Перейти к содержанию

План породного районування бджіл: за і проти

realto

План породного районування бджіл  

185 проголосовавших

1. 1. Чи потрібен план породного районування бджіл в Україні?

• так, потрібен
      55
    • ні, не потрібен
      103
    • важко відповісти
      27

Рекомендуемые сообщения

Тільки що, Бджолопотам сказав:

Дякую:hi:

Брав я карніку з Словенії - м'яко кажучи - не дуже:af:

У них також, не зважаючи на заборони, ввозять підпільно бакфаст.

2 хвилини тому, Бджолопотам сказав:

Брав я карніку з Словенії - м'яко кажучи - не дуже:af:

практично як наша Карпатка мабуть ?

1 хвилину тому, rudakov сказав:

практично як наша Карпатка мабуть ?

Десь так...

8 хвилин тому, Бджолопотам сказав:

Десь так...

ну і навіщо тоді вести звідти якщо своє є?:ah:

2 хвилини тому, rudakov сказав:

ну і навіщо тоді вести звідти якщо своє є?:ah:

Так хотілось спробувати манни небесної;)

Облітники потрібно організовувать порід України

карпаткии , УС, полісянки,  станції ЩО,  із захистом СПУ 

а не породи шукать по вуликах :IMHO:

Районування уже прошли вік , зараз конкуренція зробить своє , глобалізація :umora:

21 минуту назад, AVA сказал:

Облітники потрібно організовувать порід України

карпаткии , УС, полісянки,  станції ЩО,  із захистом СПУ 

Це  щось типу "захистимо заз -таврію" від напливу іноземних авто , і всі такі - так , це добре , ми ж підримуємо відчизняного виробника,  і через 5 хвилин сідають всі у свої іномарки і роз'їзджаються . Завіса.

• Подобається 2
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 4

8 часов назад, nibond сказал:

Щоб не мати гембеля багато пасічників умисне вказували в паспорті районовану породу, а не те, що утримує насправді. 

.

Даже немного по другому..  при заполнении паспорта мне в ветеринарии сказали что бы я в строке порода написал  Укр-степ..  я сказал что у меня таких пчёл нету  НО там настаивали что СОГЛАСНО ЗАКОНА нужно так писать ..  Я ответил что я не хочу вносить в паспорт заведомо неправдивую информацию и в той графе написал  ПОМІСІ ..  ну а большинству что сказали написать то и написали..  

14 часов назад, Гурович сказал:

Думаю, что Михаил Стрельчук сможет это сделать.

Висококваліфікованим спеціалістам дротового  радіомовлення під силу все . Інтересно,чи встиг визбирати свої супер сильні на спиртову настойку,чи ні того і ні того.

15 годин тому, Север сказав:

як з ворами в законі було в Грузії.

зараз цю методику в РФ почали використовувати , досить успішно 

12 минут назад, Пахомич сказал:

Висококваліфікованим спеціалістам дротового  радіомовлення під силу все . Інтересно,чи встиг визбирати свої супер сильні на спиртову настойку,чи ні того і ні того.

Жабка давить?  :umora:  Задушіть її  і  жити стане веселіше.

43 минуты назад, rudakov сказал:

зараз цю методику в РФ почали використовувати , досить успішно 

Так там при владі  всі вори в законі:umora: Можливо успішна там ця метода з не ворами:umora:

41 минуту назад, Гурович сказал:

Жабка давить?  

Ні рапуха. Шо також немає з чого робити настойку. 

19 годин тому, Гурович сказав:

Думаю, что Михаил Стрельчук сможет это сделать.

Думаю, Ви мали на увазі Анатолія Стрільчука.

Якраз А.Стрільчук з усіх селекціонерів УС займає досить помірковану позицію і не виступає за жорсткий ППР. Вони з Л.Григорків  розуміють ППР по іншому - виділити для збереження і селекції УС одну дві області, так само і для карпатки. У всіх інших областях вільний вибір порід. Взагалі, група Григорків діють як ентузіасти любителі, більшість з них не можуть навіть отримати статус суб'єкта племінної справи, хоч вже зареєстровані в Бібрід,  селекцію ведуть за власний кошт. Їм тикають тим, що вони ніхто, бо  не мають личок, пагонів і інших наукових регалій.

Таку ж позицію займає і М.Доскос, вже як керівник Національного селекційного центру інституту бджільництва,  також пропонує районувати карпатку тільки в Закарпатській і Львівській, а УС в Сумській і Полтавській областях. Він розуміє, що пакети із західних областей потрібно кудись збувати. Інститут бджільництва представляє в робочій групі також і  Е.Адамчук, яка з недавніх пір вже працює там, але в неї протилежна позиція - за хрестовий похід і інквізицію. Тому остаточна офіційна позиція ІБП поки не відома.

Такі пропозиції фактично повторюють підхід, запропонований в законопроекті 5274. Тільки там це пропонується як захищені селекційні зони і захищені зони для збереження генофонду бджіл.  А розмір і кількість цих зон визначається в залежності від потреб самих пасічників конкретних територій і не обмежується тільки трьома породами.

Хоч прихильники жорсткого ППР і посилаються на чинний закон Про бджільництво, ніби він забороняє розведення в Україні інших порід крім трьох українських, насправді, якщо його уважно перечитати, заборони там не має. Заборону вони намагаються протягнути у всілякі підзаконні акти, які за силою нижчі закону. А це значить, що можна районувати любих бджіл. І по факту таке районування вже відбувається, що й підтверджує опитування. 

