Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

1 минуту назад, Wladimir_K сказал:

Китайським спреєм.

Або в житті завжди винен хтось інший 

Винен плуг який зберігає полоски в металевому гаражі при мінус 25 ;):hi:.  

8 хвилин тому, Bee.P сказав:

Донт пуш зе хорсес :hi:.

Я не бачив ті 15 точків . Говорити можна багато ...

подивіться уважно там завмерші бджоли сидять біля задньої стінки , від кліща сипляться всі на дно !!!  Біля верхніх брусків порожні сотики .  Подивіться уважно скільки снігу і яка вентиляція в утеплення , може таке бути що снігом все засипало і лишився один верхній льоток , і почалась підніматися температура в середині і погнали розплід і корма тютю . 

І я не бачив тих точків, не знаю який сенс брехати що там все добре.:dntknw:

Ладно, по відео важко дати оцінку. За нагороди гляну ще раз. Може ще хтось подивиться.

2 минуты назад, Конструктор сказал:

І я не бачив тих точків, не знаю який сенс брехати що там все добре.:dntknw:

Ладно, по відео важко дати оцінку. За нагороди гляну ще раз. Може ще хтось подивиться.

Подивіться уважно ще раз відео , він там відкриває вулики , і можна все побачити що у мертвих вся бджола біля задньої стінки ,   завмерша , і там походу були сильні  сімї , але він не покаже розбір гнізда там де мертві . Ось відкриті завмерші і біля них такі самі копія і всі біля задньої стінки 

IMG_20260326_092144.jpg

Гляньте з 4:40 -5:00 хв . Дві мертві сімї , одна біля задньої стінки вся бджола зверху , інша біля бокової стінки бо так сіла назиму і також бджола зверху мертва . То який то кліщ ??  То голод.    В мене були по сусідству пасіки які взагалі не обробляли від кліща , але нічого , я не мав 50% втрат .   Ну і ще , на початку відео він каже що має 600 сімей , і на екрані пише що 500 зимує в зимівнику . А цих засипало снігом , по верх , але винен сусід :hmm:?

IMG_20260326_093624.jpg

19 хвилин тому, Bee.P сказав:

Подивіться уважно ще раз відео

7 хвилин тому, Bee.P сказав:

Гляньте з 4:40 -5:00 хв

Пізніше гляну

Зараз не на часі, тут вже скоро пора на ріпак виїздити, а в мене ще не всі підшипники пербрані і змащені:)IMG_20260326_094016.thumb.jpg.dace9b1e74b89bb077d7f36499d0953c.jpg

4 години тому, Wladimir_K сказав:

Не зовсім. Є ще таке поняття як зліт частково  бджіл так і семей. Весною вже є сім'ї з більшою кількістю кліща. Особливо така специфіка сімей, які  на цей час фактично є найкращі. А так кліщ між пасіками досить швидко мігрує через квіти на які бджоли з цих пасік літають. 

Частковий зліт це вже як? Куди? Що це за ноу хау?

Він осінню кілька щавелькою дмухав ті бджоли, тестував скільки лишилось кліща, потім зимою смужки ставив... До весни він добряче підрівняв кількість кліща:umora:.

Через квіти він має поширюватися максимально рівномірно.:IMHO:

4 години тому, Конструктор сказав:

Тобто сильна закліщеність має ложити всю пасіку рівномірно? Ви таке спостерігали?

Колись було в мене з закліщеністю проблеми, то одні осінню злітали, частина зимою відходили, частина слабкими виходили, але була частина які досить сильними виходили.

Так. В мене такого не було, але щороку чую про масовий відхід і ослаблення всієї пасіки. Навряд чи на закліщеному точку можливі сім'ї як в нього (більше 1 рута).

3 години тому, Bee.P сказав:

Гляньте з 4:40 -5:00 хв . Дві мертві сімї , одна біля задньої стінки вся бджола зверху , інша біля бокової стінки бо так сіла назиму і також бджола зверху мертва . То який то кліщ ??  То голод.    В мене були по сусідству пасіки які взагалі не обробляли від кліща , але нічого , я не мав 50% втрат .   Ну і ще , на початку відео він каже що має 600 сімей , і на екрані пише що 500 зимує в зимівнику . А цих засипало снігом , по верх , але винен сусід :hmm:?

IMG_20260326_093624.jpg

Сніг не винен. Він пів зими з лопатою по точках скаче. Погоджуюсь, що деякі з голоду загнулись, але чого вони не обісрали весь вулик (як мої це роблять в такій ситуації:umora:)?

17 годин тому, Пахомич сказав:

Кінчив роботу димар почистив і не закривай наглухо конус.

В мене в димарі після роботи ше трутовик лишається. Викидати жаль. А так закрив піддувало і всьо.

4 години тому, Bee.P сказав:

Донт пуш зе хорсес :hi:.

Я не бачив ті 15 точків . Говорити можна багато ...

подивіться уважно там завмерші бджоли сидять біля задньої стінки , від кліща сипляться всі на дно !!!  Біля верхніх брусків порожні сотики .  Подивіться уважно скільки снігу і яка вентиляція в утеплення , може таке бути що снігом все засипало і лишився один верхній льоток , і почалась підніматися температура в середині і погнали розплід і корма тютю . 

