Burkun Опубликовано 13 марта, 2024 Share Опубликовано 13 марта, 2024 2 часа назад, yu1986ra сказал: Куди я мав стукати. Я знав куди стаю на роботу, яка приблизно буде зарплата і що це все знайдуться люди, які пози спиною будуть зневажливо називати ''чиновником'', ''бюрократом'', ''хабарником''. Попрацював 6 років і пішов на більш оплачувану і менш приємну роботу. 10 років минуло, а мене ще досі підкидає коли люди говорять про поголовні 100% премії і високі пенсії держслужбовців. Це зарплати у найнижчої ланки держслужбовців. І то не скрізь. Начальнички від малого до великого отримують і купу надбавок і премії по декілька окладів. Але зарплата це їм на морозиво. Основне джерело доходу це корупція, хабарі і розкрадання бюджетних коштів при незаконному списанні. Клерки найнижчої ланки в цьому як правило не задіяні. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 марта, 2024 Share Опубликовано 14 марта, 2024 7 годин тому, Burkun сказав: Це зарплати у найнижчої ланки держслужбовців. І то не скрізь. Начальнички від малого до великого отримують і купу надбавок і премії по декілька окладів. Але зарплата це їм на морозиво. Основне джерело доходу це корупція, хабарі і розкрадання бюджетних коштів при незаконному списанні. Клерки найнижчої ланки в цьому як правило не задіяні. Ви так розказуєте ніби ведете бухгалтерський облік зарплат і хабарів ''начальників від малого до великого''. Я знаю кількох начальників, що побудували собі кар'єру в держслужбі, великих статків собі не назбирали і в кінці перейшли працювати на більш оплачувані не керівні посади в не державному секторі. Кругом є люди і є гниди, не варто їх прирівнювати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 14 марта, 2024 Share Опубликовано 14 марта, 2024 12 минут назад, yu1986ra сказал: Ви так розказуєте ніби ведете бухгалтерський облік зарплат і хабарів ''начальників від малого до великого''. Я знаю кількох начальників, що побудували собі кар'єру в держслужбі, великих статків собі не назбирали і в кінці перейшли працювати на більш оплачувані не керівні посади в не державному секторі. Кругом є люди і є гниди, не варто їх прирівнювати. Я так розказую бо знаю цю систему з середини. Немає чесних держслужбовців на керівних посадах. Чесних звідти викинуть. Керівна посада держслужбовця це політична посада. Її займає представник президентської партії. Змінюється президент і правляча партія - змінюється керівник державної установи. Основна функція керівників державних установ займатись корупцією і казнокрадством і передавати долю нагору. Навіть в рожевих окулярах це важко не помітити. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 марта, 2024 Share Опубликовано 14 марта, 2024 2 години тому, Burkun сказав: Я так розказую бо знаю цю систему з середини. Немає чесних держслужбовців на керівних посадах. Чесних звідти викинуть. Керівна посада держслужбовця це політична посада. Її займає представник президентської партії. Змінюється президент і правляча партія - змінюється керівник державної установи. Основна функція керівників державних установ займатись корупцією і казнокрадством і передавати долю нагору. Навіть в рожевих окулярах це важко не помітити. Все пропало, сушіть весла. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 14 марта, 2024 Share Опубликовано 14 марта, 2024 Сумно що дорослі люди мають інфантильне світосприйняття і самі над цим сміються. Населення України ніяк не може подорослішати. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 марта, 2024 Share Опубликовано 14 марта, 2024 Є прохання повернутись до назви теми... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sid Опубликовано 14 марта, 2024 Share Опубликовано 14 марта, 2024 Почитав розрахунки, вразило. Питання до таких математиків - а якщо під час огляду сімей зупинитись на каву, дати їсти курям, передзвонити дитині - ледар чи рукожоп? Я вже боюсь подумати, якщо приспічило по великому - взагалі не придатний до бджільництва? Дуже нагадало фільм… 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 14 марта, 2024 Share Опубликовано 14 марта, 2024 2 часа назад, sid сказал: а якщо під час огляду сімей зупинитись на каву, дати їсти курям, передзвонити дитині - ледар чи рукожоп? Я вже боюсь подумати, якщо приспічило по великому - взагалі не придатний до бджільництва? Пасічники не п'ють, не їдять, ні кому не дзвонять і не курять. 