Перейти к содержанию

План породного районування бджіл: за і проти

realto

План породного районування бджіл  

185 проголосовавших

1. 1. Чи потрібен план породного районування бджіл в Україні?

• так, потрібен
      55
    • ні, не потрібен
      103
    • важко відповісти
      27

Рекомендуемые сообщения

1 минуту назад, Гурович сказал:

Думаю, что Михаил Стрельчук сможет это сделать.

Бакфаст он не определит. 

57 минут назад, Олександр Коваль сказал:

А воно так і зараз є, тільки легально. Кожен рік треба купувати ефок, якщо хочеш в наступному році качати більше 50 кг

Ще більша голка то автомобіль,  постійно треба заливати бензин, то запчастино то гума, страховка, акум, мойка, итд .      Це так... продовжив логічну цепочку;).

С Михаилом давно знаком но некогда от него не слышал что он есть есть  эк    кспртом по Украине .:hi: 

:dntknw:

58 минут назад, Север сказал:

Що небудь придумають, щоб зробить "показову порку" декільком людям, яких добре знають в Україні. Ну типу, пишеш, що продаєш бакфаст(карніка, італійка та ін.)- всьо ти винен, сам признався, як з ворами в законі було в Грузії. Получи штраф і сожженіє пасіки, і покайся на колінах перед карпатчиками і степовиками.

Єдина придирка може бути паспорт пасіки . Якщо пасіка знахдиться на правому бірезі Збруча і на захід в паспорті записано карпатка , то нехай поцілуються в ніс. Так само на лівому і  на схід , якщо записана УС . Не маємо ми братя щастя в житті :dntknw:

9 хвилин тому, B 740 сказав:

Ще більша голка то автомобіль,  постійно треба заливати бензин, то запчастино то гума, страховка, акум, мойка, итд .      Це так... продовжив логічну цепочку;).

Що буде, через пару років, якщо ця логічна цепочка, завдяки цілеспрямованим діям Васильківської і Ко, перерветься... :crazy::ah:

8 годин тому, AVA сказав:

Це все :IMHO:направлено на розгорнуті облітники карніки і бакфаста і масові станції ШО маток 
Муляє збільшення продаж з кожним роком више сказаних порід і зростання облітників 

Хочуть прикрить маток Ф1 і відкриту продажу ШО , а із -за кордону це 

Ідеї ввести жорсткі заходи проти імпортованих порід були давно, але тригером, який спровокував таку активність, став факт подання законопроекту 5274 від незалежних від міністерства огранізацій (НКУБ), в якому план породного районування взагалі не передбачається і пропонується  ліберальний підхід до використовуваних в Україні бджіл. Крім, звичайно, обмежених зон для селекції та збереження генофонду місцевих популяцій бджіл, куди ввіз всього іншого заборонений.

Зараз поки прихильниками жорсткого курсу розробляються пропозиції законодавчих змін, щоб зацементувати це питання і розв'язати собі руки. Це пропонується і в їх альтернативному законопроекті 5274-1 і ще хочуть внести зміни до деяких підзаконних актів, та до адміністративного і кримінального кодексів. Плани наполеоновскі. Зараз вони активно мусолять досвід Словенії, де на державному рівні заборонені інші бджоли крім їхньої карніки. Хоч Словенія і Україна - це не порівнянні речі. Територія як одна наша невелика область, медом забезпечують себе тільки наполовину, це не  основний напрямок. Головне для них - зберегти свою карніку в чистоті, яку вони вважають висхідним матеріалом для всієї карніки в світі. Тобто, в них зовсім інша мета і направленність бджільництва - продаж селекційного матеріалу на весь світ. А ми - продаж меду на весь світ. Чомусь досвід інших країн з протилежними підходами, Німеччини, Польщі, ними до уваги не береться.

Очолюють зараз цей хрестовий похід Р.Двикалюк зі своєю геошкою  Асоціація керованого запилення Бісагро і Е.Адамчук відповідно зі своєю геошкою Фундація жінок пасічниць. Обидві організації утримуються на міжнародних грандах, на розподіл яких так чи інакше має вплив міністерство аграрної політики. Активно їх підтримує і СПУ Стретовича, яка спить і бачить делеговані владні повноваження в розподілі дотацій бджолярам і права сертифікації.  Здогадатись не важко як голосують представники цих організацій  - 100% підтримують у всіх рішеннях міністерство, превозносять до небес за мудрість і героїчну працю.

