Перейти к содержанию

Зимовка пчёл на подсолнухе

AnatoliyF

Рекомендуемые сообщения

32 минуты назад, artemishe сказал:

разрушаются кристаллы и соответственно замедляется процесс кристаллизации в рамках

26 минут назад, Сергей Тюркин сказал:

Я Вашей логики совершенно не могу понять..

Кроме всей безсмысленности и безполезности такого мероприятия я бы еще опасался так эксперементировать из за возможного напада на пасеке.Как то сироп сахарный спокойнее мне кажется раздавать чем сыту.

Кінець липня, початок серпня... Пройшли  накінець дощі... Зацвіло поле пізнього соняшника, ід точка з кілометр-півтора... Волога є, тепло є, соняшник цвіте...А бджоли на ньому нема. Пройшовся по полю ,  гуде а на квітках не видно... Бджола на  Нетребі, коноплі.  синяку, коров"яку, на інших дикоросах...А на соняшнику зовсім не було.  Сіють сортовий, "кулінарку" практично всі в тій місцевості... По всіх признаках, взяток з того поля повинен був бути, і тепло, і волого...  До речі,  останній скачаний соняшниковий мед, ще зовсім не сів, що досить дивно, пройшло вже з часу відкачки тижнів три...

1 година тому, ромео сказав:

то будуть сіяти навіть через рік

В місцині, де ми кочуєм,  землевласники в такому режимі вже років з двадцять сіють. Рік соняшник, на слідуючий - баштан. 

1 минуту назад, Сергей Тюркин сказал:

Надеюсь Вам хоть не до одного места что Вы пишите на форуме ?

Когда человек ссылается на форумчан в своих выводах ,я не знаю где он начитался и как это понял.Если перебирал со своей точки зрения то пусть и пожинает плоды таких же умников.Подсолнух подсолнуху рознь и это знают опытные пчеловоды.Это можно просто так сказать зимую на подсолнухе и все замечательно,но и словом не обмолвится,что подсолнух ранних сроков цветения в него попал нектар с разнотравья и период зимовки не такой уж и продолжительный.Не упомянуть конструкции улья,как к примеру 10 рамочник с магазинами в котором просто у многих в том расплодном корпусе элементарно может не быть меда для зимовки из-за самой конструкции,магазины выкачал а гнездо пустое,сократил рано выели на расплод и опять меда зась.Так вот мнения вот таких мне по барабану.Опытному советы как зимовать на подсолнухе не нужны он и сам уже шишек набил и может только посмеяться,а вот новички могут поверить ,что любой подсолнух это благо и пожнут плоды своего легкомыслия особенно в регионах с затяжной зимовкой.

На счет августовского подсолнуха,сложились погодные условия и он выделял нектар.

1 час назад, Иван Иваныч сказал:

советы как зимовать на подсолнухе не нужны он и сам уже шишек набил и может только посмеяться,а вот новички могут поверить ,что любой подсолнух это благо и пожнут плоды своего легкомыслия особенно в регионах с затяжной зимовкой.

Давать советы по зимовке-почти что пальцем в небо не зная всей ситуации.Да и неблагодарное это дело.Каждый на советах обжегся,теперь не очень то много и советуют.Разве что новые форумчане приходят и хотят показать свои знания(пока не отблагодарят)

А я сьогодні гречку качав... Густюча...  Дозалили рамки, які були не повністю повномедні, та по інших порозмазували...попечатали п"ятачками по півдолоні...Мабуть треба було попіджимати . щоб не розтягували... Знову вимальовується соняшниково-гречаний запас на зиму... Добре, що повномедок із запасом до гречки позалишав... Хтось на гречці зимував?

17 минут назад, Володимир Джос сказал:

Добре, що повномедок із запасом до гречки позалишав... Хтось на гречці зимував?

Я зимував. Минула зимівля - просто на "ура"

А ви  соняшниковий (повномедки) залишили? Якщо так, то вибір неправильний. Дуже неправильний...:IMHO:

Только что, Володимир Джос сказал:

Хтось на гречці зимував?

миулу зиму перезимували на гречаному. все пройшло добре.

