yu1986ra Опубликовано 21 июля, 2020 Share Опубликовано 21 июля, 2020 Мої вже аборигени всіх мастей і різних звичок. Біля мене радіус, 500 метрів, 3 поля 5, 10 і 15 га (на око). Трохи далі ще є кілька схожих шматків. Сортову у нас не прийнято сіяти. Сьогодні погода зіпсувалась. Зранку півгодини дощ, сильний вітер, і похолодало. Тепер вже хоч би 2 кг принесли. Земелька у нас бідна, піщана. Дощів на передодні було дуже багато. Гречка на всіх полях має чудовий вигляд, як і всі зернові в цьому році. Такі взятки у нас рідкість. Тому потребую поради. Сім'ї не доросли до кондиції, суші не вистачає - ставлю маги з вощиною зверху. Вощину будують мляво, або не будують взагалі (слабо дотягуються до магів). Заливають все над решіткою (корпус рут і маг суші), потім більшість залили вже гніздо. Чи допоможе в такій ситуації постановка мага з вощиною в розріз, на решітку? Чи вже пізно (взятку бути ще 7-10 днів) і мед просто розмажуть по всіх рамках? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 21 июля, 2020 Share Опубликовано 21 июля, 2020 22 минуты назад, yu1986ra сказал: Мої вже аборигени всіх мастей і різних звичок. Біля мене радіус, 500 метрів, 3 поля 5, 10 і 15 га (на око). Трохи далі ще є кілька схожих шматків. Сортову у нас не прийнято сіяти. Сьогодні погода зіпсувалась. Зранку півгодини дощ, сильний вітер, і похолодало. Тепер вже хоч би 2 кг принесли. Земелька у нас бідна, піщана. Дощів на передодні було дуже багато. Гречка на всіх полях має чудовий вигляд, як і всі зернові в цьому році. Такі взятки у нас рідкість. Тому потребую поради. Сім'ї не доросли до кондиції, суші не вистачає - ставлю маги з вощиною зверху. Вощину будують мляво, або не будують взагалі (слабо дотягуються до магів). Заливають все над решіткою (корпус рут і маг суші), потім більшість залили вже гніздо. Чи допоможе в такій ситуації постановка мага з вощиною в розріз, на решітку? Чи вже пізно (взятку бути ще 7-10 днів) і мед просто розмажуть по всіх рамках? Поділіть магазини пополам пів магазину мед , пів вощини , імітація 300 рамки Мед над медом вощина над вощиною , якщо буде взяток вони почнуть двигатся в сторону поступово , а не сразу розносить по магазину поставленому в розріз І одночасно над частиною гнізда будуть пусті рамки , 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
язичник Опубликовано 21 июля, 2020 Share Опубликовано 21 июля, 2020 47 хвилин тому, yu1986ra сказав: Мої вже аборигени всіх мастей і різних звичок. Біля мене радіус, 500 метрів, 3 поля 5, 10 і 15 га (на око). Трохи далі ще є кілька схожих шматків. Сортову у нас не прийнято сіяти. Сьогодні погода зіпсувалась. Зранку півгодини дощ, сильний вітер, і похолодало. Тепер вже хоч би 2 кг принесли. Земелька у нас бідна, піщана. Дощів на передодні було дуже багато. Гречка на всіх полях має чудовий вигляд, як і всі зернові в цьому році. Такі взятки у нас рідкість. Тому потребую поради. Сім'ї не доросли до кондиції, суші не вистачає - ставлю маги з вощиною зверху. Вощину будують мляво, або не будують взагалі (слабо дотягуються до магів). Заливають все над решіткою (корпус рут і маг суші), потім більшість залили вже гніздо. Чи допоможе в такій ситуації постановка мага з вощиною в розріз, на решітку? Чи вже пізно (взятку бути ще 7-10 днів) і мед просто розмажуть по всіх рамках? Вельми вдячний за інформацію по гречці, бо наступного року фермер збирається сіяти гречку по такій же бідненькій землі, але надіється покласти чимало органіки. Бо без органіки вже пробував- матюки по ,,врожаю'' чули в сусідньому селі. І на сортове насіння трохи розщедрився. При такій погоді високий ризик, що більшість вощини погризуть, а заносити будуть лише гніздо. Якщо вже край, то краще нарізати стільники для магазинів зі старих стільників з даданівських рамок Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 21 июля, 2020 Share Опубликовано 21 июля, 2020 2 часа назад, yu1986ra сказал: Чи вже пізно (взятку бути ще 7-10 днів) Пізновато... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Dimitrij Опубликовано 21 июля, 2020 Share Опубликовано 21 июля, 2020 Сьогодні +3.8, як і вчора. Після 19.00 відібрав мед, викачав, переважив і вийшло чистого 42 кг, а загальна маса ку була 106.6. Забрав з Нової пошти рефрактометр, поміряв вологість і показує 19.4% Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 21 июля, 2020 Share Опубликовано 21 июля, 2020 4 минуты назад, Dimitrij сказал: Після 19.00 відібрав мед, викачав, переважив і вийшло чистого 42 кг Зі скількох рамок (корпусів)? Гніздо не відкачувалось? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Dimitrij Опубликовано 21 июля, 2020 Share Опубликовано 21 июля, 2020 З 3 корпусів рута, в перший корпус не лізу, на ньому р/р. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mаксим Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 8 часов назад, Dimitrij сказал: на ньому р/р. Какие решетки Вы используете? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ivan Ivanovich Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 8 часов назад, Dimitrij сказал: поміряв вологість і показує 19.4% сушить мед будете? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджоляка Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 1 годину тому, Ivan Ivanovich сказав: сушить мед будете? 1 годину тому, Ivan Ivanovich сказав: сушить мед будете? А як такий мед правильно досушить? В цьому році теж придбав рефрактометр і весь відкачений мед стараюсь перевіряти. Теж у декількох відрах попадається трохи як мені здається рідкуватий мед, міряю— 19—19,5 вологість. Хто підскаже як такий мед буде зберігатись, бо там де на око видно що мед ідеальний, гутенький кладеться гіркою прекрасно вологість 17,5—18. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
