Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

1 минуту назад, Конструктор сказал:

В мене сьогодні трохи стало на погоду, як я розумію верба тільки починає, якщо буде погода то бджоли повинні не погано підживитись.

Це добре , бо щось синоптики лякають що з кінця місяця почнуться холода і дощі ,  :dntknw:

1 хвилину тому, Конструктор сказав:

В Вас точно як в Закарпатті.:ay:

Це рік такий, поки погода стабільно ідеальна як для березня. Якщо погода справдиться, то під кінець тижня буде 2-3 кг нектару з вербових (так як в тому році). Або хоч буде їм можливість і місце пергою затаритись.

Завтра піду гляну на корпусний точок, чи доїхало туди Закарпаття? Там пилконосів в рази менше під боком, та й вільного місця на рамках значно менше було на старті як в лежаках. Не знаю чи вдалось їм розпихати (перетравити в розплід) під собою мед.

15 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Загалом розплоду у всіх хто сидів на 4-6 рамках майже однаково, видно разом стартонули.

Я в легенькому ступорі...

В мене ше можна сказати  майже нічого й не починалось

8 хвилин тому, Bee.P сказав:

То таке раз в 10 років буває  :hi::umora:. Бо останні роки на цвітіння верби як не вітер то морози :umora:. А цей рік то так .... лафа бджолам 

Просто ті вербові треба щоб були гектарами і під боком. Лежаковий точок має можливість затаритись пилком в мінімальні вікна нормальної погоди. А корпусний в ті вікна тільки кашляє.

Лежаковий 2 роки з 10 повністю по вербам пролетів, а там ще й садків і кульбаб нема. Ті два роки були там добряче тормозними.

7 хвилин тому, ромео сказав:

Я тоже, поки розглядав ту картинку з пергою, то в очах потемніло. Зразу не поняв шо це зі мною, як виявилось то світло вимкнули.:umora:

9 хвилин тому, Bee.P сказав:

Це добре , бо щось синоптики лякають що з кінця місяця почнуться холода і дощі ,  :dntknw:

Хай ті синоптики ще 7-10 днів протримаються:rofl:.

Я хочу спробувати стимулювати принос перги на лежаковому. За 2-3 дні до похолодання пройдусь позабираю (якщо буде що) пергові рамки за заставну. Взамін поставлю пусті темні. Може вони рвонуть з новою силою по пилок? Хтось так робив?

9 хвилин тому, ромео сказав:

Роблю першу  ревізію на пасіка Запоріжжя. То сім'ї класні але відстань по розплоду від Карпат на 20-30 днів, тут тільки перша одиночна бджілка починається лупитися і того розплоду мізер. Тільки ось почали гарно сіяти. Пилку у гнізда 0, вона у природі є але холод і вітер просто жахливий. У місті набагато тепліше +19 в порівнянні з селом +13 сьогодні тому "городські" на коні.

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Я хочу спробувати стимулювати принос перги на лежаковому. За 2-3 дні до похолодання пройдусь позабираю (якщо буде що) пергові рамки за заставну. Взамін поставлю пусті темні. Може вони рвонуть з новою силою по пилок? Хтось так робив?

Рвонуть пузо від відсутності білкового корму 

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Якщо заберете, то явно стимулюєте на принос. Тільки хто її за заставною за ферментує?

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

То дурне дєло. Бджола і так зношується сильно на приносі , два рази вона не потягне , а щей годувати нове покоління треба .  Я до своїх взагалі не лізу , склротив і 30 днів не лізу , 

12 хвилин тому, ромео сказав:

Я тут недавно розказував як мої колись майже пів року зимували. Так от, в той рік по всій Україні як не зимові обльоти так пилок на всю вже тягали і тільки над моїм Володимирцем як не дощ, то холодрига:frusty:.

5 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав:

Рвонуть пузо від відсутності білкового корму 

Я ж її з вулика забирать не буду, поставлю за заставну. Потім поверну при розширенні. Вербові будуть на піку, їм ще буде змога носити ще 2-3 дні.

7 хвилин тому, Конструктор сказав:

Якщо заберете, то явно стимулюєте на принос. Тільки хто її за заставною за ферментує?

Я не з метою наживи, а щоб вони собі більше затарили. Відчуваю, що Закарпаття в моїй місцевості довго не затримається:umora:. Цю першу пергу і в гнізді довго та не рівномірно ферментують. Я її вибивати не планую.