7 хвилин тому, ромео сказав:

А ви  соняшниковий (повномедки) залишили? Якщо так, то вибір неправильний. Дуже неправильний...:IMHO:

Шановний колего,в мене саме так і вийшло((( купив цього року пакети,і в гнізді 70% меду це соняшник,думав що хай на ньому зимують..Якраз і повномедки зберіг...Як порадите виправити ситуацію?Загодувати їх сиропом?Яку кількість соняха можна залишити?
Буду дуже вдячний за відповідь

1 минуту назад, Роман Бакун сказал:

Шановний колего,в мене саме так і вийшло((( купив цього року пакети,і в гнізді 70% меду це соняшник,думав що хай на ньому зимують..Якраз і повномедки зберіг...Як порадите виправити ситуацію?Загодувати їх сиропом?Яку кількість соняха можна залишити?

Тут вибір залежить від багатьох чинників. Та і не лякайтесь так соняшникового меду. Це не смертельно. Соняшник - соняшнику різниця. Буває так, що вже в листопаді від стає дуб-дубом. А може і до весни дотягти в напіврідком стані. 

Просто, якщо був вибір між сонях - гречка, я обрав би гречку.

Якщо є вибір між сонях - сироп, я обрав би сироп.

Якщо у вас є можливість і, головне - бажання погратись, то можна скомбінувати сонях+сироп. Тобто, якщо в середньому, сім'я йде на 7 рамках, то 4 повномедки із соняха і 3 загодувати сиропом - буде вдала комбінація.

2 хвилини тому, ромео сказав:

Тут вибір залежить від багатьох чинників. Та і не лякайтесь так соняшникового меду. Це не смертельно. Соняшник - соняшнику різниця. Буває так, що вже в листопаді від стає дуб-дубом. А може і до весни дотягти в напіврідком стані. 

Просто, якщо був вибір між сонях - гречка, я обрав би гречку.

Якщо є вибір між сонях - сироп, я обрав би сироп.

Якщо у вас є можливість і, головне - бажання погратись, то можна скомбінувати сонях+сироп. Тобто, якщо в середньому, сім'я йде на 7 рамках, то 4 повномедки із соняха і 3 загодувати сиропом - буде вдала комбінація.

І як мені зробити ПОВНОмедки якщо в сім'ях ще по 4-6 рамок розплоду печатного?Давати сироп у вересні?
Доречі,як краще давати сироп,у кормушках всередині вулика,чи у поїлки на пасіці?

13 минут назад, Роман Бакун сказал:

А Вы уверены что это подсолнух чистый или же помесь .

І як мені зробити ПОВНОмедки якщо в сім'ях ще по 4-6 рамок розплоду печатного?Давати сироп у вересні?
Доречі,як краще давати сироп,у кормушках всередині вулика,чи у поїлки на пасіці?

Осінь зараз значно довша ніж колись, тому загодововувати можна до кінця вересня. 5-7л  сиропу значної шкоди не завдадуть. 

Даю в пакетах.

Поїлки на пасіці - це авантюра...:IMHO:

4 хвилини тому, blek-269 сказав:

А Вы уверены что это подсолнух чистый или же помесь .

Помісь  Там акація,різнотрав'я,фацелія,глуха кропива,синяк....+ буду давати сироп,так як треба пролікувати від нозематозу.

2 хвилини тому, ромео сказав:

Осінь зараз значно довша ніж колись, тому загодововувати можна до кінця вересня. 5-7л  сиропу значної шкоди не завдадуть. 

Даю в пакетах.

Поїлки на пасіці - це авантюра...:IMHO:

Маєте на увазі поліетиленові пакетики?Робите маленькі дірочки і все?
Щодо поїлки,це кому як))) Мені вона подобається і приносить користь.По-перше бджолам не треба далеко літати,По-друге по поїлці видно,коли є взяток)
До речі кілька тижнів назад в одну з поїлок кинув солі,то бджоли її за 2 дня випили)

2 минуты назад, Роман Бакун сказал:

Маєте на увазі поліетиленові пакетики?Робите маленькі дірочки і все?

Так

2 минуты назад, Роман Бакун сказал:

Щодо поїлки,це кому як))) Мені вона подобається і приносить користь.По-перше бджолам не треба далеко літати,По-друге по поїлці видно,коли є взяток)
До речі кілька тижнів назад в одну з поїлок кинув солі,то бджоли її за 2 дня випили)

Стоп, стоп, Ви про які поїлки зараз, з водою чи сиропом?:hmm:

1 хвилину тому, ромео сказав:

Так

Стоп, стоп, Ви про які поїлки зараз, з водою чи сиропом?:hmm:

З водою:(..Змішав усе до купи:(

Помісь  Там акація,різнотрав'я,фацелія,глуха кропива,синяк....+ буду давати сироп,так як треба пролікувати від нозематозу.

