 5 денному робочому тижні. Ото ваша реальна ціна ( не ваша, yu1986ra, а взагалі, українського пасічника). 41 коп. Все, що більше - лінь і недопрацювання. На моменті маємо більше ніж стократну переплату! І враховуючи те що така плата буде за відпочинок. Ну майже за відпочинок. 342 не набагато більше 100. Тут ще треба поміркувати хто кому повинен платити за відпочинок. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 Щоб при 300 ''відпочивати'' рівень механізації і автоматизації має бути на космічному рівні, що потягне за собою кратне збільшення розрахованої раніше собівартості Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 1 час назад, Вадім Полтава сказал: 5*60 :30 = 10хв на відводок з заміною матки. А це трудозатратна дія. Це пошук матки у зимувалій б/родині. Не у відводку. Матки не мічені. Втома від концентрації уваги наступить десь на 5-7 вулику якщо матки не відразу знаходяться. Відповідно і швидкість пошуку знизиться. Матка іноді ховається під бруском і мічену важко знайти, буває при жарі бджоли великою кількістю обліплюють рамку одна на одній висить а матка може ховатись під бджолами. А якщо не мічені? І 30 вуликів пройти за 5 годин з перекурами, приєднати відводок з молодою маткою. На кого ці байки розраховані? І яка мета цих байок? Не розумію. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай77 Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 51 хвилину тому, Вадім Полтава сказав: А для чого середню? Достатньо й мінімалки! Свій огород, сад... можна ще зменшувать і зменшувать. Ну ладно. Нехай середня 17300грн. Тоді ціна 1кг: 17300грн :17100кг =1,01грн за кіло Трохи не так. Я писав за 300 сімей. Затрати на утримання яких складали 400тис.грн.. а кількість меду 15т. Тоді 400000:15000=26.66 грн. Собівартісь 1 кг.меду. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 15 хвилин тому, Burkun сказав: Це пошук матки у зимувалій б/родині. Не у відводку. Матки не мічені. Втома від концентрації уваги наступить десь на 5-7 вулику якщо матки не відразу знаходяться. Відповідно і швидкість пошуку знизиться. Матка іноді ховається під бруском і мічену важко знайти, буває при жарі бджоли великою кількістю обліплюють рамку одна на одній висить а матка може ховатись під бджолами. А якщо не мічені? І 30 вуликів пройти за 5 годин з перекурами, приєднати відводок з молодою маткою. На кого ці байки розраховані? І яка мета цих байок? Не розумію. Гніздо в одному руті. Відводок робився через глуху перегородку/плівку над основною сім'єю. За тиждень до об'єднання (при черговому огляді) поміняв місцями основну і відводок - частина льотної злетіла вниз. Маток шукав у перший день взятку - ніхто не висів на рамках. Кілька маток знайшов не з першого разу, але і кілька було на першій рамці. Стару матку давив і відразу виймав плівку. Я б не сказав, що якось екстра сильно втомився в той день (принаймні зараз вже не пам'ятаю). Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 42 минуты назад, Burkun сказал: На кого ці байки розраховані? І яка мета цих байок? Не розумію. Теж не розумію, нагадує оце: https://uk.wikipedia.org/wiki/Стахановський_рух 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 26 минут назад, yu1986ra сказал: Гніздо в одному руті. Відводок робився через глуху перегородку/плівку над основною сім'єю. За тиждень до об'єднання (при черговому огляді) поміняв місцями основну і відводок - частина льотної злетіла вниз. Маток шукав у перший день взятку - ніхто не висів на рамках. Кілька маток знайшов не з першого разу, але і кілька було на першій рамці. Стару матку давив і відразу виймав плівку. Я б не сказав, що якось екстра сильно втомився в той день (принаймні зараз вже не пам'ятаю). Щоб замінити маток Ви попередньо ще жонглювали корпусами. А потім ще шукали самих маток. І все це назвали відпочинок тобто іншими словами відсутність роботи. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 32 хвилини тому, Burkun сказав: Щоб замінити маток Ви попередньо ще жонглювали корпусами. А потім ще шукали самих маток. І все це назвали відпочинок тобто іншими словами відсутність роботи. Мені ще тільки 37 - ''жонглювати корпусами''' це моє. Перестановка корпусів відбулась в рамках придуманої/запланованої технології, під час перевірки на ройовий стан (ну і щоб не зайшла в ройку, бо вже тіснувато було основній сім'ї). Операція ''жонглювання'' зайняла значно менше часу ніж пошук маток. