Перейти к содержанию

Весна - літо 2015 рік

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

Выложил вчера забрус на сушку,

Незрозуміла і зайва робота :dntknw: Забрус, як він є, перетоплюється в паровій воскотопці. Після охолодження під бруском воску буде медовий концентрат, який крім медовухи можна згодувати бджолам. А можна повторно нагріти і закрутити в 3-х літрові бутлі як консервацію для весняних підкормок.

можна повторно нагріти і закрутити в 3-х літрові бутлі як консервацію для весняних підкормок.
Интересненько :ay:

Зараз? чи весною? А надворі осінь
Дивно. А у нас ще серпень з літньою спекою! :dntknw::umora:

Г.В. ушёл потом вернулся на бис но исполнитель другой,нектар темный и вкус не подс.Пчелы не мешают отбору(дедовским способом) медовых маг.В пятницу (14.08.2015) отбирал с 11-00 до15-00 и подопечные мед назад не отнимали.Купил четыре бочки(220л. б/у,600гр.)серые(спасибо за посказку Мико) в отличном сост.На первый необдуманный взгляд-дорого,но подумав -решил(успокоил себя)что это эквивалент 3,5л. ак. меда(высшего кач-ва) и всего лишь 5%от стоимости товара,тара многоразового использования.Сколько можно возиться с этими вёдрами,даже в два (в три могут подломиться)яруса они занимают большую площадь пола,а бочки установил на улице(что им станится-они ж окрашены)заполнение делаю ночью.

.Купил четыре бочки(220л. б/у,600гр.)серые в отличном сост.На первый необдуманный взгляд-дорого,но подумав -решил(успокоил себя)
В любом случае 600 гривен : 300 кг =2 гривна кг, стоимость тары на кг мёда или ведро 60 гр :30 кг =те же 2 гривна.Но какое облегчение .Мало места занимают .и за мёд расфасованный в такие бочки дают на 50 коп больше .и анализ отобрать быстро. Не то что у меня отбирал целый день с маленьких вёдер. Да и бочка можно сказать вечная. Но главное не нужно мучаться разсоединяя вёдра слипшиеся и мыть их три дня :dntknw:

Я сам зараз в Ж.П відпочиваю,
А я з цими бджолами навiть на ставок цей рiк не попав .Нi те що на море :dntknw::frusty:
Сам на ставок не попав. Моя рідня, після двох качок соняшника, кажуть після такої важкої праці, я полюбому должний відвизти їх на моря, хоть ноги вмочить :umora: . Після качки, відстрілявся первий раз гарматою і на тиждень релакс. :ole_ole:

.Купил четыре бочки(220л. б/у,600гр.)

Дорого,я нашел по 250грн, себе куплю бочек 20, скину потом Вам телефон.

Твоя бочка ровно на сотку дороже 600:4=150, я взял таких же 10шт :ay: плюс транспортные

Я брав по 180, 200 грн 3 роки тому, теж б/у жилізо. Якщо здавать оптом то не факт, що привизуть ваші бочки.

Да и бочка можно сказать вечная.

Якщо здавать оптом то не факт, що привизуть ваші бочки.

За чотири сезона майже половина бочок стала непридатною - то без кришки повернуть, то без хамута, або не того розміру, або й зовсім чиїсь ржаві й побиті. Взагалі це одноразова тара.

Сегодня перекочевал домой 40 ульев за одну ходку, завтра еще разок и пасека дома. :)

Да и бочка можно сказать вечная.

Якщо здавать оптом то не факт, що привизуть ваші бочки.

За чотири сезона майже половина бочок стала непридатною - то без кришки повернуть, то без хамута, або не того розміру, або й зовсім чиїсь ржаві й побиті. Взагалі це одноразова тара.
Вам не позаздриш, заготівельник напевно попався г-но або нема здорової конкуренції.

Чи варто в таку посуху загодовувати на зиму рідшим сиром (1л води - 1л цукру) чи таким як завжди (1л води 2л цукру)

Чи варто в таку посуху загодовувати на зиму рідшим сиром (1л води - 1л цукру) чи таким як завжди (1л води 2л цукру)
Поки ви загодуєте - спека вже давно мине. А співвідношення 3/2 вважаю найбільш оптимальним за любих умов.

Поки ви загодуєте - спека вже давно мине. А співвідношення 3/2 вважаю найбільш оптимальним за любих умов.
Теж так годую 1,5:1 і все гуд.

1 літр води - це 1 кг 1 літр цукру - кілограмом не буде, тому співвідношення буде не правильним :hi:

1 літр води - це 1 кг 1 літр цукру - кілограмом не буде, тому співвідношення буде не правильним :hi:
ну та й що? Обчислення все-одно ведемо по цукру, а не по воді. Наприклад: згодував 5 кг цукру на сім"ю.

Певний сенс теж у цьому бачу, адже сироп 1:1 (1л води - 1л цукру) близький по концентрації до природнього і тому легший для ферментації бджолам та й волога у вулику в таку спеку потрібна.

Певний сенс теж у цьому бачу, адже сироп 1:1 (1л води - 1л цукру) близький по концентрації до природнього і тому легший для ферментації бджолам та й волога у вулику в таку спеку потрібна.
Майже в усих підручниках вказується концетрація сиропу 3/2, як найбільш легка для переробляння бджолами, але це дискусія не для цієї теми.

1 літр цукру - кілограмом не буде, тому співвідношення буде не правильним :hi:
В одном литре примерно 0.8кГ сахара,соответственно к примеру 5ть банок сахара соответствуют 4м кило сахара :hi:

Кожного дня ваги показують -250 та -500грам!!!! Ого!!!!А що ж далі? :dntknw:

все це не погано але іржавіє дріт.
Саме тому багато пасічників не користуються цим методом і я в тому числі... Раз спробував і більше не хочу...
А якщо користуватись нержавіючим дротом-буде ржавіти чи ні?

все це не погано але іржавіє дріт.
Саме тому багато пасічників не користуються цим методом і я в тому числі... Раз спробував і більше не хочу...
А якщо користуватись нержавіючим дротом-буде ржавіти чи ні?
Відповідь криється в питанні, якщо дріт нержавіючий то логічно що не ржавітиме :)

В двох сім"ях перестали сіяти матки, це цьогорічні рої, розвинуті добре. розплоду немає ніякого ні молодого ні критого. Що скажете? Шановне Панство!!!

В двох сім"ях перестали сіяти матки, це цьогорічні рої, розвинуті добре. розплоду немає ніякого ні молодого ні критого. Що скажете? Шановне Панство!!!
Матки присутні? Як давно нема взятку ?

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...