Wladimir_K 29,667 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 10 минут назад, Valik740 сказал: Це стосуєть не тільки Бакфасту , це стосується УСІХ ПОРІД . Інших те ж, але не так критично. Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,667 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 Ключове життя в цій галузі не селекція і генетика, а фінансовий стан пасічника який може це купити і використовувати. А з того, що відео говорять, то багато хто про це забув. 1 Quote Link to post Share on other sites
AVA 9,712 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 (edited) 4 минуты назад, Wladimir_K сказал: Ключове життя в цій галузі не селекція і генетика, а фінансовий стан пасічника який може це купити і використовувати. А з того, що відео говорять, то багато хто про це забув. Вони даже непоняли , чому маток перестали купляти , Edited November 15, 2020 by AVA 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Valik740 1,478 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 вони мріють про офіційний статус , можливо розраховують на якісь дотації , а получать оподаткування ,звітність, оформлення ПП , касовий апарат , та можливість недругів тягати їх по інстанціям. Хай думають про наслідки , а не про журавля в небі. 3 2 Quote Link to post Share on other sites
nibond 6,923 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 (edited) 1 хвилину тому, nibond сказав: Ярослав Муха явно перебирав. В мене самого склалось враження, що карпатчики, та й степовики теж, явно стурбовані зміною акцентів на ринку маток і налягають на патріотизм, точніше, прикриваються, щоб посунути конкурентів. Edited November 15, 2020 by nibond 5 Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,667 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 6 минут назад, Valik740 сказал: вони мріють про офіційний статус , можливо розраховують на якісь дотації , а получать оподаткування ,звітність, оформлення ПП , касовий апарат , та можливість недругів тягати їх по інстанціям. Хай думають про наслідки , а не про журавля в небі. Просто багато в хмарах літає. 2-3 сезони оптової ціни на мед такої, як була весною чи зимою цього року і як в тій казці "Про золоту рибку". 2 Quote Link to post Share on other sites
AVA 9,712 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 1 минуту назад, nibond сказал: Ярослав Муха явно перебирав. В мене самого склалось враження, що карпатчики явно стурбовані зміною акцентів на ринку маток і налягають на патріотизм, точніше, прикриваються, щоб посунути конкурентів. Уже писав , зараз акцент на ШО , а не на Ф1 Даже вигодніше взять за кордоном ШО матку для пасіки в 100 сімей , чим брать Ф1 , не кажучи уже за Україну Ціна меду ютуб і аліекспрес своє діло зробили , все село виводе маток , так просто ВИГОДНО із цим зараз нічого незробиш 4 Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,667 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 2 минуты назад, AVA сказал: Уже писав , зараз акцент на ШО , а не на Ф1 Даже вигодніше взять за кордоном ШО матку для пасіки в 100 сімей , чим брать Ф1 , не кажучи уже за Україну Ціна меду ютуб і аліекспрес своє діло зробили , все село виводе маток , так просто ВИГОДНО із цим зараз нічого незробиш Суть ще в іншому. Пасічники, які спробували виводити маток собі і далі їх будуть виводити. Тобто ринок маток ф1 сильно скорочується і за рік чи 2 буде перенасичення. 6 1 Quote Link to post Share on other sites
Valik740 1,478 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 Только что, AVA сказал: все село виводе маток , так просто ВИГОДНО із цим зараз нічого незробиш Це нормально , це називається розвиток . Не здивуюсь якщо і ио будуть робити чисто для себе . та полюбе є люди які мають велику пасіку і роблять іо чисто для себе і навіть нікому то не говорять. 3 Quote Link to post Share on other sites
AVA 9,712 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 Только что, Wladimir_K сказал: Суть ще в іншому. Пасічники, які спробували виводити маток собі і далі їх будуть виводити. Тобто ринок маток ф1 сильно скорочується і за рік чи 2 буде перенасичення. Я не тільки собі і колезі почав виводить , а й роздав два десятки в кінці травня прошлорічних липневих , бо небуло куди сажать нових Є перід після акації в який мені маток виводить дуже вигодно , більше пользи , чим затрат , залишок я можу даже продать в липні , за пів ціни , чисто на нову ШО 1 Quote Link to post Share on other sites
