Blum Опубликовано 1 октября, 2018 Share Опубликовано 1 октября, 2018 1 час назад, nibond сказал: Дивно, що Ви зробили для себе таке відкриття тільки тепер Мене вразив навiдь не вулик, а реечка з крючками, яка дозволяэ перевертати рамки. Тобто я тепер не буду знiмать другий корпус, а просто поставлю в нього гнiздовi перевернутi рамки. При цьому проекспериментую з теплим i холодним заносом рамок на зиму. Ну а на наступний рiк буду робить вулик Паламарчука або Кузницова. (Вони дуже схожi Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 2 октября, 2018 Share Опубликовано 2 октября, 2018 Сегодня, работаю я возле ульев(в 14:00), а у меня за спиной, в соседнем ряду, приземляется то ли рой, то ли слетевшая у кого то семейка и садится сразу на 2 улья. Хозяева этих 2 ульев, начали сразу пускать этих "летунов" в расход и перебили их почти всех. Остатки, сидели на боковой стенке, одного из ульев(где то на 145 рамку), но к вечеру куда то разлетелись. Клеща на пчёлах не наблюдалось, матки то же не видел, но видел 3 трутов(мелких). Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 2 октября, 2018 Share Опубликовано 2 октября, 2018 6 минут назад, mits сказал: Сегодня, работаю я возле ульев(в 14:00), а у меня за спиной, в соседнем ряду, приземляется то ли рой, то ли слетевшая у кого то семейка и садится сразу на 2 улья. Хозяева этих 2 ульев, начали сразу пускать этих "летунов" в расход и перебили их почти всех. Остатки, сидели на боковой стенке, одного из ульев(где то на 145 рамку), но к вечеру куда то разлетелись. Клеща на пчёлах не наблюдалось, матки то же не видел, но видел 3 трутов(мелких). Зазвичай злітають з голодухи. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 2 октября, 2018 Автор Share Опубликовано 2 октября, 2018 59 минут назад, mits сказал: Хозяева этих 2 ульев, начали сразу пускать этих "летунов" в расход и перебили их почти всех ОТ тут в темі про допомогу дають пораду для об'єднання струшувати бджіл на прильотку перед вуликом. Є також безматоча сім'я. Хочеться її приєднати до слабачка. То трохи "трухаю" висипати їх за порадою. А раптом така сама участь їх чекає? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 2 октября, 2018 Share Опубликовано 2 октября, 2018 28 хвилин тому, ромео сказав: ОТ тут в темі про допомогу дають пораду для об'єднання струшувати бджіл на прильотку перед вуликом. Є також безматоча сім'я. Хочеться її приєднати до слабачка. То трохи "трухаю" висипати їх за порадою. А раптом така сама участь їх чекає? Об'єднайте через газету, день-два і об'єднані, потім тільки рамки попереставляєте. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
miro Опубликовано 3 октября, 2018 Share Опубликовано 3 октября, 2018 11 година тому, davolodya сказав: Об'єднайте через газету, день-два і об'єднані, потім тільки рамки попереставляєте. так не цікаво, бо майже нічого бджоли не пропаде, я вже хватить так обєдную, а от струсити осінню на землю, а ще перед вечером коли похолодає, ото ефект, на ранок для настойки бджоли буде Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Н. Петрович Опубликовано 3 октября, 2018 Share Опубликовано 3 октября, 2018 50 минут назад, miro сказал: так не цікаво, бо майже нічого бджоли не пропаде, я вже хватить так обєдную, а от струсити осінню на землю, а ще перед вечером коли похолодає, ото ефект, на ранок для настойки бджоли буде У меня все просто. За день до объединения сверху рамок немного полил настойкой валерьяны. На другой день к вечеру буру чистый улик, на днище немного валерьянкой полил. Матку под колпачок или в клеточку, пчел с рамки струсил и поставил в улик и т. д., если делаю это осень то сразу формирую гнездо ( маломедки не ставлю в улик, а ставлю полномедные ). На следующий день выпускаю матку. Бойни никогда не бывает. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
victoru Опубликовано 5 октября, 2018 Share Опубликовано 5 октября, 2018 В 01.10.2018 в 16:17, крымлы сказал: Маленький вопрос . интересно Ваше мнение . Есть у меня отводки . Пчел всего на одной рамке ( грам 500 ) . Сезон был тяжелый . Силу не набрали . Объединять как то жалко ( маток жалко ) А что если при сильных устойчивых холодах ( например -5 ) их занести в не отапливаемое помещение ( 0 градус ) .? У нас до -15 иногда неделями держаться . А на февральские окна вынести . Кто что думает ? Правильное решение ? У мене в теплому приміщенні (приблизно +10С) мікронук успішно перезимував минулої зими. Бджіл було менше ніж у вас. Якщо вирішите не об'єднувати, помістіть їх по 2-3 сім'ї в один вулик, через фанерні перегородки, і гарно утеплити. Вентиляцію зменшити (відповідно до сили сім'ї). Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