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 2 години тому, yu1986ra сказав: Стукайте і вам відкриють, Питання до вас особисто, на держслужбі багато достукались, по поводу мінімалки? 2 години тому, yu1986ra сказав: звертайтеся і на вас звернуть увагу. Увагу звернуть і можуть настукати. Ви живете в країні рожевих поні? 2 години тому, yu1986ra сказав: Ви знову намалювали загальну схему без будь якої конкретики. Ви не в СБУ та ДБР працюєте, для чого вам конкретика? Від вас все одно нічого не залежить. А розмова, яку ви підтримали, була про те, що пасічники обкрадають державу, без всякої конкретики. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 19 хвилин тому, yu1986ra сказав: під час перевірки на ройовий стан (ну і щоб не зайшла в ройку, Відселекціоновані аборигени не рояться. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 11 хвилин тому, _kos_ сказав: Питання до вас особисто, на держслужбі багато достукались, по поводу мінімалки? Куди я мав стукати. Я знав куди стаю на роботу, яка приблизно буде зарплата і що це все знайдуться люди, які пози спиною будуть зневажливо називати ''чиновником'', ''бюрократом'', ''хабарником''. Попрацював 6 років і пішов на більш оплачувану і менш приємну роботу. 10 років минуло, а мене ще досі підкидає коли люди говорять про поголовні 100% премії і високі пенсії держслужбовців. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 19 хвилин тому, _kos_ сказав: Увагу звернуть і можуть настукати. Ви живете в країні рожевих поні? Звісно можуть, але ж ви змінюєте світ на краще, а не просто коливаєте клавіатуру. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 1 хвилину тому, yu1986ra сказав: а мене ще досі підкидає коли люди говорять про поголовні 100% премії і високі пенсії держслужбовців. Але не підкидає, коли всіх пасічників звинувачують в обкраданні держави. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 6 хвилин тому, _kos_ сказав: Відселекціоновані аборигени не рояться. Рулить технологія, порода вторинна. З +/- 60 вийшов, мабудь, 1 рій (але я не впевнений). Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 2 хвилини тому, _kos_ сказав: Але не підкидає, коли всіх пасічників звинувачують в обкраданні держави. Я ще не бачив щоб хтось з пасічників записував мед/бджіл на родичів, тому я, взагалі, не звертаю уваги на такі поодинокі нісенітниці. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 1 хвилину тому, yu1986ra сказав: Звісно можуть, але ж ви змінюєте світ на краще, а не просто коливаєте клавіатуру. Світ змінити я не зможу, як і кожен окремо із нас. Ми, пасічники, на форумі один одного "топимо", а це зріз українського суспільства в зменшеному масштабі. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 16 хвилин тому, _kos_ сказав: Світ змінити я не зможу, як і кожен окремо із нас. Ми, пасічники, на форумі один одного "топимо", а це зріз українського суспільства в зменшеному масштабі. Мій бокал на половину повний. Я не бачу щоб тут хтось когось топив. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 Ви десь втратили логічний ланцюжок цитат і своїх відповідей. Починаємо все спочатку: 11.03.2024 в 19:01, _kos_ сказав: Крадуть ті що у державного корита, та ще й як крадуть, що "попереднікам" і не снилось. Ваша відповідь: 12.03.2024 в 01:24, yu1986ra сказав: Не заздріть Де була перед цим розмова про держслужбовців з мінімальною зарплатою? Ви самі їх сюди приплели. (Якщо ви мали доступ до державного корита, тоді реакція зрозуміла) 12.03.2024 в 14:56, yu1986ra сказав: Дуже смішно і вчасно читати вашу думку держслужбовцям з мінімальною (або близькою до неї) зарплатою. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 3 хвилини тому, yu1986ra сказав: Мій бокал на половину повний. Я не бачу щоб тут хтось когось топив. Тому ви й не бачите поголовної корупції в державі, вона існує від найменшого села і до самого верху. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 5 хвилин тому, _kos_ сказав: Ви десь втратили логічний ланцюжок цитат і своїх відповідей. Починаємо все спочатку: Ваша відповідь: Де було перед цим розмова про держслужбовців з мінімальною зарплатою? Ви самі їх сюди приплели. (Якщо ви мали доступ до державного корита, тоді реакція зрозуміла) Ми ж ведемо дискусію, держслужбовці це логічний ланцюжок подій ''держслужбовець значить казнокрад''. Мої ''держслужбовці'' взялися звідти ж звідки і ваші ''солдати на передку'', ''мер'' і ''схеми''. Це вже переливання з пустого в порожнє. Завершуєм. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.