Перейти к содержанию

Американский гнилец

Рекомендуемые сообщения

Ну а все ж таки! 100 вуликів би спалили?

Однозначно, а с остальных 200 сделал отводки. И пакеты тоже.И это не "понты, а суровые реалии.
Весною коли масово йде купівля пакетів симптомів гнильцю ще не помітно... а саме більше він проявляється коли спека на дворі. Є досвід в цьому плані.... на жаль

Если ты конечно не участвуешь в формировании пакетов,а доверяешься продавцу, то да. Надо самому смотреть семьи. Все равно уже весной видно.

Я никому ничего не хочу и не пытаюсь доказать. И с постов коллег вы видите что я не один в своем мнении. Мне жалко початкивцив, которые слепо следуя вашему примеру будут пытаться таким способом вылечить заразу и загубят всех остальных своих 2-10 семей.

Я згоден з вами, що спалити оптимальний варіант, але за своє життя я не чув, щоб хтось спалив хоча б один вулик. Лікують всі, періодично розказують пасічники, то один то інший, про різні методи лікування і врахуйте в основному успішні методи. Не чув я щоб пасіка загинула через гнилець. Не так легко маючи 5-10 вуликів, які любиш і лелієш як дитя, взяти і один спалити, разом з бджілками. :ah:

300 сімей з антибіотиками для профілактики! Клас!!! Що тут скажеж? Європа!

уважаемый, прежде чем критиковать, то вы должны знать, что антибиотики даются только после медосбора, когда имеется только расплодное гнездо и антибиотики остаются в рамках этого гнезда. Ракмки с расплодного гнезда не откачиваются и в медовые магазины антибиотик не попадет. Советую почимтать по данному вопросу на ОПФ посты Мишака из Канады. Там контроль на предмет антибиотиков очень жесткий и они знают что делают.
Позаминулого року лікував одну сім'ю, минулого гнильця не було. В цьому році помітив початок хвороби в двох відводках,

Да, конечно это очень професионально, когда на пасеке регулярно появляется гнилец. Очень профессионально! Критиковать можно тогда когда сам достиг какого-то результата. А так гнилец то в одной семье то в двух отводках. Я бы лично задумался над этой проблемой, а не "выкупывал" в чистотеле.

затягування,
А вы все экспериментировали. Ну, что тут, блин, еще говорить. А все в Европу, в Европу стремимся, мед им хотим поставлять( с антибиотиками)..
відповідь Ваша, Вам же
уважаемый, прежде чем критиковать, то вы должны знать, что антибиотики даются только после медосбора, когда имеется только расплодное гнездо и антибиотики остаются в рамках этого гнезда.
Справжній вислів
Ще врахуйте, що затягування, або легковажність може привести до розповсюдження зарази по інших вуликах, тож треба однозначно обробляти, локалізуючи джерело... :IMHO1:

Справжній вислів

Ну це професійне(не пасічницьке) - звинувачувати когось, витягуючи потрібні уривки фраз. Головне результат. ;):hi: Про регулярну появу гнильця написав в сезонній темі, а якби над цим не задумувався, то б нічого принаймні тут не писав і не експерементував - спалив і промовчав, або взагалі рамки на сонці сушив... Це було б супер професійно! ;) Впевнений, що в кожного він з'являється рано чи пізно в більших чи менших проявах, тільки не всі про це говорять, щоб не виглядати "не професіоналами". Чи може все ж таки краще про це говорити, а не просто створювати вібрацію і старатися справляти враження супер фахівця? Шануймося! :hi:

Дістали вже зі своїм Прокоповичем. От витягли людину с того світу і давай.........Я його методи не пробував і не збираюсь (навіть читати). Цікаво той хто тут за Прокоповича застосовував в себе на пасіці його методи? Маю твердження досвідчених пасічників, що вони не діють. В ті часи (приблизно :) ) жив Пірогов(здається таке прізвище), автор польової медицини. Розробляв він її під час російсько-турецької війни за Крим. Суть методів в наступному (основна): швидка ампутація поранених кінцівок з дотриманням гігієни і санітарії, задля уникнення поширення гангрени (ну не було тоді антибіотиків). Цікаво ті хто радить нищити сім'ї, при пораненні кінцівки , не дай бог, звісно, що вибрали - швидку ампутацію чи звичайний укол антибіотику? Досить жити минулим..... Нищити сім'ї - маразм :IMHO1: (інша річ рамки з враженим розплодом, ренамент і т.д.) Та й Прокопович не радив нищити сім'ю, а перегнати в новий вулик (два рази). Думаю з сучасними засобами дезінфекції і це не потрібно. І зовсім інше питання - як уникнути потрапляння ліків в мед :IMHO1:

