Перейти к содержанию

Зимовка пчёл на подсолнухе

AnatoliyF

Рекомендуемые сообщения

ні не зовсім ,мед в погребі держать не можна закисне , не зрілий мед краще тримати в відкриті тарі при плюсові температурі і чим вище тим ліпще ,зайва волога випаруеться але не факт ,хоча така работа мае свій плюс ,бджоли на роботі ніколи про ройбу подумать і все таке ,але е ще мінус навіть при невеличкому взятку я думаю вони на кормушку и дивитись не будуть ,лев любить свіже мясо це факт ,е ризик хо незрилий мед так і залишиться не зрілим в погребі

Десь була інформація що відкачаний соняшниковий мед згодовують бджолам у вигляді сити,і тоді він не так  кристалізується.Два роки тому залишив на зиму соняшниковий мед перезимували погано.

13 минуты назад, venchyk сказал:

Десь була інформація що відкачаний соняшниковий мед згодовують бджолам у вигляді сити,і тоді він не так  кристалізується.Два роки тому залишив на зиму соняшниковий мед перезимували погано.

А на чому ви зимуєте?

Только что, venchyk сказал:

так це булоб найкраще зробити ,але це час купа роботи и тп , при збирані клубу на зиму, та навіть на осінь вересень місяць треба враховувати стан меду кліматичьні умови дуже важливі якщо літо а саме коли цвів сонях сухе жарке мед буде тяжкий якщо йшли дожі періодично то це буде не поганий мед для зимівлі :IMHO1:це суто моя думка не може бути як порада залишати бджіл зимувати на соняховому меду ,,,:umora:підстрахувався 

Только что, Женя Циба сказал:

А на чому ви зимуєте?

Взяток у мене липовий і різнотравья. Але в деякі роки сіють і сояшник. Також на зиму згодовую по 8 літрів цукру.

3 минуты назад, Безработный 20лет сказал:

так це булоб найкраще зробити ,але це час купа роботи и тп , при збирані клубу на зиму, та навіть на осінь вересень місяць треба враховувати стан меду кліматичьні умови дуже важливі якщо літо а саме коли цвів сонях сухе жарке мед буде тяжкий якщо йшли дожі періодично то це буде не поганий мед для зимівлі :IMHO1:це суто моя думка не може бути як порада залишати бджіл зимувати на соняховому меду ,,,:umora:підстрахувався 

Власне як залишити соняшник на зиму, я щось і читав про вплив кліматичних умов на кристалізацію, і залишив,:( більше не буду.

4 часа назад, venchyk сказал:

Власне як залишити соняшник на зиму, я щось і читав про вплив кліматичних умов на кристалізацію, і залишив,:( більше не буду.

Зимуют на подсолнухе 9 лет. В октябре сжимаете гнездо до минимума, сильная 7-8, средняя 5-6, слабая 3-4 рамки. с полным покрытием.,в рамке должно быть 2,5-3,5 кг корма. До формирования ими себе гнезда, пусть сидят за заставной,на прилетке,на меду и т.д. Они без вашей помощи выедят себе ложе для зимовки, им виднее что и как.Медо-перговые рамки все извлекаю, мне янв-февр. расплода ненужно, чревато нозематозом в марте. После очист. облета, разогрет. расцарап. рамку всбрызгн тепл водой за заставн. и на 3 недели в покой. С апреля подсолн.сыта . Сахар - это равносильно , в моем понимании людину подсадить на макароны,или на немазанну картоплю.,а потом заставить его физически работать.Лучшей зимовки,весеннего развития чем мед  НЕТ.   ИМХО.

2 часа назад, SAN63 сказал:

Зимуют на подсолнухе 9 лет. 

• Пасека в:Киевская обл.
  • Стаж:1-3 года
  • Kоличество семей:1-2

Как цє?

(Надо і собі підправить візитку і стажу добавилось і сімей теж)

Только что, Любомир сказал:

Как цє?

Как цє? ЛЬОГКО. ЗЕМЛЯЧЕ. Кому нынче зарисовки и фото нужны.

