Перейти к содержанию

Весна - літо 2015 рік

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

Всих зі святом вітаю!

В двох сім"ях перестали сіяти матки, це цьогорічні рої, розвинуті добре. розплоду немає ніякого ні молодого ні критого. Що скажете? Шановне Панство!!!
підгодовуй по малу. ато взятку напевно нема та щей мабуть матки в роях старі. до сиропу додаю трішки полину.

все це не погано але іржавіє дріт.
Саме тому багато пасічників не користуються цим методом і я в тому числі... Раз спробував і більше не хочу...
А якщо користуватись нержавіючим дротом-буде ржавіти чи ні?
Дріт то нержавітиме, але... Нержавіючий дріт набагато дорожчий. Особисто для мене він не зручний в користуванні - сильно розтягується при натягуванні. Тому для мене простіше використовувати звичайний дріт. Один раз натягнув а коли вирізаю чорну суш, викидаю разом і дріт. Суш в мене особисто зберігається або в підвішеному стані (під потолком - в старій хаті під бальками набиті рейки) або в корпусах (145 рамка) або в шафах (магазинна рамка для укр.вуликів) при наявності різних таблеток від молі - нафталін і т.д. Ніякого псування міллю не має якщо вчасно ті рамки занести на зберігання і вчасно винести. про температурний режим розвитку молі вже писалось вище.

Всих зі святом вітаю!
Якэ свято?а то я 2 класи приходской закинчыв.
День пасічника...

Всих зі святом вітаю!
яблучний спас.

Всих зі святом вітаю!
яблучний спас.
Для віруючих - ПреображенняГосподнє ( можна яблучний Спас) ,а для пвасічників-день пасічника, з чим і всіх вітаю! :ole_ole:

Да З днем пасічника ВСІХ. Зробив собі Подарунок джентерский сот :ole_ole::ole_ole:

зі святом :ole_ole:

В двох сім"ях перестали сіяти матки, це цьогорічні рої, розвинуті добре. розплоду немає ніякого ні молодого ні критого. Що скажете? Шановне Панство!!!
підгодовуй по малу. ато взятку напевно нема та щей мабуть матки в роях старі. до сиропу додаю трішки полину.
Я теж думаю що проблема від взятку, все вигоріло. Сьогодні поставив кормушку і розлив 1 л на двох сиропу. Матки на місці.

Прибыл на "галеру" за десять дней отсутствия, пчёлы не всегда байдыковали ,на весах всего 1,5 кг убытка :ay:

Однако отбирать мёд с голым торсом не получится ,колотун на всю неделю :dntknw:

Прибыл на "галеру" за десять дней отсутствия, пчёлы не всегда байдыковали ,на весах всего 1,5 кг убытка :ay:
Я на свою "галеру" тільки сьогодні прибуваю, покидаю моря, якраз начався дубарь піпец.

Мед, откачанный две недели назад уже закристаллизовался. Чего-то очень быстро
Аналогічно. Почав сідати за тиждень.

Как обычно ,ничего странного ,подсолнечный так и должен себя вести

Как обычно ,ничего странного ,подсолнечный так и должен себя вести
Соняшниковий мед бистро сідає, особливо коли ночі холодні.

А ріпак ще бистріше. Єдиний мед в нашому регіоні який приходиться цідить на сито бо після качки ріпака запарка і пока переїдеш на медозбір з акації то ріпак як камінь :umora:

А ріпак ще бистріше. Єдиний мед в нашому регіоні який приходиться цідить на сито бо після качки ріпака запарка і пока переїдеш на медозбір з акації то ріпак як камінь :umora:
У нас його майже не сіють, і з одного боку гарно, що не треба морочитись з викачкою, з другого погано, бо відсутній додатковий весняний стимулятор росту сімей...

У нас його майже не сіють, і з одного боку гарно, що не треба морочитись з викачкою
Дивуюсь тим, хто не хоче викачувати ріпаковий мед. Це ж додаткова копійка... Ну, якщо тримати бджіл лише задля духовного задоволення - то так... У нас засуха внесла корективи. Запланована посівна кампанія ріпаку не відбудеться. В усій окрузі на наступний рік рапсу не буде. Я, наприклад, засмучений. Весняного меду не буде.

Озимий ріпак цінний ранньо-весняний медонос. Останні роки ріпак почали масово сіять, а пасічники цим користуються виводять маток, роблять отводки, збирають товарний мед якщо буде погода. Основний недолік це те, що його можуть покропить інсектицидами які убивають усе живе у тому числі і бджіл. :wave:Якщо ріпак не посіють буде погано ми вже привикли і як кажуть пристроїлися до його цвітіння.

Снял все четвёртые корпуса .Сейчас буду обкатывать новый мангал :ay: Ветродуйка пригодилась и для розжига дров в мангале Не удержался и снял на видео ,жалко только что аккамуляторы сели и процесс жарки не удастся снять .Помощницу отпустил коровку доить .вторая готовит закуску ,картошечку и т.д. :ay::az: Но фото обещаю :ay::ax:

Но фото обещаю :ay::ax:
post-4404-1440172158_thumb.jpg

Снял все четвёртые корпуса .Сейчас буду обкатывать новый мангал :ay: Ветродуйка пригодилась и для розжига дров в мангале Не удержался и снял на видео ,жалко только что аккамуляторы сели и процесс жарки не удастся снять .Помощницу отпустил коровку доить .вторая готовит закуску ,картошечку и т.д. :ay::az: Но фото обещаю :ay::ax:
Мико, так Ви ж другу звільнили... :dntknw: А шашличок вийде ще ліпшим, коли шматки великі,- тоді він не буде сухим. :ay::az:

Дивуюсь тим, хто не хоче викачувати ріпаковий мед. Це ж додаткова копійка... Ну, якщо тримати бджіл лише задля духовного задоволення - то так... У нас засуха внесла корективи. Запланована посівна кампанія ріпаку не відбудеться. В усій окрузі на наступний рік рапсу не буде. Я, наприклад, засмучений. Весняного меду не буде.

В нас те ж саме - нажаль на слідуючий рік без ріпака :ah: поля підготовили, попередисковували а сіяти не получиться - не земля а самі порохи :ak:

Рослинність вже "мертва". Льоту нема зовсім. Таке враження, що на точку стоять порожні вулики. Похолодало. Все це призводить до сильного скорочення яйцекладки. Осіннє нарощування під загрозою. Зимівля вже викликає занепокоєння. :dntknw: Щось мені здається, що цьогорічний падіж - лише квіточки :(

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...