AVA 9,712 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 10 минут назад, Valik740 сказал: Це нормально , це називається розвиток . Не здивуюсь якщо і ио будуть робити чисто для себе . та полюбе є люди які мають велику пасіку і роблять іо чисто для себе і навіть нікому то не говорять. Ціна на мед 0.9 долара і не тільки самостійний вивод маток заставе робить, Повисится ціна на мед піде спрос на маток , все просто Просто пасічники раніше самі вулики клепали , заняті були , зараз склепали , найшли новий спосіб на чому зекономить - вивод маток . Просто черговий етап підвищення рентабельності пасіки Quote Link to post Share on other sites
Valik740 1,478 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 Только что, AVA сказал: Ціна на мед 0.9 долара і не тільки самостійний вивод маток заставе робить, Повисится ціна на мед піде спрос на маток , все просто Просто пасічники раніше самі вулики клепали , заняті були , зараз склепали , найшли новий спосіб на чому зекономить - вивод маток . Просто черговий етап підвищення рентабельності пасіки Ринок сам розставить все по своїх місцях . Це питання часу. 1 Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,667 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 4 минуты назад, AVA сказал: Ціна на мед 0.9 долара і не тільки самостійний вивод маток заставе робить, Повисится ціна на мед піде спрос на маток , все просто Просто пасічники раніше самі вулики клепали , заняті були , зараз склепали , найшли новий спосіб на чому зекономить - вивод маток . Просто черговий етап підвищення рентабельності пасіки Поки змін суттєвих на ринках не відбувається, тому за 2-3 роки знову будемо в ж... 1 Quote Link to post Share on other sites
AVA 9,712 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 1 минуту назад, Wladimir_K сказал: Поки змін суттєвих на ринках не відбувається, тому за 2-3 роки знову будемо в ж... Головне щоб після нового року були зміни в +, мені мед потрібно буде сдать , а там втянусь сдавать раз у 2-3 роки , буду на капусті жить , тут головне щоб капустина була побільше , і тоді по зеленому листочку відривать на довго вистачить 2 Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,667 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 3 минуты назад, AVA сказал: Головне щоб після нового року були зміни в +, мені мед потрібно буде сдать , а там втянусь сдавать раз у 2-3 роки , буду на капусті жить , тут головне щоб капустина була побільше , і тоді по зеленому листочку відривать на довго вистачить У Вас склад за 2 роки? Quote Link to post Share on other sites
AVA 9,712 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 1 минуту назад, Wladimir_K сказал: У Вас склад за 2 роки? Ну типу склад , у колег просто з вулиці прошлорічний уїхав без проблем цей рік Quote Link to post Share on other sites
Valik740 1,478 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 Только что, AVA сказал: щоб після нового року були зміни в +, Якщо європа дасть більшу ціну то буде + , контрактів не має , бо з балаболами контрактів не підписують , працюють по факту , піде спрос в европейських супермаркетах на мед піде і в нас спрос на покупку меду , бо просто так купувати і складірувати його ніхто не хоче. 1 Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,667 Posted November 15, 2020 Share Posted November 15, 2020 2 минуты назад, Valik740 сказал: Якщо європа дасть більшу ціну то буде + , контрактів не має , бо з балаболами контрактів не підписують , працюють по факту , піде спрос в европейських супермаркетах на мед піде і в нас спрос на покупку меду , бо просто так купувати і складірувати його ніхто не хоче. Попит навіть зараз суттєво не зріс. Просто в них неврожай цього року і у нас те ж. Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,455 Posted November 16, 2020 Share Posted November 16, 2020 В 14.11.2020 в 21:48, uam_63 сказал: Тобто ми хочем зберігати генетичний фонд якого не існує , але скоро ми придумаєм під нього стандарт . І будем створювати проблеми якомусь пересічному пасічникові який попаде в цю ,, зону,, Карпатка пропала ще за Австрії і Польщі , коли на західну завозилась італійа. Остатки доконав СРСР , а при Україні добили Паланочка , Приз , теплов . Якби ще вели розмову про відродження , то хочаб булаб видимість благородних намірів. Є чернобильська зона в якій можливо створити заповідну зону для поліської , на Закарпаті для карпатянки. По У.С. визнати, що така порода існує лише на папері і не потребує захисту. Quote Link to post Share on other sites