Таке питання - хтось використовує для лікування розчин формаліну... Мене цікавить чи запах від формаліну переходить в мед чи ні і чи можна такий мед вживати?. Лікувальний ефект до речі від формаліну :ay:

Таке питання - хтось використовує для лікування розчин формаліну... Мене цікавить чи запах від формаліну переходить в мед чи ні і чи можна такий мед вживати?. Лікувальнолий ефект до речі від формаліну :ay:
Использую технический, только для дезинфеции.

Дістали вже зі своїм Прокоповичем. От витягли людину с того світу і давай.........Я його методи не пробував і не збираюсь (навіть читати).

А прийдеться,бо кращого пока не придумано. А відносно"того світу" ;) , то він і зараз попереду нас, бо утримував пасіку в декілька тисяч бджолосімей без гнильців і за зиму втрачав всього по декілька сімей.
Цікаво той хто тут за Прокоповича застосовував в себе на пасіці його методи? Маю твердження досвідчених пасічників, що вони не діють.
До речі, з власного досвіду, його метод діє безвідмовно не тільки при гнильцях, а й при аскосферозі, коли медикаментозне лікування тільки на деякий час пригнічує захворювання.

Скажите это уважаемому Руденко Е.В. Хотелось бы посмотреть на его реакцию. :hi:
Я спалил купленный пакет с маткой и ульем. Я. Спрашивал у Руденко Е. Когда на встрече в Харькове лет 10 назад, рассказывали как можно эффективно лечить от гнильца, я спросил: « Куда деть 10 тон меда, и воск, которые получу от здоровых семей. И чем мне кормить детей и жену?» И он со мной согласился, лучшее лекарство – огонь. И так лечат в Америке.
Ну я ж свої остальні не загубив.
Не так легко маючи 5-10 вуликів, які любиш і лелієш як дитя, взяти і один спалити, разом з бджілками. :ah:
Вывозите свою пасеку за 5-6 километров от села и лечите, сколько Ваша душа пожелается. А мне, зачем Ваши проблемы?

Вывозите свою пасеку за 5-6 километров от села и лечите, сколько Ваша душа пожелается. А мне, зачем Ваши проблемы?

Дивні Ви люди... А якже до того, поки гнилець помітили? Це може бути і тиждень і два. Чи Ви кожних 3 дні переглядаєте гнізда? Проблем я нікому не створюю, бо стараюся їх вирішити і при найменших проявах лікую раликально. Те що експеремтував з чистотілом, то тільки для визначення ефективності. Звичайно ризик був, але тоді так ніхто б і не дізнався про його ефективність. Я вважав це потрібним. Ще раз повторю, для тих, хто не хоче ЧУТИ, - спори гнильця є повсюду і думати що в Ваших вуликах його нема - це просто самозаспокоєння. Треба вчитися протидіяти клінічним проявам, а головне запобігати. Для того треба знати які засоби для профілактики ефективні і екологічні, а не робити профілактику здоровим сім'ям антибіотиками, при цьому декларуючи постачання меду без антибіотиків на ринок і в паніці палити все при найменшому прояві... :blink: Говорити можна тому, хто має бажання слухати. :hi:

Дивні Ви люди... А якже до того, поки гнилець помітили? Це може бути і тиждень і два. Чи Ви кожних 3 дні переглядаєте гнізда? Проблем я нікому не створюю, бо стараюся їх вирішити і при найменших проявах лікую раликально. Те що експеремтував з чистотілом, то тільки для визначення ефективності. Звичайно ризик був, але тоді так ніхто б і не дізнався про його ефективність. Я вважав це потрібним. Ще раз повторю, для тих, хто не хоче ЧУТИ, - спори гнильця є повсюду і думати що в Ваших вуликах його нема - це просто самозаспокоєння. Треба вчитися протидіяти клінічним проявам, а головне запобігати. Для того треба знати які засоби для профілактики ефективні і екологічні, а не робити профілактику здоровим сім'ям антибіотиками, при цьому декларуючи постачання меду без антибіотиків на ринок і в паніці палити все при найменшому прояві... Говорити можна тому, хто має бажання слухати.