Все це поки вариться в робочій групі при міністерстві аграрної політики, яка для міністерства слугує своєрідним майданчиком для освячування всіх своїх рішень стосовно бджільництва. Результат - 338 наказ, який до всього іншого один в один пролонгував старий план породного районування, а в захисті бджоляра стосовно отруєнь бджіл виявився кроком назад навіть в порівнянні зі старими радянськими нормами. Весною тільки протягнули, а вже зараз самі визнають, що його потрібно переробляти.  Склад групи формує міністерство і там хоч і є можливість брати участь представникам ГО, але вирішальну більшість завжди складають бюджетні чиновники і прикормлені грантами геошки та СПУ.

Довести якусь альтернативну думку чи критичне ставлення до всього цього намагаються організації об'єднані на платформі НКУБ. Але голосів щось змінити не вистачає та й на Т.Васильківську поставили чорну мітку і навішали всіх собак.

А тепер відповідь, чому стільки опитувань стосовно плану породного районування (ППР). Це опитування ініційоване НКУБ, щоб довести міністерству, яке не володіє інформацією, що реальний стан з використовуваними породами зовсім не такий, як зафіксовано в реєстрі паспортів і як рисують інквізитори. Приймати якесь рішення можна лише з урахування реального стану, інтересів всіх груп пасічників і тенденцій. Подібне опитування провели ще ряд інтернет ресурсів і результат констатує те, що не районовані породи карніка+бакфаст використовуються на половині пасік України. Ігнорувати це, а ти паче ламати через коліно 50% пасічників вже неприпустимо. Прийшов час не ховатись по за вуглами і в карманах возити маток, а вимагати і добиватись цивілізованого рівноправного відношення влади до всіх пасічників і можливість вести ефективно своє бджільництво.

Чи прийме міністерство сторону драконівських мір. Цілком можливо, якщо пасічники тільки байдуже спостерігатимуть.

Вибачте, що багато букв, але самі просили.:)

5 минут назад, Олександр Коваль сказал:

Що буде, через пару років, якщо ця логічна цепочка, завдяки цілеспрямованим діям Васильківської і Ко, перерветься... :crazy::ah:

Нічого не буде, . Бо ви як тримали помісь кавказянки з карпаткою і з ус.  Так і будете далі тримати ту гримучу суміш. Так і всі остальні.  Чи можливо вона вас заставить маток виводити чи купувати?

3 хвилини тому, B 740 сказав:

Нічого не буде, . Бо ви як тримали помісь кавказянки з карпаткою і з ус.  Так і будете далі тримати ту гримучу суміш. Так і всі остальні.  Чи можливо вона вас заставить маток виводити чи купувати?

Відкрию Вам секрет - я вже кілька років маток різних, від різних матководів купую - щоб мати змогу порівнювати і нічого :dntknw:

Проте це не заважає тримати точок, де породна чистота поки умовної УС дотримується доступними мені способами. Крім того маю усне зобов'язання перед сусідами

Тому до ймовірної перспективи я готовий, а Ви ні :hi:

15 минут назад, B 740 сказал:

Нормальные пацаны будут держать местных пчел которые не роятьсяа и носят по 50 100 кило а какая у них течет кровь это не важно .:hi:

13 минут назад, nibond сказал:

Подібне опитування провели ще ряд інтернет ресурсів і результат констатує те, що не районовані породи карніка+бакфаст використовуються на половині пасік України. Ігнорувати це, а ти паче ламати через коліно 50% пасічників вже неприпустимо

Люди голосують гривнею, це нормально.

1 минуту назад, Олександр Коваль сказал:

Відкрию Вам секрет - я вже кілька років маток різних, від різних матководів купую - щоб мати змогу порівнювати і нічого :dntknw:

Проте це не заважає тримати точок, де породна чистота поки умовної УС дотримується доступними мені способами. Крім того маю усне зобов'язання перед сусідами

Мені питання породного районування не цікаве, від слова зовсім:hi:.  Ніякий йолоп не змусить мене змінити породу.

