Перейти к содержанию

Собрание учасников Форума то Точку. Осень 2015

Sanich

Рекомендуемые сообщения

дякую :). судячи з усього модератор зформував нову тему. від себе - приїду в радіусы 300 км від Києва.

Я хочу собрать на встрече "дембелей"
Наши правители отменили дембель до конца сентября - октября, моя идея( собрать дембелей на встрече) пока не реальна! :angry:

• 2 weeks later...
Сначала Точок,а потом Круг. Отличный вариант.Согласен

Таки да.... А сам то планируеш приехать??? ;)

Планирую и не сам.

дійсно цікаво.

Результати 10-річних досліджень на тему: яка повинна бути рамка, щоб не було містків

А може не в рамці справа? Завтра виложу фото де ви не побачите містків, на звичайних рамках.
ТО ДЕ Ж ЦІ ФОТО? Мені це ду-у-уже цікаво....
Результати розробки промислової технології виробництва брускового меду;

Не знав, що це ціла технолологія. :umora: Якщо ще буде взяток з соняха предоставлю ще й таке фото. Хотя можно же вспомнить Американца Сергея с его ульями, и планочками вместо рамок.
post-483-1437979618_thumb.jpg Спробував подати фото і щось причепилося... Якщо не вдалося - вибачайте... Провірив - вдалося! Прошу Порівняти з продуктом "хронічного опонента"... Невеличкий коментар: В надставці (касеті) по 20 брусочків. Вага брусочка 100 плюс-мінус 10 г. Від кожного з 9 вуликів що були в експерименті відібрав від 3 до 10 касет. Перші продажі касетами прямо на "Пасіці ДіДа Василя" по 800 грн грн касета (ціну визначив сам клієнт). Як гостинці - йде "НА УРА!" Знайомство з технологією і схвальні відгуки таких авторитетів як Барабаш, Веред, Петро Антонович (Ставище) , Сергій (Б-Церква), Бажин, Рукавицин (Казахстан), Кущ, Шаповал... дозволяє стверджувати - основи промислової технології виробництва брускового меду мною відпрацьовані... До кінця сезону хочу встигнути з безвощинною технологією...

Sanich, так що там з датою проведення Точка, а то я щось запутався :ah::dntknw:

Sanich, так що там з датою проведення Точка, а то я щось запутався :ah::dntknw:
Реальных предложений пока нет . Планирую приехать в любое место :hi:

Реальных предложений пока нет . Планирую приехать в любое место

Так це зрозуміло, просто спочатку мова йшла про 5-6 вересня, ну а тепер, судячи з БК, получається треба робити 2 жовтня, так як Круг 3-4 жовтня :ah:

Вітаю! Якщо зібрання учасників бажає перетворитися на самодостатій захід, потрібні більш дієві рішення. Отже, має бути тематика зібрання. Своя, відмінна від інших заходів. Темою можна вибрати наприклад - селекція у бджільництві, раси бджіл, виведення, штучне осіменіння, підсадка маток. Саме ці теми домінували на зустрічі в Умані, де зустріч була цілком успішною. Наступний крок - вибір місця зустрічі. Місце має бути одне і постійне з року в рік. Пропонується наступна схема вибору. Беремо місто - місце ще не задіяне в громадському життя пасічників України. Це можуть бути Умань, Одеса, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Житомир і т. д. "Небажані" точки - наприклад, Київ, Львів, Харків. Ці міста вже й так перенасичені заходами в рамках бджільництва. проведення зустрічі в рамках Бджолярського Кругу - вкрай невдала ідея. Бджолярський Круг - самодостатній захід з перенасиченою програмою. на все про все - два дні. Втиснути в цю програми ще й зустріч точківців - нереально. Захід буде скомкано. Тим самим Точок розписується у своїй вторинності - навіть зустріч самостійно організувати не може. До речі, а хто має організовувати зустріч. Потрібні пошуки. В Умані - це міг би бути агроуніверситет - були б пропозиції і ідеї. В Одесі - можна було б організувати зустріч на базі одного з санаторіїв - які в вересні стоять переважно порожні. Організаторами могли би виступити одна із обласних абомісцевих спілок пасічників

проведення зустрічі в рамках Бджолярського Кругу - вкрай невдала ідея. Бджолярський Круг - самодостатній захід з перенасиченою програмою. на все про все - два дні. Втиснути в цю програми ще й зустріч точківців - нереально. Захід буде скомкано.
Ніхто не збирається втискуватись в два дні, а зустріч буде проведена за день до Круга. І це все сплановано щоб два рази людям не їздити і з економити кошти і час, бо дорога все таки з'їдає багато а в більшості випадків учасники Точка приїздять на круг. Крім того Київ - зручна точка доїзду (принаймні для мене). Мені наприклад проблематично їхати в Одесу чи Харків... :IMHO1:

