Bee.P Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 3 минуты назад, andrey2588 сказал: Ходжу на роботу з 8 до 17, тримаю 20-23 вулика лежака які дістались від батька. Останні роки пішли напряги, так як помічників на відкачку вже не залишилось майже(розїхались, повмирали) Предивлятись маю час тільки на вихідих, і щоб якісно передивитись потрібен цілий день, після якого хочеться здохнути ввечері =)))) За сезон накачую десь +-1800 кг. Затрати в рік не більше 8 тис, з яких десь 4 йде на бензин. Прибуток вроді як і є, але часу займає догреця, самому важкувато, так як єще робота то в огороді, то по господарству. Вже навіть приходять думки, а на кой воно мені потрібно, що немає ні вихідного ні прохідного. Як декотрі дивлять по 50 сімей за день для мене загадка. Якщо цим займатись як основним видом діяльності то можливо тримати до 100 сімей, батько був пасічником в колгоспі і тримав 60 колгоспних та до 40 своїх, і часу вже особо не хватало йому навіть на рибалку їздити. Лежаки дуже багато забирають часу. 50 сімей , корпусних, з нормальною породою , обходяться за день без напрягу. Коли викачка то треба помічники. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 1 минуту назад, Burkun сказал: А зараз після обльоту теж не дивитесь? В ройову пору не дивитесь? Наявність кормів в зиму не оцінюєте? Стару суш не міняєте? Маток не міняєте? Молодих на засів не перевіряєте? Якщо йде взяток то ніхто у вулики не дивиться взагалі. Я роблю першочергові речі і не лізу без потреби в гніздо. Мене не цікавить огляд всієї пасіки. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 4 минуты назад, Wladimir_K сказал: Я роблю першочергові речі і не лізу без потреби в гніздо. Мене не цікавить огляд всієї пасіки. Після обльоту Вас не цікавить огляд всієї пасіки? Підмор з днища не видаляєте? Якщо обгажені рамки не міняєте? Якщо недостатньо кормів не оцінюєте і не додаєте? Гнізда восени формуєте чи ні? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 4 минуты назад, Burkun сказал: Після обльоту Вас не цікавить огляд всієї пасіки? Підмор з днища не видаляєте? Якщо обгажені рамки не міняєте? Якщо недостатньо кормів не оцінюєте і не додаєте? Гнізда восени формуєте чи ні? Гнізда формую, "ображених" у мене фактично немає, корма можна оцінити за 15 с. Зимою огляд точна з оцінкою стану 60 сімей 30-40 хв. займає не більше. Я не живу стереотипами "ройова пора" бо зазвичай у мене її немає. Значній кількості важко зрозуміти, а суш у мене більшості свіжа. Є набір рамок, є вощина і вперед. Суш на переробку. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 13 хвилин тому, B 740 сказав: Лежаки дуже багато забирають часу. 50 сімей , корпусних, з нормальною породою , обходяться за день без напрягу. Коли викачка то треба помічники. Чим більше рамок в гнізді тим більше роботи. Товариш примітив що на 12р йде більше ніж 10р. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 3 минуты назад, Wladimir_K сказал: Гнізда формую, "ображених" у мене фактично немає, корма можна оцінити за 15 с. Зимою огляд точна з оцінкою стану 60 сімей 30-40 хв. займає не більше. Оцінюєте не піднімаючи рамок? Навіть стамескою не встигнете рамки зірвати з місця. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 9 хвилин тому, Burkun сказав: Після обльоту Вас не цікавить огляд всієї пасіки? Для цього не треба переглядати всі рамки. Достатньо припідняти 1-2... і після вже оцінити шо робити далі 10 хвилин тому, Burkun сказав: Підмор з днища не видаляєте? За пару ранкових годин, по морозцю пару десятків почистив 12 хвилин тому, Burkun сказав: Якщо обгажені рамки не міняєте? Давно не було 12 хвилин тому, Burkun сказав: Якщо недостатньо кормів не оцінюєте і не додаєте? Це одиничні випадки 13 хвилин тому, Burkun сказав: Гнізда восени формуєте чи ні? Це - да. Одна з небагатьох операцій, яка потребує трохи більше часу. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 9 минут назад, Конструктор сказал: Чим більше рамок в гнізді тим більше роботи. Товариш примітив що на 12р йде більше ніж 10р. Я прикинув і скажу що навпаки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 21 минуту назад, Burkun сказал: Після обльоту Вас не цікавить огляд всієї пасіки? Підмор з днища не видаляєте? Якщо обгажені рамки не міняєте? Якщо недостатньо кормів не оцінюєте і не додаєте? Гнізда восени формуєте чи ні? У Вас в нормальної сім'ї при теперішніх зимах є підмор? В більшості вже на цю дату, якщо не почистити його вже не має. Окремих однозначно потрібно але точно не всі. 1 минуту назад, Burkun сказал: Я прикинув і скажу що навпаки. В 10 менше операцій єдине своя специфіка з кормами 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mitar2007 Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 18 минут назад, Burkun сказал: Підмор з днища не видаляєте? Года три назад, задержался на неделю с чисткой доньев (сетка), начал чистить, а они сами все почистили. С тех пор и не чищу 21 минуту назад, Burkun сказал: Гнізда восени формуєте чи ні? Раньше в зиму ужимал, весной ещё ужимал, потом по рамочке расширял. Сейчас зимуют на 10 рамках (рут), весной расширение корпус вверх. Заметил, чем меньше к ним лазить, тем лучше зимуют 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 1 минуту назад, Wladimir_K сказал: У Вас в нормальної сім'ї при теперішніх зимах є підмор? Цієї зими підмору найбільше за всі роки. В нормальні роки в середньому по склянці підмору. Тобто є що чистити. І підмор і воскові крихти. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 2 хвилини тому, mitar2007 сказав: весной ещё ужимал, Зайва операція, яку ще дехто вперто проводить, не зважаючи на стан зимівлі... Таке роблю тільки сильно просівшим... тобто одиничні випадки 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 5 минут назад, mitar2007 сказал: Года три назад, задержался на неделю с чисткой доньев (сетка), начал чистить, а они сами все почистили. С тех пор и не чищу Раньше в зиму ужимал, весной ещё ужимал, потом по рамочке расширял. Сейчас зимуют на 10 рамках (рут), весной расширение корпус вверх. Заметил, чем меньше к ним лазить, тем лучше зимуют За день виносять підмор при гарній погоді. Але я намагаюсь не дати їм винести. Зайва робота для ослаблених зимувалих бджіл. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 1 годину тому, _kos_ сказав: Дуже смішно і головне вчасно, особливо тим хто на передовій без військового забезпечення, на якому розкрадаються кошти. Дуже смішно і вчасно читати вашу думку держслужбовцям з мінімальною (або близькою до неї) зарплатою. Але якщо у вас є беззаперечні докази розкрадання рекомендую звернутись в прокуратуру. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 Только что, ромео сказал: Зайва операція, яку ще дехто вперто проводить, не зважаючи на стан зимівлі... Таке роблю тільки сильно просівшим... тобто одиничні випадки Хто заказав прорахувати рентабельність пасіки Це хтось буде розширятись , та скільки потягне, чи на скільки ціну можна понизити , щоб пасічник тільки вижив 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 7 минут назад, Burkun сказал: Цієї зими підмору найбільше за всі роки. В нормальні роки в середньому по склянці підмору. Тобто є що чистити. І підмор і воскові крихти. Підмору дві столові ложки , і так у всіх, не чищу взагалі, ледачий. Вони самі таку кількість вже винесли з вулика. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Barabash_a_v Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 24 минуты назад, Burkun сказал: Після обльоту Вас не цікавить огляд всієї пасіки? Підмор з днища не видаляєте? Якщо обгажені рамки не міняєте? Якщо недостатньо кормів не оцінюєте і не додаєте? Гнізда восени формуєте чи ні? Після обльоту мене цікавить тільки одне, чи достатньо в них в рамках меду. Більше до середини квітня там взагалі майже не має, що робити і дивитись. Проблемних їх зазвичай менше 5% які потребують втручання. А так перший огляд потрібно 1-2 хв. кришу зняв, плівку зняв, корма глянув зверху.З центра гнізда 1 рамку дістав, є розплід - Все, до середини квітня там білше нічого дивитись не потрібно. ІМХО 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 14 минут назад, Wladimir_K сказал: У Вас в нормальної сім'ї при теперішніх зимах є підмор? В більшості вже на цю дату, якщо не почистити його вже не має. Окремих однозначно потрібно але точно не всі. В 10 менше операцій єдине своя специфіка з кормами Теперішні зими погані. З різкими коливаннями температури. Це збільшує кількість підмору. Якщо підмору немає то його винесли до того як Ви заглянули у вулик. Яких операцій в 10 рамковому менше? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 Только что, Barabash_a_v сказал: Після обльоту мене цікавить тільки одне, чи достатньо в них в рамках меду. Більше до середини квітня там взагалі майже не має, що робити і дивитись. Проблемних їх зазвичай менше 5% які потребують втручання. А так перший огляд потрібно 1-2 хв. кришу зняв, плівку зняв, корма глянув зверху.З центра гнізда 1 рамку дістав, є розплід - Все, до середини квітня там білше нічого дивитись не потрібно. ІМХО Не видавайте секрети, а то конкурентів вирощуємо. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 6 хвилин тому, B 740 сказав: Підмору дві столові ложки , і так у всіх, не чищу взагалі, ледачий. Вони самі таку кількість вже винесли з вулика. Так само , вже другий рік бджоли чистять самі. Я мабуть ще ледачіший цього року майже у всіх сім'ях контроль матки зробив не розбираючи гнізда- лише поверхневий огляд. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 4 минуты назад, B 740 сказал: Підмору дві столові ложки , і так у всіх, не чищу взагалі, ледачий. Вони самі таку кількість вже винесли з вулика. По дві ложки не підтверджу. Підмор є кожен рік в більшій кількості. Менше було тільки коли були аборигени. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Barabash_a_v Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 5 минут назад, Wladimir_K сказал: Не видавайте секрети, а то конкурентів вирощуємо. Та які секрети? Основна затрата часу це робота в травні-червні місяці. І тут Вже секрети . Але чудес не буває, якщо хочеш отримати достойні результати прийдеться і витрачати більше часу... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 11 минут назад, yu1986ra сказал: Але якщо у вас є беззаперечні докази розкрадання рекомендую звернутись в прокуратуру. З якою метою звертатися? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mitar2007 Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 1 минуту назад, Barabash_a_v сказал: які секрети? Основна затрата часу це робота в травні-червні місяці. І тут Вже секрети Задаю вопрос агроному, что ж вы всю технологию рассказали агроному с конкурирующей фирмы. Он мне отвечает, дурак не поверит, а умный и сам до всего дойдёт 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 марта, 2024 Share Опубликовано 12 марта, 2024 10 минут назад, Wladimir_K сказал: Не видавайте секрети, а то конкурентів вирощуємо. Наші конкуренти це хіба що " єлітні спідмедогонщики" які настільки прошарені в бджолах що їх задовільняє ціна меду " ніпочом" . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.