Перейти к содержанию

План породного районування бджіл: за і проти

realto

План породного районування бджіл  

185 проголосовавших

1. 1. Чи потрібен план породного районування бджіл в Україні?

• так, потрібен
      55
    • ні, не потрібен
      103
    • важко відповісти
      27

Рекомендуемые сообщения

2 хвилини тому, Mihail-ves сказав:

Тому що в заповідник щось завозити особисте заборонено. Там може розмістити інститут, якщо то буде в його підпорядкуванні.

Для того він і заповідник. А Ви написали двояке трактування і заповідник і розмістити свої пасіки.

Мова йде про створення нових умов для селекціонерів, пасічників. Потрібно рухатись вперед, ППР потрібно відмінити і ввести реальні можливості розвитку для аборигенных бджіл, є така пропозиція від ІМ. Запропонуйте щось краще. 

1 хвилину тому, Mihail-ves сказав:

Я не стверджував, я тільки припускав таку можливість. 

Головне щоб завтра інститут нас не зробив тестерами невідомо цього ;)

1 година тому, Mihail-ves сказав:

Та не питання, завезу селекційну пасіку полісянки. Це ще навіть краще, УС буде дома, а полісянка в...........

Готовий    трохи в стороні запропонувати готову приватну земельну ділянку, вже має статус стаціонарної  пасіки, до найблищого села більше 2 км.......

1 година тому, Mihail-ves сказав:

Та не питання, завезу селекційну пасіку полісянки. Це ще навіть краще, УС буде дома, а полісянка в с. Пилиповичі.

Совковий ППР дозволяє у київські області  УС та Полісянку, при такому розкладі про збереження тут мова не йде тут ці популяції знищують одне одне, ось в чому маразм. 

А чому так сталося? Тому що у совковому ППР не йшлося про збереження популяцій, там такі дослідження зробили для того щоб розуміти яку популяцію краще ввозити/закуповувати  на державні пасіки які були розкидані на великі території.  Люди які це переписували особо не задумалась над тим, а зараз грантоїди теж про це не думають! 

6 хвилин тому, rudakov сказав:

Головне щоб завтра інститут нас не зробив тестерами невідомо цього ;)

Ну нарешті зрозуміли. Я радий.  

8 хвилин тому, Виталий Овчарук сказав:

Мова йде про створення нових умов для селекціонерів, пасічників. Потрібно рухатись вперед, ППР потрібно відмінити і ввести реальні можливості розвитку для аборигенных бджіл, є така пропозиція від ІМ. Запропонуйте щось краще. 

Пропоную Вам та таким як ІМ:

1. Зробити "слепок" того, що є зараз на теренах України.

2. Потім в Заповідні зони, під керівництвом інститутів, завести все що вони захочуть, для НАУКОВИХ цілей. А не розвозити все це зразу по всій Україні. Там вивчити вплив зарубіжних бджіл на місцеву бджолу, на українські породи, на товаропродуктивність, на закліщеність і т.д.

12 минут назад, Mihail-ves сказал:

2. Потім в Заповідні зони, під керівництвом інститутів, завести все що вони захочуть, для НАУКОВИХ цілей. А не розвозити все це зразу по всій Україні. Там вивчити вплив зарубіжних бджіл на місцеву бджолу, на українські породи, на товаропродуктивність, на закліщеність і т.д.

Пасіку    І.М. обгородити високим забором з автоматчиками, на пасіці має бути одна порода. І М буде головним оберігачем.   За Продаж або завіз з цієїї пасіки 10 год тюрми.  І покругу ще розвісити багато камер щоб всі через інтернет могли бачити як ІМ піклується про місцеву бджолу. Зарплата з фонду піклуючихся за місцеву бджолу

22 хвилини тому, Mihail-ves сказав:

Ну нарешті зрозуміли. Я радий.  

Ні я не про те що @Іван Михайловичхоче щось тестувати, а про те що інститут може примусити матеріал брати тільки в нього ;) на прохідній, з однієї коробки УС і Карпатку і Поліську ;)

2 хвилини тому, rudakov сказав:

Ні я не про те що @Іван Михайловичхоче щось тестувати, а про те що інститут може примусити матеріал брати тільки в нього ;) на прохідній, з однієї коробки УС і Карпатку і Поліську ;)

Приїдите до мене і візьмете з іншої коробки. Справжню степову бджолу, тому що такі степи тільки в мене і трішки в Херсонській області.:umora:

24 хвилини тому, Mihail-ves сказав:

Дякую за пропозицію, але мені не цікаво вивчати очевидні речі, це пройдений етап який ще не всі зрозуміли, тому що не важливо місцева популяція чи закордонна вони успішно утворюють між собою помісі які  нікому непотрібні. 

55 хвилин тому, Виталий Овчарук сказав:

є така пропозиція від ІМ. Запропонуйте щось краще. 

18 хвилин тому, Виталий Овчарук сказав:

Дякую за пропозицію, але мені не цікаво вивчати очевидні речі,

Тоді навіщо питали мої пропозиції? Думали, що я як інші, кидаю слова на вітер? Не на того натрапили.:hi:

Я не пасічник, тому моя думка не компетентна.:IMHO:

7 хвилин тому, asaltan сказав:

Це що було????