5 минут назад, Любомир сказал:

Как цє?

Ви як в перший раз на форумі. Все що написано в аватарках, як правило через 1-2 чоловіка не достовірна інфа. Хтось не "світиться", хтось навпаки "випендрюється", а комусь просто лінь писати так як є.:IMHO:

6 минут назад, SAN63 сказал:

Как цє? ЛЬОГКО. ЗЕМЛЯЧЕ. Кому нынче зарисовки и фото нужны.

Как цє? ЛЬОГКО. ЗЕМЛЯЧЕ. Мені нынче зарисовки и фото нужны. Близ... в студію.  А можєе Ви з Володарки... а чи із Таращі чи Тетієва... га, зьома?

А може у Вас вино із смородини ліпше, а мо... бджоли ... тобто... зимувати будемо разом

Как цє? ЛЬОГКО. ЗЕМЛЯЧЕ. Мені нынче зарисовки и фото нужны. Близ... в студію.  А можєе Ви з Володарки... а чи із Таращі чи Тетієва... га, зьома?

Те кто мне нужен и кому я, те знают, кто я, и что у меня и сколько. Такой ответ зьома устраивает?

1 минуту назад, SAN63 сказал:

Те кто мне нужен и кому я, те знают, кто я, и что у меня и сколько. Такой ответ зьома устраивает?

Ні, недоброзичливий...

17 часов назад, SAN63 сказал:

Зимуют на подсолнухе 9 лет. В октябре сжимаете гнездо до минимума, сильная 7-8, средняя 5-6, слабая 3-4 рамки. с полным покрытием.,в рамке должно быть 2,5-3,5 кг корма. До формирования ими себе гнезда, пусть сидят за заставной,на прилетке,на меду и т.д. Они без вашей помощи выедят себе ложе для зимовки, им виднее что и как.Медо-перговые рамки все извлекаю, мне янв-февр. расплода ненужно, чревато нозематозом в марте. После очист. облета, разогрет. расцарап. рамку всбрызгн тепл водой за заставн. и на 3 недели в покой. С апреля подсолн.сыта . Сахар - это равносильно , в моем понимании людину подсадить на макароны,или на немазанну картоплю.,а потом заставить его физически работать.Лучшей зимовки,весеннего развития чем мед  НЕТ.   ИМХО.

Цукор я даю лише на зиму, і не більше 8 літрів. Весною нічого не розцарапую, не збрискую, і взагалі не даю ніякої підгодівлі ,тієї кількості корму яку залишаю восени вистачає для весняного розвитку.Згідний що при зимівлі на соняху потрібен досвід.

В 06.07.2016 в 20:06, SAN63 сказал:

дык у человека 3 породи пчёл а семей написано 1-2 и это правильно чтоб не зглазили,я сам скоро писать буду ящиков с пчелой а не симей если так дальше пойдёт сегодня после +12 даже рамками кидаться хотел,, сели то что было если подсолнух не даст вопще ни какого не будет  ,,,,наши деди на меду пчёл оставляли зимовать не важно на каком и на падь некто не проверял мед он и в африке мёд ,

• 2 weeks later...

Вот здесь - О возможности скармливания пчелам осенью большого количества сахара свидетельствует также зарубежный опыт. В некоторых странах Европы (Болгария, Польша, Финляндия, ФРГ и др.) в зависимости от продолжительности зимнего периода скармливают каждой пчелиной семье по 15-25 кг сахара. Собранный пчелами мед при этом полностью извлекается (остается 3-4 кг меда на рамках с расплода), а пчелы всю зиму питаются только сахаром. При таком кормлении пчелы зимуют и развиваются летом следующего года нормально, меда собирают не меньше чем при зимовке на меде. Кто-нибудь пробовал полностью извлекать мёд? В сахарный сироп даже не добавляют мёд!

