Сергей Тюркин Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 2 часа назад, ДобровоЛ сказал: Цікаво стало: хто коли восени з корпусів знімає Роздільні Решітки ? Взяток закончился. корпуса с мёдом сняли ну и решётки убрали.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Надія Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 2 минуты назад, ромео сказал: Вчора складав корпусні - тішився як дитина. Сила сімей нормальна, корму вдосталь. З окремих повномедки навіть відбирав. Сьогодні перейшов до лежаків - ледь не плакав: сильних - одиниці, багато слабачків (прийдеться об'єднувати, минулого року не було жодного), в більшості з кормом напря А чому така різниця? Різні точки, терміни виконаних робіт? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей 2014 Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 5 часов назад, Надія сказал: уехала в Польшу. Узнайте де Тюркин стiльки меду забирает то i в Польшу не потрiбно буде iхати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Надія Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 8 минут назад, Сергей 2014 сказал: Узнайте де Тюркин стiльки меду забирает то i в Польшу не потрiбно буде iхати. А навіщо мені узнавати, як я пару раз допомогала йому корпуси відбирати. Я і так знаю. Благо соняшника садять дуже багато, та і на акацію та липу не лінується їхати. А ви попробуйте обслужити таку пасіку як у нього самі, так як робить це Сергій, а потім заздріть А у мене просто не такі фізичні можливості. Що ж ви рівняєте чоловіка з жінкою. Мені і мого вистачить Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей 2014 Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 6 минут назад, Надія сказал: А ви попробуйте обслужити таку пасіку як у нього самі, так як робить це Сергій, а потім заздріть Так я уже пробував. Нiчого неймовiрного. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей Тюркин Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 2 часа назад, Сергей 2014 сказал: Так я уже пробував. Нiчого неймовiрного. Бери побольше -- бросай подальше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Надія Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 8 минут назад, Сергей 2014 сказал: Так я уже пробував. Нiчого неймовiрного Я ж не кажу про неймовірне, все можливо. У Сергія ж получається. Я про важку працю по догляду біля 400 сімей та відводків та їх перевозками до медоносів, виводом для них маток, корпуси, рамки, вощина і т.д. Аналізуючи вашу аватарку роблю висновки: одеська обл,- посушлива територія - треба далеко кочувати, порода бджіл-місцева - багато нектару не принесе, бо суперсім'ї не створяться, стаж 4-7. Ще вчитися і вчитися Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Сьогодні забирав в корпусних зайві рамки (маломедки, пергові) - то в багатьох при струшуванні виливається нектар як літом Можна було б припустити що то для корму личинок - але розплоду взагалі не має. Нічого ніби ж не цвіте. Правда деякі прилітають з обножкою... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted October 7, 2018 Author Share Posted October 7, 2018 1 час назад, Надія сказал: А чому така різниця? Різні точки, терміни виконаних робіт? Точок один, всі операції однакові... Скоріше всього система вуликів все-таки грає вагому роль Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 6 хвилин тому, ромео сказав: Точок один, всі операції однакові... Скоріше всього система вуликів все-таки грає вагому роль Думаю, що просто з лежаків викачали більше. Більше пояснення не бачу. Зазвичай в лежаках навпаки більше розплоду, якщо не обмежувати матку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей 2014 Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 1 минуту назад, Надія сказал: Я ж не кажу про неймовірне, все можливо. У Сергія ж получається. Я про важку працю по догляду біля 400 сімей та відводків та їх перевозками до медоносів, виводом для них маток, корпуси, рамки, вощина і т.д. Аналізуючи вашу аватарку роблю висновки: одеська обл,- посушлива територія - треба далеко кочувати, порода бджіл-місцева - багато нектару не принесе, бо суперсім'ї не створяться, стаж 4-7. Ще вчитися і вчитися Я находжусь десь по серединi мiж mits , Mixail ves i Вами . Пасовища на полях Одеського жир комбiнату i пiсля двух рокiв неврожаю на сояшник вони в цему роцi засiяли рапс i пшеницю 50/50. Так от думаю в яку сторону везти свою араву, mits- неврожай, Mixail ves бджоли якiсь не такi, остаться тiльки Ваш напрямок.А аватарку Ви не читайте тут в бiльшостi вона мiф. Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 29 минут назад, Надія сказал: Я про важку працю по догляду біля 400 сімей чого то пригадав слова Петра Ручечника ( Євгеній Євстегнєєв) із " місце зустрічі змінити не можна" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Надія Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 18 минут назад, Сергей 2014 сказал: Так от думаю в яку сторону везти свою араву, mits- неврожай, Mixail ves бджоли якiсь не такi, остаться тiльки Ваш напрямок. Да, я думаю, що у нас кращі погодні умови ніж у вас. Але хотілося б краще і тому ми кочуємо далі. Де частіше ідуть дощі Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacha Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 23 минуты назад, Бджолопотам сказал: Сьогодні забирав в корпусних зайві рамки (маломедки, пергові) - то в багатьох при струшуванні виливається нектар як літом Можна було б припустити що то для корму личинок - але розплоду взагалі не має. Нічого ніби ж не цвіте. Правда деякі прилітають з обножкою... А может то конденсат? Было же похолодание... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mits Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 13 минут назад, Сергей 2014 сказал: Я находжусь десь по серединi мiж mits , Mixail ves i Вами . Пасовища на полях Одеського жир комбiнату i пiсля двух рокiв неврожаю на сояшник вони в цему роцi засiяли рапс i пшеницю 50/50. Так от думаю в яку сторону везти свою араву, mits- неврожай, Mixail ves бджоли якiсь не такi, остаться тiльки Ваш напрямок.А аватарку Ви не читайте тут в бiльшостi вона мiф. Ко мне не нужно. У меня, сонях вообще не планируют сеять. А если серьезно, то у меня дороги такие, что ко мне только на вертолёте, можно добраться. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted October 7, 2018 Author Share Posted October 7, 2018 2 минуты назад, Sanich сказал: Думаю, що просто з лежаків викачали більше. Більше пояснення не бачу. Зазвичай в лежаках навпаки більше розплоду, якщо не обмежувати матку. Навпаки - лежаки дали менше меду. Товарного. Так, в процентному відношенні з лежаків забрано було більше. В корпусних гнізда не чіпав. Моя версія така: Напевне далось взнаки те, що на соняху в лежаках бджоли матку обмежили. В корпусних місце для розплоду було в достатку. Після соняха планував догодовувати. Але зацвіла післяжнивна гречка. Писав, що далеко (за 4км). Робота на такій далекій відстані ослабила ВСІХ. Корпусні вулики мали в достатку бджолу, бо не було перерви у роботі матки. Працювали і принесли меду. Я навіть викачав(!) з магазинів у вересні близько 100кг. Лежаки також носили. Було навіть наповнення рамок непогане. Заглядав і думав, що кормити не прийдеться. Але льотна бджола поступово відійшла, а заміни не було звідки взяти. В результаті корми пішли на розплід. Отака картина - ні корму, ні бджіл. Висновок: треба переходити повністю на корпусну систему Link to comment Share on other sites More sharing options...
mits Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 1 минуту назад, ромео сказал: Навпаки - лежаки дали менше меду. Товарного. Так, в процентному відношенні з лежаків забрано було більше. В корпусних гнізда не чіпав. Моя версія така: Напевне далось взнаки те, що на соняху в лежаках бджоли матку обмежили. В корпусних місце для розплоду було в достатку. Після соняха планував догодовувати. Але зацвіла післяжнивна гречка. Писав, що далеко (за 4км). Робота на такій далекій відстані ослабила ВСІХ. Корпусні вулики мали в достатку бджолу, бо не було перерви у роботі матки. Працювали і принесли меду. Я навіть викачав(!) з магазинів у вересні близько 100кг. Лежаки також носили. Було навіть наповнення рамок непогане. Заглядав і думав, що кормити не прийдеться. Але льотна бджола поступово відійшла, а заміни не було звідки взяти. В результаті корми пішли на розплід. Отака картина - ні корму, ні бджіл. Висновок: треба переходити повністю на корпусну систему Диагноз-верный, но виноваты не лежаки, а гречка за 4 км. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ромео Posted October 7, 2018 Author Share Posted October 7, 2018 Только что, mits сказал: Диагноз-верный, но виноваты не лежаки, а гречка за 4 км. корпусні цей діагноз пройшли успішно, лежаки - "захворіли"... так что "доктор сказал в морг - значит в морг"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mits Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 1 минуту назад, ромео сказал: корпусні цей діагноз пройшли успішно, лежаки - "захворіли"... так что "доктор сказал в морг - значит в морг"... У Вас лежаки на соняхе залились, маткам не было куда сеять, дальняя гречка их добила. Так может виноваты Вы, что не обеспечили, лежаки сушкой, вощиной, а может ещё и долго не качали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 16 минут назад, mits сказал: что ко мне только на вертолёте, як посадять мануку то вертольоти з вуликами самі почнуть злітатись Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 1 минуту назад, mits сказал: У Вас лежаки на соняхе залились, маткам не было куда сеять, дальняя гречка их добила. Так может виноваты Вы, что не обеспечили, лежаки сушкой, вощиной, а может ещё и долго не качали. Щоб з лежаками було все по феншую,теба робити на них надстаки на 145 рамку,тоді все ГУТ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей 2014 Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 18 минут назад, Надія сказал: Да, я думаю, що у нас кращі погодні умови ніж у вас 70-80км думаете вiдстань? Link to comment Share on other sites More sharing options...
larson Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 4 минуты назад, Сергей 2014 сказал: 70-80км думаете вiдстань? Ви вирішили показать Очколасу що на одному точку можна таки розмістить 16-ть тисячь сімей?, А то вони в тій Семенівці ніяк не розкачаються, йому досих пір приходиться мед у пасічників докупляти щоб хочь якось кінці з кінцями звести Link to comment Share on other sites More sharing options...
Надія Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 4 минуты назад, Сергей 2014 сказал: 70-80км думаете вiдстань Якщо з півдня на північ, то да, а по широті мабуть не має значення. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лавр Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 20 хвилин тому, Сергей 2014 сказав: 70-80км думаете вiдстань? Значна, для нас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.