Вітаю! Якщо зібрання учасників бажає перетворитися на самодостатій захід, потрібні більш дієві рішення. Отже, має бути тематика зібрання. Своя, відмінна від інших заходів. Темою можна вибрати наприклад - селекція у бджільництві, раси бджіл, виведення, штучне осіменіння, підсадка маток. Саме ці теми домінували на зустрічі в Умані, де зустріч була цілком успішною. Наступний крок - вибір місця зустрічі. Місце має бути одне і постійне з року в рік. Пропонується наступна схема вибору. Беремо місто - місце ще не задіяне в громадському життя пасічників України. Це можуть бути Умань, Одеса, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Житомир і т. д. "Небажані" точки - наприклад, Київ, Львів, Харків. Ці міста вже й так перенасичені заходами в рамках бджільництва. проведення зустрічі в рамках Бджолярського Кругу - вкрай невдала ідея. Бджолярський Круг - самодостатній захід з перенасиченою програмою. на все про все - два дні. Втиснути в цю програми ще й зустріч точківців - нереально. Захід буде скомкано. Тим самим Точок розписується у своїй вторинності - навіть зустріч самостійно організувати не може. До речі, а хто має організовувати зустріч. Потрібні пошуки. В Умані - це міг би бути агроуніверситет - були б пропозиції і ідеї. В Одесі - можна було б організувати зустріч на базі одного з санаторіїв - які в вересні стоять переважно порожні. Організаторами могли би виступити одна із обласних абомісцевих спілок пасічників
Все написано із здоровим глуздом, а от тільки чи відбудеться жива зустріч Точка відокремлено - то ще питання відкрите. Ризикуємо взагалі не зустрітись. Взагалі то це заходи, яким я виділяю час, дні та кошти в темі "зустрічі-бджільництво". А от алгоритм зустрічі Точка + Круг, як на мене, - "їду на Точок, а там і Круг буде", а не навпаки. Першість і вторинність тут змінюються на протилежні - первинним є Точок. А користі буде від такої поїздки набагато більше, і ще не факт, що буде "скомкано". Чи не так?

А от алгоритм зустрічі Точка + Круг, як на мене, - "їду на Точок, а там і Круг буде", а не навпаки.

Я жодного разу не був на Крузі, а на 2 останніх зустрічах Точка був. От і в мене такий самий алгоритм, заодно і на Круг подивлюся ))).

А от алгоритм зустрічі Точка + Круг, як на мене, - "їду на Точок, а там і Круг буде", а не навпаки.

Я жодного разу не був на Крузі, а на 2 останніх зустрічах Точка був. От і в мене такий самий алгоритм, заодно і на Круг подивлюся ))).
Аналогічно - :ay:

не був жодного разу ні на Крузі ні на Точку :). Сподіваюсь виправити цей недолік найближчої можливості.

Рад, что есть желающие. Но, други, ж-вущие в регионе - кто-то должен взять на себя бремя организатора - иначе...

Я б з радістю, однак в Шполі елементарно немає де достойно розмістити Точківців... та й досвіду в організації подібного роду міроприємств немає взагалі (хоча це не лякає й краплі).

Я б з радістю, однак в Шполі елементарно немає де достойно розмістити Точківців... та й досвіду в організації подібного роду міроприємств немає взагалі (хоча це не лякає й краплі).
Якщо місце зустрічі визначено паралельно Зібранню Круга то це не в Шполі, а в таборі «Ювілейний» Баришівського р-ну. І організовувати особливого напруження не потребує. Р.І. Сезон закінчується - стає сумно. Зустріч наближається - веселішає.

Якщо місце зустрічі визначено паралельно Зібранню Круга то це не в Шполі, а в таборі «Ювілейний» Баришівського р-ну. І організовувати особливого напруження не потребує. Р.І. Сезон закінчується - стає сумно. Зустріч наближається - веселішає.
Мені здається, що робити зустріч на тому ж місці, що і круг буде проблематично. Із мого досвіду у пятн'цю заїджає до 30 відсотків поселенців і більшість із них для того, щоб посягнути таїнство аватара. Точківці просто розчиняться в цій масі. Але, враховуючи, кількість проголосувавших то не має великого значення.

