Blum Posted October 1, 2018 Share Posted October 1, 2018 1 час назад, nibond сказал: Дивно, що Ви зробили для себе таке відкриття тільки тепер Мене вразив навiдь не вулик, а реечка з крючками, яка дозволяэ перевертати рамки. Тобто я тепер не буду знiмать другий корпус, а просто поставлю в нього гнiздовi перевернутi рамки. При цьому проекспериментую з теплим i холодним заносом рамок на зиму. Ну а на наступний рiк буду робить вулик Паламарчука або Кузницова. (Вони дуже схожi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mits Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 Сегодня, работаю я возле ульев(в 14:00), а у меня за спиной, в соседнем ряду, приземляется то ли рой, то ли слетевшая у кого то семейка и садится сразу на 2 улья. Хозяева этих 2 ульев, начали сразу пускать этих "летунов" в расход и перебили их почти всех. Остатки, сидели на боковой стенке, одного из ульев(где то на 145 рамку), но к вечеру куда то разлетелись. Клеща на пчёлах не наблюдалось, матки то же не видел, но видел 3 трутов(мелких). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 6 минут назад, mits сказал: Сегодня, работаю я возле ульев(в 14:00), а у меня за спиной, в соседнем ряду, приземляется то ли рой, то ли слетевшая у кого то семейка и садится сразу на 2 улья. Хозяева этих 2 ульев, начали сразу пускать этих "летунов" в расход и перебили их почти всех. Остатки, сидели на боковой стенке, одного из ульев(где то на 145 рамку), но к вечеру куда то разлетелись. Клеща на пчёлах не наблюдалось, матки то же не видел, но видел 3 трутов(мелких). Зазвичай злітають з голодухи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted October 2, 2018 Author Share Posted October 2, 2018 59 минут назад, mits сказал: Хозяева этих 2 ульев, начали сразу пускать этих "летунов" в расход и перебили их почти всех ОТ тут в темі про допомогу дають пораду для об'єднання струшувати бджіл на прильотку перед вуликом. Є також безматоча сім'я. Хочеться її приєднати до слабачка. То трохи "трухаю" висипати їх за порадою. А раптом така сама участь їх чекає? Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 28 хвилин тому, ромео сказав: ОТ тут в темі про допомогу дають пораду для об'єднання струшувати бджіл на прильотку перед вуликом. Є також безматоча сім'я. Хочеться її приєднати до слабачка. То трохи "трухаю" висипати їх за порадою. А раптом така сама участь їх чекає? Об'єднайте через газету, день-два і об'єднані, потім тільки рамки попереставляєте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 11 година тому, davolodya сказав: Об'єднайте через газету, день-два і об'єднані, потім тільки рамки попереставляєте. так не цікаво, бо майже нічого бджоли не пропаде, я вже хватить так обєдную, а от струсити осінню на землю, а ще перед вечером коли похолодає, ото ефект, на ранок для настойки бджоли буде Link to comment Share on other sites More sharing options...
Н. Петрович Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 50 минут назад, miro сказал: так не цікаво, бо майже нічого бджоли не пропаде, я вже хватить так обєдную, а от струсити осінню на землю, а ще перед вечером коли похолодає, ото ефект, на ранок для настойки бджоли буде У меня все просто. За день до объединения сверху рамок немного полил настойкой валерьяны. На другой день к вечеру буру чистый улик, на днище немного валерьянкой полил. Матку под колпачок или в клеточку, пчел с рамки струсил и поставил в улик и т. д., если делаю это осень то сразу формирую гнездо ( маломедки не ставлю в улик, а ставлю полномедные ). На следующий день выпускаю матку. Бойни никогда не бывает. Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoru Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 В 01.10.2018 в 16:17, крымлы сказал: Маленький вопрос . интересно Ваше мнение . Есть у меня отводки . Пчел всего на одной рамке ( грам 500 ) . Сезон был тяжелый . Силу не набрали . Объединять как то жалко ( маток жалко ) А что если при сильных устойчивых холодах ( например -5 ) их занести в не отапливаемое помещение ( 0 градус ) .? У нас до -15 иногда неделями держаться . А на февральские окна вынести . Кто что думает ? Правильное решение ? У мене в теплому приміщенні (приблизно +10С) мікронук успішно перезимував минулої зими. Бджіл було менше ніж у вас. Якщо вирішите не об'єднувати, помістіть їх по 2-3 сім'ї в один вулик, через фанерні перегородки, і гарно утеплити. Вентиляцію зменшити (відповідно до сили сім'ї). Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoru Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 В 02.10.2018 в 23:29, ромео сказал: ОТ тут в темі про допомогу дають пораду для об'єднання струшувати бджіл на прильотку перед вуликом. Є також безматоча сім'я. Хочеться її приєднати до слабачка. То трохи "трухаю" висипати їх за порадою. А раптом така сама участь їх чекає? Я колись так струсив з сильної сім'ї в дуже слабу. Матку, по недосвідченості, не ізолював... В результаті гості коцнули матку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted October 5, 2018 Author Share Posted October 5, 2018 Сьогодні говорив із пасічником з сусіднього села. Із 35 сімей літом до тепер дотягли 20 і ті слабоваті. Каже - кліщ ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 7 минут назад, ромео сказал: Сьогодні говорив із пасічником з сусіднього села. Із 35 сімей літом до тепер дотягли 20 і ті слабоваті. Каже - кліщ ... А більш детально (минулорічні обробки, цьогорічні)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 6 хвилин тому, ромео сказав: Сьогодні говорив із пасічником з сусіднього села. Із 35 сімей літом до тепер дотягли 20 і ті слабоваті. Каже - кліщ ... І як пояснює свою бездіяльність? Щоб кліщ з'їв сім'ї, то його майже на кожній бджолі мало бути видно, безкрилі бджоли також в очі кидаються... Link to comment Share on other sites More sharing options...
