krim_pchel Опубликовано 16 августа, 2012 Share Опубликовано 16 августа, 2012 Ну а все ж таки! 100 вуликів би спалили? ? Однозначно, а с остальных 200 сделал отводки. И пакеты тоже.И это не "понты, а суровые реалии. Весною коли масово йде купівля пакетів симптомів гнильцю ще не помітно... а саме більше він проявляється коли спека на дворі. Є досвід в цьому плані.... на жаль ? Если ты конечно не участвуешь в формировании пакетов,а доверяешься продавцу, то да. Надо самому смотреть семьи. Все равно уже весной видно. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sij Опубликовано 16 августа, 2012 Share Опубликовано 16 августа, 2012 Я никому ничего не хочу и не пытаюсь доказать. И с постов коллег вы видите что я не один в своем мнении. Мне жалко початкивцив, которые слепо следуя вашему примеру будут пытаться таким способом вылечить заразу и загубят всех остальных своих 2-10 семей. ← Я згоден з вами, що спалити оптимальний варіант, але за своє життя я не чув, щоб хтось спалив хоча б один вулик. Лікують всі, періодично розказують пасічники, то один то інший, про різні методи лікування і врахуйте в основному успішні методи. Не чув я щоб пасіка загинула через гнилець. Не так легко маючи 5-10 вуликів, які любиш і лелієш як дитя, взяти і один спалити, разом з бджілками. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
krim_pchel Опубликовано 16 августа, 2012 Share Опубликовано 16 августа, 2012 300 сімей з антибіотиками для профілактики! Клас!!! Що тут скажеж? Європа! ? уважаемый, прежде чем критиковать, то вы должны знать, что антибиотики даются только после медосбора, когда имеется только расплодное гнездо и антибиотики остаются в рамках этого гнезда. Ракмки с расплодного гнезда не откачиваются и в медовые магазины антибиотик не попадет. Советую почимтать по данному вопросу на ОПФ посты Мишака из Канады. Там контроль на предмет антибиотиков очень жесткий и они знают что делают. Позаминулого року лікував одну сім'ю, минулого гнильця не було. В цьому році помітив початок хвороби в двох відводках, ? Да, конечно это очень професионально, когда на пасеке регулярно появляется гнилец. Очень профессионально! Критиковать можно тогда когда сам достиг какого-то результата. А так гнилец то в одной семье то в двух отводках. Я бы лично задумался над этой проблемой, а не "выкупывал" в чистотеле. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 16 августа, 2012 Share Опубликовано 16 августа, 2012 затягування, А вы все экспериментировали. Ну, что тут, блин, еще говорить. А все в Европу, в Европу стремимся, мед им хотим поставлять( с антибиотиками).. відповідь Ваша, Вам же уважаемый, прежде чем критиковать, то вы должны знать, что антибиотики даются только после медосбора, когда имеется только расплодное гнездо и антибиотики остаются в рамках этого гнезда. Справжній вислів Ще врахуйте, що затягування, або легковажність може привести до розповсюдження зарази по інших вуликах, тож треба однозначно обробляти, локалізуючи джерело... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 17 августа, 2012 Share Опубликовано 17 августа, 2012 Справжній вислів ← Ну це професійне(не пасічницьке) - звинувачувати когось, витягуючи потрібні уривки фраз. Головне результат. Про регулярну появу гнильця написав в сезонній темі, а якби над цим не задумувався, то б нічого принаймні тут не писав і не експерементував - спалив і промовчав, або взагалі рамки на сонці сушив... Це було б супер професійно! Впевнений, що в кожного він з'являється рано чи пізно в більших чи менших проявах, тільки не всі про це говорять, щоб не виглядати "не професіоналами". Чи може все ж таки краще про це говорити, а не просто створювати вібрацію і старатися справляти враження супер фахівця? Шануймося! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
medvedyevyevgen Опубликовано 19 августа, 2012 Share Опубликовано 19 августа, 2012 Дістали вже зі своїм Прокоповичем. От витягли людину с того світу і давай.........Я його методи не пробував і не збираюсь (навіть читати). Цікаво той хто тут за Прокоповича застосовував в себе на пасіці його методи? Маю твердження досвідчених пасічників, що вони не діють. В ті часи (приблизно ) жив Пірогов(здається таке прізвище), автор польової медицини. Розробляв він її під час російсько-турецької війни за Крим. Суть методів в наступному (основна): швидка ампутація поранених кінцівок з дотриманням гігієни і санітарії, задля уникнення поширення гангрени (ну не було тоді антибіотиків). Цікаво ті хто радить нищити сім'ї, при пораненні кінцівки , не дай бог, звісно, що вибрали - швидку ампутацію чи звичайний укол антибіотику? Досить жити минулим..... Нищити сім'ї - маразм (інша річ рамки з враженим розплодом, ренамент і т.