В 08.07.2016 в 21:34, Безработный 20лет сказал:

дык у человека 3 породи пчёл а семей написано 1-2 и это правильно чтоб не зглазили,я сам скоро писать буду ящиков с пчелой а не симей если так дальше пойдёт сегодня после +12 даже рамками кидаться хотел,, сели то что было если подсолнух не даст вопще ни какого не будет  ,,,,наши деди на меду пчёл оставляли зимовать не важно на каком и на падь некто не проверял мед он и в африке мёд ,

Якщо є поля соняху то пренисуть.В мени пред соняхом також вітер свестів.

В 2003 році ,хто зимував на цукрі зберегли %95 сімей ,а хто залишив мед втратили 50% сімей  в тому числі і я.Ніхто не знає причин  загибелі.Швидше всього то була падь.В останні роки в мене не тільки мед взимку кристалізується але й цукровий сироп.

4 минуты назад, Stol сказал:

В останні роки в мене не тільки мед взимку кристалізується але й цукровий сироп.

Сироп  кристаллизуется при плохой переработке его пчёлами.

4 часа назад, Stol сказал:

В останні роки в мене не тільки мед взимку кристалізується але й цукровий сироп.

4 часа назад, Еникиой сказал:

Сироп  кристаллизуется при плохой переработке его пчёлами.

Мож помочь пчёлам - подпчелитить. 58094934_w640_h640_47284340w200h200cans.

4 часа назад, Stol сказал:

В 2003 році ,хто зимував на цукрі зберегли %95 сімей ,а хто залишив мед втратили 50% сімей  в тому числі і я.Ніхто не знає причин  загибелі.Швидше всього то була падь.В останні роки в мене не тільки мед взимку кристалізується але й цукровий сироп.

в таких випадках починайте корміть зразу після останьої качки тобто ще у серпні по хороші погоді у всякому випадку люди так кажуть , вони  добре перероблять сироп ,

6 часов назад, Любомир сказал:

Мож помочь пчёлам - подпчелитить. 58094934_w640_h640_47284340w200h200cans.

Не могли бы Вы пояснить, что это? 

По поводу сахара говорил с двумя опытными пчеловодами(стаж более 30 лет). Так они смеются, говорят пчёл можно уморить без мёда и советуют не читать интернет. Конечно - глупость, но вот так люди живут ещё без интернета!

Крім кліща нічого більш не лікую. Вся хімія, що застосовує потім з'являється в меду.

Зимовка на соняху здійснюється в сильних сім'ях на стиснутому гнізді, при інших умовах вона проходить незадовільно.

Останні чотири зимівлі вся пасіка зимувала в мене на 100% соняховому меду, за чотири зими жодного відходу сімей, навіть відводки з запасними матками перезимовували. Головна умова - сила сімей і їх піджатість, щоб вони щільно сиділи на стільниках.

Помічав, що сонях в рамках кристалізувався частково чи майже повністю в жовтні-листопаді, але садка його була салоподібна, і тому бджоли спокійно його гризли до самого обльоту. Перегружених чи опоношених сімей не помічав також, бо споживання корму за ці зими було на рівні 5-8 кг.

Цьогоріч мабуть буду підгодовувати частково цукром, бо взятки слабі, і зайвого меду не буде.

5 минут назад, Андрей Сумчанин сказал:

Останні чотири зимівлі вся пасіка зимувала в мене на 100% соняховому меду, за чотири зими жодного відходу сімей, навіть відводки з запасними матками перезимовували. Головна умова - сила сімей і їх піджатість, щоб вони щільно сиділи на стільниках.

Помічав, що сонях в рамках кристалізувався частково чи майже повністю в жовтні-листопаді, але садка його була салоподібна, і тому бджоли спокійно його гризли до самого обльоту. Перегружених чи опоношених сімей не помічав також, бо споживання корму за ці зими було на рівні 5-8 кг.

Цьогоріч мабуть буду підгодовувати частково цукром, бо взятки слабі, і зайвого меду не буде.

Забули добавити ще одну суттєву річ у Вас пасіка зимує в зимівнику.

• Алёнка changed the title to Зимовка пчёл на подсолнухе

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...