Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

У меня вчера +2,2 кг.

Вчера + 3 кг.Начал выделять подсолнух 

1 минуту назад, Пасечник1984 сказал:

Вчера + 3 кг.Начал выделять подсолнух 

Гарний початок.

2 години тому, chajka2005 сказав:

Соняшник? 

Так.На вагах стоїть F1  В-319 від  Вальчука :ay:.

Своєчасно відкачали липу, деякі непечатні рамки не чіпав. На другий день на вагах +1300. Дістали десь посіви соняшнику. Сьогодні переїхали на запланований точок (навкруги сам соняшник)

Жара спала, начал откачку липы. А Донник уже в очереди...хотя с похолоданием и он выделяет слабо.

Днем температура + 21,ветер очень сильный ,но при этом взяток идёт с подсолнуха .Сегодня +2 кг

Вчера +3 кг,сегодня +4 кг

В 07.07.2020 в 09:50, андрон сказал:

Учора 8.200кг.:ole_ole::ole_ole::ole_ole:

Який район?

Спека спала, пройшов  дощ(2-4мм.) нічна темп. 15-17*С денна 25-27С* супротив розповсюдненному твердженню, що холодні ночі погано впливають на нектарування денні присесі збільшились  до 2-5кг. Найкращий за вчора привес(5кг.)  единий  будемо вважати його потенціально можливим. Середній -3кг. Дані 8-ми КВ. Загалом 14-18кг. при цьому товариш був здивован відсутністью меду в маг. виходить основна масса заповнює, поки, що гніздовий крп. Сам подивлюсь сьогодні чи не пора ставити ще маг. В цілому пессиместичні  очікування: відводки розвивались погано, розплід в них, здебільше,  "дірявий", бджіл мало, про принесення ними товарного меду не мріеться. Сім. з старими матками через вівдсутність нектарування теж невеликої сили, клімат наводить на думку , що нектарування протягнеться до 20-25-го липня, бо соняшники різних сроків посіву і часом вегетації зацвіли вже всі, були випадки, що з довшим сроком вегетації, всупереч очикуванням агрономів,  почали квітувати раніше більш ранніх сортів. Про присутність вологи в глибших шарах грунту казати не приходиться, зменшилась темп. повітря і це позитивно для нектарування, дозрівання ягід і плодів , почуття тварин і людей.

Класичний закон єкономіки- при неспроможності ринку задовільнити попит на товар , ціна на нього повинна збільшуватись.Чи відбудеться це з оптовою на мед? З дописів і розмовних джерел інф. виходить, що  меду цього року мало ріпаку на опт запропоновано було мало, акація  і липа єкспортувалась в мізерних кількостях і в попередні роки і вряд чи будуть єкспортні партії в цьому. Додавши минулорічний обсяг-50тис. т. до цьогорічного 32тис. т. та ще  внутрішне споживання 20тис. т.  виходить , що межу 100тис. тон товарного меду в 2019 р. було здолано. Поздоровим себе з цим досягненням і відмітим при нагоді. Меншу кількість отриманих грошей спробуемо компенсувати гордощами за вироблену кількість меду. Не вся та радість в житті що зароблені  чи отримані якимсь іншим шляхом гроші.

Сьогодні привес від 2до 5,5 кг., "коржі" залиті медом(не дуже густо) мали в собі на диво густий мед(помітили члени родини) замірив-18%. Деякі маг. поставив на видалячі. Колега доповів, що на другому його точкові з медом краще.Завтра поїду подивлюсь чи справді так. І буду думати скільки і яких вул. привезти в ту місцевість. Начебто неодноразово отримував докази, що в межах райну нектарування однакове(за результатами опитувань денних привесів колег і своїх в різних кінцях), але коли почуеш таке  то важко втриматись щоб не поїхати , непеконатись де краще нектаруе,  не привезти своїх. Не далеко ,за 15 км.(дорогами), можете не питати де конкретно- не скажу.

07.07.2020 в 21:21, Cfif сказав:

Жара спала, начал откачку липы. А Донник уже в очереди...хотя с похолоданием и он выделяет слабо.

Щаслива ви людина!

4 години тому, Винодел сказав:

Сьогодні привес від 2до 5,5 кг., "коржі" залиті медом(не дуже густо) мали в собі на диво густий мед(помітили члени родини) замірив-18%. Деякі маг. поставив на видалячі. Колега доповів, що на другому його точкові з медом краще.Завтра поїду подивлюсь чи справді так. І буду думати скільки і яких вул. привезти в ту місцевість. Начебто неодноразово отримував докази, що в межах райну нектарування однакове(за результатами опитувань денних привесів колег і своїх в різних кінцях), але коли почуеш таке  то важко втриматись щоб не поїхати , непеконатись де краще нектаруе,  не привезти своїх. Не далеко ,за 15 км.(дорогами), можете не питати де конкретно- не скажу.

І до вас це теж стосується.

3 минуты назад, ДобровоЛ сказал:

Щаслива ви людина!

Кто рано встаёт тому Бог даёт +20 *  утра 

Сегодня поСле качки отдыхаю ,

Петра и ПаВла праздноВать буду

4 часа назад, Винодел сказал:

можете не питати де конкретно- не скажу.

Ех, а так хотілось узнать.:ah:

Пішов взяток з соняшника. 

Screenshot_2020-07-11-20-32-31.png

В 10.07.2020 в 22:37, Два капитана сказал:

Який район?

Теж  кортить  туди ?

3 години тому, Мико сказав:

Кто рано встаёт тому Бог даёт +20 * 

Все правильно. От мені  о шостій годині Бог дав +18, а якби поспав дві години довше. то дав би тільки +16

3 години тому, Мико сказав:

Сегодня поСле качки отдыхаю ,

Петра и ПаВла праздноВать буду

І я теж. Он поставив на сонях кочівельну гвардію за городами у кума , а сам зараз махну км за 5 на р. Остер. Дуже класна вона на дамбі.

IMG_20200712_075159.jpg

А ось і сонях, що вже сьогодні може відмітиться у мене на вагах. А хтось тут перепитував звідки взяте 10 липня як початок цвітіння соняху. А от вам й фотографічна відповідь.

IMG_20200712_102022.jpg

2 години тому, ДобровоЛ сказав:

А ось і сонях, що вже сьогодні може відмітиться у мене на вагах. А хтось тут перепитував звідки взяте 10 липня як початок цвітіння соняху. А от вам й фотографічна відповідь.

IMG_20200712_102022.jpg

В мене сонях виглядає аналогічно. Але погодка це капець... таких контрастів навіть мій сусід не памятає якому 84 роки. Вчора було  +34, а сьогодні +12 і ллє як з відра цілий день

6 годин тому, Яцков Андрій сказав:

В мене сонях виглядає аналогічно. Але погодка це капець... таких контрастів навіть мій сусід не памятає якому 84 роки. Вчора було  +34, а сьогодні +12 і ллє як з відра цілий день

І у мене теж йде дощ, як з відра.:ay:

Контрольний вже 2кг показав у перший же день.

9 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

І у мене теж йде дощ, як з відра.:ay:

Контрольний вже 2кг показав у перший же день.

баки поміж дощ носять?

29 хвилин тому, gardener сказав:

баки поміж дощ носять?

На контрольному якраз карніка. Для порівняння лишив.

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • Здивований 1

9 минут назад, ДобровоЛ сказал:

На контрольному якраз карніка. Для порівняння лишив.

Корпуса взяли? Бо на 2-х рутах на сонях їздити, то не добре.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...