д.) Та й Прокопович не радив нищити сім'ю, а перегнати в новий вулик (два рази). Думаю з сучасними засобами дезінфекції і це не потрібно. І зовсім інше питання - як уникнути потрапляння ліків в мед Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рус Опубликовано 19 августа, 2012 Share Опубликовано 19 августа, 2012 "Чого ми бідні......бо дурні. Чого ми дурні....бо бідні" (с) Без слов Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 19 августа, 2012 Share Опубликовано 19 августа, 2012 Таке питання - хтось використовує для лікування розчин формаліну... Мене цікавить чи запах від формаліну переходить в мед чи ні і чи можна такий мед вживати?. Лікувальний ефект до речі від формаліну Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рус Опубликовано 19 августа, 2012 Share Опубликовано 19 августа, 2012 Таке питання - хтось використовує для лікування розчин формаліну... Мене цікавить чи запах від формаліну переходить в мед чи ні і чи можна такий мед вживати?. Лікувальнолий ефект до речі від формаліну Использую технический, только для дезинфеции. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 19 августа, 2012 Share Опубликовано 19 августа, 2012 Дістали вже зі своїм Прокоповичем. От витягли людину с того світу і давай.........Я його методи не пробував і не збираюсь (навіть читати). ? А прийдеться,бо кращого пока не придумано. А відносно"того світу" , то він і зараз попереду нас, бо утримував пасіку в декілька тисяч бджолосімей без гнильців і за зиму втрачав всього по декілька сімей. Цікаво той хто тут за Прокоповича застосовував в себе на пасіці його методи? Маю твердження досвідчених пасічників, що вони не діють. До речі, з власного досвіду, його метод діє безвідмовно не тільки при гнильцях, а й при аскосферозі, коли медикаментозне лікування тільки на деякий час пригнічує захворювання. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
metrolog Опубликовано 20 августа, 2012 Share Опубликовано 20 августа, 2012 Скажите это уважаемому Руденко Е.В. Хотелось бы посмотреть на его реакцию. Я спалил купленный пакет с маткой и ульем. Я. Спрашивал у Руденко Е. Когда на встрече в Харькове лет 10 назад, рассказывали как можно эффективно лечить от гнильца, я спросил: « Куда деть 10 тон меда, и воск, которые получу от здоровых семей. И чем мне кормить детей и жену?» И он со мной согласился, лучшее лекарство – огонь. И так лечат в Америке. Ну я ж свої остальні не загубив. Не так легко маючи 5-10 вуликів, які любиш і лелієш як дитя, взяти і один спалити, разом з бджілками. Вывозите свою пасеку за 5-6 километров от села и лечите, сколько Ваша душа пожелается. А мне, зачем Ваши проблемы? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 21 августа, 2012 Share Опубликовано 21 августа, 2012 Вывозите свою пасеку за 5-6 километров от села и лечите, сколько Ваша душа пожелается. А мне, зачем Ваши проблемы? ← Дивні Ви люди... А якже до того, поки гнилець помітили? Це може бути і тиждень і два. Чи Ви кожних 3 дні переглядаєте гнізда? Проблем я нікому не створюю, бо стараюся їх вирішити і при найменших проявах лікую раликально. Те що експеремтував з чистотілом, то тільки для визначення ефективності. Звичайно ризик був, але тоді так ніхто б і не дізнався про його ефективність. Я вважав це потрібним. Ще раз повторю, для тих, хто не хоче ЧУТИ, - спори гнильця є повсюду і думати що в Ваших вуликах його нема - це просто самозаспокоєння. Треба вчитися протидіяти клінічним проявам, а головне запобігати. Для того треба знати які засоби для профілактики ефективні і екологічні, а не робити профілактику здоровим сім'ям антибіотиками, при цьому декларуючи постачання меду без антибіотиків на ринок і в паніці палити все при найменшому прояві... Говорити можна тому, хто має бажання слухати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