11 хвилин тому, Bee.P сказав:

То дурне дєло. Бджола і так зношується сильно на приносі , два рази вона не потягне , а щей годувати нове покоління треба .  Я до своїх взагалі не лізу , склротив і 30 днів не лізу , 

Вони ж годують свіжаком, а надлишок складають. Буде їм стимул літати за пилком не до 14.00, а до 16.00. Думаю за 2-3 дні не перетрудяться:umora:

Только что, yu1986ra сказал:

Вони ж годують свіжаком, а надлишок складають. Буде їм стимул літати за пилком не до 14.00, а до 16.00. Думаю за 2-3 дні не перетрудяться:umora:

Пробуйте , але доповідь нам обовязково !! Бажано з фото !!!:hi::umora:

Тільки що, Bee.P сказав:

Пробуйте , але доповідь нам обовязково !! Бажано з фото !!!:hi::umora:

Якщо норм занесуть підставлені сьогодні рамки і буде погода, то спробую. Бо ці їх скорочені робочі дні мене трохи напрягають.

У нас небо вже рване , це або буде заходити циклон , або краєчок пройденого . 

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Якщо норм занесуть підставлені сьогодні рамки і буде погода, то спробую. Бо ці їх скорочені робочі дні мене трохи напрягають.

Бджоли тоже мають право на обід !!!!:hi::umora:

1 час назад, Конструктор сказал:

Може який нектар пішов?

Який взяток ? Вологість повітря капец, при низькій вологості бджоли не можуть зформувати обніжжя.

15 хвилин тому, Bee.P сказав:

Бджоли тоже мають право на обід !!!!:hi::umora:

Ні, я сказав: ''АРБАЙТЕН!!!!":hunter:

9 хвилин тому, Пахомич сказав:

Який взяток ? Вологість повітря капец, при низькій вологості бджоли не можуть зформувати обніжжя.

То ж не у всіх так як у вас. В мене біля ставочка вологість норм.:umora:

Сьогодні досить жваво літали, принос пилку 2-3 за хвилину. За 3-4 дні вулик полешав на 0,4кг.

11 хвилин тому, Пахомич сказав:

Він відповів

1 годину тому, yu1986ra сказав:

Просто літати перестали. Мабудь, таки нектару нема.

:hi:

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Ні, я сказав: ''АРБАЙТЕН!!!!":hunter:

То ж не у всіх так як у вас. В мене біля ставочка вологість норм.:umora:

А як бджоли в Африці пилок збирають ,  там жеж сухий клімат :dntknw:.  І якось живуть .:dntknw:

В минулому році ми тут ділили шкуру не вбитого ведмедя - сперечались щодо перги хто головний: порода чи технологія. Так от, сьогодні хохма сталась. Найбільш жирна сім'я (7 рам) на точку, яка в минулому році дала 100500 рамок з пергою, з якої я всю зиму збирався виводити маток як з найбільш пергодайної:umora:, в якої було кому, було куди, було з чого носити.... Не принесла перги зовсім. В гнізді навіть натяку на пергу нема. Порівняно з іншими та навіть не порівняно це просто нуль перги:frusty:.

Розплоду як для її сили не багато, вона не далеко втікла від тих хто сидів на 4-6 рам. Матка в неї 24-го року, мабудь, тільки вона лишилась не замінена в основних сім'ях. Бджоли якісь такі спокійні, пофігістичні. Питаю: " де перга?", а вони сидять і кліпають очима:rofl:

10 хвилин тому, Bee.P сказав:

А як бджоли в Африці пилок збирають ,  там жеж сухий клімат :dntknw:.  І якось живуть .:dntknw:

Виживають:IMHO:

10 минут назад, yu1986ra сказал:

кліпають очима

Неначасі !!!:umora:

Довго запрягають але швидко їдуть ...:hi:. Може ...:dntknw:

15 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Так от, сьогодні хохма сталась. Найбільш жирна сім'я (7 рам) на точку, яка в минулому році дала 100500 рамок з пергою, з якої я всю зиму збирався виводити маток як з найбільш пергодайної:umora:, в якої було кому, було куди, було з чого носити.... Не принесла перги зовсім. В гнізді навіть натяку на пергу нема. Порівняно з іншими та навіть не порівняно це просто нуль перги:frusty:.

Розплоду як для її сили не багато, вона не далеко втікла від тих хто сидів на 4-6 рам. Матка в неї 24-го року, мабудь, тільки вона лишилась не замінена в основних сім'ях. Бджоли якісь такі спокійні, пофігістичні. Питаю: " де перга?", а вони сидять і кліпають очима:rofl:

Що ж тут на понятно, закінчився заряд від пергодайного трутня, а вже пішов від того шо очима кліпає.:rofl:

9 хвилин тому, Bee.P сказав:

Неначасі !!!:umora:

Довго запрягають але швидко їдуть ...:hi:. Може ...:dntknw:

В кінці тижня гляну чи хоч запряглись:umora:, бо може й справді...

3 хвилини тому, Конструктор сказав:

закінчився заряд від пергодайного трутня, а вже пішов від того шо очима кліпає.:rofl:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...