whale Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 50 хвилин тому, Бджоляка сказав: А як такий мед правильно досушить? на "медленном огне" 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 1 час назад, Бджоляка сказал: А як такий мед правильно досушить? Держать посудину открытой. Раз в сутки перемешивать и стараться как можно чаще верхний собрать и продать в розницу..)) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 31 минуту назад, Cfif сказал: Держать посудину открытой. Раз в сутки перемешивать Треба добавити, щоб приміщення було сухе з хорошою вентиляцією... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asaltan Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 2 години тому, Бджоляка сказав: А як такий мед правильно досушить? Вимоги ДСТУ4497:2005 по вологості меду: до 18,5% - вищий сорт; до 21% - перший сорт. Звичайні вимоги в міжнародній торгівлі - вологість до 18%. Иед - дуже гігроскопічний продукт і тому в домашніх умовах Ви не зможете правильно (без втрати якості) зменшити вологість меду. Якщо виставити вікриті бідони (відра) на сонце при низькій вологості повітря, то вологість меду трохи знизиться, але увечері, коли вологість повітря підніметься, мед натягне і вологи і різних запахів. Якщо не вірите - понюхайте вранці верхній шар такого меду. Відчуєте і аромати котячої сечі і т.п. Ми приймаємо мед з вологістю до 19% без заперечень. Якщо середня вологість перевищує 19%, то знімаємо за кожен 1% перевищення 2% в ціні. Для доведення меду з підвищеною вологістю до норми ми декристалізуємо його при 50град.Цельсія і потім у вакуумі (при цій температурі мед кипить) витягуємо зайву вологу. Отже, якщо у Вас мед з вологістю 19% - 23%, то везіть його нам або продайте в роздріб. P.S. При зберіганні обов'язкова умова: мед треба щільно або герметично закрити; Вважається, що мед з вологістю до 17% зберігається при будь-якій температурі; з вологістю від 17% до 19% температура зберігання до 25град.Цельсія; при вологості меду більше 19% бажано зберігати при температурі до 10град.Цельсія. 3 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
whale Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 5 хвилин тому, asaltan сказав: Якщо не вірите - понюхайте вранці верхній шар такого меду. Відчуєте і аромати котячої сечі і т.п. я здивований Вашим життєвим досвідом... 2 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
seim Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 Цитата ми декристалізуємо його при 50град.Цельсія і потім у вакуумі (при цій температурі мед кипить) Кипить вода в меді. Мед складається з води і сухих речовин. А вода кипить при температурі 100 градусів. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 15 минут назад, seim сказал: А вода кипить при температурі 100 градусів. А в вакууме ? 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
seim Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 3 минуты назад, Мико сказал: А в вакууме ? считаю что тоже. Или есть подтвержденные данные что вода в вакууме кипит при 50 градусах? 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asaltan Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 20 хвилин тому, seim сказав: А вода кипить при температурі 100 градусів Мабуть Вам не доводилось варити картоплю або м'ясо в горах - вода кипить, але продукт цього не відчуває. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 2 минуты назад, seim сказал: считаю что тоже. Или есть подтвержденные данные что вода в вакууме кипит при 50 градусах? Элементарно 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 2 хвилини тому, seim сказав: считаю что тоже. Или есть подтвержденные данные что вода в вакууме кипит при 50 градусах? Для підвищення температури кипіння збільшують тиск- такий принцип роботи автоклава. Логічно припусити, що при зменшенні тиску, або і взагалі у вакуумі - температура кипіння зменшиться 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 1 година тому, seim сказав: считаю что тоже. Или есть подтвержденные данные что вода в вакууме кипит при 50 градусах? Уроки фізики та географії в школі прогуляли. 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Скептикъ Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 Вчера было +9.2 Полтавская область. Пчела Бакфаст 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 3 минуты назад, Скептикъ сказал: Вчера было +9.2 Полтавская область. Пчела Бакфаст Верю 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 22 июля, 2020 Share Опубликовано 22 июля, 2020 Учора 1.8 кг бджола бакфаст От тільки дощу в липні зовсім небуло , уже майже місяць пройшло від посліднього дощу Я думаю що з цього року погода і порода ( вид, сорт) соняха головніше , чим порода бджіл з весни взятку нема ні для жодної породи 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.