staslife7 Опубликовано 21 августа, 2012 Share Опубликовано 21 августа, 2012 Дивні Ви люди... А якже до того, поки гнилець помітили? Це може бути і тиждень і два. Чи Ви кожних 3 дні переглядаєте гнізда? Проблем я нікому не створюю, бо стараюся їх вирішити і при найменших проявах лікую раликально. Те що експеремтував з чистотілом, то тільки для визначення ефективності. Звичайно ризик був, але тоді так ніхто б і не дізнався про його ефективність. Я вважав це потрібним. Ще раз повторю, для тих, хто не хоче ЧУТИ, - спори гнильця є повсюду і думати що в Ваших вуликах його нема - це просто самозаспокоєння. Треба вчитися протидіяти клінічним проявам, а головне запобігати. Для того треба знати які засоби для профілактики ефективні і екологічні, а не робити профілактику здоровим сім'ям антибіотиками, при цьому декларуючи постачання меду без антибіотиків на ринок і в паніці палити все при найменшому прояві... Говорити можна тому, хто має бажання слухати. ? Mapet, не переймайтесь Ви так! Люди вже мабуть просто жартують. Гадаю що всім і так зрозуміло, що у Вас частіше виходить заглянути до 20 вуликів ніж у їм до 300. Ви що найменше на тиждень раніше помітите проблему... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 21 августа, 2012 Share Опубликовано 21 августа, 2012 Mapet, не переймайтесь Ви так! Люди вже мабуть просто жартують. Гадаю що всім і так зрозуміло, що у Вас частіше виходить заглянути до 20 вуликів ніж у їм до 300. ? Їй Богу так. В частину сімей в розплодні гнізда не заглядав ще з травня, і загляну аж весною. Увага лиш тим у кого мало меду і бджіл. А чистотіл, вважаю, може бути хорошим доповненням при перегоні. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
metrolog Опубликовано 21 августа, 2012 Share Опубликовано 21 августа, 2012 Ще раз повторю, для тих, хто не хоче ЧУТИ, - спори гнильця є повсюду і думати що в Ваших вуликах його нема - це просто самозаспокоєння. Треба вчитися протидіяти клінічним проявам, а головне запобігати. Для того треба знати які засоби для профілактики ефективні і екологічні, а не робити профілактику здоровим сім'ям антибіотиками, при цьому декларуючи постачання меду без антибіотиків на ринок і в паніці палити все при найменшому прояві... Говорити можна тому, хто має бажання слухати. Надо держать сильные семьи. Не убивать в них иммунную систему подкормкой любого содержания и профилактики любыми препаратами, пока они не заболели реально. Если это эпидемия, значит заболеют все семьи, и у всех. Надо лечить. ( Пример- заражена вощина) Если заболела одна семья, не рисковать всей пасекой, и пасеками соседей. Уничтожить и искать причину в своем технологическом подходе к ведению пчеловодства. «спори гнильця є повсюду і думати що в Ваших вуликах його нема - це просто самозаспокоєння.» -это точно, но болеют у того, кто допускает до этого, своим уходом за пчелами. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 21 августа, 2012 Share Опубликовано 21 августа, 2012 «спори гнильця є повсюду і думати що в Ваших вуликах його нема - це просто самозаспокоєння.» -это точно, но болеют у того, кто допускает до этого, своим уходом за пчелами. opr06K9M.gif ← Я зрозумів, що краще мовчати і виглядати крутим пасічником, повчаючи як МАЄ БУТИ. Дякую за науку... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
krim_pchel Опубликовано 21 августа, 2012 Share Опубликовано 21 августа, 2012 Я зрозумів, що краще мовчати ? Да, экспериментируйте на здоровье и рассказывайте об этом. Но, лично я не хотел чтобы в радиусе полета моих пчел находилась пасека на которой проводят эксперименты по лечению гнильца и других зараз. Потому что пока будет идти эксперимент, то и мои пчелы подхватят заразу. Гадаю що всім і так зрозуміло, що у Вас частіше виходить заглянути до 20 вуликів ніж у їм до 300. Ви що найменше на тиждень раніше помітите проблему ? Лазить часто по гнездам - это для новичков. На пасеке любого размера можно и так определить больную семью Если семья не развивается, не увеличивается, слабый лет, то значит у нее проблема. Вот тогда и заглянем в нее и увидим в чем там проблема6гнилец, аскосфероз или что-то еще. Если бы буржуи, у которых по 1000 и более семей(есть в США и 20 тысяч) лазили каждый день по гнездам, то что бы было в результате? Вот этим и отличаются любители от профессионалов- промышленников. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 22 августа, 2012 Share Опубликовано 22 августа, 2012 Да, экспериментируйте на здоровье и рассказывайте об этом. Но, лично я не хотел чтобы в радиусе полета моих пчел находилась пасека на которой проводят эксперименты по лечению гнильца и других зараз. Потому что пока будет идти эксперимент, то и мои пчелы подхватят заразу. Лазить часто по гнездам - это для новичков. На пасеке любого размера можно и так определить больную семью Если семья не развивается, не увеличивается, слабый лет, то значит у нее проблема. Вот тогда и заглянем в нее и увидим в чем там проблема6гнилец, аскосфероз или что-то еще. Если бы буржуи, у которых по 1000 и более семей(есть в США и 20 тысяч) лазили каждый день по гнездам, то что бы было в результате? Вот этим и отличаются любители от профессионалов- промышленников. Ну, никак не удержаться мне... Там где пчёлы - там их микроорганизмы-спутники, обитатели, сожители в т.