Bee.P Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Якщо нема печатного, то нахіба ті смужки? Разово пролити чимось і на тому все. Смужка працює довше по часу , якщо проливати то пару разів з контролем , і питання було в температурному режимі . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 1 хвилину тому, Пахомич сказав: Ви говорите бджіл багато рзплоду мало . Якщо бджіл багато ,то і розплоду повино бути багато,а його не має. То вам не пощастило. Я обговорюю ситуацію про кількість розплоду тоді коли бджоли можуть його вирощувати - є білок. Зжаті і не зжаті сім'ї по розплоду зараз відрізняються. 2 хвилини тому, Wladimir_K сказав: Питання яка добова температура загалом тоді. Не +15 це точно. Зима, снігу по коліна. Здається казав -5 вдень. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 3 хвилини тому, Bee.P сказав: Смужка працює довше по часу , якщо проливати то пару разів з контролем , і питання було в температурному режимі . А навіщо те довше по часу коли нема печатки? Пару разів треба проливати осінню, а зараз не смикатись зайвий раз Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 2 минуты назад, yu1986ra сказал: То вам не пощастило. Я обговорюю ситуацію про кількість розплоду тоді коли бджоли можуть його вирощувати - є білок. Зжаті і не зжаті сім'ї по розплоду зараз відрізняються. Зі спецом бджолинного гівна треба говорити тільки про бдж гівно , далі заходити не треба бо він там некомпетентний . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 1 минуту назад, yu1986ra сказал: А навіщо те довше по часу коли нема печатки? Пару разів треба проливати осінню, а зараз не смикатись зайвий раз То чому осінню ляють два три рази ? Бо це малоефективний засіб . Тому простіше поставити полоску і не бігати три рази поливати і студити гніздо. Вчиш їх , вчиш - одні двойки Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 14 минут назад, yu1986ra сказал: То вам не пощастило. Я обговорюю ситуацію про кількість розплоду тоді коли бджоли можуть його вирощувати - є білок. Зжаті і не зжаті сім'ї по розплоду зараз відрізняються. Не +15 це точно. Зима, снігу по коліна. Здається казав -5 вдень. Якщо недостача біла ,то як стиснуте гніздо може компенсувати дефіцит білку. 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 14 хвилин тому, Bee.P сказав: Зі спецом бджолинного гівна треба говорити тільки про бдж гівно , далі заходити не треба бо він там некомпетентний . То це ж йося по гівну, а Пахомич по більш високих матеріях. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 12 хвилин тому, Bee.P сказав: То чому осінню ляють два три рази ? Бо це малоефективний засіб . Тому простіше поставити полоску і не бігати три рази поливати і студити гніздо. Вчиш їх , вчиш - одні двойки Я поливав два по безрозплоду. Якщо лити по розплоду, то ефективність падає. Нема там ще що студити, коли нема печатного розплоду. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 5 хвилин тому, Пахомич сказав: Якщо недостача біла ,то як стиснуте гніздо може компенсувати дефіцит білку. У вас з окулярами все добре? Я для вас жирним виділив. 23 хвилини тому, yu1986ra сказав: То вам не пощастило. Я обговорюю ситуацію про кількість розплоду тоді коли бджоли можуть його вирощувати - є білок. Зжаті і не зжаті сім'ї по розплоду зараз відрізняються. А ще у ваших бджіл має бути нормальна матка, відкритий хоча б один льоток, вулик винесений з зимівника, бажано щоб на вулику був присутній дах і т.д. Навіщо ускладнювати ситуацію нікому невідомими обставинами? Я говорю про вжаті і не вжаті вулики, що стоять в однакових умовах. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 5 минут назад, yu1986ra сказал: Нема там ще що студити, коли нема печатного розплоду. Це біда короче. Рутнер писав : був експеримент поставив рамку з яйцями і рамку з 6 год личинкою в холодильник десь +6+8 градусів на сутки чи на пів сутки , то з тої рамки де були личинки ще після холодильника зробив прививку і вилупились норм матки , а та рамка з яйцями то яйця всі загинули . А тепер питання , то хто холоду боїться , яйця чи личинки ???? А мені ще там хтось розказував що Рутнера читав . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Йося Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 43 минуты назад, Wladimir_K сказал: Амітразом як і щавлевою кислотою можна обробляти при відносно низьких температурах, особливо коли немає розплоду. Єдине хто цими речами, що хоче досягнути, коли весною і так бджола ослаблена. На рахунок пластин флувалінату і флуметрину ця річ є взагалі сумнівна, так як відсутня ключова річ це достатня кількість бджоли для контакту та й здоров'я тої бджоли не зовсім те, щоб витримувати ще додаткові дози перетроїдів. Ну за пиретроїди я згоден а от щавелька і амітраз звалили все в кучу.Амітраз взагалі може робити осип бджоли при не правильній температурі і дія по кліщу буде різна.Хто ту інструкцію писав мені не зрозуміло. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 28 хвилин тому, Bee.P сказав: Це біда короче. Рутнер писав : був експеримент поставив рамку з яйцями і рамку з 6 год личинкою в холодильник десь +6+8 градусів на сутки чи на пів сутки , то з тої рамки де були личинки ще після холодильника зробив прививку і вилупились норм матки , а та рамка з яйцями то яйця всі загинули . А тепер питання , то хто холоду боїться , яйця чи личинки ???? А мені ще там хтось розказував що Рутнера читав . То про, яке застуджене гніздо йде мова коли сам Рутнер відкритий розплід перед прививкою витримує/загартовує в холодильнику. Сильно сумніваюсь, що личинки таке могли витримати і що Рутнер таке писав. Я колись читав, що яйця більш стресостійкі за личинки. Яйця можна возити на дальняк перед прививкою. Але сам не пробував. 28 хвилин тому, Йося сказав: Ну за пиретроїди я згоден а от щавелька і амітраз звалили все в кучу.Амітраз взагалі може робити осип бджоли при не правильній температурі і дія по кліщу буде різна.Хто ту інструкцію писав мені не зрозуміло. Може робити, а може і ні. Не правильна (при якій робить) це яка? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Йося Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 2 минуты назад, yu1986ra сказал: . Я колись читав, що яйця більш стресостійкі за личинки. Де читали ? На паркані ?? Навіть гляньте як обсижена рамка з яйцями ( щільність бджіл на м2), і як обсижений печатний розплід. . То хто що гріє ??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 1 годину тому, Bee.P сказав: Де читали ? На паркані ?? Навіть гляньте як обсижена рамка з яйцями ( щільність бджіл на м2), і як обсижений печатний розплід. . То хто що гріє ??? Десь. Не на паркані. Штучний посилаючись на дві статті каже, що я правий. Яйця точно нікого не гріють На яйцях ніхто не сидить, бо їм особливого нічого не треба. Всі бджоли тусуються на личинках і печатці, бо їх треба кормити і гріти. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 6 минут назад, yu1986ra сказал: статті каже, що я правий Тоді Рутнер виходить лох ????? Штучний посилається на масову писанину , якщо 90% людей будуть писати що вони жирафи то штучний буде реально думати що вони жирафи так працює його алгоритм . Ну і останній рядок у писанині штучного що пише ??? нагадайте Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 7 хвилин тому, Bee.P сказав: Тоді Рутнер виходить лох ????? Штучний посилається на масову писанину , якщо 90% людей будуть писати що вони жирафи то штучний буде реально думати що вони жирафи так працює його алгоритм . Ну і останній рядок у писанині штучного що пише ??? нагадайте Або лох, або труднощі перекладу, або ж дівоча пам'ять вас підводить. Личинки поза гніздом досить швидко холонуть. Курячі яйця в холодильнику можуть пробути досить довго і потім з них щось вилупиться. Ципля в холодильнику швидко віддасть богу душу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 3 хвилини тому, Олексій Кременчук сказав: Це звідки вирізка? Щось подібне і я читав. Деякі яйця можуть пережити 3 дні поза вуликом. Водночас жодна личинка не протягне в таких умовах 3 дні Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 1 хвилину тому, yu1986ra сказав: Це звідки вирізка? Щось подібне і я читав. Деякі яйця можуть пережити 3 дні поза вуликом. Водночас жодна личинка не протягне в таких умовах 3 дні Руттнер "Матководство". 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 8 хвилин тому, Олексій Кременчук сказав: Руттнер "Матководство". З цих двох вирізок важко зробити висновок: краще зберігається поза вуликом яйця чи личинки?. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 12 минут назад, yu1986ra сказал: З цих двох вирізок важко зробити висновок: краще зберігається поза вуликом яйця чи личинки?. Яйця в холодильнику не зберігаються . Личинка молода витримує холодильник сутки, двоє . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 29 хвилин тому, yu1986ra сказав: З цих двох вирізок важко зробити висновок: краще зберігається поза вуликом яйця чи личинки?. Як я розумію при +-кімнатній температурі яйця одну добу зберігаються без проблем. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта 1 минуту назад, Конструктор сказал: Як я розумію при +-кімнатній температурі яйця одну добу зберігаються без проблем. Так . Сутки в кімнаті - всі живі , дві сутки- половина живих , три сутки- всі мертві . В холодильнику зразу всі мертві . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 марта Share Опубликовано 25 марта Останній раз давненько ту книжку читав , але за холодильник ще памятаю. Сама цінна інфа це те що сам Рутнер робив і писав , те що він там згадує досліди інших то там інфа 50/50. Тобто багато прикладів які мають разовий випадок . Тобто дослід на 1-2 сімей , але щоб бачити реальну картину то треба багато на експеримент ставити , тоді буде гарно видно результат у відсотках і буде більш точна інфа . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.