В нього всі однаково запаковані, але 25% сімей нормальні

13 минут назад, gardener сказал:

В нього всі однаково запаковані, але 25% сімей нормальні

Він всі не відкрива , просто ляпнув  25 і всі повірили . Ну і в зимівнику в нього 500 шт . Думате він рахував скільки загнулося там ? Сумніваюся :hi:.

42 минуты назад, yu1986ra сказал:

обісрали весь вулик (як мої це роблять в такій ситуації:umora:)?

Ваші не обсираються , а благородно надають елітні матеріали на дослідження Пахомичу :hi::umora:.

4 години тому, Bee.P сказав:

Він всі не відкрива , просто ляпнув  25 і всі повірили . Ну і в зимівнику в нього 500 шт . Думате він рахував скільки загнулося там ? Сумніваюся :hi:.

Цифру він, мабудь, на око сказав.

Хоча міг і точно порахувати. Він же ж смужки вже ставив:umora:

13 минут назад, yu1986ra сказал:

Цифру він, мабудь, на око сказав.

Хоча міг і точно порахувати. Він же ж смужки вже ставив:umora:

Як він в зимівнику порахував відсоток? , якщо вони одна на одній стоять? Відкрити всі він не міг , заглядати у льоток тож не варіант бо можуть сидіти під самою кришою розтягнуті і їх не видно .   То виходить шо він піз...ть ? :umora: 

11 хвилин тому, Bee.P сказав:

Як він в зимівнику порахував відсоток? , якщо вони одна на одній стоять? Відкрити всі він не міг , заглядати у льоток тож не варіант бо можуть сидіти під самою кришою розтягнуті і їх не видно .   То виходить шо він піз...ть ? :umora: 

В зимівнику він поки ще смужки не пхав:rofl:.

То ж, мабудь, сказав за тих що на вулиці.

Треба ж хоч трохи довіряти людям:umora:

Только что, yu1986ra сказал:

В зимівнику він поки ще смужки не пхав:rofl:.

То ж, мабудь, сказав за тих що на вулиці.

Треба ж хоч трохи довіряти людям:umora:

Хз , може оговорка , на відео він взагалі каже що всі 600 зимують на вулиці :umora:. Ой , нах воно мені :umora:.  Але ті сім"ї з голоду загнулися а не через видуманого кліща , і це видно :hi:. Але сусід полюбе винен ( ніт) :umora:

6 хвилин тому, Bee.P сказав:

Хз , може оговорка , на відео він взагалі каже що всі 600 зимують на вулиці :umora:. Ой , нах воно мені :umora:.  Але ті сім"ї з голоду загнулися а не через видуманого кліща , і це видно :hi:. Але сусід полюбе винен ( ніт) :umora:

Сусіди ще гандони:rofl:

Он хлопці скормили 100 кг пилку і ще бог зна чого. Оцініть ефективність.

23 часа назад, Bee.P сказал:

Видно ж що бджоли загнулися з голоду , але молотить що мед є , і винен сусід ,  ну і ще не має поняття як зимувати сильні сімї .  Плете про якісь потрави , але сімї сильні в зиму пішли .  Ну і ті цукерки від мишей то взагалі маразм .  Маячня короче.

Даже представим что не от голода , а причина в клеще.  Знаючи что у него такой сосед рядом почему не обработать ещё этот точок дополнительно ? 

Не роботают тот ят от мышей как необходимо . 

26 хвилин тому, koste сказав:

Даже представим что не от голода , а причина в клеще.  Знаючи что у него такой сосед рядом почему не обработать ещё этот точок дополнительно ? 

Не роботают тот ят от мышей как необходимо . 

Бачу, і ви знаєте, що отрута не працює:rofl:

9 годин тому, yu1986ra сказав:

Он хлопці скормили 100 кг пилку і ще бог зна чого. Оцініть ефективність.

На мій погляд ці білкові більше для сильних сімей, в слабких нічого толком не наростиш, тому не варто їх мучити

Кілька днів тому поставив вагу під вулики, можна сказати що стабільно по 100-150гр в день йде в мінус. Їдять стабільно.:umora:

5 минут назад, Конструктор сказал:

Кілька днів тому поставив вагу під вулики, можна сказати що стабільно по 100-150гр в день йде в мінус.

Логічно. Приносу не має а на розплід іде все .

12 годин тому, Bee.P сказав:

Ой , нах воно мені :umora:

Як це нах воно мені? Треба вивести того українського канадця на чисту воду.:umora:

18 минут назад, Конструктор сказал:

На мій погляд ці білкові більше для сильних сімей, в слабких нічого толком не наростиш, тому не варто їх мучити

Мені цікаво куди нібито 100 кг пилку пішло . Хтость пиз..ть там

Тільки що, Bee.P сказав:

Логічно. Приносу не має а на розплід іде все .

Сьогодні обіцяють+17 то планую дати сиропу, трохи поновити корма

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...