Так чего переживать  , всё нормально . Просто сформировать гнездо надо умело , не растягивая рамки . И когда будут не большие заморозки можно под корректировать если в последних рамках не полностью обсиженные струсить в средину гнезда пчел . и забрать одну или две рамки , так поджимаем пчёл и зимуем . Подсолнух боится холода , а если держать его в тепле  то он нормальный мёд .

18 минут назад, ромео сказал:

12 минут назад, Роман Бакун сказал:

Щодо поїлки,це кому як))) Мені вона подобається і приносить користь.По-перше бджолам не треба далеко літати,По-друге по поїлці видно,коли є взяток

Поїлки для води. А на сироп злетяться бджоли з усієї округи за 5 кп (у природі взяток закінчився), потім переключитися ще і на вулики - це поперше, а по друге як порахувати потім скільки сиропу пішло на сім'ю?

1 хвилину тому, blek-269 сказав:

Так чего переживать  , всё нормально . Просто сформировать гнездо надо умело , не растягивая рамки . И когда будут не большие заморозки можно под корректировать если в последних рамках не полностью обсиженные струсить в средину гнезда пчел . и забрать одну или две рамки , так поджимаем пчёл и зимуем . Подсолнух боится холода , а если держать его в тепле  то он нормальный мёд .

О:helpme:А як правильно сформувати на зиму і коли:helpme:Бо я минулого року у вересні місяці формував,у результаті втратив 2 сім'ї...Початківець блін(((

3 хвилини тому, Надія сказав:

як порахувати потім скільки сиропу пішло на сім'ю?

Постукати у вулик і запитати у бджіл:umora:
Вибачте,фігню зморозив

О:helpme:А як правильно сформувати на зиму і коли:helpme:Бо я минулого року у вересні місяці формував,у результаті втратив 2 сім'ї...Початківець блін(((

Тут я Вам не советчик , не знаю  всё зависит от Вашего климата и погоды

57 хвилин тому, ромео сказав:

А ви  соняшниковий (повномедки) залишили? Якщо так, то вибір неправильний. Дуже неправильний...

А що там ще можна  було залишити? Акацію? І так її в два рази менше, ніж торік. Та ще й все літо кілька повномедок по вулику "ховати"...   Раннє все, сади та рапс, пішли на розвиток...   Після акації, і до двадцятих чисел червня, нічого не цвіло, засуха... Навіть синяк "ростом" всього сантиметрів в 10 був. Тільки соняшник...Правда, потім пішли дощі, і разом з соняшником  зацвіли деякі дикороси. Плюс поблизу було велике поле кураю, серед соняшника багацько нетреби, мишачий горошок. синяк, коров"як, шалфей...Ще дещо... Таке і залишив. До речі, соняшник, відкачаний на початку серпня, досі рідкий...:dntknw: Перша качка, сіла швидко, хоча там ще й залишки акацієвого потрапили...

Щодо гречки...Вважається, що темні меди на зимівлю не годяться. Принаймні, так читав в кількох різних  виданнях... Минула зима  мене навела на сумніви.  І кліща було валом..Кілька обробок, і бджоли безкрилі бігали, і просіли на осінь дуже сильно, і матки сіяли до Нового року... Якось все перемішалось, і в резльтаті 25% сімей до весни не дожили... Та й в цілому, пасіка вийшла ослабленою... Деякі і до соняшника ледве розігнались...Хоча місяць практично безвзятку, теж наснаги їм не додав.

12 хвилини тому, Надія сказав:

потім переключитися ще і на вулики - це поперше, а по друге як порахувати потім скільки сиропу пішло на сім'ю?

ПІсля такої загодівлі, мабуть сусіди будуть рахувати, скільки  меду принесли їх бджоли, та гадати звідки він взявся, якщо нічого не цвіте:dntknw::umora:

19 хвилин тому, Надія сказав:

як порахувати потім скільки сиропу пішло на сім'ю

Дехто поряд з гніздом ставлять пусту рамку, без суші і вощини... Загодовують...Коли бджоли почнуть тягти на пустій язик. значить годувати досить.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...