8 минут назад, Олександр Коваль сказал:

Если это возможно давайте мах немся материалом и а уж потом будим говорить ,если готовы маякните в личку  вы меня заинтриговали .:hi:

11 минут назад, B 740 сказал:

Мені питання породного районування не цікаве, від слова зовсім:hi:.  Ніякий йолоп не змусить мене змінити породу.

Вы правы споминаю слова нашего колеги который сказал я буду держать то что будит кормить мою семью:hi: 

31 минуту назад, Олександр Коваль сказал:

Тезко, ну яким макаром вона перерветься? 

39 хвилин тому, B 740 сказав:
46 хвилин тому, Олександр Коваль сказав:

Дивно виходить. Васильківська тони паперу перевела на листи у всі інстанції від депутатів, міністрів до президента про недолугість плану породного районування і його скасування, а самі пасічники пасуться плітками і тиражують ярлики від Овдієнка і Двикалюка, ніби вона хоче закабалити бджолярів. :dntknw:

Якби не постійна протидія зі сторони НКУБ, драконівські заходи були б уже ухвалені. Ну про це ж сказав сам Стретович на з'їзді.

54 хвилини тому, B 740 сказав:

Бакфаст он не определит. 

дивлячись який :IMHO:

15 хвилин тому, B 740 сказав:

Звичайно, останню торбу в жебрака не відберуть, але й мерседес йому не світить.

14 хвилин тому, Север сказав:

Тезко, ну яким макаром вона перерветься? 

Змусити вони, звичайно, не можуть. А от заохотити - так, є кілька способів. Особливо, коли звучатиме солодке слово "ха-а-ля-ва!"

6 хвилин тому, Олександр Коваль сказав:

Змусити вони, звичайно, не можуть. А от заохотити - так, є кілька способів. Особливо, коли звучатиме солодке слово "ха-а-ля-ва!"

І такі пропозиції  вже озвучувались - платити дотації тільки тим, хто утримує районованих бджіл.
Як така ідея:at:

• Подобається 1
  • Дякую 2
  • Здивований 1

1 хвилину тому, nibond сказав:

І такі пропозиції там вже озвучувались - платити дотації тільки тим, хто утримує районованих бджіл.

Це вже на дальню перспективу. Поки дотувати тільки тих, хто балансує на межі виїзду в Польщу :IMHO:

Небуде ніякого районувння :IMHO:, інкше сотнямм тисяч пакетів і маткам карпатки гаплик 

кругом УС  ,   фури  з  пакетами  простіше ловить  , чим бафаст   по вуликах шукать    :umora:       

Хто бакфаст найдужче нелюбить , той їм і допоможить , інакше пакетам  карпатки :wave:                     

1 час назад, nibond сказал:

І такі пропозиції  вже озвучувались - платити дотації тільки тим, хто утримує районованих бджіл.

Заморока міняти назву в паспорті. 

2 години тому, nibond сказав:

Вибачте, що багато букв,

Дякую:hi:

2 години тому, nibond сказав:

досвід Словенії,  Головне для них - зберегти свою карніку в чистоті, яку вони вважають висхідним матеріалом для всієї карніки в світі.

Брав я карніку з Словенії - м'яко кажучи - не дуже:af:

6 хвилин тому, Пахомич сказав:

Заморока міняти назву в паспорті. 

Щоб не мати гембеля багато пасічників умисне вказували в паспорті районовану породу, а не те, що утримує насправді. Тому дані в реєстрі паспортів пасік викривлені. Але ж міністерства і в інквізиторів тепер на руках "аргумент" суцільної переваги районованих бджіл. Вони тепер вважають, що мають право "захистити" переважну більшість від порушників, які заважають їм розводити аборигенних, як вони вважають, бджіл.

.

1 годину тому, nibond сказав:

оце дійсно буде корисно:IMHO: відразу дізнаємося скільки в нас офіційно чистопородних сімей :crazy:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...