3 часа назад, Burkun сказал: Сумно що дорослі люди мають інфантильне світосприйняття і самі над цим сміються. Населення України ніяк не може подорослішати. Я так підозрюю, що це в усьому світі, не тільки в Україні 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 11 января, 2025 Share Опубликовано 11 января, 2025 14.03.2024 в 11:09, Burkun сказав: Сумно що дорослі люди мають інфантильне світосприйняття і самі над цим сміються. Населення України ніяк не може подорослішати. Про себе розповiдай так зрозумiлiше буде 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Павлович Опубликовано 12 января, 2025 Share Опубликовано 12 января, 2025 Коли я починав пасічникувати уже всерйоз, у кінці 80-х, 3л. банка меду коштувала 100 рублів якщо продати дорого, і десь не менше 50 рублів здати оптом. Ну тобто мінімум 12 рублів кілограм виходить. Зарплата на заводі у робітника була десь 220 руб. Тобто, один вулик давав місячну зарплату робітника. Правда, якби хто спробував розвести пасіку і ніде більше не працювати - його зразу посадили би у тюрягу за "тунеядство". І більше ніж 20 сімей (якщо склероз мене не зраджує) теж було заборонено і теж можна було би і сісти за те. До "перебудови" так точно. Хоча пасіка більш 2 десятків з'явилась у мене уже в часи перебудови, і тоді це більше було вже у писаних правилах, ніж у житті. Боже, які дурнуваті правила і порядки були, зовсім не дивно, що савєцкій саюз здох. Називати тунеядцем людину, що заробляє на життя власною працею і власними руками... Але як же змінились ціни і все взагалі з того часу... Тоді 20 вуликів було достатньо, щоб чистими заробляти як робітник на заводі десь. Зараз не знаю скільки вуликів треба, але точно не 20, щоб на повноцінний дохід заробити. Що то значить конкуренція. Як усе змінилось. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 января, 2025 Share Опубликовано 12 января, 2025 4 минуты назад, Павлович сказал: Коли я починав пасічникувати уже всерйоз, у кінці 80-х, 3л. банка меду коштувала 100 рублів якщо продати дорого, і десь не менше 50 рублів здати оптом. Ну тобто мінімум 12 рублів кілограм виходить. Зарплата на заводі у робітника була десь 220 руб. Тобто, один вулик давав місячну зарплату робітника. Правда, якби хто спробував розвести пасіку і ніде більше не працювати - його зразу посадили би у тюрягу за "тунеядство". І більше ніж 20 сімей (якщо склероз мене не зраджує) теж було заборонено і теж можна було би і сісти за те. До "перебудови" так точно. Хоча пасіка більш 2 десятків з'явилась у мене уже в часи перебудови, і тоді це більше було вже у писаних правилах, ніж у житті. Боже, які дурнуваті правила і порядки були, зовсім не дивно, що савєцкій саюз здох. Називати тунеядцем людину, що заробляє на життя власною працею і власними руками... Але як же змінились ціни і все взагалі з того часу... Тоді 20 вуликів було достатньо, щоб чистими заробляти як робітник на заводі десь. Зараз не знаю скільки вуликів треба, але точно не 20, щоб на повноцінний дохід заробити. Що то значить конкуренція. Як усе змінилось. Пасіку чому покинули? Тоді Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Павлович Опубликовано 12 января, 2025 Share Опубликовано 12 января, 2025 1 хвилину тому, В 361 сказав: Пасіку чому покинули? Тоді Я її покинув уже на самому кінці 90-х. Жінка категорично не хотіла жити у селі, кліщ душив, ціна меду летіла донизу, почав займатись меблями і вирішив, що треба врешті займатись чимось одним, а все інше купувати. Бо інакше ні там, ні там толку не буде. Бо як до тієї пасіки їздити, то ... не воно, словом і не так. А остаточно добило мене як штук 20 у мене тупо вкрали, ну то вже остання крапля була. Психонув остаточно і кинув. Ну ось тепер може доживу до 60-ти, воно вже майже скоро, то може переїдем у село, поки ще при здоров'ї хоч якомусь, та і знову попасічникую. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 января, 2025 Share Опубликовано 12 января, 2025 3 минуты назад, Павлович сказал: Я її покинув уже на самому кінці 90-х. Жінка категорично не хотіла жити у селі, кліщ душив, ціна меду летіла донизу, почав займатись меблями і вирішив, що треба врешті займатись чимось одним, а все інше купувати. Бо інакше ні там, ні там толку не буде. Бо як до тієї пасіки їздити, то ... не воно, словом і не так. А остаточно добило мене як штук 20 у мене тупо вкрали, ну то вже остання крапля була. Психонув остаточно і кинув. Ну ось тепер може доживу до 60-ти, воно вже майже скоро, то може переїдем у село, поки ще при здоров'ї хоч якомусь, та і знову попасічникую. Дуже сильно все змінилось по бджолам , дуже. Можете лежачків б/у взяти ніпочом. Карніку , .. це так , "лінивий " варіант. Меблі різали ? Збирали? Чи перепродаж? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Павлович Опубликовано 12 января, 2025 Share Опубликовано 12 января, 2025 2 хвилини тому, В 361 сказав: Дуже сильно все змінилось по бджолам , дуже. Можете лежачків б/у взяти ніпочом. Карніку , .. це так , "лінивий " варіант. Меблі різали ? Збирали? Чи перепродаж? Та я бачу, що все змінилось. А взяти мені спочатку треба будинок у селі і то буде не раніше ніж через 1,5 року, коли стукне 60. А це по нашим часам, самі розумієте, такими вилами по воді писано... Словом, дуже рано про це у наші часи плани будувати. Спочатку до того дожити треба. Що ще не факт. А меблі я робив на індивідуальні замовлення, дизайн-проект-виготовлення-встановлення, все сам проектував і робив усе сам, лише зрідка помічників наймав на якісь окремі роботи. З ДСП і всякого МДФа, "макушатник" я. М'які не робив, хіба так, щось по дрібницях, ремонт якийсь, диван там перетягнути до купи з іншим замовленням чи щось таке. Ну і з масивом не працював, хоча попутно якийсь ремонт теж міг робити. Ну що масив, що м'які це окремі спеціалізації, треба інший інструмент і все таке, усим одразу лише крупні виробники займаються, і то не усі, а я таке, дрібний шабашник. Зате нікому не кланявся і на роботу по годинах не ходив і в принципі на ту свою роботу не жаліюсь. Зараз і її покинув, попиту зовсім не стало. Хоча останнім часом попит пішов, і досить великий, але вже не хочу кидати місце, де я прибився на роботу, якось уже тут дороблю, а там видно буде. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 января, 2025 Share Опубликовано 12 января, 2025 3 минуты назад, Павлович сказал: Та я бачу, що все змінилось. А взяти мені спочатку треба будинок у селі і то буде не раніше ніж через 1,5 року, коли стукне 60. А це по нашим часам, самі розумієте, такими вилами по воді писано... Словом, дуже рано про це у наші часи плани будувати. Спочатку до того дожити треба. Що ще не факт. А меблі я робив на індивідуальні замовлення, дизайн-проект-виготовлення-встановлення, все сам проектував і робив усе сам, лише зрідка помічників наймав на якісь окремі роботи. З ДСП і всякого МДФа, "макушатник" я. М'які не робив, хіба так, щось по дрібницях, ремонт якийсь, диван там перетягнути до купи з іншим замовленням чи щось таке. Ну і з масивом не працював, хоча попутно якийсь ремонт теж міг робити. Ну що масив, що м'які це окремі спеціалізації, треба інший інструмент і все таке, усим одразу лише крупні виробники займаються, і то не усі, а я таке, дрібний шабашник. Зате нікому не кланявся і на роботу по годинах не ходив і в принципі на ту свою роботу не жаліюсь. Зараз і її покинув, попиту зовсім не стало. Хоча останнім часом попит пішов, і досить великий, але вже не хочу кидати місце, де я прибився на роботу, якось уже тут дороблю, а там видно буде. Змінилось по бджолам так. Маєте памятати направляючі для " шухляд" білі металеві , колеска пластмасові , давно, Ну і теперішні направляючі Блум, з доводчиками , блатні , за дох $ пара. Це я про зміни. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Павлович Опубликовано 13 января, 2025 Share Опубликовано 13 января, 2025 9 годин тому, В 361 сказав: Змінилось по бджолам так. Маєте памятати направляючі для " шухляд" білі металеві , колеска пластмасові , давно, Ну і теперішні направляючі Блум, з доводчиками , блатні , за дох $ пара. Це я про зміни. А ті з пластиковими коліщатками нікуди не ділися, вони на офісні меблі аж бігом йдуть. Але це офтоп, адмін сваритись буде. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 13 января, 2025 Share Опубликовано 13 января, 2025 2 години тому, Павлович сказав: адмін сваритись буде. 12 годин тому, В 361 сказав: Але це не точно 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.