victoru Опубликовано 5 октября, 2018 Share Опубликовано 5 октября, 2018 В 02.10.2018 в 23:29, ромео сказал: ОТ тут в темі про допомогу дають пораду для об'єднання струшувати бджіл на прильотку перед вуликом. Є також безматоча сім'я. Хочеться її приєднати до слабачка. То трохи "трухаю" висипати їх за порадою. А раптом така сама участь їх чекає? Я колись так струсив з сильної сім'ї в дуже слабу. Матку, по недосвідченості, не ізолював... В результаті гості коцнули матку. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 5 октября, 2018 Автор Share Опубликовано 5 октября, 2018 Сьогодні говорив із пасічником з сусіднього села. Із 35 сімей літом до тепер дотягли 20 і ті слабоваті. Каже - кліщ ... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Серж 82 Опубликовано 5 октября, 2018 Share Опубликовано 5 октября, 2018 7 минут назад, ромео сказал: Сьогодні говорив із пасічником з сусіднього села. Із 35 сімей літом до тепер дотягли 20 і ті слабоваті. Каже - кліщ ... А більш детально (минулорічні обробки, цьогорічні)? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 5 октября, 2018 Share Опубликовано 5 октября, 2018 6 хвилин тому, ромео сказав: Сьогодні говорив із пасічником з сусіднього села. Із 35 сімей літом до тепер дотягли 20 і ті слабоваті. Каже - кліщ ... І як пояснює свою бездіяльність? Щоб кліщ з'їв сім'ї, то його майже на кожній бджолі мало бути видно, безкрилі бджоли також в очі кидаються... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asot Опубликовано 5 октября, 2018 Share Опубликовано 5 октября, 2018 У мене теж такий неподалік ...каже : додавав у сироп кас81 - це і е його обробка))) на весну пакети хоче продавати ....якщо виживуть до весни ...я так думаю!!побачив мене на почті як я тактик забирав - я йому промив мозги за кліща- тай попросився ,щоб тактиком йому задув сімї .Але я щось боюсь з ним звязуватись - ще як сипане по рамці бджоли ...буду ще винен ... Але знаете таким пофігістам воно і проходе ((( Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
OlexanderSh Опубликовано 5 октября, 2018 Share Опубликовано 5 октября, 2018 26 минут назад, ромео сказал: Сьогодні говорив із пасічником з сусіднього села. Із 35 сімей літом до тепер дотягли 20 і ті слабоваті. Каже - кліщ ... Мабуть виводе бджіл стійких до кліща. Якщо серьйозно, то треба робити контоль осипання кліща а не надіятись на препарати(якщо там були препарати). Без більш детальної інформації - просто догадка. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 5 октября, 2018 Share Опубликовано 5 октября, 2018 5 хвилин тому, asot сказав: У мене теж такий неподалік ...каже : додавав у сироп кас81 - це і е його обробка))) на весну пакети хоче продавати ....якщо виживуть до весни ...я так думаю!!побачив мене на почті як я тактик забирав - я йому промив мозги за кліща- тай попросився ,щоб тактиком йому задув сімї .Але я щось боюсь з ним звязуватись - ще як сипане по рамці бджоли ...буду ще винен ... Але знаете таким пофігістам воно і проходе ((( Біда в тому що він неподалік, його кліщ сьогодні буде ваш завтра. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asot Опубликовано 5 октября, 2018 Share Опубликовано 5 октября, 2018 Льоту мало уже ....і контрольні постріли ще будуть тактиком!!! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 5 октября, 2018 Share Опубликовано 5 октября, 2018 2 хвилини тому, asot сказав: Льоту мало уже ....і контрольні постріли ще будуть тактиком!!! Це суті неміняє, через таких сусідів доведеться починати обробки раніше і робити їх частіше, як не зараз, то на слідуючий рік він з Вами кліщем поділиться. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asot Опубликовано 5 октября, 2018 Share Опубликовано 5 октября, 2018 Обробляти я йому точно не буду ...весною може зрозуміе сам мої слова !! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 5 октября, 2018 Автор Share Опубликовано 5 октября, 2018 50 минут назад, Серж 82 сказал: А більш детально (минулорічні обробки, цьогорічні)? Справа в тому, що ми з ним особливо не знайомі. Випадково дізнався, що він пасічник та і часу на розмови не було. На просте запитання: Як зараз справи, чи готовий до зими, почув таку відповідь. Деталей не розпитував, бо не було часу на розмови... Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
РУТ-61 Опубликовано 5 октября, 2018 Share Опубликовано 5 октября, 2018 1 година тому, ромео сказав: Сьогодні говорив із пасічником з сусіднього села. Із 35 сімей літом до тепер дотягли 20 і ті слабоваті. Каже - кліщ ... Вони ж гибли не в один день, а він що, за цим "процесом" спокійно сезон спостерігав? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
САХНЮК Опубликовано 5 октября, 2018 Share Опубликовано 5 октября, 2018 31 минуту назад, РУТ-61 сказал: 1 час назад, ромео сказал: Сьогодні говорив із пасічником з сусіднього села. Із 35 сімей літом до тепер дотягли 20 і ті слабоваті. Каже - кліщ ... Вони ж гибли не в один день, а він що, за цим "процесом" спокійно сезон спостерігав? Що ви наніч такі жахи розказуєте Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
РУТ-61 Опубликовано 5 октября, 2018 Share Опубликовано 5 октября, 2018 19 хвилин тому, САХНЮК сказав: Що ви наніч такі жахи розказуєте Та я сам в шокі від прочитаного!!! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ss77 Опубликовано 6 октября, 2018 Share Опубликовано 6 октября, 2018 Демонстрация! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Gnat Ігнатенко Олег Опубликовано 6 октября, 2018 Share Опубликовано 6 октября, 2018 Сьогодні поїхали з дітьми на пасіку Медовий блюз с. Лубяни за Львовом. Діти задоволеніНадіслано від мого Redmi 5, використовуючи Tapatalk Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ss77 Опубликовано 6 октября, 2018 Share Опубликовано 6 октября, 2018 Народ не молчит! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.