Мені здається, що робити зустріч на тому ж місці, що і круг буде проблематично. Із мого досвіду у пятн'цю заїджає до 30 відсотків поселенців і більшість із них для того, щоб посягнути таїнство аватара. Точківці просто розчиняться в цій масі. Але, враховуючи, кількість проголосувавших то не має великого значення.
Главное ввязаться в .раку... :umora:

Таки так якщо робити біля кругу то треба пару душ поряд які займуться проживанням ,організацією програми семінару, замовлять вечерю ,треба помотатись домовитись за все і прорахувати вартість, відкрити тему про зустріч і записати бажаючих , радив би гроші на вечерю і проживання збирати відразу через приват, потім буде менше голова боліти. ;) Якщо хто візметься , допоможу якщо буде потреба порадою ,організацією і наповненням програми семінару. Хлопці з Києва і округи берітся хто ,не такий страшний " вовк" :wave::az:

В “Ювілейному“ можна розміститися і в четвер, принаймні вже, здається, двічі я мав задоволення експерементувати із заїздом у четвер. У такому разі треба потурбуватися лише про кухню, бо їдальня скоріш за все не працюватиме і за тему самої зустрічі. В решті решт можна привезти казан та зварити на загал, наприклад, куліш. Або ще щось... Та й торби стануть у нагоді... А от тему треба придумати, щоб усім було цікаво. Дуже слушно, на мою думку, продовжити спілкування про штучне осіменіння маток. Практична строна цього питання, в принципі, вирішується і стає потроху на промислові рейки... Це об‘єктивна реальність і штучне запліднення вже відбулося на теренах України і буде тільки розвиватись, переживаючи в найближчі кілька років бум. Але було би дуже корисним для пасічного загалу , в тому числі і точківцям, з‘ясувати та визначитися для чого нам потрібен такий інструмент як штучне запліднення маток, взагалі, чого очікувати пасічнику котрий купує таких маток і на що сподіватися. Для практичного наповнення можна показати і процес інсемінації, і відбору сперми, як можна робити капіляри. Але, на мою думку, важливішим є теоретична, так би мовити, складова. Філософська... :IMHO:

////// на мою думку, важливішим є теоретична, так би мовити, складова. Філософська... :IMHO:
це так і душа болить за потрави бджіл, зміни зовнішнього середовища, зменшення кормової бази, збільшення числа бажаючих аматорів, неякісні препарати, відношення з аграріями і все це має регулювати закон про бджільництво ізаконодавство в цілому. А він у нас якийсь не те що не долугий, а ні тітка ні дядько... а короче ні про що. На фоні тотальної корупції і олігархізації закон нас не захищає ні на йоту ні від чого. Тож на порозі творення правової держави єврозразка нам самим потрібно і час настав організуватися в рух типу "Спасіння бджіл - спасіння людства" і вести конкретну роботу над проектом нового законодавства. Може ми не встигнемо виконати цю роботу до кінця, але працювати потрібно на майбутнє , як бджола, яка мед не для себе носить, а для нащадків. Інакше бджільництво майбутнього буде тільки в заповідниках. Хто в юристи годиться відкрийте тему "Новий Закон про бджільництво". Є про що... по ходу розберемось. :angry:

Бортник , добавлю ,до того що ти сказав. Покажу як дістати сперматеку у матки і переконатись що сперма є в ній, якщо зможу привезу мікроскоп і якщо буде жива сперма всі бажаючі зможуть побачити її під мікроскопом вживу. Товариш покаже як міряти морфометрію під міроскопом. Юра хоче розказати свої думки і бачення про використання іо маток на данному етапі розвитку. На рахунок якості іо є про що говорити. Ну і так далі. :)

якщо зможу привезу мікроскоп і якщо буде жива сперма всі бажаючі зможуть побачити її під мікроскопом вживу.
Йдеться про лабораторний мікроскоп з великим збільшенням? Можу і я привезти. Доречі, мій мікроскоп для осіменіння має опцію під‘єднання камери, то можна було би на великому екрані або на моніторі показати весь процес від відбору сперми до запліднення матки. Тут же є бажаючі подивитися відео, а дехто навіть вимагає.... Нажаль, не маю камери. Може, є в когось?

більшість із них для того, щоб посягнути таїнство аватара.
Небольшое уточнение: таинство аватара - употребление спиртных напитков в неограниченном кол- ве , до посинения :umora:

• Алёнка changed the title to Собрание учасников Форума то Точку. Осень 2015

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...