Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

2 хвилини тому, Lefty сказав:

Вчера мав задачку: днів 6 назад відроїлась сімя. Перетрусив  рамки видалив маточники (проте як виявилось,  одного провтикав), дав з виховалки маточник на виході. Вчера вийшов знову з цієї сім'ї невеликий рій. Знайшов обидві матки і в рою і в вулику. Питання: з якою маткою як правило виходить  рій, з найстаршою із неплідних, чи не обовязково?

:IMHO: Найчастіше після вечірніх переспівів виходять чи не усі неплідки з роєм. А лишаються лише печатні маточники.

27.05.2021 в 19:10, gardener сказав:

слабак.

Карпатку заводьте і полетять точно. :IMHO:

• Подобається 2
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 3

14 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

Карпатку заводьте і полетять точно. 

Карпатка дуже хороша бджілка але їй потрібен хоч і бідний але постійний підтримуючий взяток в противному випадку в саду потрібно мати високу грушу :umora:.

Карпатські регіони з дикоросами для неї саме то.

• Подобається 1
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 2

59 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

:IMHO: Найчастіше після вечірніх переспівів виходять чи не усі неплідки з роєм. А лишаються лише печатні маточники.

Тут інша ситуація: маточників не було, вийшли обидві, перша на наступний день після дачі маточника, інша на кілька днів пізніше,  раніше перша неплідка чухнути не могла із за погоди..... Тому і питання з якою вийшов рій.

2 години тому, ДобровоЛ сказав:

А чи не ліпше баків завести?..:ah:

так не цікаво

2 години тому, Сергій-апі сказав:

в противному випадку в саду потрібно мати високу грушу :umora:.

тре виводити таких шо низько сідають

16 годин тому, Макарыч57 сказав:

Я ж уже не раз говорил, вывожу пчел, рои от которых сидят не выше вытянутой руки.

Тільки що, gardener сказав:

тре виводити таких шо низько сідають

не потрібно вишукувати собі легких шляхів

4 години тому, ДобровоЛ сказав:

А чи не ліпше баків завести?..:ah:

раз сказали А, то скажіть вже Б - напишить в кого або запропонуйте свій матеріал. Бо баків можна різних завести і нікому потім нічого не доведеш :IMHO:

6 минут назад, Олександр Коваль сказал:

раз сказали А, то скажіть вже Б - напишить в кого або запропонуйте свій матеріал. Бо баків можна різних завести і нікому потім нічого не доведеш :IMHO:

Баки також рояться. Не сильно як інші породи , але рояться. Вчора одна сім'я в мене вийшла. Займали 24 рамки дадана, дав ще магазин, але запізно. Три роки тримаю цю лінію і перший рій. 

7 минут назад, chajka2005 сказал:

Баки також рояться.

А правду говорят, что баки F2 и дальше (помеси с местными), сильно злуюватые? Или это такой маркетинговый ход? 

Кстати, один добрый человек на ютубе посоветовал для дымаря использовать картонку гофру для яиц. Попробовал - отличная вещь! Поджог, в дымарь засунул и пока вся не истлеет, не гаснет. Дым хороший. :ay: Рекомендую! 

4 минуты назад, Макарыч57 сказал:

А правду говорят, что баки F2 и дальше (помеси с местными), сильно злуюватые? Или это такой маркетинговый ход? 

У мене ф2 всього 3 сім'ї на пасіці. Ф2 залишаю тільки ТЗ від рекордисток. Із тих що є, по злобливості ф2 від ф1 не відрізняється. Планово їх заміню в цьому році, бо вже старенькі

4 години тому, Lefty сказав:

Тут інша ситуація: маточників не було, вийшли обидві, перша на наступний день після дачі маточника, інша на кілька днів пізніше,  раніше перша неплідка чухнути не могла із за погоди..... Тому і питання з якою вийшов рій.

Взагалі рій мав би вийти із старшою. :IMHO:

1 година тому, Макарыч57 сказав:

Кстати, один добрый человек на ютубе посоветовал для дымаря использовать картонку гофру для яиц. Попробовал - отличная вещь! Поджог, в дымарь засунул и пока вся не истлеет, не гаснет. Дым хороший. :ay: Рекомендую! 

Я цю упаковку вже років з 20 використовую. А щодо баків- спеціально виводив замшеві і до Ф-4 . І навіть вони були спокійні, як танк. Я їх доглядав у шортах і топлес. :dntknw:

1 годину тому, chajka2005 сказав:

Баки також рояться. Не сильно як інші породи , але рояться. Вчора одна сім'я в мене вийшла. Займали 24 рамки дадана, дав ще магазин, але запізно. Три роки тримаю цю лінію і перший рій. 

У мене за 8 сезонів пока жодного роя не було. Видно, що  баки-бакам все ж є різниця. Бо баки можуть бути і просто одним тільки ім'ям пов'язані з цією породою а не генами .:IMHO:

15 минут назад, ДобровоЛ сказал:

щодо баків- спеціально виводив замшеві і до Ф-4 . І навіть вони були спокійні

Так у Вас трутневый фон не шо попало? А если неплодок купить?

22 хвилини тому, Макарыч57 сказав:

Так у Вас трутневый фон не шо попало?

Так, спеціально виводив у себе й  роздавав трутневий розплід по усіх сім'ях , а також маток-неплідок сусідам  потрібних мені типів. Але ж без ШО тут ніякої гарантії...:dntknw:

22 хвилини тому, Макарыч57 сказав:

Так у Вас трутневый фон не шо попало? А если неплодок купить?

Давайте не тут, бо це буде порушення Правил. Ліпше- в личку.:az:

Сегодня обнаружил что разроилась воспиталка ...

Такого еще не было))))

24 хвилини тому, ved сказав:

Сегодня обнаружил что разроилась воспиталка ...

Такого еще не было))))

Видно, десь маточник не вгледіли:ah:.

13 минут назад, ДобровоЛ сказал:

маточник

Десятка два:)

Зробив  вsдводки без вІдкритого розплоду,перевіз на 15км, маточники будуть лише через два дні .Як думаєте колеги закритий розплід втримає бджіл від розльюту?

2 хвилини тому, Stol сказав:

Зробив  вsдводки без вІдкритого розплоду,перевіз на 15км, маточники будуть лише через два дні .Як думаєте колеги закритий розплід втримає бджіл від розльюту?

Не переживайте даром. А чого ж їм розлітатися з рідного гнізда? :hmm:

13 минут назад, Stol сказал:

втримає

Звiсно втримае,чи ви так не робили ранiше?

Але частково деякi злетять

1 минуту назад, ved сказал:

Звiсно втримае,чи ви так не робили ранiше?

раніше так не робив Я цього разу поділив 2 корпуси решіткою на 9 днів  і наробив відводків Дуже зручно.

2 часа назад, ДобровоЛ сказал:

Давайте не тут, бо це буде порушення Правил. Ліпше- в личку

Ой, дайте мне за улики расщитаться, план еще не выполнил, потом уже за маток буду думать.:ah:

1 хвилину тому, Макарыч57 сказав:

Ой, дайте мне за улики расщитаться, план еще не выполнил, потом уже за маток буду думать.:ah:

А що, Макаровичу, наловили роїв чимало, що й вулики довелось прикупити? :ah::vinny:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...