Mapet, не переймайтесь Ви так! Люди вже мабуть просто жартують. Гадаю що всім і так зрозуміло, що у Вас частіше виходить заглянути до 20 вуликів ніж у їм до 300. Ви що найменше на тиждень раніше помітите проблему... :az:

Mapet, не переймайтесь Ви так! Люди вже мабуть просто жартують. Гадаю що всім і так зрозуміло, що у Вас частіше виходить заглянути до 20 вуликів ніж у їм до 300.

Їй Богу так. В частину сімей в розплодні гнізда не заглядав ще з травня, і загляну аж весною. Увага лиш тим у кого мало меду і бджіл. А чистотіл, вважаю, може бути хорошим доповненням при перегоні. :IMHO1:

Ще раз повторю, для тих, хто не хоче ЧУТИ, - спори гнильця є повсюду і думати що в Ваших вуликах його нема - це просто самозаспокоєння. Треба вчитися протидіяти клінічним проявам, а головне запобігати. Для того треба знати які засоби для профілактики ефективні і екологічні, а не робити профілактику здоровим сім'ям антибіотиками, при цьому декларуючи постачання меду без антибіотиків на ринок і в паніці палити все при найменшому прояві... :blink: Говорити можна тому, хто має бажання слухати. :hi:
Надо держать сильные семьи. Не убивать в них иммунную систему подкормкой любого содержания и профилактики любыми препаратами, пока они не заболели реально. Если это эпидемия, значит заболеют все семьи, и у всех. Надо лечить. ( Пример- заражена вощина) Если заболела одна семья, не рисковать всей пасекой, и пасеками соседей. Уничтожить и искать причину в своем технологическом подходе к ведению пчеловодства. «спори гнильця є повсюду і думати що в Ваших вуликах його нема - це просто самозаспокоєння.» -это точно, но болеют у того, кто допускает до этого, своим уходом за пчелами. :IMHO1:

«спори гнильця є повсюду і думати що в Ваших вуликах його нема - це просто самозаспокоєння.» -это точно, но болеют у того, кто допускает до этого, своим уходом за пчелами. opr06K9M.gif

Я зрозумів, що краще мовчати і виглядати крутим пасічником, повчаючи як МАЄ БУТИ. Дякую за науку... :hi:

Я зрозумів, що краще мовчати

Да, экспериментируйте на здоровье и рассказывайте об этом. Но, лично я не хотел чтобы в радиусе полета моих пчел находилась пасека на которой проводят эксперименты по лечению гнильца и других зараз. Потому что пока будет идти эксперимент, то и мои пчелы подхватят заразу.
Гадаю що всім і так зрозуміло, що у Вас частіше виходить заглянути до 20 вуликів ніж у їм до 300. Ви що найменше на тиждень раніше помітите проблему

Лазить часто по гнездам - это для новичков. На пасеке любого размера можно и так определить больную семью Если семья не развивается, не увеличивается, слабый лет, то значит у нее проблема. Вот тогда и заглянем в нее и увидим в чем там проблема6гнилец, аскосфероз или что-то еще. Если бы буржуи, у которых по 1000 и более семей(есть в США и 20 тысяч) лазили каждый день по гнездам, то что бы было в результате? Вот этим и отличаются любители от профессионалов- промышленников. :hi:

Да, экспериментируйте на здоровье и рассказывайте об этом. Но, лично я не хотел чтобы в радиусе полета моих пчел находилась пасека на которой проводят эксперименты по лечению гнильца и других зараз. Потому что пока будет идти эксперимент, то и мои пчелы подхватят заразу. Лазить часто по гнездам - это для новичков. На пасеке любого размера можно и так определить больную семью Если семья не развивается, не увеличивается, слабый лет, то значит у нее проблема. Вот тогда и заглянем в нее и увидим в чем там проблема6гнилец, аскосфероз или что-то еще. Если бы буржуи, у которых по 1000 и более семей(есть в США и 20 тысяч) лазили каждый день по гнездам, то что бы было в результате? Вот этим и отличаются любители от профессионалов- промышленников. :hi:
Ну, никак не удержаться мне... Там где пчёлы - там их микроорганизмы-спутники, обитатели, сожители в т.ч. и зараза американского гнильца - Larve "Лярва". По-этому бдить, что подхватят "лярву" не стоит она есть у пчёл всегда, но в состоянии пониженной вирулентности(болезнетворности) - беспокоиться нужно о повышении иммунитета своих пчёл. Вот тогда у Вас болезнь не проявится даже при её наличии у соседей - Да, я нарываюсь на Ваше возмущение - "УУУУУУУУУУ!" скажете - значит, говорю я - у Вас тоже с иммунитетом в пчёлосемьях вопрос не решён. НЕ ЗАНИМАЕМСЯ МЫ ЭТИМ, а надо... Но, не так как америкаские тысячники - у них по технологии - применяют "профилактические" обработки антибиотиками и это позволяет им не подходить к гнезду в течении сезона, но нужно заметить и пчёл гибнет у них больше всех. Вот пишет krim_pchel "... слабый лет, то значит у нее проблема. Вот тогда и заглянем..." ЗАГЛЯНУЛИ - а там уже гнилец, А ВЫ БОЯЛИСЬ и сколько он уже там развивается - можно предположить, что вся пасека заражена, но болеют то не все, а со слабым иммунитетом. Бороться так как metrolog пишет: по-Кандратьвски - сильные и обеспеченные натуральными качественными кормами семьи - только сильная семья может иметь сильный иммунитет, и не нагружайте пчелу надумными подкормками.

не нагружайте пчелу надумными подкормками.

:ay: Ибо они как раз и подрывают авторитет.

Лазить часто по гнездам - это для новичков. На пасеке любого размера можно и так определить больную семью Если семья не развивается, не увеличивается, слабый лет, то значит у нее проблема. Вот тогда и заглянем в нее и увидим в чем там проблема6гнилец, аскосфероз или что-то еще.

Дуже мудро говорите... Перепрошую, але якщо Ви вже по лету бджоли бачите, що в сім'ї проблеми, то скажіть скільки часу та проблема вже триває? Почався гнилець, зменшилась кількість розплоду, менше бджоли полетіло в поле(бджоли, зауважте, гнильцем не хворіють). Це мінімум 2-3 тижні. То в кого довше будуть гнильцеві сім'ї на пасіці? ;) Звичайно, що у Вас гнильця нема, бо всіх обробляєте антибіотиками... Не хотів би я їсти такий мед... ;):hi:

Звичайно, що у Вас гнильця нема, бо всіх обробляєте антибіотиками.

У меня и гнильца нет(тьфу-тьфу) и антибиотиками я не пользуюсь. А вы все экпериментируете, а гнилец и вилазит периодически. Так в чем преимущество вашей методы? :dntknw:

Звичайно, що у Вас гнильця нема, бо всіх обробляєте антибіотиками... Не хотів би я їсти такий мед... wink.gif opr06K93.gif

Ніразу необробляв бджіл антибіотиками, і гнильця в очі не бачив. З ваших слів слідує що якщо неоробляєш антибіотиком чи ще чимось то буде гнилець чи я щось не так зрозумів :dntknw:

Звичайно, що у Вас гнильця нема, бо всіх обробляєте антибіотиками... Не хотів би я їсти такий мед... wink.gif opr06K93.gif

Ніразу необробляв бджіл антибіотиками, і гнильця в очі не бачив. З ваших слів слідує що якщо неоробляєш антибіотиком чи ще чимось то буде гнилець чи я щось не так зрозумів :dntknw:
Від цієї зарази ніхто не застрахований :ak: І ті що обробляють антибіотиками і ті хто ними не користується....

І ті що обробляють антибіотиками і ті хто ними не користується....

А вот это прямо в точку. :ay:

та вже ж писали неодноразово - спори гнильця є в кожні сім"ї. але якщо сім"я сильна - то проблем не буде. П.С. моя думка щодо лікування - лікувати треба, але не запущені, а ті які ще можна врятувати. Карантин нічого не вирішує оскільки мінімум 3-4 тижні бджоли будуть розносити цю заразу поки визначимо що гнилець є.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...