Jump to content

Высота забора вокруг пасеки

Recommended Posts

25 минут назад, larson сказал:

забор повинен бути глухим, ви тим самим піднімете бжолу на висоту і сусіди її просто не помічатимуть, також не варто сподіватись на живу загорожу, бджоли будуть йти в проміжки і літатимуть низько

Где написано, что он должен быть глухим. Это мы все так понимаем. Но где написано?

У меня пчелы стоят на площадке, на площадке есть крыша. И пчелы в дальнюю сторону от которой они летят, залетают через верх крыши. Не летят между крышей и ульями.

IMG-1537904336780-V.jpg

• Haha 1

19 минут назад, Maxim сказал:

IMG-1537904336780-V.jpg

О-у, то в Вас, мій друже, пропав Пікассо... 

• Haha 4

57 хвилин тому, larson сказав:

забор повинен бути глухим, ви тим самим піднімете бжолу на висоту і сусіди її просто не помічатимуть, також не варто сподіватись на живу загорожу, бджоли будуть йти в проміжки і літатимуть низько

31 хвилину тому, ромео сказав:

У вітряну погоду опускаються вниз і над сусідським городом на "бреющем" летять, аж свистить... І 4м висоти не помага...

І не тільки у вітряну. У мене огорожа 2,5 метри за нею великий господарський двір сусідів, бджоли перелітають огорожу і просто "лягають" на землю та йдуть   на висоті близько метра.

• Like 1

6 минут назад, ромео сказал:

О-у, то в Вас, мій друже, пропав Пікассо... 

Правда гарно?))) Я довго старався, пальцями по екрану ялозив.:umora:

• Like 1
  • Haha 3

Так что, товарищи-букваеды кто мне скажет? По закону должен быть забор 2,5 м. Если он будет с рабицы -это нарушение закона? Может забор прописан в законе, как бетонное или кирпичное строение, т.е. рабица не есть забор или ограждение.

49 минут назад, Maxim сказал:

Так что, товарищи-букваеды кто мне скажет? По закону должен быть забор 2,5 м. Если он будет с рабицы -это нарушение закона? Может забор прописан в законе, как бетонное или кирпичное строение, т.е. рабица не есть забор или ограждение.

Якщо сказано, що має бути огорожа не нижча 2,5м, для "підвищення льоту бджіл", то спробуйте пояснити як сітка-рябиця його підвищить... і отримаєте відповідь на своє питання

• Like 1

1 година тому, Maxim сказав:

Сітка рабиця також буде підвищувати висоту льоту бджіл. Колись у мене частина пасіки була огорожена рабицею, то я не помічав, щоб вони пролітали наскрізь, тільки поверх, розмір комірки приблизно 3х5 см. Так що це огорожа і формально і реально.
А сітки для затінення виконуватимуть це ще краще.

14 хвилини тому, ромео сказав:

для "підвищення льоту бджіл", то спробуйте пояснити як сітка-рябиця його підвищить

Бджола не може на швидкості пролітати через сітку, їй для цього необхідно попередньо сісти на неї, а потім злетіти.Їм легше просто її перелетіти. А от для атаки на "ворога" сітка їм не перепона, коли він знаходиться біля сітки.

• Like 5
  • Thanks 1

Так подтверждаю, у меня ульи огрожены с одной стороны рабицей, пчёлы летают только поверх сетки

Значит с точки зрения законодательства наши победили?

• Like 1

Столкнулся с такой проблемой после письма соседа в соответствующие службы, все было огорожено сеткой рабицой и забором с просветом в 2 см. Пришлось ставить сплошной в 2.5 метра . Сроку дали 1 месяц и оштрафовали на 50 грн. Это было в 2012 году

• Like 2

В мене вулики стоять від межі з сусідом  десь за 1-1.5  метра. Рабиця висотою 1,20...  Поки що проблем не було... бджіл тримаю мирних. з кожної качки пригощаю сусідів медом...  хоча якби їм бджоли "дали меду" то мав би мабуть проблеми. В планах все таки зробити високий паркан, як належить...

Проблемы возникли когда пасека стала в 100 семей, когда увеличил 300+  все перевез из города в село,оставил только отводки .

Цитата

Бджола не може на швидкості пролітати через сітку, їй для цього необхідно попередньо сісти на неї, а потім злетіти.Їм легше просто її перелетіти

це Ви так думаєте чи Ви це бачили?