Опитування дуже злить інквізиторів.;)

20 годин тому, nibond сказав:

Все це поки вариться в робочій групі при міністерстві аграрної політики, яка для міністерства слугує своєрідним майданчиком для освячування всіх своїх рішень стосовно бджільництва.

А якось можна вплинути на процес рядовому пасічнику чи ГО (в плані подачі пропозицій чи щось типу цього)???

2 години тому, Бджолопотам сказав:

А якось можна вплинути на процес рядовому пасічнику чи ГО (в плані подачі пропозицій чи щось типу цього)???

Не тільки можна, а й потрібно.

Громадські організації мають право звертатись до органів влади з ініціативами, пропозиціями, оцінками. Для цього вони власне і призначені.

В робочу групу з бджільництва люба профільна, причетна до бджільництва  ГО може делегувати одного свого представника, достатньо направити клопотання до міністерства аграрної політики. Один раз на квартал вони розглядають питання складу групи, когось відраховують за невідввдування 2/3 кількості засідань і задовольняють подані заявки. Також своїх представників мають там профільні заклади науки і освіти, бізнесові структури в бджільництві і різні підрозділи міністерства та інших державних структур. Наприклад у В.Домбровського там давно своє нагріте місце, як і у В. Нагорнюка.

Керівником групи за наказом є зам міністра Т.Висоцький, делегований у владні структури крупним аграрним бізнесом. Добре розуміється на схематозі і вміло володіє всіма прийомами бюрократичного жонглювання і гри в наперстки. Одним словом, профі. При любій владі йому знаходиться місце.

4 часа назад, nibond сказал:

Думаю, Ви мали на увазі Анатолія Стрільчука.

Ваша мысль не верная. Я написал Михаил - значит Михаил. Своих нужно знать в лицо:umora:.

3 години тому, Бджолопотам сказав:

Стосовно громадянської активності і механізмів впливу на владу. Я думаю, є всі підстави вважати такий ресурс, як форум На точку, не тільки місцем спілкування, а й фактичним неформальним об'єднанням де в ході постійного активного обміну інформацією і обговорення проявляється колективний розум. Народжується багато корисних ідей і пропонуються правильні шляхи вирішення проблем. Жаль тільки, що вся ця розумова праця не трансформується в якісь конкретні дії.

Коротше. На базі форуму цілком реально створити ГО, щоб мати можливість офіційно виходити на владу і давати продовження для розумних пропозицій, які народжуються тут. Демократичні традиції на форумі вже започатковані у вигляді Ради форуму, що спрощує процедуру створення, а збори фактично в форматі 24х7, що для звичайних геошок завжди є проблемою - зібрати людей на збори.

Було б бажання і воля.

3 хвилини тому, nibond сказав:

Було б бажання і воля.

Цікава думка:ay: Але ж треба і людину яка б могла, вміла і хотіла провести всі необхідні роботи пов'язані з реєстрацією.... 

Тільки що, Бджолопотам сказав:

Цікава думка:ay: Але ж треба і людину яка б могла, вміла і хотіла провести всі необхідні роботи пов'язані з реєстрацією.... 

Якщо реєструвати ГО без статусу юридичної особи, то і реєстрація спрощена і фінансово копійки, і ніякої бугалтерії і звітів. Також не потрібно збирати членські внески, але права і можливості представляти інтереси пасічників такі ж самі.

Досвід є, можу допомогти.

22 години тому, Пахомич сказав:

Так там при владі  всі вори в законі:umora: Можливо успішна там ця метода з не ворами:umora:

Нажаль вони вже не вори а чесні комерсанти ;)

18 годин тому, nibond сказав:

Вони з Л.Григорків  розуміють ППР по іншому - виділити для збереження і селекції УС одну дві області, так само і для карпатки. У всіх інших областях вільний вибір порід. Взагалі, група Григорків діють як ентузіасти любителі, більшість з них не можуть навіть отримати статус суб'єкта племінної справи, хоч вже зареєстровані в Бібрід,  селекцію ведуть за власний кошт. Їм тикають тим, що вони ніхто, бо  не мають личок, пагонів і інших наукових регалій.

Таку ж позицію займає і М.Доскос, вже як керівник Національного селекційного центру інституту бджільництва,  також пропонує районувати карпатку тільки в Закарпатській і Львівській, а УС в Сумській і Полтавській областях.

Для породи дві області не достатньо :IMHO:має бути хочаб 3-4 щоб Можно було утримувати такі общині популяції 

15 хвилин тому, rudakov сказав:

Для породи дві області не достатньо :IMHO:має бути хочаб 3-4 щоб Можно було утримувати такі общині популяції 

Зараз під УС планом пр передбачається 18 областей.

І що, утримує популяцію?

52 хвилини тому, rudakov сказав:

З допомогою ШО для підтримування породи в чистоті вистачить навіть маленького села, навіщо для цього кілька областей?

20 минут назад, davolodya сказал:

З допомогою ШО для підтримування породи в чистоті вистачить навіть маленького села, навіщо для цього кілька областей?

Дурні багатіють думкою , що після прийннятя законів, до них масово побіжуть за матками..  

Дивуюсь твердолобості таких унікалів . Ну то таке, маємо шо маємо.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...