ч. и зараза американского гнильца - Larve "Лярва". По-этому бдить, что подхватят "лярву" не стоит она есть у пчёл всегда, но в состоянии пониженной вирулентности(болезнетворности) - беспокоиться нужно о повышении иммунитета своих пчёл. Вот тогда у Вас болезнь не проявится даже при её наличии у соседей - Да, я нарываюсь на Ваше возмущение - "УУУУУУУУУУ!" скажете - значит, говорю я - у Вас тоже с иммунитетом в пчёлосемьях вопрос не решён. НЕ ЗАНИМАЕМСЯ МЫ ЭТИМ, а надо... Но, не так как америкаские тысячники - у них по технологии - применяют "профилактические" обработки антибиотиками и это позволяет им не подходить к гнезду в течении сезона, но нужно заметить и пчёл гибнет у них больше всех. Вот пишет krim_pchel "... слабый лет, то значит у нее проблема. Вот тогда и заглянем..." ЗАГЛЯНУЛИ - а там уже гнилец, А ВЫ БОЯЛИСЬ и сколько он уже там развивается - можно предположить, что вся пасека заражена, но болеют то не все, а со слабым иммунитетом. Бороться так как metrolog пишет: по-Кандратьвски - сильные и обеспеченные натуральными качественными кормами семьи - только сильная семья может иметь сильный иммунитет, и не нагружайте пчелу надумными подкормками. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
krim_pchel Опубликовано 22 августа, 2012 Share Опубликовано 22 августа, 2012 не нагружайте пчелу надумными подкормками. ? Ибо они как раз и подрывают авторитет. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 22 августа, 2012 Share Опубликовано 22 августа, 2012 Лазить часто по гнездам - это для новичков. На пасеке любого размера можно и так определить больную семью Если семья не развивается, не увеличивается, слабый лет, то значит у нее проблема. Вот тогда и заглянем в нее и увидим в чем там проблема6гнилец, аскосфероз или что-то еще. ← Дуже мудро говорите... Перепрошую, але якщо Ви вже по лету бджоли бачите, що в сім'ї проблеми, то скажіть скільки часу та проблема вже триває? Почався гнилець, зменшилась кількість розплоду, менше бджоли полетіло в поле(бджоли, зауважте, гнильцем не хворіють). Це мінімум 2-3 тижні. То в кого довше будуть гнильцеві сім'ї на пасіці? Звичайно, що у Вас гнильця нема, бо всіх обробляєте антибіотиками... Не хотів би я їсти такий мед... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
krim_pchel Опубликовано 22 августа, 2012 Share Опубликовано 22 августа, 2012 Звичайно, що у Вас гнильця нема, бо всіх обробляєте антибіотиками. ? У меня и гнильца нет(тьфу-тьфу) и антибиотиками я не пользуюсь. А вы все экпериментируете, а гнилец и вилазит периодически. Так в чем преимущество вашей методы? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Паланочка Опубликовано 22 августа, 2012 Share Опубликовано 22 августа, 2012 Звичайно, що у Вас гнильця нема, бо всіх обробляєте антибіотиками... Не хотів би я їсти такий мед... wink.gif opr06K93.gif ? Ніразу необробляв бджіл антибіотиками, і гнильця в очі не бачив. З ваших слів слідує що якщо неоробляєш антибіотиком чи ще чимось то буде гнилець чи я щось не так зрозумів Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Скіталець Опубликовано 22 августа, 2012 Share Опубликовано 22 августа, 2012 Звичайно, що у Вас гнильця нема, бо всіх обробляєте антибіотиками... Не хотів би я їсти такий мед... wink.gif opr06K93.gif ? Ніразу необробляв бджіл антибіотиками, і гнильця в очі не бачив. З ваших слів слідує що якщо неоробляєш антибіотиком чи ще чимось то буде гнилець чи я щось не так зрозумів Від цієї зарази ніхто не застрахований І ті що обробляють антибіотиками і ті хто ними не користується.... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
krim_pchel Опубликовано 22 августа, 2012 Share Опубликовано 22 августа, 2012 І ті що обробляють антибіотиками і ті хто ними не користується.... ? А вот это прямо в точку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ex_edc Опубликовано 22 августа, 2012 Share Опубликовано 22 августа, 2012 та вже ж писали неодноразово - спори гнильця є в кожні сім"ї. але якщо сім"я сильна - то проблем не буде. П.С. моя думка щодо лікування - лікувати треба, але не запущені, а ті які ще можна врятувати. Карантин нічого не вирішує оскільки мінімум 3-4 тижні бджоли будуть розносити цю заразу поки визначимо що гнилець є. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.