Цитата

Колись у мене частина пасіки була огорожена рабицею, то я не помічав, щоб вони пролітали наскрізь, тільки поверх, розмір комірки приблизно 3х5 см. Так що це огорожа і формально і реально

а я помічав зовсім іншу картину. Коли на дачній чужій ділянці була посіяна фацелія біля рабиці і бджоли з розгону влітали в цю рабицю. Яка проскакувала а більшість просто бились об сітку. Бо сітка була мілка. Десь 3*3 см

Відносно "рабиці" не знаю,але я поставив огорожу з прутів ліщини висотою 3 м.Між прутами є відстань:де 1 см.а де і 10 см..Проте всі бджоли набирають висоту і перелітають через огорожу.Ні одна не шукає щілини!Навіть сусід,якого раніше кусали бджоли питався,чи я ще тримаю бджіл. 

• Like 4

В 26.09.2018 в 09:50, berezka сказал:

, все было огорожено сеткой рабицой

У меня тоже было огорожено сеткой, в результате сквозняк, раздражение у пчёл по поводу и без (жалили всё что движется), поставил забор 1.7м , и проблема исчезла.:hi:

• Like 3

• 2 weeks later...

Пасіки розміщують у благополучній щодо заразних хвороб бджіл місцевості, у сухих, освітлених сонцем, захищених від вітрів місцях, на відстані не ближче 500 м від шосейних доріг і залізниць, пилорам, високовольтних ліній електропередач, не менше 1 км від тваринницьких і птахівницьких будівель і 5 км від воскопереробних заводів, підприємств кондитерської і хімічної промисловості, аеродромів, військових полігонів, радіолокаційних, радіо- і телетрансляційних станцій та інших джерел мікрохвильового випромінювання. Відстань від товарної пасіки до репродуктивної і карантинної повинна бути не менше 7 км

Територію стаціонарної пасіки огороджують, обсаджують плодовими деревами і кущами. Відведення земельних ділянок для розміщення такої пасіки необхідно погоджувати з органами державного управління з питань ветеринарної медицини і місцевими органами влади. При визначенні розміру площі під пасіку розраховують, що на одну  бджолину сім'ю потрібно 30-35 кв. м, залежно від способу розміщення бджіл.

При розміщенні пасіки на присадибній ділянці (подвір'ї) огорожа повинна бути заввишки не менше 2,5 м для підвищення рівня льоту бджіл.

• Like 1

20 минут назад, Сенчук Таня сказал:

При визначенні розміру площі під пасіку розраховують, що на одну  бджолину сім'ю потрібно 30-35 кв. м, залежно від способу розміщення бджіл.

Моі 42 вулика стоять на площі 54 м кв, Розраховую ще 8 вставити наступного сезону

• Like 2

57 хвилин тому, Два капитана сказав:

Моі 42 вулика стоять на площі 54 м кв, Розраховую ще 8 вставити наступного сезону

:blink: ох і плани у Вас. Але якщо прийде Держпродслужба Вас реєструвати у свій реєстр, то прийдеться Вам земельки добавляти:)

1 час назад, Сенчук Таня сказал:

:blink: ох і плани у Вас. Але якщо прийде Держпродслужба Вас реєструвати у свій реєстр, то прийдеться Вам земельки добавляти:)

Тобто, якщо вулики будуть стояти на платформі, то взагалі реєстрації не буде?*

• Haha 1

3 хвилини тому, Два капитана сказав:

Тобто, якщо вулики будуть стояти на платформі, то взагалі реєстрації не буде?*

Радянські норми і закони на це питання відповіді не дають. Все індивідуально

2 години тому, Сенчук Таня сказав:

При розміщенні пасіки на присадибній ділянці (подвір'ї) огорожа повинна бути заввишки не менше 2,5 м для підвищення рівня льоту бджіл.

Не готовий зараз сказати де саме написано (ДБН, чт щось таке...), але точно є, що між сусідами паркан повинен бути не  більше 1,5 м. и не глухий, також це залежить від відстані сусідського будинку до паркану.

6 хвилин тому, Сергій-апі сказав:

Не готовий зараз сказати де саме написано (ДБН, чт щось таке...), але точно є, що між сусідами паркан повинен бути не  більше 1,5 м. и не глухий, також це залежить від відстані сусідського будинку до паркану.

але ж там не написано про наявність пасіки на подвір*ї? А ці всі норми прописані в Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл. Цими нормами і керуються вет служби та Держпродслужба

3 хвилини тому, Сенчук Таня сказав:

але ж там не написано про наявність пасіки на подвір*ї? А ці всі норми прописані в Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл. Цими нормами і керуються вет служби та Держпродслужба

Все правильно, але сусід візьме в руки ДБН де вказано, що висота паркана 1,5 м. а я інструкцію і тут конфлікт... бо сусіду до дупи буде моя інструкція і мої бджоли, якщо паркан буде йому заступати сонячне світло у вікно, або вікно буде тупо виходити у глухий паркан