Bee.P Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 1 минуту назад, Конструктор сказал: В мене сьогодні трохи стало на погоду, як я розумію верба тільки починає, якщо буде погода то бджоли повинні не погано підживитись. Це добре , бо щось синоптики лякають що з кінця місяця почнуться холода і дощі , 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 1 хвилину тому, Конструктор сказав: В Вас точно як в Закарпатті. Це рік такий, поки погода стабільно ідеальна як для березня. Якщо погода справдиться, то під кінець тижня буде 2-3 кг нектару з вербових (так як в тому році). Або хоч буде їм можливість і місце пергою затаритись. Завтра піду гляну на корпусний точок, чи доїхало туди Закарпаття? Там пилконосів в рази менше під боком, та й вільного місця на рамках значно менше було на старті як в лежаках. Не знаю чи вдалось їм розпихати (перетравити в розплід) під собою мед. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 15 хвилин тому, yu1986ra сказав: Загалом розплоду у всіх хто сидів на 4-6 рамках майже однаково, видно разом стартонули. Я в легенькому ступорі... В мене ше можна сказати майже нічого й не починалось 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 8 хвилин тому, Bee.P сказав: То таке раз в 10 років буває . Бо останні роки на цвітіння верби як не вітер то морози . А цей рік то так .... лафа бджолам Просто ті вербові треба щоб були гектарами і під боком. Лежаковий точок має можливість затаритись пилком в мінімальні вікна нормальної погоди. А корпусний в ті вікна тільки кашляє. Лежаковий 2 роки з 10 повністю по вербам пролетів, а там ще й садків і кульбаб нема. Ті два роки були там добряче тормозними. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 7 хвилин тому, ромео сказав: Я в легенькому ступорі... Я тоже, поки розглядав ту картинку з пергою, то в очах потемніло. Зразу не поняв шо це зі мною, як виявилось то світло вимкнули. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 9 хвилин тому, Bee.P сказав: Це добре , бо щось синоптики лякають що з кінця місяця почнуться холода і дощі , Хай ті синоптики ще 7-10 днів протримаються. Я хочу спробувати стимулювати принос перги на лежаковому. За 2-3 дні до похолодання пройдусь позабираю (якщо буде що) пергові рамки за заставну. Взамін поставлю пусті темні. Може вони рвонуть з новою силою по пилок? Хтось так робив? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 9 хвилин тому, ромео сказав: Я в легенькому ступорі... В мене ше можна сказати майже нічого й не починалось Роблю першу ревізію на пасіка Запоріжжя. То сім'ї класні але відстань по розплоду від Карпат на 20-30 днів, тут тільки перша одиночна бджілка починається лупитися і того розплоду мізер. Тільки ось почали гарно сіяти. Пилку у гнізда 0, вона у природі є але холод і вітер просто жахливий. У місті набагато тепліше +19 в порівнянні з селом +13 сьогодні тому "городські" на коні. 1 хвилину тому, yu1986ra сказав: Хай ті синоптики ще 7-10 днів протримаються. Я хочу спробувати стимулювати принос перги на лежаковому. За 2-3 дні до похолодання пройдусь позабираю (якщо буде що) пергові рамки за заставну. Взамін поставлю пусті темні. Може вони рвонуть з новою силою по пилок? Хтось так робив? Рвонуть пузо від відсутності білкового корму 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 1 хвилину тому, yu1986ra сказав: Я хочу спробувати стимулювати принос перги на лежаковому. За 2-3 дні до похолодання пройдусь позабираю (якщо буде що) пергові рамки за заставну. Взамін поставлю пусті темні. Може вони рвонуть з новою силою по пилок? Хтось так робив? Якщо заберете, то явно стимулюєте на принос. Тільки хто її за заставною за ферментує? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 2 минуты назад, yu1986ra сказал: Хай ті синоптики ще 7-10 днів протримаються. Я хочу спробувати стимулювати принос перги на лежаковому. За 2-3 дні до похолодання пройдусь позабираю (якщо буде що) пергові рамки за заставну. Взамін поставлю пусті темні. Може вони рвонуть з новою силою по пилок? Хтось так робив? То дурне дєло. Бджола і так зношується сильно на приносі , два рази вона не потягне , а щей годувати нове покоління треба . Я до своїх взагалі не лізу , склротив і 30 днів не лізу , 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 12 хвилин тому, ромео сказав: Я в легенькому ступорі... В мене ше можна сказати майже нічого й не починалось Я тут недавно розказував як мої колись майже пів року зимували. Так от, в той рік по всій Україні як не зимові обльоти так пилок на всю вже тягали і тільки над моїм Володимирцем як не дощ, то холодрига. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 5 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав: Рвонуть пузо від відсутності білкового корму Я ж її з вулика забирать не буду, поставлю за заставну. Потім поверну при розширенні. Вербові будуть на піку, їм ще буде змога носити ще 2-3 дні. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 7 хвилин тому, Конструктор сказав: Якщо заберете, то явно стимулюєте на принос. Тільки хто її за заставною за ферментує? Я не з метою наживи, а щоб вони собі більше затарили. Відчуваю, що Закарпаття в моїй місцевості довго не затримається. Цю першу пергу і в гнізді довго та не рівномірно ферментують. Я її вибивати не планую. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 11 хвилин тому, Bee.P сказав: То дурне дєло. Бджола і так зношується сильно на приносі , два рази вона не потягне , а щей годувати нове покоління треба . Я до своїх взагалі не лізу , склротив і 30 днів не лізу , Вони ж годують свіжаком, а надлишок складають. Буде їм стимул літати за пилком не до 14.00, а до 16.00. Думаю за 2-3 дні не перетрудяться Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта Только что, yu1986ra сказал: Вони ж годують свіжаком, а надлишок складають. Буде їм стимул літати за пилком не до 14.00, а до 16.00. Думаю за 2-3 дні не перетрудяться Пробуйте , але доповідь нам обовязково !! Бажано з фото !!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта Тільки що, Bee.P сказав: Пробуйте , але доповідь нам обовязково !! Бажано з фото !!! Якщо норм занесуть підставлені сьогодні рамки і буде погода, то спробую. Бо ці їх скорочені робочі дні мене трохи напрягають. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта У нас небо вже рване , це або буде заходити циклон , або краєчок пройденого . 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Якщо норм занесуть підставлені сьогодні рамки і буде погода, то спробую. Бо ці їх скорочені робочі дні мене трохи напрягають. Бджоли тоже мають право на обід !!!!. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 1 час назад, Конструктор сказал: Може який нектар пішов? Який взяток ? Вологість повітря капец, при низькій вологості бджоли не можуть зформувати обніжжя. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 15 хвилин тому, Bee.P сказав: Бджоли тоже мають право на обід !!!!. Ні, я сказав: ''АРБАЙТЕН!!!!" 9 хвилин тому, Пахомич сказав: Який взяток ? Вологість повітря капец, при низькій вологості бджоли не можуть зформувати обніжжя. То ж не у всіх так як у вас. В мене біля ставочка вологість норм. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта Сьогодні досить жваво літали, принос пилку 2-3 за хвилину. За 3-4 дні вулик полешав на 0,4кг. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 11 хвилин тому, Пахомич сказав: Який взяток ? Вологість повітря капец, при низькій вологості бджоли не можуть зформувати обніжжя. Він відповів 1 годину тому, yu1986ra сказав: Просто літати перестали. Мабудь, таки нектару нема. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 5 минут назад, yu1986ra сказал: Ні, я сказав: ''АРБАЙТЕН!!!!" То ж не у всіх так як у вас. В мене біля ставочка вологість норм. А як бджоли в Африці пилок збирають , там жеж сухий клімат . І якось живуть .. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта В минулому році ми тут ділили шкуру не вбитого ведмедя - сперечались щодо перги хто головний: порода чи технологія. Так от, сьогодні хохма сталась. Найбільш жирна сім'я (7 рам) на точку, яка в минулому році дала 100500 рамок з пергою, з якої я всю зиму збирався виводити маток як з найбільш пергодайної, в якої було кому, було куди, було з чого носити.... Не принесла перги зовсім. В гнізді навіть натяку на пергу нема. Порівняно з іншими та навіть не порівняно це просто нуль перги. Розплоду як для її сили не багато, вона не далеко втікла від тих хто сидів на 4-6 рам. Матка в неї 24-го року, мабудь, тільки вона лишилась не замінена в основних сім'ях. Бджоли якісь такі спокійні, пофігістичні. Питаю: " де перга?", а вони сидять і кліпають очима 10 хвилин тому, Bee.P сказав: А як бджоли в Африці пилок збирають , там жеж сухий клімат . І якось живуть .. Виживають 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 10 минут назад, yu1986ra сказал: кліпають очима Неначасі !!! Довго запрягають але швидко їдуть .... Може ... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 15 хвилин тому, yu1986ra сказав: Так от, сьогодні хохма сталась. Найбільш жирна сім'я (7 рам) на точку, яка в минулому році дала 100500 рамок з пергою, з якої я всю зиму збирався виводити маток як з найбільш пергодайної, в якої було кому, було куди, було з чого носити.... Не принесла перги зовсім. В гнізді навіть натяку на пергу нема. Порівняно з іншими та навіть не порівняно це просто нуль перги. Розплоду як для її сили не багато, вона не далеко втікла від тих хто сидів на 4-6 рам. Матка в неї 24-го року, мабудь, тільки вона лишилась не замінена в основних сім'ях. Бджоли якісь такі спокійні, пофігістичні. Питаю: " де перга?", а вони сидять і кліпають очима Що ж тут на понятно, закінчився заряд від пергодайного трутня, а вже пішов від того шо очима кліпає. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 марта Share Опубликовано 23 марта 9 хвилин тому, Bee.P сказав: Неначасі !!! Довго запрягають але швидко їдуть .... Може ... В кінці тижня гляну чи хоч запряглись, бо може й справді... 3 хвилини тому, Конструктор сказав: закінчився заряд від пергодайного трутня, а вже пішов від того шо очима кліпає. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.