8 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

Тоді навіщо питали мої пропозиції? Думали, що я як інші, кидаю слова на вітер? Не на того натрапили.:hi:

цікаво було почути Вашу думку з цього приводу, хіба я обіцяв що Ваші пропозиції буду реалізовувати? 

11 минут назад, asaltan сказал:

Ви можете поставити запитання про мету отого районування і рухів навколо нього? Що ми хочемо: багато меду, чи багато чистопородних бджіл, чи гроші з цього процесу корисно отримані? 

Шо нам нада? Мед? Чистота порід? Екосистема? Контроль грошових потоків, шоб мімо кармана нічого не пройшло? Чи ще шось? :hmm:

Треба оприділиться, які цілі і вже від того плясать! 

• Подобається 3
  • Дякую 2
  • Ха-Ха 1

1 хвилину тому, Mihail-ves сказав:

Це що було????

Це був помилковий вхід в повідомлення, а пусте повідомлення неможливе.:ah:

35 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

Приїдите до мене і візьмете з іншої коробки. Справжню степову бджолу, тому що такі степи тільки в мене і трішки в Херсонській області.:umora:

Я не впевнений що у Вас дійсно справжна степова бджола :ah:, крім того чисту УС завжди можу замовити з Карпат ;)

6 часов назад, Mihail-ves сказал:

І як воно вписується в загальну картину (перше і третє повідомлення)?

598193637_2021-12-26_9-42-1_126.jpg.7d5f49cb57913369558ecb3c982e4a1f.jpg100197395_2021-12-26_9-42-24_599.jpg.3490799d850e9278846bf81457572acc.jpg690197686_2021-12-26_9-42-50_103.jpg.55b0eb38bd5d26432dc116344d957bb8.jpg593877611_2021-12-26_9-43-7_549.jpg.e3603806c10b864d810054ed196fe503.jpg540740988_2021-12-26_9-43-38_332.jpg.307b24f3fea11c9f02fddfcb4d855458.jpg1654706660_2021-12-26_9-43-53_852.jpg.80e950edf167c52e5e53d3f3e5053bde.jpg2008252491_2021-12-26_9-44-29_682.jpg.551fea13ff117d619c0b8ffd1e1e7a9f.jpg1544002676_2021-12-26_9-44-59_581.jpg.9a550921a57e197e7ca70a18cedf8aec.jpg1605746666_2021-12-26_9-45-35_361.jpg.1d9b2ca6dbc6c61c0dc03fccef2834b1.jpg

Цікава розмова механізатора широкого профілю і спеціаліста дротовогово мовлення про бджільництво в Україні.

• Подобається 1
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 3

17 хвилин тому, Пахомич сказав:

Цікава розмова механізатора широкого профілю і спеціаліста дротовогово мовлення про бджільництво в Україні.

Цікаво, в цьому диспуті приймає участь хоч один генетик?:hmm:

Я одне пропустив. Відколи І.М. став член-кореспондентом співробітником Інституту?

11 минут назад, asaltan сказал:

Цікаво, в цьому диспуті приймає участь хоч один генетик?:hmm:

В цій розмові генетикам немє місця, немає місця думаючим пасічниам. Популяції  які давно зникли (розчинились)  їх немає, захистити їх неможливо . Отож паршивенький механізатор широкого профілю і  спец дротового мовлення  під командою Паланочки малюють карту

12 минут назад, Sanich сказал:

Я одне пропустив. Відколи І.М. став член-кореспондентом співробітником Інституту?

Час іде науковців стає більше.

І звання вищі. Недарма стільки часу потрачено.

5 минут назад, Wladimir_K сказал:

Час іде науковців стає більше.

І звання вищі. Недарма стільки часу потрачено.

Можливо  науковий співробітнит? Наприклад має вищу освіту , інтересується джмелями , допомогає науковому інституту в  розведення,утримання і тд..

7 годин тому, Виталий Овчарук сказав:

При цьому створити на територіях заповідників облітники , лінійні расові, можливо хто захоче розмістити свої пасіки чистопородні, ці териорії під контролем держави і там можна жорстко заборонити ввіз інших популяцій. 

Ввезення культивованих бджіл на територію заповідника створить суттєву конкуренцію для місцевих диких одиночних бджіл-осмій, джмелів та інших комах, які харчуються пилком та нектаром диких рослин. Вони просто вимруть. Отже, ця територія вже не буде заповідником. Таку відповідь одержав років 45 тому мій батько, коли хотів поставити невелику пасіку на території заповідника "Кам'яні могили" (Донецька область).:IMHO:

14 минут назад, asaltan сказал:

Ввезення культивованих бджіл на територію заповідника створить суттєву конкуренцію для місцевих диких одиночних бджіл-осмій, джмелів та інших комах, які харчуються пилком та нектаром диких рослин. Вони просто вимруть. Отже, ця територія вже не буде заповідником. Таку відповідь одержав років 45 тому мій батько, коли хотів поставити невелику пасіку на території заповідника "Кам'яні могили" (Донецька область).:IMHO:

Відповідь справедлиса - нізя.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...