Перейти к содержанию

Акация белая

sij

Рекомендуемые сообщения

У нас еще не видел... Надо будет обратить внимание... :)

10 часов назад, Avgust Vadim Poltava сказал:

Полтава ще тоже зуби не скіре. Все зелене.

У нас акація навіть ще не зелена. До кінця травня точно ніякого цвіту не буде...

14 хвилин тому, ромео сказав:

У нас акація навіть ще не зелена. До кінця травня точно ніякого цвіту не буде...

Цілком можливо, що його взагалі не буде. Біля мене так.

1 минуту назад, nibond сказал:

Цілком можливо, що його взагалі не буде. Біля мене так.

Та нє, зав'язь є. Затримка дуже суттєва. Якісь черепашині темпи розвитку. 

С акаций как-то не понятно будет цвести или нет. На данный момент она в таком состояний как на фотографий. И это в 20 км от Киева

IMG_20210524_200443-01-01.jpeg

Акация в полном разгаре-цветет очень рясно но на улице холодрыга -похоже пролет с ней

44 минуты назад, AntonUa сказал:

С акаций как-то не понятно будет цвести или нет. На данный момент она в таком состояний как на фотографий. И это в 20 км от Киева

Цвісти буде масово приблизно через днів 12, правда не на всіх деревах є квіткові бруньки. Як у Вас ситуація з рапсом, носять чи ні?

У нас акация зубы показала насколько понимаю дня два-три зацветет... .

30 хвилин тому, Александр К. сказав:

У нас акация зубы показала насколько понимаю дня два-три зацветет... .

Київ ще мовчить:hmm:, можливо особливість місцевості десь в затишку проти:hmm: сонця

21 минуту назад, Николай S сказал:

Київ ще мовчить:hmm:, можливо особливість місцевості десь в затишку проти:hmm: сонця

Да самое интересное что я на северо-восточном склоне (дерево рядом с домом) горы практически одна из самых высоких точек Харькова... И вы правы обычно мы идем после Киева и Канева. Только вот погода совсем не ах на неделю похоже акация у меня будет тоже мимо...:(

2 години тому, Александр К. сказав:

Да самое интересное что я на северо-восточном склоне (дерево рядом с домом) горы практически одна из самых высоких точек Харькова... И вы правы обычно мы идем после Киева и Канева. Только вот погода совсем не ах на неделю похоже акация у меня будет тоже мимо...:(

Взагалі то  25 0.5 це був стандартний термін для початку цвітіння у нас, але ж аномалії, та інші причини  вносять корективи хочу зрозуміти, і ніяк не пойму, придеться робити екскурсію по всіх дачах  

8 часов назад, Медвідь сказал:

Цвісти буде масово приблизно через днів 12, правда не на всіх деревах є квіткові бруньки. Як у Вас ситуація з рапсом, носять чи ні?

У меня до рапса 5 км, какого бы значительного заполнения рамок я визуально не заметил ( весы ещё не приобрел). Сейчас во всю только начал свести чистотел, который растет в акаций, при  мерно 3-4 гектара.

3 часа назад, AntonUa сказал:

У меня до рапса 5 км, какого бы значительного заполнения рамок я визуально не заметил ( весы ещё не приобрел). Сейчас во всю только начал свести чистотел, который растет в акаций, при  мерно 3-4 гектара.

Я спитав, тому що я недалеко від Вас знаходжусь територіально, в мене до рапса 3 км, але із за холодних ночей нектару малувато. Вся надія на акацію. 

30 хвилин тому, Медвідь сказав:

але із за холодних ночей нектару малувато

А Ви думаєте, що акація при обіцяних температурах багато виділятиме?

3 часа назад, AntonUa сказал:

Сейчас во всю только начал свести чистотел, который растет в акаций, при  мерно 3-4 гектара.

даже если бы их было не 3-4 га, а 30 - 40 - это ничего бы не изменило)))

56 минут назад, Cfif сказал:

даже если бы их было не 3-4 га, а 30 - 40 - это ничего бы не изменило)))

Мне главное, что хотябы где-то пчела может хоть что-то взять.

Если пролет с акацией, то до самого подсолнуха взятка не будет.

5 часов назад, Seos сказал:

А Ви думаєте, що акація при обіцяних температурах багато виділятиме?

Акація набагато потужніший медонос ніж рапс, у нас масово зацвіте не раніше чим через 10 днів, це вже буде червень, там і ночі вже будуть на кілька градусів тепліші, плюс вологи в землі вже багато, а буде ще більш, проте хто його знає яка насправді буде погода під час цвтіння. Єдина проблема, що в нашому селі на деяких деревах немає або дуже мало квіткових бруньок, а на деяких все нормально. Схоже, що акація місцями примерзла. В інших селах під Києвом бачив дуже багато квіткових бруньок на акаціях, так що якщо буде погода акаційовий мед на Київщині буде.

4 часа назад, AntonUa сказал:

Если пролет с акацией, то до самого подсолнуха взятка не будет.

Ще може медувати липа, але вона дає мед не кожен рік. Був один рік коли вона примерзла,  бувало під час цвітіння стояла сильна спека і вона згоріла за пару днів, а бувало просто погано цвіла.  Цей рік може бути слабкий медозбір з соняха, бо схоже що нас обсадили в основному кукурузою і рапсом.

В Києві буде і акація і липа, бруньок квіткових вистачає, через те, що минулого року були дощі, коли формувались квіткові. 

А в Каневі в цей час була посуха, місяців 3 жодного дощика. 

От і думайте. 

В моїй місцевості, судячи з дати початку цвітіння яблуні, акація зацвіте 5...8 червня. Але надії мало. Останні роки - якщо не "згорить" то розкисне:umora:.

Молоді деревця акації 26.05.2021 р., зі сонячної сторони у місті – до можливого нектарування  ще 5-7 днів, а масивів та старих дерев – звичайно ж і ще значно пізніше. 

20210526 місто на сонці зм.jpg

20210526_молоді дерева зм.jpg

20210526_на сонці молодняк зм.jpg

В Херсоні вже акація за містом цвіте і почала виділяти

В 24.05.2021 в 22:02, Николай S сказал:

У мене в Києві є група контрольних дерев акації за якими я спостерігаю (маю на увазі початок цвітіння). За час спостереження цвітіння починалось з 05 по 25 травня. Сьогодні дививсь на ці дерева, думаю зацвітуть за тиждень, півтора.

Ну, трохи південніше Полтави молода поросль уже почала сьогодні цвісти. 

Цвіту багато. Дерева будуть всі облиті. До серпня вже якось зацвіте, якщо звичайно, ніяких катаклізмів більше не буде))

DSC01763.JPG

DSC01764.JPG

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...