asot Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 У мене теж такий неподалік ...каже : додавав у сироп кас81 - це і е його обробка))) на весну пакети хоче продавати ....якщо виживуть до весни ...я так думаю!!побачив мене на почті як я тактик забирав - я йому промив мозги за кліща- тай попросився ,щоб тактиком йому задув сімї .Але я щось боюсь з ним звязуватись - ще як сипане по рамці бджоли ...буду ще винен ... Але знаете таким пофігістам воно і проходе ((( Link to comment Share on other sites More sharing options...
OlexanderSh Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 26 минут назад, ромео сказал: Сьогодні говорив із пасічником з сусіднього села. Із 35 сімей літом до тепер дотягли 20 і ті слабоваті. Каже - кліщ ... Мабуть виводе бджіл стійких до кліща. Якщо серьйозно, то треба робити контоль осипання кліща а не надіятись на препарати(якщо там були препарати). Без більш детальної інформації - просто догадка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лавр Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 5 хвилин тому, asot сказав: У мене теж такий неподалік ...каже : додавав у сироп кас81 - це і е його обробка))) на весну пакети хоче продавати ....якщо виживуть до весни ...я так думаю!!побачив мене на почті як я тактик забирав - я йому промив мозги за кліща- тай попросився ,щоб тактиком йому задув сімї .Але я щось боюсь з ним звязуватись - ще як сипане по рамці бджоли ...буду ще винен ... Але знаете таким пофігістам воно і проходе ((( Біда в тому що він неподалік, його кліщ сьогодні буде ваш завтра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asot Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 Льоту мало уже ....і контрольні постріли ще будуть тактиком!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 2 хвилини тому, asot сказав: Льоту мало уже ....і контрольні постріли ще будуть тактиком!!! Це суті неміняє, через таких сусідів доведеться починати обробки раніше і робити їх частіше, як не зараз, то на слідуючий рік він з Вами кліщем поділиться. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asot Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 Обробляти я йому точно не буду ...весною може зрозуміе сам мої слова !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted October 5, 2018 Author Share Posted October 5, 2018 50 минут назад, Серж 82 сказал: А більш детально (минулорічні обробки, цьогорічні)? Справа в тому, що ми з ним особливо не знайомі. Випадково дізнався, що він пасічник та і часу на розмови не було. На просте запитання: Як зараз справи, чи готовий до зими, почув таку відповідь. Деталей не розпитував, бо не було часу на розмови... Link to comment Share on other sites More sharing options...
РУТ-61 Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 1 година тому, ромео сказав: Сьогодні говорив із пасічником з сусіднього села. Із 35 сімей літом до тепер дотягли 20 і ті слабоваті. Каже - кліщ ... Вони ж гибли не в один день, а він що, за цим "процесом" спокійно сезон спостерігав? Link to comment Share on other sites More sharing options...
САХНЮК Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 31 минуту назад, РУТ-61 сказал: 1 час назад, ромео сказал: Сьогодні говорив із пасічником з сусіднього села. Із 35 сімей літом до тепер дотягли 20 і ті слабоваті. Каже - кліщ ... Вони ж гибли не в один день, а він що, за цим "процесом" спокійно сезон спостерігав? Що ви наніч такі жахи розказуєте Link to comment Share on other sites More sharing options...
РУТ-61 Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 19 хвилин тому, САХНЮК сказав: Що ви наніч такі жахи розказуєте Та я сам в шокі від прочитаного!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ss77 Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 Демонстрация! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gnat Ігнатенко Олег Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 Сьогодні поїхали з дітьми на пасіку Медовий блюз с. Лубяни за Львовом. Діти задоволеніНадіслано від мого Redmi 5, використовуючи Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ss77 Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 Народ не молчит! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.