Valik740 1,478 Posted November 16, 2020 Share Posted November 16, 2020 4 часа назад, Пахомич сказал: Карпатка пропала ще за Австрії і Польщі , коли на західну завозилась італійа. Остатки доконав СРСР , а при Україні добили Паланочка , Приз , теплов . Якби ще вели розмову про відродження , то хочаб булаб видимість благородних намірів. Є чернобильська зона в якій можливо створити заповідну зону для поліської , на Закарпаті для карпатянки. По У.С. визнати, що така порода існує лише на папері і не потребує захисту. Шановный , що курите ??? Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,455 Posted November 16, 2020 Share Posted November 16, 2020 1 час назад, Valik740 сказал: Шановный , що курите ??? Шо вас не влаштовує з вимовленого? Quote Link to post Share on other sites
Valik740 1,478 Posted November 16, 2020 Share Posted November 16, 2020 8 минут назад, Пахомич сказал: Шо вас не влаштовує з вимовленого? Все Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,455 Posted November 17, 2020 Share Posted November 17, 2020 В 14.11.2020 в 19:15, nibond сказал: Вчора обговорювали питання легалізації операторів ШО, тобто, чи визнавати їх рівноправними учасниками племінної справи чи ні. Як не дивно ОДИН проти. З чого б це Обовязково мають право. Гарно все говорять , але ніхто не пояснив яким стандартам повино відповідати якісне запліднення . Матка якісно запліднеа повина в сперматеці мати 4.5 - 5 мл. сперміїв . Така матка може гарантовано працювати 2 -3 роки , що досить можливість для проведення селекційних робіт . Запліднити матку на 2 місяці червління не має труднощів і тут постає питання , чи можна такого оператора назвати спеціалістом , однозначно ні. Йшла розмова про надання якісних послуг, але нуль уваги про захист споживача, яким чином і до кого соживач може звернутись . Наприклад купив я породисту матку І.О. з паспортом від зареєстрованого оператора . В процесі роботи виявляється що цей матеріал по екстерєрам не чистий ,де я можу захистити свої права. Майстерність оператора не в тому , щоб ввести капіляр в непарний яйцепровід , а шоб матка засвоїла 4,-5 мл. сермів і не загинула від інфекції. Якщо виконати ці умови , щоб матка мала не менше 4.5 - 5 мл сперміїв. Щоб джоли і трутні заплідненої , а також трутні дочок повністю відповідали ектерєрним показникам даної породи . Якщо дотриматись цих норм, то всі уасники цієї розмови опиняться за бортом. Норми по І. О. обовязково виписати, щоб небуло самокорованих спеціалістів. 4 1 Quote Link to post Share on other sites
Гурович 4,457 Posted November 17, 2020 Share Posted November 17, 2020 (edited) 1 час назад, Пахомич сказал: Йшла розмова про надання якісних послуг, але нуль уваги про захист споживача, яким чином і до кого соживач може звернутись . Наприклад купив я породисту матку І.О. з паспортом від зареєстрованого оператора . В процесі роботи виявляється що цей матеріал по екстерєрам не чистий ,де я можу захистити свої права. Майстерність оператора не в тому , щоб ввести капіляр в непарний яйцепровід , а шоб матка засвоїла 4,-5 мл. сермів і не загинула від інфекції. Якщо виконати ці умови , щоб матка мала не менше 4.5 - 5 мл сперміїв. Щоб джоли і трутні заплідненої , а також трутні дочок повністю відповідали ектерєрним показникам даної породи . Якщо дотриматись цих норм, то всі уасники цієї розмови опиняться за бортом. Норми по І. О. обовязково виписати, щоб небуло самокорованих спеціалістів. Если оператор является селекционером - тогда вопросы по экстерьеру и т.д. имеют место быть. Если же он просто осеменяет, то подобные вопросы нужно задавать тому, чей материал окажется в станке. А с оператора можно спросить только за качество осеменения и всё. В чём я могу упрекать оператора если он осеменяет моих маток моим же трутом? Edited November 17, 2020 by Гурович 2 Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,455 Posted November 17, 2020 Share Posted November 17, 2020 6 часов назад, Гурович сказал: Если оператор является селекционером - тогда вопросы по экстерьеру и т.д. имеют место быть. Если же он просто осеменяет, то подобные вопросы нужно задавать тому, чей материал окажется в станке. А с оператора можно спросить только за качество осеменения и всё. В чём я могу упрекать оператора если он осеменяет моих маток моим же трутом? Ми з вами говоримо про різні речі . Quote Link to post Share on other sites